KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
adelaparvu.com despre barne false Saarpor marca Decosa, Foto Decosa (2)

In Constructii, Idei pentru acasa, Shopping

Unde găsesc bârne false rustice pentru tavan?

Sunt situații în care ți-ai dori un aspect rustic la interior, dar montajul bârnelor din lemn masiv chiar nu este posibil. Ăsta e și cazul lui Carmen care-și dorește amenajarea rustică a locuinței, dar are tavanele finisate cu plăci de gips-carton. Soluția? Ei bine, există bârne false. Da, ai citit bine. Sunt realizate din poliuretan rigid, au o textură ce o imită foarte bine pe cea de lemn și care, evident, sunt mult mai ușoare comparativ cu lemnul. Avantajul lor este că indiferent de nuanța lor, pe care o poți găsi albă sau deja finisată într-o culoare natur, poți să aplici vopsea peste ele, deci gradul de personalizare este foarte mare de la un interior cu bârne colorate la cele care conferă un aspect rustic ambientului. De asemenea, dar te răzgândești și nu-ți mai plac după ceva timp, nu lași în urmă un dezastru. Montajul lor este relativ simplu, dar vei avea nevoie de mecanisme de fixare până când adezivul își face treaba.

adelaparvu.com despre brane false NMC, Foto NMC (1)

La noi în țară astfel de bârne false poți găsi și în hipermarketurile de bricolaj, dar la sigur poți afla de la importatori. Cele mai cunoscute mărci de astfel de produse sunt NMC (mnc.com.ro) și Saarpor, pe care le găsești la mai multe firme, una dintre ele fiind Vopo (profilepolistire.ro). Prețurile bârnelor false sunt în funcție de grosimea lor și se calculează la metru liniar. Astfel, o bârnă  de lățime 9 cm, înălțime 6 cm poate costa 55 lei metru liniar, iar ele sunt livrate la dimensiuni de 2 metri, 3 metri sau 4 metri lungime. Dacă lățimea este mai mare de 12 cm și înălțimea tot de 12 cm metrul liniar ajunge la 90 lei, iar la lățime de 19 cm și înălțime de 17 cm metrul liniar ajunge la 135 lei. Uite, poți vedea aici oferte de bârne care se vând online. Dar înainte de a cumpăra astfel de bârne, asigură-te că ai mecanismele de fixare. Ai mai jos imagini inspiraționale cu idei și pentru încadrarea mobilierului din casă. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

adelaparvu.com despre barne false Saarpor marca Decosa, Foto Decosa (6)

adelaparvu.com despre barne false Saarpor marca Decosa, Foto Decosa (3)

adelaparvu.com despre brane false NMC, Foto NMC (2)

adelaparvu.com despre brane false NMC, Foto NMC (3)adelaparvu.com despre barne false Saarpor marca Decosa, Foto Decosa (2)

adelaparvu.com despre barne false Saarpor marca Decosa, Foto Decosa (1)

adelaparvu.com despre barne false Saarpor marca Decosa, Foto Decosa (5)

adelaparvu.com despre barne false Saarpor marca Decosa, Foto Decosa (7)

adelaparvu.com despre barne false Saarpor marca Decosa, Foto Decosa (8)

adelaparvu.com despre barne false Saarpor marca Decosa, Foto Decosa (9)

adelaparvu.com despre barne false Saarpor marca Decosa, Foto Decosa (4)Sursa foto: NMC, Decosa Saarpor

12 raspunsuri pentru Unde găsesc bârne false rustice pentru tavan?

 1. carmen spune:

  super articolul!!!!! un mare ajutor!!!! te pup si te imbratisez!!!!!

 2. Marianne spune:

  Multumesc!!!Duminica placuta!

 3. Ramona Ionasca spune:

  Exista solutii mult mai eficiente. Barne din lemn masive de la recuperari. Costul este mult mai mic si efectul este fantastic. Am refacut o casa batraneasca din materiale reforosibile, caramida si barne de lemn masiv, care a iesit superba! As putea sa-ti trimit poze?

 4. Daca doriti un planseu rezistent si un tavan Rustic va rog sa cautati NERVOMETAL pentru plansee.
  https://www.facebook.com/armaturaNervometal

 5. Nervometal spune:

  http://www.nervometal.ro aici gasiti solutii profesionale constructive si sustenabile pentru produse finite.
  Este adevărat, pot fi utilizate aceste sisteme însa la o casa tradiţionala, la una cu istorie, reuşim doar sa ştirbim din farmecul epocii in care a fost construită, depersonalizând-o. In plus, costurile cu materialele şi accesoriile acestor sisteme moderne nu sunt chiar reduse iar în multe cazuri durabilitatea este destul de redusă raportat la durata de viaţă a construcţiei.

 6. […] De la piatra ce îmbracă pereții și pardoselile la gura pentru godin vopsită în alb, de la grinzile vechi la pereții văluriți. Aici nu s-a dorit nimic perfect drept, neted, ci timpul a fost lăsat […]

 7. Barne false (sau grinzi decorative) se mai gasesc si la Elegance Decor intr-o gama variata, inclusiv accesorii precum console, lac de finisare sau curele pentru imbinari.
  Daca imi permiti, Adela, voi lasa un link catre aceasta gama, pentru cei interesati: http://elegance-decor.ro/grinzi-decorative?limit=100

 8. […] care adăpostește camera de cinema. Și da, bârnele de la parter nu au rol de susținere, ci sunt cu rol decorativ, fiind aduse din Franța de la o fermă veche, de secol XV […]

 9. marius spune:

  Salut Adela …ce ai zice daca am incerca sa le facem din scandura de brad…cele din poliuretan nu par atat de rustic…sunt prea finisate parerea mea..si cele din lemn masiv sunt prea grele pt decor..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *