KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
adelaparvu.com despre apartament in stil scandinav, decor in alb si albastru, Foto Mariusz Bykowski (1)

In apartamente, Design Interior

Și-a schimbat singură decorul apartamentului de la rustic la nordic

Dacă știi ce-ți dorești e mai ușor să obții decorul visat, chiar cu cheltuieli mici, dar musai trebuie să ai curaj pentru asta. De spun de curaj? Pentru că atunci când vrei să schimbi ceea ce ai asta nu înseamnă să înlocuiești totul cu ceva nou, ci să fii pregătit să vopsești sau să transformi obiectele deținute și să adaugi câteva piese ca accent. Uite, am ales să-ți prezint acest apartament de trei camere ce a fost transformat de către proprietară, pe numele ei Agata, care locuiește aici cu soțul și fiica ei. Inițial locuința de trei camere avea un aspect rustic, iar mobila era preponderent de culoarea lemnului natur de pin. I-a plăcut însă atât de mult tapetul cu flori albastre (Marimekko) încât și l-a dorit neapărat în living. Și de la acest tapet și canapeaua deshusabilă de la Ikea a pornit întreaga amenajare, așa a ajuns de la un stil rustic la stilul scandinav. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre apartament in stil scandinav, decor in alb si albastru, Foto Mariusz Bykowski (8)

Livingul comunică deschis cu bucătăria și a ales ca totul să fie în tonuri de alb și albastru. A ajutat-o mult și faptul că avea deja un parchet cu tente de gri, iar pereții i-a zugravit simplu în alb. Multe piese de mobilă sunt accesibile, respectiv de la Ikea, dar și-a permit să facă și achiziții noi pentru a completa stilul scandinav – măsuța roșie de la BoConcept, scaunul Eames de la Vitra sau scaunele Tolix de la bucătărie. Sunt exact acele accente care aduc puțin contrast, dar accentuează stilul nordic. Comoda tv din fața canapelei a vopsit-o și i-a adăugat mânere noi, dar unele lucruri, cum ar fi ceasurile vechi sau lustra în stil rustic, le-a păstrat. Într-un colț și-a făcut un mic loc de birou, mai exact pentru laptop, dar a asortat colțul cu restul camerei prin mici accente – lada vopsită în albastru și fotografii înrămate cu negru și care conțin mult albastru în imagini.

adelaparvu.com despre apartament in stil scandinav, decor in alb si albastru, Foto Mariusz Bykowski (9)

La bucătărie însă a găsit un corp de iluminat în stil industrial și l-a poziționat deasupra mesei. Inițial bucătăria era cu aspect de lemn natur, dar a vopsit mobilierul alb. I-a prins bine faptul că de la început a avut blatul negru, iar pe perete avea o faianță rustică, dar discretă, care nu deranjează nici acum după transformare. Câteva obiecte de veselă mici la vedere vin să adauge culoare și să înveselească atmosfera, iar carpeta rustică de pe jos pe duc cu gândul la un decor marin. Masa veche din lemn a păstrat-o, dar e maschată cu o față simplă albă, iar scaunele Tolix sunt cele care atrag acum atenția. Într-un colț al bucătăriei a pus o măsuță neagră, dar cu obiecte colorate totul a devenit mai atractiv.

adelaparvu.com despre apartament in stil scandinav, decor in alb si albastru, Foto Mariusz Bykowski (6)

Pentru dormitorul matrimonial a fost tare îndrăzneață. A ales pentru pereți o nuanță de albastru care conferă adâncime, iar tavanul l-a îmbrăcat cu lambriuri albe. În rest, obiectele mari, ca și suprafața pardoselii sunt în nuanțe de alb, ceea ce echilibrează vizual culoarea intensă de pe pereți. Dressingul pentru haine a fost inițial natur, dar l-a vopsit alb și pentru un plus de accent a pus în fața lui câteva obiecte din lemn vechi, cum ar fi lăzi pe roți pe care le folosește pentru depozitare. În camera fetiței a zugrăvit pereții albi, a vopsit comoda albastră, a ales un covor în dungi colorate și a pus pe pereți postere în nuanțe vesele. A adăugat un leagăn, iar restul mobilierului din natur a devenit alb. La baie a schimbat doar accesoriile, perdeaua de duș și covorașul la fel ca și micul mobilier, acum cromat, inițial fiind din lemn. A știut ce și-a dorit și ca atare i-a fost mai ușor să ajungă la locuința visată – una cu aer scandinav scăldată în tonuri de alb și albastru. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament in stil scandinav, decor in alb si albastru, Foto Mariusz Bykowski (1)

adelaparvu.com despre apartament in stil scandinav, decor in alb si albastru, Foto Mariusz Bykowski (2)

adelaparvu.com despre apartament in stil scandinav, decor in alb si albastru, Foto Mariusz Bykowski (10)

adelaparvu.com despre apartament in stil scandinav, decor in alb si albastru, Foto Mariusz Bykowski (3)

adelaparvu.com despre apartament in stil scandinav, decor in alb si albastru, Foto Mariusz Bykowski (4)

adelaparvu.com despre apartament in stil scandinav, decor in alb si albastru, Foto Mariusz Bykowski (7)

adelaparvu.com despre apartament in stil scandinav, decor in alb si albastru, Foto Mariusz Bykowski (5)Sursa foto: Mariusz Bykowski/ Urzadzamy 

2 raspunsuri pentru Și-a schimbat singură decorul apartamentului de la rustic la nordic

  1. Stilul scandinavic este din ce in ce mai preferat de catre bucuresteni.

  2. Sidonia spune:

    Buna, nu stiti de unde a fost achizitionata faianta din bucatarie? Este tare tare
    frumoasa !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *