adelaparvu.com despre apartament de doua camere elegant amenajat, Foto ElMueble (9)

In apartamente, Design Interior

Soluții pentru a face apartamentul de două camere mai luminos

Foarte îngrijit amenajat acest apartament de două camere și multe detalii atent rezolvate, exact acele amănunte cărora nu prea le dăm importanță, dar care contează enorm în aspectul și confortul final. Da, soluțiile elegante mi-au atras aici atenția și de aceea am și vrut să-ți prezint această locuință de circa 70 de metri pătrați. Sunt sigură că-ți vor veni și ție idei după ce am să-ți descos câteva tructuri aplicate în cazul de față. Este un apartament unde s-a dorit crearea multor zone de depozitare, căci astea ne lipsesc tuturor, iar în locuințele moderne sunt o problemă pentru că modul de împărțire al spațiilor este minimal, deci fără debarale sau cămări. Uite, am să-ți postez planul ca să-ți dai seama cum e organizată casa și să-ți explic pas cu pas cum a fost amenajată.

adelaparvu.com despre apartament de doua camere elegant amenajat, Foto ElMueble (8)

Bucătăria a rămas de sine stătătoare, delimitată, chiar dacă locul de masă existent aici a trebuit înghesuit, dar în zona de zi livingul comunică deschis cu sufrageria. Pentru a câștiga spațiu de depozitare sufrageria este delimitată față de hol cu dulapuri, dar nu și cu ușă, deși golul este prezent. Acum merită să vezi finisajele. Aici exista un parchet vechi, dar care a fost îndreptat, rașchetat și vopsit în alb. Asta conferă încăperii mai multă luminozitate și senzația că spațiul este mai mare. Pereții sunt finisați cu o vopsea lavabilă într-o nuanță neutră, deschisă, dar uită-te la plintă, una foarte înaltă care dă o notă de eleganță camerei. În plus ea maschează o parte din traseele cablurilor din casă, deci ordonează aspectul final. Mi-a plăcut și modul de rezolvare al caloriferelor înglobate în măști care arată precum un mic mobilier, cu rafturi în lateral. În spatele canapelei masca de calorifer devine precum un raft, iar în zona de sufragerie ca o etajeră, inclusiv cu loc pentru cărți. Astfel, alte țevi și detalii tehnice sunt mascate reușit.

adelaparvu.com despre apartament de doua camere elegant amenajat, Foto ElMueble (3)

Ca și decor totul a fost ales pe nuanțe deschise în privința pieselor mari de mobilă, în special cele pentru ședere. Astfel ele nu par să ocupe mult spațiu, căci se pierd pe fundalul pardoselii și al pereților. Și covorul prezent este tot apropiat de nunața parchetului și ca atare nu se simt fragmetări ale zonelor. De asemenea ferestrele au fost simplu tratate cu rulouri simple, albe, dar care sunt montate de la nivelul plafonului pentru a da impresia că golurile sunt mai mari. Dar culorile și texturile nu lipsesc. Ele sunt prezente prin obiecte mici și câteva din mobilele strategic așezate – biblioteca din dreptul locului de luat masa și comoda din lemn de la intrarea în cameră, care au alt tip de finisaje în contrast cu majoritatea. Corpurile de iluminat sunt discrete. Pentru că plafonul e destul de jos ele sunt prezente ca spoturi încastrate tocmai pentru a nu accentua înălțimea mică a camerelor și a păstra aspectul ordonat al acestora. Dar spoturile sunt suplimentate de veioze și lămpi la nivelul locurilor de ședere.

adelaparvu.com despre apartament de doua camere elegant amenajat, Foto ElMueble (6)

Dormitorul este și el foarte frumos amenajat, același stil actual, dar îngrijit care se vede încă din zona ferestrei. Masca de calorifer aici este completată de locuri de depozitare închise pentru a masca faptul că radiatorul nu este așezat chiar pe centrul ferestrei. Cu această soluție s-au ascuns și țevile, dar s-a câștigat și un loc suplimentar pentru obiecte, care suplinește lipsa glafului. Apoi, un alt detaliu important este modul de mascare al șinei pentru draperii. Mai departe dulapurile sunt foarte simple, iar lipsa mânerelor conferă un aspect îngrijit și cu suprafețe curate. Nuanțele sunt și ele foarte deschise, dar mici decorațiuni aduc acele note de culoare cât să nu spargă monotonia. Și accentul este pus pe texturi, simți că e vorba de țesături moi, plăcute. Chiar o locuință plăcută și elegant rezolvată în multe tonuri deschise pentru a spori senzația de luminozitate. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament de doua camere elegant amenajat, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere elegant amenajat, Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere elegant amenajat, Foto ElMueble (2)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere elegant amenajat, Foto ElMueble (4)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere elegant amenajat, Foto ElMueble (5)Foto: ElMueble

17 raspunsuri pentru Soluții pentru a face apartamentul de două camere mai luminos

  1. Rodica H spune:

    Superb!

  2. Radu spune:

    Ingenioase mastile de calorifer! Armonios apartament.

  3. Alina spune:

    Atat de mult apreciez cand sunt amplasate diverse piese in zona ferestrei!
    Din pacate de cele mai multe ori, la fereasta, adica exact in dreptul ei sau sub ea, cum vreti sa spuneti, sunt caloriferele. Asa ca nu inteleg cum ni s-ar putea aplica/potrivi majoritatea aranjamentelor prezentate pe acest site, cum am putea sa ne inspiram din modelele prezentate.

  4. Alina spune:

    Am uitat sa precizez ca eu am calorifer electric care nu suporta sa fie incastrat in masti, ci cere distanta considerabila de toate obiectele.

    • Adela Parvu spune:

      Poti sa te inspiri vizavi de nuantele si finisajele din locuinta, precum si la rezolvarea ferestrelor cu storuri. Acum fiecare gaseste ceea ce cauta Alina 🙂

  5. dani spune:

    Superb dormitor. Mai ales măștile pt calorifer! Se fac pe comanda sau se găsesc și în magazin?

    • Adela Parvu spune:

      Dani, n-ai sa gasesti masti de calorifer in magazine, ca niciun calorifer nu se monteaza la aceeasi inaltime sau la aceeasi distanta fata de perete 🙂 Deci da, se fac pe comanda.

      • Ioana Iliescu spune:

        Buna ziua, va rog sa imi indicati detaliile firmei care a confectionat mastile pentru calorifere. Multumesc anticipat.

  6. Am observat in geometria dormitorului ca s-a folosit latimea acestuia pentru pozitionarea patului, ramanand un culoar restrans de acces, iluzoriu marit prin designul mobilierului fixat pe perete. Am curiozitatea latimii culoarului. Cat sa fie ca sa poti traversa confortabil catre pat?

    P.S.1: Si noi avem un dormitor de dimensiuni imposibile care imi genereaza constant intrebarea: Si daca am pune pe latime patul…desi latimea camerei e de doar 2,25…

    P.S.2: Scrisul, fotografiile si mesajele transpun o stare de bine atunci cand sunt parcurse. La fel bucuria feedbackului pe care il oferi fara rezerve. Felicitari, Adela!:)

  7. elena spune:

    buna ziua, cat ar costa montarea unei asemenea masti pentru calorifer?pe mine m-ar interesa pentru la bucatarie mai mult pentru tevi ca se va urat.dar si pentru calorifer…m-ar interesa o masca de aproximativ 2 m.

  8. Buna ziua m-ar interesa sa imi spuneti exact nuanta vopselei lavabile multumesc

  9. Andreea spune:

    Frumos amenajat, insa e muuult prea putin mobilier pentru cate lucruri are de pastrat o familie!

  10. Andreea spune:

    Mie imi plac f mult scaunele de la masa. Stie cineva daca se gasesc si la noi scaune asemanatoare? Parca vazusem la Kika intr.un catalog mai vechi, dar acum n.am mai vazut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *