KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
adelaparvu.com despre roz pastelat in living, pereti roz in living (7)

In Idei pentru acasa

Dacă aleg roz pentru living cu ce-l asortez?

Am primit mai multe întrebări legate de culoarea roz pentru zugrăveala din living. Da, cu ce poate fi asortat. Ei bine, sugestia mea pentru roz este să alegi unul pastelat. El merge de minune cu nuanțele lemnului. Și da, se potrivește atât pentru interioare moderne, cât și pentru cele rustice sau clasice. Dar repet, să fie pastelat. De ce? Pentru că este mai puțin obositor și conferă camerei o atmosferă plăcută. Rozul să știi că se schimbă radical sub influența luminii. În zilele de vară îți poate apărea mai către portocaliu, pe când iarna, când e mai mohorât afară, îți va părea mai rece. pe lângă imaginile și explicații de mai jos, vezi aici și alte idei de ambientare cu roz.

adelaparvu.com despre roz pastelat in living, pereti roz in living (3)

Deși mulți consideră culoarea roz ca fiind una tipic feminină, ea este prin excelență una a optimismului. Și cine nu-și dorește să se simtă fericit? De aici și expresia la vie en rose. Când alegi rozul pentru zugrăveala pereților să ții cont de faptul că ea este o culoare rece. Da, e rece, de aceea se și potrivește în ambientele cu finisaje sau mobilă din lemn ori decorațiuni cu textură naturală, care imprimă căldură.

adelaparvu.com despre roz pastelat in living, pereti roz in living (1)

adelaparvu.com despre roz pastelat in living, pereti roz in living (2)

Dacă vei combina rozul cu alte pasteluri – albastru, verde, mov (alte nuanțe reci) nu uita să adaugi un strop de galben. Acesta este o culoare caldă, care în contrast cu cele reci face interiorul să pară mai vesel.

adelaparvu.com despre roz pastelat in living, pereti roz in living (5)

Rozul este foarte modern în combinație cu tonurile de gri, pe care le poți alege pentru piesele de mobilă sau finisajele de la nivelul pardoselii. Dar neapărat plătește atenție la texturi. O tapițerie textilă, un covor țesut și obiecte cu aspect de natural (ghivece de flori din ceramică) vin să transforme percepția, să-ți dea senzația de confort, de familiar.

adelaparvu.com despre roz pastelat in living, pereti roz in living (4)

În combinație cu tonuri bej, crem și alb vei obține o atmosferă de calm, una serenă și liniștitoare. Dar ai grijă din nou la texturi. Dacă ele sunt toate același, suprafețe drepte și moderne atunci o cameră de genul acesta o să ți se pară foarte rece. În schimb dacă folosești textile din fibre naturale, totul devine mai cald și îți dă senzația de cuib.

adelaparvu.com despre roz pastelat in living, pereti roz in living (6)

Rozul poate fi o soluție pentru o locuință pe care ți-o dorești cu aer rustic. Gândește-te la roz în cazul acesta ca la nuanța petalelor de flori și ai să înțelegi de ce se potrivește cu piese de mobilă închise la culoarea sau cele din lemn, de asemenea și cu textile împletite. Nu uita că orice culoare își relevă șarmul în combinație cu altele. Mici accente de galben, portocaliu, verde (cel al plantelor) amplifică optimismul conferit de roz.

adelaparvu.com despre roz pastelat in living, pereti roz in living (7)

4 raspunsuri pentru Dacă aleg roz pentru living cu ce-l asortez?

 1. Roxana spune:

  F frumos… Daca tot e vorba de zugraveala colorata in living am si eu o intrebare. Eu am un perete verde, nuanta ierbii. Ce culori merg impreuna?
  Multumesc pt raspuns si pentru postarile minunate care imi incanta privirea in fiecare zi.
  Roxana

 2. Carmen-Moni spune:

  Foarte frumos ! imi plac mult culorile pastel!

 3. […] minte numai cusut cu ață albă, dar a spus roz pentru că e culoarea ei preferată și pentru că rozul e nuanța fericirii și a optimismului. Face aceste obiecte cu mare drag, dar și cu mare responsabilitate. Este de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *