adelaparvu.com despre casa mica pe teren in panta, design interior Marina & Co, Foto ElMueble (1)

In Case, Design Interior

Casa mică pe teren în pantă, ingenios organizată și frumos decorată

Dacă vrei vreodată să-ți cumperi o casă al cărei loc de amplasare îți place, dar interiorul nu este pe gustul tău, merită să iei cu tine un designer sau un arhitect de interior care să te sfătuiască pe loc ce și cum. De ce? Pentru că posibilitățile de transformare sunt variate, iar rezultatul final poate fi mult mai seducător decât ți-ai fi putut imagina. Uite, am ales să-ți prezint o casă de dimensiuni relativ modeste care se află pe un teren în pantă, e adevărat cu o priveliște de vis. Dar proprietarul a cumpărat-o în primul rând pentru panorama pe care o vedea din curte. La scurt timp a realizat că la interior este întunecoasă și că atunci când va veni sezonul cald nu prea va vedea priveliștea din casă decât dacă stă pe terasă. În plus, casa fiind pe un teren în pantă diferențele de înălțime a spațiilor de la interior erau destul de mari. Dar a fost inspirat să apeleze la designeri de interior.

adelaparvu.com despre casa mica pe teren in panta, design interior Marina & Co, Foto ElMueble (3)

Înainte să-ți spun de transformările care au avut loc aici merită să precizez că această casă a fost remodelată de două talentate designerițe de interior Marina și Laia Reguant de la Marina &Co, iar locuința se află în Costa Brava din Spania. Cu ce au început reamenajarea interioară? Cu reorganizarea spațiilor și cu modificarea ferestrelor. Da, pentru că atunci când ai o casă în pantă și nu ești atent la modul de iluminare naturală te poți trezi că o parte a ei e mult mai întunecoasă decât alta. Designerițele au împărțit primul nivel cu o diferență de nivel. Deci practic sunt două niveluri într-unul singur. Astfel au făcut loc pentru bucătărie și living în același spațiu, care inițial era foarte asimetric pe înălțime. În funcție de noua configurare au prevăzut și schimbarea ferestrelor astfel încât lumina naturală să pătrundă din toate părțile.

adelaparvu.com despre casa mica pe teren in panta, design interior Marina & Co, Foto ElMueble (5)

Bucătăria este situată mai sus de living, grație diferenței de nivel de câteva trepte. Deși au lăsat-o la vedere este practic separată și nu derajează nici vizual și nici ca răspândire a mirosului și aburilor. Livingul l-au poziționat mai jos. De ce? Pentru că de aici pe noile ferestre se vede peisajul de vis! În plus casa pare extinsă cu terasa. Vezi ce pot face niște ferestre ca lumea? Și vezi ce mult contează să te folosești altfel de un spațiu existent? Dacă ar fi lăsat spațiul ăsta cum era inițial n-ar fi încăput ca și acum livingul și bucătăria și sufrageria. După reorganizare designerițele au avut grijă la culori. Au ales mobila într-o nuanță apropiată de cea a grinzilor, astfel suprafețele mari nu ies în evidență, iar atenția se concentrează pe ceea ce i-a plăcut proprietarului din prima: peisajul de afară.

adelaparvu.com despre casa mica pe teren in panta, design interior Marina & Co, Foto ElMueble (7)

Mi-au plăcut mult soluții de mobilare și decorare din casă pentru că sunt simple, dar de mare efect. Uite, spre exemplu comoda fixă, zidită din living are rol de depozitare a obiectelor, dar e și loc pentru șemineu, care apropos arată foarte bine. Masa din sufragerie, situată aproape de bucătărie, este una ce îmbină suportul industrial cu un blat de lemn, deci e și modernă, dar are un aer familiar ce se încadreză perfect în ambientul rustic reinterpretat. Apoi culorile, uite tâmplăria de un gri cald care merge foarte bine cu finisajul pardoselilor și al scărilor placate cu lemn de stejar. Draperiile frumoase, simple, care par să se confunde cu nuanța pereților, deci nu aglomerează, ci dau un iz poetic interiorului. Și la mansardă mi-a plăcut ușile de sticlă de la baie care asigură lumina naturală din plin în camera dedicată ingienei și răsfățului. Nu e o casă mare, ai să vezi din planuri, dar zău că e absolut cuceritoare. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa mica pe teren in panta, design interior Marina & Co, Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre casa mica pe teren in panta, design interior Marina & Co, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre casa mica pe teren in panta, design interior Marina & Co, Foto ElMueble (4)

adelaparvu.com despre casa mica pe teren in panta, design interior Marina & Co, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre casa mica pe teren in panta, design interior Marina & Co, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre casa mica pe teren in panta, design interior Marina & Co, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre casa mica pe teren in panta, design interior Marina & Co, Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre casa mica pe teren in panta, design interior Marina & Co, Foto ElMueble (13)

adelaparvu.com despre casa mica pe teren in panta, design interior Marina & Co, Foto ElMueble (12)

adelaparvu.com despre casa mica pe teren in panta, design interior Marina & Co, Foto ElMueble (2)

Plan parter

Plan parter

Plan mansarda

Plan mansarda

Sursa foto: ElMueble

27 Responses to Casa mică pe teren în pantă, ingenios organizată și frumos decorată

  1. vasile spune:

    Mica, cocheta si foarte bine echilibrata, atat ca estetica, cat si ca relatie spatiu – utilitate. Privelistea este splendida. Cu idei potrivite, arhitectele au obtinut o atmosfera de acalmie si contemplatie, un spatiu de liniste si intimitate.
    Fara a fi extravaganta, este o locuinta eleganta si plina de sarm.
    O zi minunata va doresc.

  2. Paraschiva ZANCU,arhitect spune:

    imi place

  3. Dana spune:

    Casa este micuta dar bine impartita, potrivita pentru un teren ingust. Culmea este ca are dormitoarele spatioase.

  4. Danny Thomas spune:

    Foarte frumoasa, „homey” si gindita pentru a maximaliza, lumina, spatiul si peisajele exceptionale de afara. Costa Brava e o zona spectaculoasa, ar fi fost pacat sa nu 😉 Daca casa este plasata intr-o locatie frumoasa este foarte usor sa te inspire sa faci ceva deosebit. Ca si o femeie frumoasa, poti sa o imbraci si in sac, tot frumoasa e

  5. Adela G. spune:

    Eu vad asa de maaaaaare !

  6. petrea ghiulnaz spune:

    este o casa atat de calda , atat de frumoasa, intima, placuta. bravo designerilor !

  7. Calin spune:

    O casa minunata! Mi-ar fi placut sa o vad si din exterior. Multumim pentru inspiratie!

    • Adela Parvu spune:

      Calin sa stii ca si eu ma gandeam la asta, dar proprietarii n-au vrut sa fie pozata de la exterior si cred ca au si o gradina pe cinste 🙂 Ne multumim cu interiorul 🙂

  8. petrea ghiulnaz spune:

    foarte frumoasa casa. designerele au gandit toate detaliile , nu pare nimic artificial, totul curge de la sine, ca intr-o poveste,

  9. Dana spune:

    Este mica casa, din planurile casei nu vad camara de la bucatarie si nici debaraua de haine de la intrarea in casa. Semineul este mai mult o improvizatie, dar asta este mai putin important.

    Pozitia este insa fantastica, face toti banii.

  10. Manuela spune:

    Doamne, imi placeeee!

  11. Adina spune:

    Ce mai………..este pe sufletul meu. Frumoasa, de fapt foarte frumoasa.

  12. Radu spune:

    Minunata, genul de casa pe care ti-l doresti. Cat este amprenta la sol?

  13. Grosu spune:

    Buna ,îmi place foarte mult genul asta de proiect,cum asi putea sa intru in posesia lui,vă multumesc!!

  14. Traian spune:

    Oare din ce tip de lemn sunt geamurile ?
    Casa e pe structura de lemn sau grinzile sunt doar de aspect ?
    Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *