Colectia de placi ceramice Fantasy 2013 de la Cesarom

In Finisaje, Romania Mea, Shopping

10 colectii noi de gresie si faianta produse in Romania

Ce înseamnă colecţie de plăci ceramice? Un grup unitar de finisaje care pot fi combinate între ele în variate forme. Da, pe lângă plăcile simple, există brâuri şi decoruri, care asamblate împreună, conform preferinţelor fiecăruia, pot personaliza frumos încăperile, respectiv bucătăriile şi băile. Spre exemplu, decorurile pot fi folosite pentru a ornamenta o bucată dintr-un perete, iar din brâuri poţi face chiar şi rame în jurul oglinzii. Uite aici, în articolul de faţă, câteva idei (ai şi preţuri mai jos).

Colectia de placi ceramice Fantasy 2013 de la Cesarom

Colectia de placi ceramice Fantasy 2013 de la Cesarom

Decor si brau Fantasy Cesarom 2013

Decoruri si brauri Fantasy de la Cesarom 2013

Colecţiile noi sunt lansate de Cesarom, un brand românesc cu o tradiţie de 50 de ani. Cele zece game cuprind decoruri şi brâuri de diferite dimensiuni, care pot fi montate în variate modele. Conform unui studiu făcut de Cesarom, anul trecut, peste 85 % dintre români, adică dintre noi :), au cumpărat colecţii de plăci ceramice cu decoruri. Chiar dacă ele costă suplimentar, merită investiţia. Până la urmă finisarea cu plăci ceramice se face pentru cel puţin 15 ani, deci vrei să ai bucătărie şi băi în care să te simţi bine.

Colectia de placi ceramice Life 2013 de la Cesarom

Colectia de placi ceramice Life 2013 de la Cesarom

Decor si brau Life Cesarom 2013

Decoruri si brauri colectia Life de la Cesarom 2013

Cele zece colecţii sunt Creta, Fantasy, Madras, Onix, Primavera, Satin, Life, Magnet, Metropolis şi Opal. Designerii Cesarom s-au inspirat din moda vestimentară pentru crearea lor, respectiv au folosit motivele florale şi nuanţele tari de roşu, bordo şi tucoaz. Plăcile cu decoruri în nuanţe pastelate au accente metalice fine, care le oferă un plus de strălucire. De asemenea, în tendinţe sunt şi nuanţele metalice arămii, aurii şi argintii care sugerează aerul vintage sau evocă motivele decorative clasice.

Colectia de placi ceramice Creta 2013 de la Cesarom

Colectia de placi ceramice Creta 2013 de la Cesarom

Decor si brau Creta Cesarom 2013

Decoruri si brauri colectia Creta de la Cesarom 2013

Cum alegi plăcile de decor? În primul rând în funcţie de spaţiu. E clar că noi avem bucătării şi băi mici, aşa că plăcile cu modele mărunte sau în culori pastelate sunt cele mai potrivite. Cu cât modelul decorurilor este mai mare, cu atât suprafaţa decorată va părea mai încărcată şi evident mai mică.

Colectia de placi ceramice Satin de la Cesarom

Colectia de placi ceramice Satin de la Cesarom

Decor si brau Satin Cesarom 2013

Decoruri si brauri colectia Satin de la Cesarom 2013

Chiar dacă ai o baie mică şi îţi plac plăcile cu decoruri mari, foloseşte-le pentru a personaliza zone mici sau înguste, de preferat coloane pe verticală în baie, în zona oglinzii sau în dreptul vasului wc.

Colectia de placi ceramice Magnet 2013 de la Cesarom

Colectia de placi ceramice Magnet 2013 de la Cesarom

Decor si brau Magnet Cesarom 2013

Decoruri si brauri colectia Magnet de la Cesarom 2013

În bucătărie poţi decora în zona mesei (va părea că ai un tapet). Dacă mobila de bucătărie este simplă, într-o culoare uni, iar blatul de asemenea simplu, poţi folosi între corpurile joase şi cele suspendate decoruri. Altfel, va părea încărcat, mai ales că în zona respectivă se vor afla şi multe obiecte şi ustensile folosite în bucătărie.

Colectia de placi ceramice Primavera 2013 de la Cesarom

Colectia de placi ceramice Primavera 2013 de la Cesarom

Decor si brau Primavera Cesarom 2013

Decoruri si brauri colectia Primavera de la Cesarom 2013

Şi chiar dacă ai mobilierul în nuanţe de lemn, închise la culoare, fereşte-te să alegi tonuri de bej sau marouri şi pentru plăci ceramice. Vei avea încăperi monotone. Uite, ca să ai un contrast frumos, gândeşte-te la maroul mobilierului ca la culoarea unui trunchi de copac. Ce fel de flori vezi în copacul acela? Tot bej sau maro? Nu prea cred. Aşa că alege ceva în contrast, verde, albastru sau chiar mov. Nu uita că maroul îl obţii din roşu şi verde sau roşu şi albastru. Aşa că încearcă să eviţi să foloseşti tot roşu şi pentru plăci ceramice.

Colectia de placi ceramice Metropolis 2013 de la Cesarom

Colectia de placi ceramice Metropolis 2013 de la Cesarom

Decor si brau Metropolis Cesarom 2013

Decoruri si brauri colectia Metropolis de la Cesarom 2013

Cât costă plăcile cu decoruri? Sergiu Apolzan, Director de Vânzări al Lasselsberger România spune că, în medie, românii plătesc circa 1.800 de lei pentru achiziţionarea de plăci ceramice necesare placării unei locuinţe. Cantitatea medie de plăci ceramice achiziţionate este de 45 mp, la un preţ mediu de 33,5 lei/mp. Din această cantitate aproximativ 20% reprezintă plăcile de decor. Acum preţurile recomandate de vânzare pentru produsele Cesarom sunt astfel: pentru faianţa şi gresie de la 39.99 lei/mp la 74.99 lei/mp, pentru decoruri de la 22.99 lei/buc la 91.99 lei/buc, iar pentru brâuri de la 10.99 lei/buc la 19.99 lei/buc. Succes la decorat! Şi îţi spun de acum că poţi apela la mine dacă ai nevoie de un consultant stilist sau un designer 🙂

Colectia de placi ceramice Opal 2013 de la Cesarom

Colectia de placi ceramice Opal 2013 de la Cesarom

Decor si brau Opal din colectiile 2013 Cesarom

Decoruri si brauri din colectia Opal de la Cesarom 2013

Colectia de placi ceramice Onix 2013 de la Cesarom

Colectia de placi ceramice Onix 2013 de la Cesarom

Decor si brau Onix Cesarom 2013

Decoruri si brauri colectia Onix de la Cesarom 2013

Colectia de placi ceramice Madras 2013 de la Cesarom

Colectia de placi ceramice Madras 2013 de la Cesarom

Decor si brau Madras Cesarom 2013

Decoruri si brauri colectia Madras de la Cesarom 2013

4 raspunsuri pentru 10 colectii noi de gresie si faianta produse in Romania

  1. Apreciem articolul. Pacat ca exista doar 2-3 firme in Romania care produc gresie, faianta, pardoseli, soluri, etc. Prea multe importuri de slaba calitate, ele ar trebui diminuate, daca nu chiar stopate. Oricum nu se fac verificari serioase, lunare, la toate depozitele de obiecte de ceramica, la magazinele care vand asa ceva.Romanii ar trebui sa mearga sa se formeze la firmele din strainatate si chiar si din Turcia, Rusia, China, si sa vina sa puna in practica ce-au invatat, la noi in Romania, altfel vom muri de vii, din cauza propriei noastre prostii, nepasari, a dezinteresului, lipsei de comunicare, de socializare, de dorinta de cunoastere, dezvoltare industriala. Trebuie sa fim buni si la a fabrica nu doar la a cumpara si consuma. A merge la shopping fara sa stii nimic despre niciun produs e o crima..

  2. BUNA ZIUA ADELA!AM GASIT ARTICOLUL TAU(SUNT ABONATA SI CITESC TOT CE PRIND DE LA TINE) SI MA INTREBAM DACA SE MERITA SA CUMPAR PLACILE CERAMICE DIN TARA SAU DIN SPANIA(UNDE STAU MOMENTAN)?STIU CA IN SPANIA SUNT LA ELE ACASA DAR SI CA VOI PLATI DESTUL PENTRU TRANSPORTUL LOR.M-AM DOCUMENTAT SI AM AFLAT INSA CA SI DEDEMAN SPRE EXEMPLU COMERCIALIZEAZA PLACI DE LA FIRME DIN SPANIA(EL MOLINO)…calitatea insa e aceiasi ?AM DESCARCAT SI CATALOGUL DE LA CESAROM INSA NU STIU DACA SE GASESC IN MAGAZINELE OBISNUITE SI NICI CAT DE SCUMPE SUNT…PENTRU CA ARATA FENOMENAL LA CUM SUNT COMBINATE.INCA CEVA…CUM CALCULEZ SI CUM DISTRIBUI SPRE EXEMPLU DOUA MODELE DE FAIANTA INT-O INCAPERE?PE VERTICALA ,PE ORIZONTALA,INTRE MOBILIER,DEASUPRA CORPURILOR SANITARE…CE „REGUI EXISTA”(PRECIZEZ CA BUCATARIA ARE 3,50X4,10 IAR BAIA 2,00X4,00 SI LE VREAU INTEGRAL ACOPERITE CU PLACI.MULTUMESC ANTICIPAT!

  3. Valentina spune:

    Cesarom, calitate inferioara la pret superior! Atentionari pentru viitorii clienti: va rog verificati la receptia marfii urmatoarele: nuanta comandata de dvs coincide cu cea primita, masurati cateva placi din bax-uri diferite pentru a va asigura ca nu sunt diferente de dimensiune intre acestea. Concluzia mea, daca aveti pretentii reorientati-va catre o alta firma!

  4. Intra pe http://www.piatra-gresie.ro pentru o gama larga de piatra naturala, gresie, faianta, sanitare la preturi pentru utoate buzunarele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *