Locul 5 cele mai apreciate amenajari la bloc in 2013

In apartamente, Design Interior

Cum pot amenaja cu bani puțini un apartament de două camere?

Am primit de multe ori această întrebare, iar dacă e să-ți faci planuri pentru amenajarea locuinței tale de bloc îți vor prinde bine câteva tructuri aplicate în apartamentul de față. Chiar dacă este situat într-o clădire veche, deci are tavanele puțin mai înalte, modul de organizare al camerelor și de finisare a lor sunt ingenioase. De ce? Pentru că vorbesc despre un impact maxim minimum de investiții. Ai să observi și sobele vechi, tip turn specifice spațiului scandinav, dar care aici nu sunt fucționale, deși ar putea fi. Și da, este un apartament de 58 de metri pătrați cu tot cu micul balcon dintr-o localitate suedeză, dar hai să-ți spun câteva din ideile aplicate aici pe care le-ai putea adopta și la tine acasă.

Holul de la intrare

Holul de la intrare

Spațiul bucătăriei este deschis către living, dar nu  doar asta conferă senzația de spațiu. Ceea ce-ți dă impresia de generozitate și luminozitate sunt pardoseala, respectiv o podea de lemn pe care o vezi peste tot și, de asemenea, ferestrele libere, fără perdele care lasă lumina să pătrundă din plin la interior. În plus, s-a ales nuanța albă care să intensifice luminozitatea. Și acolo unde pereții nu sunt albi, e mobila. Dar contează și contrastele. Spre exemplu, peretele din cărămidă are un impact imediat. Alături de pardoseala din lemn îți impregnează sentimentul de confort, de căldură, de familiaritate. Sunt materiale pe care le asociezi cu naturalul, cu rusticul. Și e interesant că din tot livingul, ba chiar și din dormitorul care se deschide din camera de zi, acest perete de cărămidă își lasă amprenta asupra atmosferei generale predominată de nuanțe deschise. Un contrast ce te duce cu gândul la o casă, deși e vorba despre o locuință de bloc.

adelaparvu.com about one bedroom apartment in Sweden Photo Janne Olander (6)

adelaparvu.com about one bedroom apartment in Sweden Photo Janne Olander  planÎn living însă vei observa un perete gri aproape de nuanța betonului. Are o imagine industrială. Și nu e deloc întâmplător asta. Pe acel zid sunt la vedere noile instalații de țevi și caloriferele. Existau două opțiuni: ca ele să fie mascate, ceea ce ar fi costat mai scump, sau ca ele să fie vizibile, dar înglobate într-o poveste industrială, ceea ce e mai accesibil și s-a aplicat aici. Pare simplu, dar o astfel de decizie pare greu de luat la noi numai când auzi de nuanța gri. Dar pe bune că parcă nici nu mai sar în ochi toate legăturile și țevile pe fundalul acela gri. Plus că dacă se mai adaugă în zonă și un raft metallic și alte mici obiecte în stil industrial, totul capată coerență. Și poți distrage atenția de la partea de țevăraie folosindu-te și de câteva obiecte colorate. Uite aici câteva schițe și coperte de discuri de vinil își fac treaba în acest sens. Vezi? E vorba tot de contrast.

adelaparvu.com about one bedroom apartment in Sweden Photo Janne Olander (4)

Dormitorul e tratat foarte simplu, un strict necesar bine calculat. Ideea de spațiu de depozitare pentru haine bricolat în spatele unei perdele este cât de poate de economică, funcțională și ingenioasă. O perdea mai abundentă sau mai colorată sigur ar avea un impact și mai mare, dar până la urmă e vorba despre gusturi. Important este să ai un spațiu de odihnă, dar și suficient loc de depozitare. Și apropos de asta, și pe holul de la intrare există dulapuri înzidite. Baia e simplu amenajată, dar perfect funcțională și plăcută. Te-ai prins care sunt trucurile? Finisaje unitare și calde, o zonă de impact maxim (perete de cărămidă), obiecte bine grupate și contraste de efect. Acum ai un exemplu despre cum poți amenaja cu bani puțini un apartament de două camere. Aruncă un ochi pe imagini și ai să constați că lucrurile nu sunt scumpe, iar ideile simple și practice. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com about one bedroom apartment in Sweden Photo Janne Olander (14)

adelaparvu.com about one bedroom apartment in Sweden Photo Janne Olander (25)

adelaparvu.com about one bedroom apartment in Sweden Photo Janne Olander (16)

adelaparvu.com about one bedroom apartment in Sweden Photo Janne Olander (21)

adelaparvu.com about one bedroom apartment in Sweden Photo Janne Olander (24)

adelaparvu.com about one bedroom apartment in Sweden Photo Janne Olander (26)

adelaparvu.com about one bedroom apartment in Sweden Photo Janne Olander (19)

adelaparvu.com about one bedroom apartment in Sweden Photo Janne Olander (11)

adelaparvu.com about one bedroom apartment in Sweden Photo Janne Olander (9)

adelaparvu.com about one bedroom apartment in Sweden Photo Janne Olander (22)

adelaparvu.com about one bedroom apartment in Sweden Photo Janne Olander (17)

adelaparvu.com about one bedroom apartment in Sweden Photo Janne Olander (15)

adelaparvu.com about one bedroom apartment in Sweden Photo Janne Olander (1)

adelaparvu.com about one bedroom apartment in Sweden Photo Janne Olander (5)

adelaparvu.com about one bedroom apartment in Sweden Photo Janne Olander (13)

adelaparvu.com about one bedroom apartment in Sweden Photo Janne Olander (3)

adelaparvu.com about one bedroom apartment in Sweden Photo Janne Olander (8)

adelaparvu.com about one bedroom apartment in Sweden Photo Janne Olander (20)

adelaparvu.com about one bedroom apartment in Sweden Photo Janne Olander (18)

adelaparvu.com about one bedroom apartment in Sweden Photo Janne Olander (23)Sursa foto: Janne Olander/ Stadshem

5 raspunsuri pentru Cum pot amenaja cu bani puțini un apartament de două camere?

  1. Bogds spune:

    Fain, o parte din produse sunt de la IKEA 🙂

  2. GIANINA spune:

    ADOR IKEA!

  3. Diana spune:

    Mobila de balcon este preferata mea 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *