Passiflora caerulea sau floarea pasiunii (dreapta) te va surprind euc florile ei minunate.

In Design floral, Gradina

Flori la ghiveci care dau bine impreuna in locuinte clasice, vintage sau feminine

Te-ai fi gândit că şi florile trebuie alese ca să se simtă bine împreună? Dar ce zici de gruparea şi asortarea lor şi în funcţie de decorul casei? Sincer, aş fi vrut să fie ideea mea, dar eu m-am limitat doar la a asorta ghivecele diferitelor plante cu flori. Dar specialiştii danezi, designerii florari şi cultivatorii de plante, au realizat ansambluri tematice de plante conform diferitelor stiluri de amenajare interioară.

Passiflora caerulea sau floarea pasiunii (dreapta) te va surprind euc florile ei minunate.

Passiflora caerulea sau floarea pasiunii (dreapta) te va surprinde cu florile ei minunate.

Stilurile de ambientare clasic, vintage şi în tuşe feminine sunt în topul preferinţeor şi la noi, la români. Aşa că m-am gândit că ţi-ar prinde bine să ştii ce plante cu flori să-ţi cumperi dacă ai o astfel de casă sau ce fel de plante poţi să dăruieşti cuiva care are locuinţa amenajată într-unul dintre stilurile amintite.

Saintpaulia ionantha adică pe numele comun violeta de parma arata excelent intr-un aranjament dispus intr-o fructiera.

Saintpaulia ionantha, adică pe numele ei comun violeta de parma, arata excelent intr-un aranjament dispus intr-o fructiera din sticla transparenta.

Aceste plante, a căror denumire le vezi sub fiecare imagine în parte, dau bine împreună. Ai aici de fapt o listă. Dacă ai cumpărat una, data viitoare adaugi alta la colecţia ta. Atenţie, pentru fiecare în parte condiţiile de îngrijire sunt altele. Spre exemplu, Campanula (clopoţei sau clopoţei chinezeşti) preferă locurile răcoroase şi luminoase din casă. Îi place frigul :). Pe de altă parte, Kalanchoe este puţin pretenţioasă, nu trebuie udată des şi preferă soarele şi căldura, deci suportă locul de deasupra caloriferului.

Kalanchoe hybrid este o planta putina pretentioasa care se preteaya in diferite aranjamente. O gasesti in variate culori.

Kalanchoe hybrid este o planta putin pretentioasa care se preteaza in variate aranjamente. O gasesti in variate culori si arata excelent si in jardiniere.

Pentru Floarea Paradisului şi Iasomie trebuie să ai în vedere faptul că sunt plante căţărătoare, deci să le aloci un loc unde se pot extinde ulterior achiziţionării, dar totodată să le ai în raza vizuală. E de preferat să le pui în living, mai ales dacă nu suporţi parfumul puternic. Violetele de Parma preferă locurile mai umbrite, o poziţionare către nord fiind perfectă pentru ele.

Stephanotis floribunda, numele popular Iasomia de Madagascar, are radacini lungi, asa că alege un ghivechi inalt.

Stephanotis floribunda, pe numele ei popular iasomia de Madagascar, are radacini lungi, asa că alege-i un ghiveci inalt asortat ca forma si culoare cu ambientul casei tale.

Totodată fii pe fază la ghivecele în care le pui pentru că ele contează mult în decorul camerei. Degeaba ai plante potrivite stilului de amenajare, dacă ghiveciul sau masca sunt din plastic :). Poţi găsi începând cu preţuri de 40 lei bucata ghivece asemănătoare sau măşti la orice magazin de bricolaj sau florărie de la noi. Dacă nu ştii ce culori şi forme să alegi, mergi pe varianta ghivecelor şi măştilor a căror material seamănă cu piatra naturală, chiar dacă nuanţele diferă de la un obiect la altul.

Campanula medium sau clopotei sunt foarte decorativi, mai ales in ghivece mici rotunde.

Campanula medium (sau clopotei) prefra locurile mai racoroase din casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *