adelaparvu.com despre ferma de vaci transformata in casa, arhitectura KLH Architects, design interior Rendall & Wright, Foto Rachael Smith (1)

In Case, Design Interior

Casă într-o fermă de vaci? Da, arată de senzație

Un proiect inedit și reușit de transformare a unei clădiri vechi, dar și o schimbare îndrăzneață de destinație sunt lucrurile care mi-au atras atenția. Mă gândeam la nenumărate astfel de clădiri de la noi care au fost lăsate în paragină, când, uite, ele ar fi putut fi renovate chiar și pentru a deveni locuințe. Dacă vrei și ăsta-i un mod de recilare pentru că dacă ceva este construit și stabil ca structură, dar nu mai este folosit, e păcat să nu fie transformat.

adelaparvu.com despre ferma de vaci transformata in casa, arhitectura KLH Architects, design interior Rendall & Wright, Foto Rachael Smith (19)

Casa de față se află în Anglia, mai exact în Ipswich, Suffolk. Pentru ca această reconversie să fie posibilă și să se ajungă la imaginea de față, proprietarii au apelat la o firmă de arhitectură (KLH Architects), execuția a fost asigurată de o firmă de construcții (M Chisnall & Sons), iar pentru decorul interior s-a lucrat cu o firmă de design interior (Rendall & Wright). Arhitecții au făcut proiectul și au avut grijă la tot ce înseamnă organizarea spațiului, renovare și modernizare la nivel de structură și instalații și au supravegheat lucrarea executată de firma de construcții. Apoi, designerii de interior au ales finisajele, mobilierului și obiectele decorative, având grijă să le poziționeze cât mai bine pentru nevoile familiei și în concordanță cu dotările existente (prize, ventilație, încplzire etc). Deci, au lucrat ceva echipe, nu glumă. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre ferma de vaci transformata in casa, arhitectura KLH Architects, design interior Rendall & Wright, Foto Rachael Smith (18)

Casa actuală este formată din două corpuri de clădiri, care formează un L. Primul corp mai înalt este din cărămidă și al doilea este o anexă din lemn. Ele au fost împărțite funcțional, conform proiectului arhitecților de la KLH Architects în zona de zi, iar anexa a devenit zona de noapte. Tâmplăriile vechi au fost și ele schimbate, alegându-se unele termoizolante pentru a etanșeiza bine casa. Numărul și forma ferestrelor au fost modificate pentru ca lumina naturală să ajungă la interior din plin.

adelaparvu.com despre ferma de vaci transformata in casa, arhitectura KLH Architects, design interior Rendall & Wright, Foto Rachael Smith (17)

adelaparvu.com despre ferma de vaci transformata in casa, arhitectura KLH Architects, design interior Rendall & Wright, Foto Rachael Smith (15)

Designerii de la Rendall & Wright au venit cu o viziune interesantă pentru decorul interior: păstrarea structurii vechi din lemn la vedere, așa cum au prevăzut-o arhitecții, dar mobilarea și dotarea cu piese contemporane. S-a realizat astfel o alăturare reușită între rustic și actual, modern dacă vrei, rezultând o casă deosebită, în nuanțe discrete, dar plăcut luminată natural. Având în vedere organizarea interioară, cu spații deschise în zona de zi, designerii au avut în vedere ca finisajele să fie aceleași pentru tot pentru a armoniza totul. Separările între funcțiuni s-a făcut prin poziționarea mobilierului, ca și cea a șemineului, la granița dintre bucătărie și living. În zona de noapte camerele sunt separate de uși și configurate ca de sine stătătoare.

adelaparvu.com despre ferma de vaci transformata in casa, arhitectura KLH Architects, design interior Rendall & Wright, Foto Rachael Smith (6)

Ce mi-a plăcut? Pardoseala și ușile interioare din lemn care încălzesc spațiul, unde majoritatea obiectelor sunt în nuanțe de gri. Aici este un exemplu elocvent despre impactul pe care îl pot avea ușile interioare, care ocupă suprafețe importante într-o casă. Și mi-a plăcut cum designerii de interior au folosit aceeași nuanță de lemn și pentru câteva piese de mobiliă din bucătărie, ceea ce aduce un plus de căldură. Și da, mi-a atras atenția și micul spațiu de relaxare configurat sub acoperiș, o mică supantă la interiorul livingului, o separare ingenioasă pe verticală.

adelaparvu.com despre ferma de vaci transformata in casa, arhitectura KLH Architects, design interior Rendall & Wright, Foto Rachael Smith (5)

Bârnele și stâlpi băițuiți într-o nuanță deschisă arată foarte bine, mai ales că înălțimea la care sunt grinzile este destul de joasă, iar nuanța asta deschisă dă impresia unui spațiu mult mai amplu și mai înalt. Da, lumina naturală contează și ea enorm, iar arhitecții au fost foarte inspirați să prevadă ferestre zenitale (în acoperiș). Accentele de verde prezente prin obiecte mici vin să învioreze ambianța, dar orice altă culoare în această casă va fi remarcată imediat pentru că ambientele sunt în tonuri neutre. Oricum, de la exterior nu ți-a da seama de modul în care este amenajat interiorul. Frumos! Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre ferma de vaci transformata in casa, arhitectura KLH Architects, design interior Rendall & Wright, Foto Rachael Smith (1)

adelaparvu.com despre ferma de vaci transformata in casa, arhitectura KLH Architects, design interior Rendall & Wright, Foto Rachael Smith (3)

adelaparvu.com despre ferma de vaci transformata in casa, arhitectura KLH Architects, design interior Rendall & Wright, Foto Rachael Smith (21)

adelaparvu.com despre ferma de vaci transformata in casa, arhitectura KLH Architects, design interior Rendall & Wright, Foto Rachael Smith (8)

adelaparvu.com despre ferma de vaci transformata in casa, arhitectura KLH Architects, design interior Rendall & Wright, Foto Rachael Smith (2)

adelaparvu.com despre ferma de vaci transformata in casa, arhitectura KLH Architects, design interior Rendall & Wright, Foto Rachael Smith (7)

adelaparvu.com despre ferma de vaci transformata in casa, arhitectura KLH Architects, design interior Rendall & Wright, Foto Rachael Smith (20)

adelaparvu.com despre ferma de vaci transformata in casa, arhitectura KLH Architects, design interior Rendall & Wright, Foto Rachael Smith (4)

adelaparvu.com despre ferma de vaci transformata in casa, arhitectura KLH Architects, design interior Rendall & Wright, Foto Rachael Smith (10)

adelaparvu.com despre ferma de vaci transformata in casa, arhitectura KLH Architects, design interior Rendall & Wright, Foto Rachael Smith (9)

adelaparvu.com despre ferma de vaci transformata in casa, arhitectura KLH Architects, design interior Rendall & Wright, Foto Rachael Smith (11)

adelaparvu.com despre ferma de vaci transformata in casa, arhitectura KLH Architects, design interior Rendall & Wright, Foto Rachael Smith (12)

adelaparvu.com despre ferma de vaci transformata in casa, arhitectura KLH Architects, design interior Rendall & Wright, Foto Rachael Smith (14)

adelaparvu.com despre ferma de vaci transformata in casa, arhitectura KLH Architects, design interior Rendall & Wright, Foto Rachael Smith (13)

adelaparvu.com despre ferma de vaci transformata in casa, arhitectura KLH Architects, design interior Rendall & Wright, Foto Rachael Smith (16)Foto: Rachael Smith

6 raspunsuri pentru Casă într-o fermă de vaci? Da, arată de senzație

  1. Elena MB spune:

    WOW!!!!!!
    Foarte tare!!!

  2. DAN SILVIU BALANESCU spune:

    Hai sa ne gandim la o fost ferma de vaci din Romania. Cum sa faci asa ceva din ea ?????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *