Bucatarie deschisa in zona de trafic (vezi usa) intr-o casa Schworer Haus

In Idei pentru acasa

Bucatarii moderne, deschise catre living, potrivite la bloc si la casa

Mulți dintre voi mi-ați scris că vă doriți mai multe idei pentru bucătărie, așa că am făcut o selecție pentru voi care să vă inspire, în funcție de tipul de spațiu disponibil. Am căutat să exemplific aceste idei din locuințe amenajate, deci sunt soluții reale aplicate deja. Și da, sunt bucătării deschise către living, deci numai mobila este cea care delimitează spațiul dedicat lor.

Bucatarie deschisa cu corp insula catre living. Propunere de la Sonnleitner

Bucatarie deschisa cu corp insula catre living. Propunere de la Sonnleitner. Observa faptul ca peretele este colorat in nuanta apropiata de cea a mobilierului. Asta aface ca bucataria sa para mai ordonata, desi are rafturi la vedere. O bucatarie similara puteti avea de la SiPro.

Orice tip de bucătărie din imaginile de mai jos puteți să o aveți pe comandă de la firmele specializate de la noi. Am să vă dau și câteva recomandări în acest sens în explicațiile foto. E adevărat că exemplele sunt din case germane, dar le-am ales pentru că nemții sunt oameni foarte practici și ordonați, iar bucătăriile lor sunt perfect grăitoare în acest sens.

Bucatarie deschisa. De remarcat amenajarea ferestrei.

Bucatarie deschisa. De remarcat glaful larg al ferestrei si folosirea banchetelor in loc de scaune. Solutie de la Hanse Haus. O astfel de bucatarie puteti avea pe comanda de la Delta Studio.

Trebuie să precizez faptul că prețul unei bucătării de calitate este considerabil mai mare și pentru că mobilierul este prevăzut cu sisteme de acționare electrică, care nu sunt la vedere, cum ar fi cele austrice Blum si Hafele, preponderente pe piața noastră și deci și în oferta celor care fac mobilă la comandă. Dar aceste sisteme chiar fac diferența, pentru că sertarele și ușile voastre nu se deteriorează, nu pot fi trântite și se deschid, foarte ușor, la o simplă apăsare. De asemenea, o bucătărie de calitate are blaturi inovatoare care durează o viață întreagă și a căror rezistență și duritate le întrece chiar și pe cele ale pietrelor naturale.

Bucatarie partial separata fara corpuri suspendate. Propunere de la Schworer Haus

Bucatarie partial separata, fara corpuri suspendate. Propunere de la Schworer Haus. Pe peretele partial este instalata o bancheta. Model similar, de lux, gasiti la Nolte Home Studio.

În privința prețurilor, orientativ, îți spun că, pentru spațiile modeste de la bloc, o bucătărie din materiale de calitate costă în jur de 2000 de euro, fără electrocasnicele încorporabile. La noi există producători care fabrică bucătării de serie, deci le cumperi așa cum sunt, create pentru diferite tipuri de apartamente standard,  și care costă în jur de 1000 de euro, fără electrocasnice.

Bucatarie in spatiu deschis. Propunere de la Baufritz

Bucatarie in spatiu deschis. Propunere de la Baufritz. Este ordonata si discreta datorita albului si a designului simplu. Un model apropiat marca Nobilia il puteti comanda la Kuxa.

Pentru spațiile mici de bloc bucătăriile deschise rezolvă nu numai problema spațiului, că acesta pare mai mare și este mai bine iluminat natural, dar dacă ai copii mici sunt și practice pentru că poți să-i ai sub supraveghere în timp ce gătești. Da, poate vei spune că se umple casa de miros, dar dacă ai un spațiu deschis oricum poți aerisi mult mai repede, iar cu o hotă bună îți rezolvi și mai repede problema. Nu spun că e cea mai bună soluție, dar pentru cine este adeptul ei, în articolul de față are multe exemple.

Bucatarie deschisa catre living. Propunere de amenajare de la Hanse Haus

Bucatarie mica cu doua corpuri joase dispuse paralel si asimetric. Propunere de amenajare de la Hanse Haus. Bucatarie similara puteti avea pe comanda de la Profesional Design.

Dacă vrei să-ți faci la bloc bucătărie deschisă e important ca ceea ce se vede din living să fie plăcut vederii. Asta înseamnă să ascunzi cât mai bine dotările electrocasnice, iar hota să aibă un design spectaculos. Un spațiu mic de bucătărie va părea mult mai ordonat și luminos dacă eviți corpurile suspendate cu geamuri, vitrine, rafturi la vedere și alegi fețe de dulap simple. Atenție, culorile deschise sunt mult mai puțin pretențioase la praf decât cele închise, chiar dacă ai impresia că ele se murdăresc mai repede.

Bucatarie deschisa in zona de trafic (vezi usa) intr-o casa Schworer Haus

Bucatarie deschisa in zona de trafic (vezi usa) intr-o casa Schworer Haus. Model simliar puteti avea, la preturi accesibile, din reteaua de magazine LEM’S producator Lemet.

Dacă vrei ca bucătăria să nu iasă în evidență, adică să nu-ți sară în ochi când stai comod pe canapea, soluția pare foarte simplă: renunță la corpurile suspendate. Poți face asta dacă 1.ai suficient loc de depozitare la nivel inferior; 2. ești mică/mic de statură și oricum ție greu să ai acces la corpurile suspendate.

Bucatarie la vedere imediat la intrarea in casa. Solutie de la Fingerhut haus

Bucatarie la vedere imediat la intrarea in casa. Solutie de la Fingerhut haus. Bucatarie similara puteti avea pe comanda, la preturi accesibile, de la Staer.

De asemenea, poți amenaja bucătăria în jurul ferestrei sau ferestrelor și atunci spațiul nu va părea încărcat. Mulți nu se gândesc la această soluție din cauza prezenței caloriferului sub fereastră. Dar el poate fi mutat sau poți renunța la el, mai ales dacă gătești mult. Oricum aburul încălzește încăperea :). Sau dacă, pur și simplu, există o altă sursă de încălzire în zona de zi, cum ar fi un șemineu sau sobă.

Bucatarie partial la vedere. Solutie realizata intr-o casa Fingerhut haus

Bucatarie partial la vedere. Solutie realizata intr-o casa Fingerhut haus. Model similar de bucatarie, la preturi accesibile, puteti comanda de la Casa Rusu.

Când ai un spațiul mai lung și îngust destinat bucătăriei, încearcă să-l ocupi tot pe lungime. Tentația este să amenajezi un astfel de loc pe lățime, grupând funcțiunile una după alta. Dar un corp insulă paralel cu un ansamblu liniar, adică pe drept, pe latura peretelui, îți poate rezolva foarte bine problema. Dacă este foarte îngust, gândește mobila pe o singură latură și gata.

Bucatarie deschisa intr-un spatiu lung si ingust. Propunere Sonnleitner

Bucatarie deschisa intr-un spatiu lung si ingust. Propunere Sonnleitner.  Puteti avea o bucatarie asemanatoare din lemn masiv, categoria lux, marca team7 de la Hulsta Studio.

Ca să separi frumos bucătăria în spațiul deschis ai mai multe variante. Prima ar fi să creezi un corp cu masă tip bar, care să înlocuiască practic clasică masă, mai ales dacă nu ai loc să o lași desfășurată tot timpul. Pentru ocazii speciale poți avea o masă extensibilă sau pliabilă. O altă soluție este să separi parțial bucătăria de restul zonei de zi cu un perete din gips-carton, care poate masca și eventualele instalații și țevi necesare în zonă.

Bucatarie deschisa cu masa tip bar. Porpunere de la Schworer Haus

Bucatarie deschisa cu masa tip bar. Propunere materializata intr-o casa modulara Schworer Haus. Model similar de bucatarie puteti avea pe comanda de la firma Tia Colors .

Poți folosi corpul insulă al bucătăriei ca suport pentru o banchetă și salvezi astfel spațiu, în cazul în care ai nevoie de sufragerie, deci de un loc de luat masa. Dar pe lângă spațiu economisești și bani pentru că nu mai cumperi atât de multe scaune :).

Bucatarie al carei corp insula este folosit ca si suport pentru bancheta

Bucatarie al carei corp insula este folosit ca si suport pentru bancheta. Puteti comanda ceva similar din lemn masiv, categoria lux, de la firma Hulsta Studio.

Când ai un spațiu larg, generos, încearcă să-l folosești altfel. Uite, poți opta, în funcție de arhitectura casei ca bucătăria să fie într-adevăr centrul ei și practic ea să separe sufrageria de zona de living. Avantajul pentru o astfel de soluție este că ajungi repede la frigider indiferent în ce parte a zonei de zi ești, fie că te deplasezi de la canapea, fie de la masă, unde îți poți instala loc de lucru la laptop sau să-ți ajuți copilul la teme.

Bucatarie deschisa intre sufragerie si living .Solutie Schwoerer Haus

Bucatarie deschisa intre sufragerie si living. Solutie Schwoerer Haus. Model de lux si proiectat  in stil minimalist puteti avea pe comanda de la Innova Interiorism.

Prezența ferestrelor largi poate părea un inconvenient, dar un ansamblu de mobilă de bucătărie în formă de L sau U îți poate asigura intimitatea dorită în zona de gătit. În prelungirea ei poți așeza foarte bine masa și ambientul devine mai eficient folosit și ordonat. Plus că totul e mai la îndemână, iar din exterior se vede totul frumos.

Bucatarie la vedere intr-un spatiu lung si ingust. Propunere de la Baufritz

Bucatarie la vedere intr-un spatiu lung si ingust. Propunere de la Baufritz. Game similare de bucatarii gasiti sub brandul Mobalpa adus la noi de firma Adorama.

Dacă ai fereastră mare în spațiul destinat bucătăriei poți avea în vedere o soluție elegantă și relaxantă, respectiv poziția chiuvetei să fie în dreptul ei. Restul mobilierului să-l desfășori și să-l organizezi pe două laturi ale camerei. Atenție! Nu pune plita sau aragazul sub fereastră deoarece curenții de aer îți pot stinge flacăra sau îți influențează nedorit temperatura plitei electrice.

Propunere de la Portas de bucatarie organizata pe doua laturi in jurul ferestrei

Propunere Portas de bucatarie renovata pe doua laturi in jurul ferestrei. Mobilier de bucatarie din lemn masiv intr-un model similar puteti avea de la Silvarom.

Indiferent ce amenajare de bucătărie îți place, înainte de toate ține cont de poziționarea utilităților, adică a țevilor instalațiilor, de la cea sanitară, termică și până la gaze și electricitate. Orice modificare vei dori în poziționarea mobilierului, ea va fi dictată de cum poți așeza chiuveta, plita, cuptorul și respectiv hota. Și dacă nu te descurci, apelează cu încredere la specialiștii  firmelor specializate care îți oferă, de cele mai multe ori, proiectare gratuită în funcție de planul casei tale. Dacă trebuie să se deplaseze la tine, ia în considerare că e un serviciu care trebuie plătit. Mult succes! Și sper că articolul de față te-a inspirat :).

16 raspunsuri pentru Bucatarii moderne, deschise catre living, potrivite la bloc si la casa

  1. oxana spune:

    Bună, mă numesc Oxana am nevoie de nişte sfaturi, eu construiesc casă şi aş vrea ca bucătăria să o fac împreună cu livingul şi nu mă pot hotărî cum. Vă rog frumos să mă ajutaţi….. Vă mulţimesc anticipat.

  2. Ioana spune:

    Buna, eu stau intr-un apartament intr-un complex nordul Bucurestiului am deja bucataria open space, si este foarte bine, apartamentul a fost deja mobilat insa parca as mai lua cateva idei din articolul acesta. De exemplu mi-au placut foarte mult lampile care vin din tavan deasupra mesei. Foarte buna idee.

  3. Delia spune:

    Ideei foarte bune…pot aplica si eu la amenajarea noii mele bucatarii.

  4. Diana spune:

    Foarte frumoase bucatariile din imagini,sa ai asa ceva acasa …frumos!

  5. Valina spune:

    Buna seara ma numesc Valina am amenajat apartamentul dar ceva nu este bine as vrea careva sfaturi va rog sa ma ajutati multumesc anticipat

  6. Corina spune:

    Bună ziua!!! M-am mutat de curând am bucătăria open space…si …nu știu …ceva nu-i bn din ce am făcut….îi lipsesteceva… Mă puteți ajuta cu niste sfaturi???

  7. Marcu spune:

    Buna ziua. Eu sunt in acea etapa a vietii cand m-am saturat de munca din bucatarie si, culmea, trebuie sa ma gandesc sa amenajez o bucatarie. Am ceva in cap, am vazut pe la munte, niste bucatarii rustice, simple si de foarte mare efect. Cred ca nici energie prea multa pentru mentinerea curateniei nu este necesara. Sa va spun ce am vazut, apoi ce mi-as imagina eu. Nu stiu daca este si realizabil?
    Blatul cu: chiuveta, aragazul, si un cuptor; erau incorporate intr-un ansabmblu de zidarie, faiantata. La interior aveau blaturi din lemn pentru organizarea veselei, si usi tot dintr-un lemn, foarte rustice. Cuptorul in schimb doar locasul lui, la fel zidit si cu faianta pe zidaria respectiva. Eu as extinde solutia asta si la o masa pe mijloc, mare, care sa permita o organizare la indemana a veselei, sticlariei de bucatarie si niste etajere in prelungirea blatului cu aragazul si chiuveta (in sus). Este posibil?

  8. Botis Mariana spune:

    Buna Adela,am o camera cu intrare direct de afara este o usa cu trei ochiuri de 1,80,si pe peretele opus un gean tot la fel de mare , aceasta camera are in jur de 5,70 /4 si o sa fie o mini bucatarie si un pic de living geamurile sunt mari in jur de 2 m inaltime,nu stiu ce perdele sa pun sau ceva sa arate bine,pe usa de la intrare as pune ceva fix sa nu incomodeze cand deschizi usa ,pe geam nu stiu daca merita sa pun si perdea si draperie finca la 1 m de geam este insula pt. bucatarie .poate imi dai o idee. iti multumesc !cu multa dragoste Mariana.

  9. Sabrina Bacoi spune:

    Buna Adela.Apartamentul meu e stil vagon.Adica într-una iar camerele din una in alta fara nici un hol nimic.Bucataria este foarte mica neavând spațiu să luăm masa in bucătărie.Ma gândeam să improvizez un mic spatiu in camera unde sa putem manca cu toții.Daca crezi că mă poți ajuta cu o imagine,niste sugestii ceva.Iti mulțumesc mult.Si felicitări pentru tot ce faceți la”Visuri la cheie”

  10. Diana spune:

    Buna Adela!Foarte fain articolul,dar as fi vrut daca poti sa vb si de posibilitati de separare a bucatariei de living,in cadru open space,mentinand lumina naturala.Eu de exemplu,am 2 copii mici si o sa ma mut intr-o casa si cum trebuie sa gatesc,as vrea sa separ livingul de bucatarie,fara sa iasa mirosul dar sa se mentina si lumina naturala.Ce recomanzi?Eu ma gandeam la geamuri transparente de sus pana jos,care sa se inchida ermetic,sa nu iasa mirosul.Ce firme recomanzi care sa faca asa ceva?Multumesc

  11. Elena spune:

    Buna ziua am o camera de 5/4pe care vreau sa o fac bucatarie sufragerie am pe 2pereti geamuri cum ma sfatuiti sa o amenajez

    • Adela Parvu spune:

      Elena, păi am nevoie de plan. Amenajarea unei camere se face și în funcție de înălțimea ei, de prezența utilităților (unde e caloriferul, unde sunt prizele etc.), dar și de dimensiunile și poziția golurilor (ușă interioară, ferestre). Degeaba îmi spui dimensiunile generale ale camerei pentru că nu sunt suficiente. Apoi, contează mult ce-ți dorești, cum vrei să te simți în spațiul respectiv, câte locuri vrei la masă, ce spațiu de depozitare ai nevoie, ce electrocasnice îți dorești (una e să ai frigider side-by-side și alta un frigider încorporabil sau o combină frigorifică de sine stătătoare). Deci, doar să-mi spui dimensiunile camerei nu este suficient 🙂 Sper că te-am lămurit de ce.

  12. Irina spune:

    Bună,
    Numele meu este Irina și de curând mi-am amenajat bucătăria cu mobila Nobilia pe care o recomand cu drag! Am o bucătărie mică specifică unui apartament, iar mobila am făcut-o pe comanda la KuechenTreff.ro Pot spune ca bucataria este locul preferat din casă.
    Va las link-ul aici, sper sa fie de ajutor!
    kuechentreff.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *