adelaparvu.com despre Infinitea_4

In Design Interior, Horeca

Un interior clasic cu parfum de ceai

Sunt unele locuri în care mergi să te simți bine, dar de multe ori îți oferă mai mult decât te-ai așteptat. Și pentru că eu sunt mereu atentă la idei, în special pentru amenajarea interioarelor sau a grădinilor, n-am cum să nu observ când găsesc ceva inedit. Uite, de această dată este vorba de câteva încăperi în stil clasic, dar care totuși nu arată desuete, dar nici opulente. Au un aer boem conferit de culori, combinația de piese de mobilă, decorațiuni asortate și corpuri de iluminat bine așezate. Și da, și de cărți!

adelaparvu.com despre Infinitea_6

Ți-am promis că-ți scriu de interiorul Ceainăriei Infinitea. Și se potrivește la fix astăzi, când unul dintre voi va fi norocosul care se va bucura de ceaiuri parfumate savurate aici. Dar dacă tot ajungi acolo, merită să știi la ce să te uiți. În primul rând la faptul că nuanțele de pe pereți sunt excelent alese. În salonul mare o tentă de verde turcoaz te invită la relaxare. Este o culoare foarte potrivită mai ales în relație cu piesele de mobilă ale căror structuri din lemn sunt în marouri închise la culoare și cu diferitele covoare (rustice tradișionale românești, persane) în tente de roșu. Varietatea este dată și de modul în care sunt așezate grupurile de mobilier, iar fiecare zonă beneficiază de un iluminat punctat.

adelaparvu.com despre Infinitea_2

adelaparvu.com despre Infinitea_1

Diversitatea este dată nu doar de mobila diferită, grupată frumos, ci și de tapițeria ei, de decorațiuni, cum sunt perdelele și covoarele. Dar mai mult, totul este punctat frumos de decorațiuni și lămpi. Practic, ai mereu de explorat colțuri frumoase. Și oriunde te-ai așeza, încăperea o percepi diferit. Asta înseamnă să ai o cameră frumos de decorată, să te invite la explorare, să nu te plictisești de ea, ci să-ți aducă aminte de clipe frumoase, să te facă să te simți acasă.

adelaparvu.com despre Infinitea

adelaparvu.com despre Infinitea_5

Corpurile de bibliotecă nu ți le-ai fi închipuit aici, mai ales că sunt în stil rustic elegant. Dar secretul potriviri lor aici este culoarea. Da, vopsite în aceeași nuanță cu cea a peretelui, ele îți estompează forma. În plus, culoarea de verde turcoaz este evidențiată de fundalul cărămiziu al bibliotecilor. Pe acest fundal, remarci ușor cărțile și decorațiunile. Este un truc excelent, pe care-l poți aplica și tu acasă. Foarte puțini dintre noi consideră că interiorul aflat la vedere al unui raft, al unei vitrine, poate avea impact vizual, dar uite că are. Pe ici pe colo, câte-o eșarfă sau pernă fantezie în același ton de roșu cărămiziu aduce culoare și creează puncte unitare în întregul salon.

adelaparvu.com despre Infinitea_3

adelaparvu.com despre Infinitea_4

Iar când descoperi  cealaltă încăpere învăluită în roz, la început te frapează culoare. Și totuși constanți că te simți bine. De ce? Pentru că piesele mari, decorațiunile și culorile pe anumite zone de perete temperează ambientul. Tonurile de delictate de gri ale tapițeriei, prezente și în covoare, alături de o nunață antracit folosită pentru fundalul nișei înrămate și prezentă pe peretele opus ușii ce dă înspre terasa grădină, vin să însoțească elegant rozul feminin. Și da, contează ce fel de roz folosești și ce fel de gri, dar aici ai o sursă bună de inspirație. Ce mai? E cadrul perfect ca să savurezi un ceai bun, să te bucuri de parfumul lui și de povestea care ți-o șoptește interiorul romantic de la Ceainăria Infinitea.

adelaparvu.com despre Infinitea_7

adelaparvu.com despre Infinitea_8

adelaparvu.com despre Infinitea_9

10 raspunsuri pentru Un interior clasic cu parfum de ceai

  1. Mihaela Ganet spune:

    Mi se pare foarte reusit rezultatul. Doar ca…tot efortul pentru un ceai? N-ar putea fi asociat si altceva idee de relaxare? Poate o librarie totodata? Preferata mea la Miano, unde locuiesc, e asta: http://www.libreriadelmondooffeso.it/. Poate e utila ca inspiration.
    Succes.

  2. Cris spune:

    Asta nu este o ceainarie. Este „acasa la bunica” sau „acasa la matusa preferata care te rasfata cu bunatati” 🙂 Ce loc cald si plin de culoare!

  3. nana spune:

    foarte frumos…o sa mergem,pt ca la ”pain plaisir”am fost si …le ramanem clienti;
    multumim pt aceste recomandari

    • adela parvu spune:

      Aaa, ce ma bucur ca le-ati gustat Nana! Chiar au preparate gustoase la Pain Plaisir. Si da, merita sa mergeti si la Ceainaria Infinitea. Multumesc pentru ca mi-ai spus parerea ta <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *