adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (13)

In Artisti, artizani, handmade, Oameni talentati

Amintiri frumoase pe flori de bumbac. O să-ți placă aceste lucrări artistice cu parfum vintage

Cum să nu-i iubești pe artiști când vin cu proiecte și idei frumoase? Pentru Miranda totul a pornit de la un eveniment nefericit, dar a știut să transforme această experiență în ceva creativ. După ce bunica sa a murit, rudele i-au dăruit un album cu imagini în care Miranda a descoperit-o pe bunica sa dincolo de ceea ce știa despre ea. A văzut-o în fotografii tânără alături de prietenele ei posturi hazli și pline de veselie. Și-a dat seama că de cele mai multe ori ne uităm la părinții noștri sau bunici ca fiind oameni serioși, în vârstă, care ne dau sfaturi despre viață, dar omitem faptul că și ei au fost tineri, entuziaști, plin de speranțe și vise. Ei bine, pentru Miranda a fost scânteia care i-a aprins fitilul creativ. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (18)

Miranda van Dijk

Miranda van Dijk

Are 37 de ani și a lucrat multă vreme ca stilist, adică ca un decorator dacă vrei și în munca sa a folosit deseori flori și accesorii vestimentare. Este căsătorită, are copii, dar mereu a fost pasionată de frumos și în special de natură. Miranda van Dijk este olandeză și în mansarda casei ei cu albumul de fotografii vechi alături s-a pus pe treabă. A scanat imaginile și le-a imprimat pe bumbac. A decupat materialul textil și din el a început să creeze broșe, pandantive, semne de carte și flori. Și-a dorit asta pentru că vedea în aceste obiecte crâmpeie de viață, momente fericite și persoane dragi. Într-un fel a simțit că bunica ei îi va fi alături și o va proteja purtându-i chipul pe o broșă, dar și mai frumos mi s-a părut când Miranda spunea că la evenimentele de familie o vază cu câteva astfel de flori făcea ca familia să fie cumva reunită.

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (6)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (5)

Încă de la prima ei colecție s-a bucurat de un real succes. De ce? Pentru că ceea ce face ea este chiar deosebit. Este o alternativă la simplele fotografii înrămate. Și-a postat lucrările pe un blog apoi pe magazinul online Etsy și lumea a început să le comande. Inițial erau lucrări cu chipurile celor din familia ei, dar ulterior oamenii au început să comande obiecte speciale cu cei dragi. Și nu era vorba doar despre cei plecați dintre noi, ci și cei care ne sunt alături și de care ne bucurăm zi de zi. Așa au apărut frunze cu bebeluși – idei de cadou sau decor pentru botez, așa au apărut mărturiile de nuntă sub formă de flori imprimate cu chipurile mirilor sau pur și simplu altfel de fotografii de familie.

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (42)

Miranda spune că natura este cea mai emoționantă sursă de inspirație. Își face timp să capteze imagini cu plante, cu flori, fluturi, adună pene, frunze uscate și le așază pe panouri în fața micului ei birou. Strânge ceea ce o inspiră și pe fiecare formă vede mici secvențe de viață. E ca și cum pe frunze, petale sau aripi de fluturi din bumbac s-ar proiecta la un moment dat amintiri frumoase. Tare mult mi-au plăcut creațiile ei pentru că nu sunt doar niște obiecte cu aspect vintage. Sunt frânturi de viață și ea le materializează atât de delicat. A avut și o expoziție cu totul specială în colaborare cu Etsy și Rijksmuseum din Amsterdam pentru care a imprimat flori cu selecții din picturi celebre. A ieșit o frumusețe! Și și-a spus atelierului ei Puur Anders care ar putea fi tradus pur și simplu diferit. Da, diferit, dar plin de emoții…Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (4)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (2)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (16)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (15)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (19)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (14)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (7)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (50)

SONY DSC

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (45)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (52)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (3)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (48)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (43)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (41)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (21)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (12)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (48)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (44)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (9)

 

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (38)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (39)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (29)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (28)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (27)adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (8)adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (22)

Expoziția de la Rijksmuseum a fost de-a dreptul specială și vestea bună este că lucările din această colecție sunt disponibile de cumpărat online pe magazinul Etsy al Mirandei. Uite aici linkul Etsy/PuurAnders

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (46)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (24)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (23)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (33)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (34)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (30)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (32)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (31)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (26)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (25)

 

Câteva imagini frumoase dintr-un interviu al Mirandei acordat revistei olandeze Adriadne at Home, una dintre cele mai frumoase publicații care abordează stilul vintage. Fotografiile sunt realizate de Bart Brussee, iar de styling s-a ocupat Linda van der Ham.

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (35)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (36)

adelaparvu.com despre flori, frunze, pene de bumbac imprimate cu imagini vintage, artist Miranda van Dijk, Puur Anders (37)

 

6 raspunsuri pentru Amintiri frumoase pe flori de bumbac. O să-ți placă aceste lucrări artistice cu parfum vintage

  1. Ada spune:

    Ce har! Love!

  2. Mariana Oancea spune:

    Frumos,idee grozava!Am vazut si uneltele cu care da „volum,rotunjimi” petalelor…Chiar imi place.

  3. Aida spune:

    Talent si pasiune, indemanare si rabdare, migala si rezultatul, il vedem..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *