adelaparvu.com despre casa in stil modern montan, designer Annie MacFadyen, arhitectura Ryan Grup Architects, Foto Ethan Rohloff (1)

In Case, Design Interior

Arhitectură modernă, mult lemn și un interior deschis către natură

Mi-a plăcut foarte mult această casă ce dovedește că cei dorinici să fie înconjurați de materiale naturale și să se bucure de căldura pe care rusticul pare s-o imprime se pot regăsi într-o casă modernă. Da, când ai alături specialiști care știu să-ți descoase dorințele, rezultatul poate fi unul pe măsură. Casa de față este un proiect gândit de arhitecții de la Ryan Group Architects și a fost concepută pentru un cuplu de intelectuali din San Francisco într-o zonă montană superbă, respectiv în apropiere de Lacul Tahoe din SUA. Proprietarii au venit cu o singură imagine pe care le-au arătat-o arhitecților spunându-le că și-a dori o casă confortabilă, actuală. Dar arhitecții și-au dat seama că stilul pe care de fapt și-l doreau cei doi soți trecuți de prima tinerețe, era mai degrabă către anii 50. Așa că aici au îmbinat stilurile, de la cel contemporan la cel modern, adică de mijloc de secol XX, folosind din plin lemn, ardezie, piatră și metal (pentru tâmplărie), iar la interior piese de design emblematice în stilul designului industrial (anii 50).

adelaparvu.com despre casa in stil modern montan, designer Annie MacFadyen, arhitectura Ryan Grup Architects, Foto Ethan Rohloff (4)

Ceea ce este impresionant la casă este la nivelul detaliilor, căci totul este excelent rezolvat. Constructorul Jim Morrison Construction și peisagiștii de la Lasting Landscapes au pus în operă exemplar proiectul arhitecților. N-ai să vezi colțuri, muchii, plafoane sau zone de la ferestre care nu sunt atent gândite. Încălzirea prin pardoseală a rezolvat o bună parte din acuratețea spațiilor, ca atare nu vei vedea calorifere. În schimb, fiind o casă de munte, vei găsi la interior multe șemineuri, o sursă suplimentară și binevenită de căldură, dar și elemente care completează estetica încăperilor. De asemenea, ferestrele sunt magnifice, lăsând parcă pădurea și peisajul zonei să contureze adevărate panorame mereu aflate în mișcare, colorând pe timpul zilei ambientul interior sau conferind o doză de mister pe timp de noapte. Terasa largă de-a lungul casei, ce se întoarce pe unul dintre colțuri devine o extensie a spațiului de locuit și unul dintre locurile favorite ale familiei, care mereu are aici musafiri.

adelaparvu.com despre casa in stil modern montan, designer Annie MacFadyen, arhitectura Ryan Grup Architects, Foto Ethan Rohloff (1)

Cât privește decorul interiorului, combinația cromatică este una simplă, dar de mare efect. Pe lângă lemnul în culoare aurie, piatra în tonuri de gri, vei vedea accente în maro închis, negru, dar și portocaliu. Designerița Annie MacFadyen spune că și-a dorit să intensifice căldura emanată de lemn prin detalii portocalii, în special de la nivelul corpurilor de iluminat, dar pentru a le face și mai strălucitoare și prezente le-a poziționat în relație cu alte piese mai închise la culoare (vezi living, sufragerie). Dormitoarele sunt și ele speciale, cu ferestre ample și tavane placate cu lemn, care transformă ambientele, le conferă perspectivă și căldură, în ciuda mobilierului auster. O casă pe care arhitecții spun că e un stil modern montan, dar eu nu aș încadra-o într-un stil anume pentru că pur și simplu e originală. Volume și linii curate, materiale naturale și culori calde care puse laolaltă atât de frumos pur și simplu compun o casă de vis. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa in stil modern montan, designer Annie MacFadyen, arhitectura Ryan Grup Architects, Foto Ethan Rohloff (5)

adelaparvu.com despre casa in stil modern montan, designer Annie MacFadyen, arhitectura Ryan Grup Architects, Foto Ethan Rohloff (8)

adelaparvu.com despre casa in stil modern montan, designer Annie MacFadyen, arhitectura Ryan Grup Architects, Foto Ethan Rohloff (9)

adelaparvu.com despre casa in stil modern montan, designer Annie MacFadyen, arhitectura Ryan Grup Architects, Foto Ethan Rohloff (10)

adelaparvu.com despre casa in stil modern montan, designer Annie MacFadyen, arhitectura Ryan Grup Architects, Foto Ethan Rohloff (7)

adelaparvu.com despre casa in stil modern montan, designer Annie MacFadyen, arhitectura Ryan Grup Architects, Foto Ethan Rohloff (11)

adelaparvu.com despre casa in stil modern montan, designer Annie MacFadyen, arhitectura Ryan Grup Architects, Foto Ethan Rohloff (2)

adelaparvu.com despre casa in stil modern montan, designer Annie MacFadyen, arhitectura Ryan Grup Architects, Foto Ethan Rohloff (3)

adelaparvu.com despre casa in stil modern montan, designer Annie MacFadyen, arhitectura Ryan Grup Architects, Foto Ethan Rohloff (6)
Foto: Ethan Rohloff pentru Ryan Group Architects

3 raspunsuri pentru Arhitectură modernă, mult lemn și un interior deschis către natură

  1. ilie spune:

    Fenomenal,Senzational 🙂

  2. Radu spune:

    Fain ca orice casa de vacanta din lemn. In plus, spatiile sunt foarte darnice, mobilier putin si camerele par foarte primitoare, iar terasa te cam face sa tanjesti…:)

  3. STELUTA spune:

    ADELA .ESTI MINUNATA IN TOT CE FACI . ACEASTA CASA IN MIJLOCUL NATURII ESTE TOT CE ISI DORESTE FIECARE SUFLET …LINISTE,FRUMUSETE SI TOTUL IMBINAT CU MULT GUST …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *