adelaparvu.com despre flori gigantice din hartie Design Ruche 8

In Idei pentru acasa

Flori gigantice din hartie pentru decorul casei! Frumooos!

Mi-au plăcut la nebunei florile astea! Sigur o să-mi fac și eu una. Dar cui i-a venit ideea? Unei mirese! Ea și-a dorit ca în locul clasicului buchet să aibă o floare uriașă din hârtie. O cheamă Brittany Watson Jepsen și e colaborator la Design Sponge. A avut un asemenea succes cu floarea ei gigantică din hârtie, încât a ajuns să aibă și comenzi de la alte mirese. Dar, dacă ai îndemânare, poți să-ți faci și tu una sau mai multe pentru decorul casei, magazinului sau standului de expoziție. Uite aici, echipa creativă de la Ruche a făcut flori gigantice pentru catalogul lor de primăvară denumit “Enchantment” și a împărtășit iubitorilor de bricolaj cum se pot realiza acasă, pas cu pas. E clar că vor deveni un trend florile acestea!

adelaparvu.com despre flori gigantice din hartie Design Ruche 7

Ce materiale ai nevoie? Păi uite lista: pahare de plastic, ciment, plasă de sârmă, sârmă simplă, flexibilă, mănuși și clește de sârmă, bandă, lipici, foarfece, hârtie absorbantă, hârtie creponată.

Cum procedezi? Mai întâi faci un calcul să vezi câte flori ți-ai dori. Ele sunt concepute să stea în picioare ca niște sculpturi. Pentru fiecare floare ai nevoie de un pahar de plastic plin cu ciment, care trebuie să se întărească. El va fi baza flori. Apoi, de această bază legi plasa țeapănă de sârmă pe care o rulezi sub formă de cilindru pentru a face tija florii din ea. Plasa de sârmă o tai la înălțimea pe care ți-o dorești pentru floare. Și nu uita să porți mănuși ca să nu te rănești. Api acoperă baza cu bandă adezivă, cu scoci ca să nu ai nicio sârmă ieșită pe-afară și să fixezi bine totul. Și când baza e aranjată, poți să lipești hârtie peste verde peste tulpina din sârmă. Sub hârtia colorată poți să folosești prosoape de hârtie, ca să fie ochiurile sârmei bine mascate :).

adelaparvu.com despre flori gigantice din hartie Design Ruche 1

adelaparvu.com despre flori gigantice din hartie Design Ruche 2

Cum faci frunzele? Iei sârmă de 20 și din ea faci forma frunzelor ca în imagini. Să nu uiți să lași la capete mai multă sârmă, ca să te poți lega de tulpină. Taie hârtia colorată în formă de frunze și lipește câte două bucăți simetrice de o parte și de alta a structurii din sârmă. Înfige sârma în tulpină. Poți să o legi direct și o înfigi ulterior, dar va trebui să o mai acoperi cu hârtie colorată.

adelaparvu.com despre flori gigantice din hartie Design Ruche 3

Cum faci florile? Tai hârtia în diferite mărimi, dar în formă de petale. Strânge petalele mai mici ca într-un buchet, apoi adaugă următorul rând de petale și lipește-le cu scoci transparent. Faci asta până ajungi la floarea pe care ți-o doreai, cât de bogată vrei tu să fie. Pentru centrul florii tai o formă circulară de hârtie, strângi marginile, le țuguiești și lipești două straturi de hârtie între ele ca să ai un aspect cât mai natural. Să pui cea mai mare cantitate de lipici în centru. Apoi adaugi câteva fire decorative. Când e gata, lipești centrul de petale.

adelaparvu.com despre flori gigantice din hartie Design Ruche 4

adelaparvu.com despre flori gigantice din hartie Design Ruche 5

Folosește 2-3 coliere din plastic ca să legi zdravăn floarea de tulpină. Și gata. Aranjezi frumos frunzele și ai floarea ta gigantică!

adelaparvu.com despre flori gigantice din hartie Design Ruche 6

adelaparvu.com despre flori gigantice din hartie Design Ruche 8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *