adelaparvu.com despre Castelul de Lut Valea Zanelor, Agroturistic Hotel, Romania, arhitectura Ileana Mavrodin (15)

In Design Interior, Pensiuni, Romania Mea

Răzvan și Gabriela și-au vândut casa din București ca să construiască un loc de vis: Castelul de lut Valea Zânelor

Or fi mulți oameni care vin în București, dar sigur sunt și mulți care se gândesc la evadare. Iar dintre cei care se gândesc, unii chiar fac pasul decisiv mai departe și se mută. De această dată am să-ți povestesc despre Răzvan și Gabriela care au fost și mai curajoși. S-au gândit nu doar la evadarea de weekend sau la mutatul în altă zonă a țării, ci la cum să ridice un loc de vis, unde să și trăiască, dar să și muncească cu plăcere până la adânci bătrâneți. Încă de la începutul anilor 2000 Răzvan visa la un proiect ambițios, o pensiune diferită de tot ce a văzut el prin țară, un loc unde oamenii să se simtă ca într-o poveste. În 2006 a reușit să cumpere un teren în Țara Făgărașului, la 35 de kilometri de Sibiu, oraș care-i place nespus de mult. Dar din 2006 și până în 2014 nu a făcut mai nimic. A fost complicat să găsească fonduri și să se apuce de construit, mai ales că terenul achiziționat era în regim de fâneață. Deși părea că a abandonat proiectul, nicio clipă n-a abandonat ideea de a face pensiunea la care visa.

În 2014 Răzvan s-a sfătuit cu Gabriela, soția lui, iar cei doi au ajuns la singura concluzie viabilă pentru a începe să-și materializeze visul: să vândă casa lor și cu banii pe ea să înceapă construcția. Aveau o casă mare și frumoasă cu grădină, au vândut-o, iar ei s-au mutat cu chirie. Cu banii de pe casă, Răzvan s-a dus în județul Sibiu, loc de unde este și mama lui, chiar dacă el e născut și crescut la București, și a demarat toate procedurile pentru acte, autorizații, lucru care l-a costat circa 15.000 de euro. În paralel cu alergătura pentru avize s-a dus și la tot soiul de prezentări și workshopuri despre materiale și construcții naturale și s-a documentat temeinic. Știe o mulțime de lucruri despre tehnologiile ecologice și sunt sigură că o să-i prindă foarte bine tot ce a acumulat la aceste întâlniri pentru a susține pe viitor prezentări pentru cei interesați să construiască natural.

A contactat și mai mulți arhitecți, dar după cinci birouri de arhitectură care i-au prezentat planuri cu construcții contemporane, cuburi cum zice Răzvan, a ajuns la Ileana Mavrodin, care a fost singura ce a înțeles că el vrea să facă o pensiune fără niciun perete drept, că o vrea ca dintr-o poveste, cu acoperișul care să mimeze crestele neregulate ale Munților Făgăraș ce se ițesc în zare, că nu-și dorește un castel megaloman, ci o clădire pe care să-ți vină să o îmbrățișez de drag ce-ți este de ea. Da, o construcție cu pereți văluriți, cu șindrilă pe acoperiș, cu încăperi spațioase de circa 25 de metri pătrați în care designerul Mihai Caranghiaur, și el pasionat de construcții ecologice, să-i conceapă mobilier și decor personalizat.

S-a apucat de construit în martie 2014 și a fost tot timpul acolo pe Valea Porumbacului până în decembrie în aceluiași an. Apoi a urmat o pauză, căci e greu cu meșterii, cu materialele naturale care nu se găsesc ușor, ci sunt aduse din import, în special Italia (cum sunt cele Kerakoll), dar acum s-a reapucat de construit. N-a pierdut nicio clipă timpul, ci a căutat mereu meșteri și artiști care să-l ajute să-și îndeplinească visul. El s-a mutat practic la Porumbacu de Sus, în timp ce Gabriela s-a întors cu fiul lor Sebastian la București ca să aibă grijă de firma lor (au o mică afacere cu articole promoționale tricouriieftine.ro). Proiectul s-a materializat până acum așa cum si-a dorit Răzvan cu 10 camere, dintre care 4 apartamente și 6 camere duble, fiecare cu intrare separată. Urmează a fi construit și un restaurant, dar pe care Răzvan și-l dorește detașat de camere, astfel încât mirosul de mâncare să nu pătrundă la interiorul încăperilor, iar dacă e vreo petrecere, oaspeții din camere să nu fie deranjați de zgomot.

De ce i se spune Castelul de lut? Pentru că este din lut! Și pentru că zidurile de 60 și respectiv 45 de cm grosime sunt ridicate și tencuite exclusiv cu materiale naturale. Evident tâmplăria este realizată din lemn și a necesitat multă manoperă, căci nici o fereastră și nicio ușă nu sunt la fel, iar acoperișul este învelit cu șindrilă, fiecare element fiind realizat manual. Totul a costat mult. Până în acest stadiul Răzvan și Gabriela au ajuns să cheltuiască 220.000 de euro și le-a mai trebui încă pe atât să finalizeze proiectul. Au căutat parteneri pentru a continua, dar cei interesați vedeau totul numai din perspectivă comercială, ori Răzvan ține mult la acest proiect să iasă cum simte el. Și el simte că acest tip de arhitectură inspirată parcă din povești nu merită alterată. Nu vrea să facă compromisuri nici în privința dotărilor, mobilării și decorului interior. Își dorește ca acest loc chiar să fie unul de poveste, dar mai mult, să reflecte talentul creativ al meșterilor și artiștilor din țara noastră. Și da, este deschis în continuare la parteneriate, dar numai cu oameni care cred în același valori: grijă față de natură, grijă față de familii, de oameni, de copii. Cei doi soți au renunțat la confortul lor pentru acest vis și mi se pare firesc să nu facă niciun compromis pe mai departe. Dar de asemenea, sunt convinsă că vor găsi acei parteneri care cred în aceleași valori ca și ei și vor reuși ca la primăvară să termien cu brio.

Dar de ce acest proiect? De ce așa departe de București? Răzvan mi-a spus că au muncit foarte mult toată viața și el și soția lui, dar că totul s-a schimbat pentru ei după ce au devenit părinți. Fiul lor Sebastian, care are 7 ani, este înnebunit după animale, plante și drumeții în aer liber. În plus, este și foarte sociabil. Și-au dat seama că viața lor s-a rezumat prea multă vreme doar la muncă și că nu s-au bucurat cu adevărat de realizările lor. Acum, că sunt părinți, și-au pus realmente problema ce-i pot oferi fiului lor, ce fel de viață? Au ajuns la concluzia că ritmul imprimat de oraș le ocupă prea mult din timpul prețios dedicat familiei. Răzvan mi-a spus că pur și simplu a realizat că nu asta e viața pe care și-o dorește pentru el și familia lui. Chiar dacă la început Gabriela a ezitat la ideea de-a pleca din București, în scurt timp i-a dat dreptate. Da, pot face altceva, cum ar fi o pensiune în care să muncească, din care să aibă un venit, dar să le placă din tot sufletul ceea ce fac, să fie toți împreună cât mai mult timp și să se bucure de fiecare zi în natură și alături de oameni frumoși.

Nici n-au terminat pensiunea căci s-au și trezit cu tot soiul de propuneri, cu oameni care vor să stea în camerele neterminate sau care vor să vină să viziteze locul numai ca să vadă și să pipăie construcția. Au și făcut mici petreceri în curtea spațioasă, căci terenul are circa 8000 de metri pătrați și este mărginit de o apă curgătoare, al cărei susur este de-a dreptul terapeutic. Peisajul din zonă e de vis, iar oamenii calzi și zâmbitori. Răzvan spune că aici se simte excelent și că fiul lor Sebastian a avut parte pe perioada construcției pensiunii de cele mai frumoase vacanțe. A pus cu mâna lui lut în zidurile castelului, s-a împrietenit cu turiștii care veneau prin zonă și că este nerăbdător să se mute de tot aici. Fericirea asta este greu de descris, dar cei doi soți sunt determinați să o ofere nu doar copilului lor, ci și celor care caută un loc frumos și primitor pentru a-și petrece vacanțele în țară cu familia.

Mi-a plăcut tare mult de ei și îi admir pentru curajul lor, pentru ambiția asta de-a trece efectiv la treabă asumându-și riscuri pe care nu oricine și le-ar asuma. În ziua de azi, când o mulțime de oameni nu știu cum să-și salveze casele luate cu credit, Răzvan și Gabriela au vândut-o pe a lor ca să-și salveze sufletele. Da, n-are rost să fii sclavul propriei tale case, dar are tot rostul din lume să te zbați să-ți vezi visul cu ochii și să-ți faci viața așa cum îți dictează inima! O viață avem? Colorată să fie!

Dacă vrei să iei legătura cu Răzvan Vasile o poți face prin intermediul pagini de Facebook Castelul de Lut Valea Zânelor, pe mail razvanvasile2002@gmail.com sau la numărul de telefon 0721.298.207.

adelaparvu.com despre Castelul de Lut Valea Zanelor, Agroturistic Hotel, Romania, arhitectura Ileana Mavrodin (14)

adelaparvu.com despre Castelul de Lut Valea Zanelor, Agroturistic Hotel, Romania, arhitectura Ileana Mavrodin (15)

adelaparvu.com despre Castelul de Lut Valea Zanelor, Agroturistic Hotel, Romania, arhitectura Ileana Mavrodin (1)

adelaparvu.com despre Castelul de Lut Valea Zanelor, Agroturistic Hotel, Romania, arhitectura Ileana Mavrodin (18)

adelaparvu.com despre Castelul de Lut Valea Zanelor, Agroturistic Hotel, Romania, arhitectura Ileana Mavrodin (7)

adelaparvu.com despre Castelul de Lut Valea Zanelor, Agroturistic Hotel, Romania, arhitectura Ileana Mavrodin (4)

adelaparvu.com despre Castelul de Lut Valea Zanelor, Agroturistic Hotel, Romania, arhitectura Ileana Mavrodin (2)

adelaparvu.com despre Castelul de Lut Valea Zanelor, Agroturistic Hotel, Romania, arhitectura Ileana Mavrodin (10)

adelaparvu.com despre Castelul de Lut Valea Zanelor, Agroturistic Hotel, Romania, arhitectura Ileana Mavrodin (5)

adelaparvu.com despre Castelul de Lut Valea Zanelor, Agroturistic Hotel, Romania, arhitectura Ileana Mavrodin (8)

adelaparvu.com despre Castelul de Lut Valea Zanelor, Agroturistic Hotel, Romania, arhitectura Ileana Mavrodin (9)

adelaparvu.com despre Castelul de Lut Valea Zanelor, Agroturistic Hotel, Romania, arhitectura Ileana Mavrodin (21)

adelaparvu.com despre Castelul de Lut Valea Zanelor, Agroturistic Hotel, Romania, arhitectura Ileana Mavrodin (20)

adelaparvu.com despre Castelul de Lut Valea Zanelor, Agroturistic Hotel, Romania, arhitectura Ileana Mavrodin (19)

adelaparvu.com despre Castelul de Lut Valea Zanelor, Agroturistic Hotel, Romania, arhitectura Ileana Mavrodin (17)

adelaparvu.com despre Castelul de Lut Valea Zanelor, Agroturistic Hotel, Romania, arhitectura Ileana Mavrodin (22)

adelaparvu.com despre Castelul de Lut Valea Zanelor, Agroturistic Hotel, Romania, arhitectura Ileana Mavrodin (16)

adelaparvu.com despre Castelul de Lut Valea Zanelor, Agroturistic Hotel, Romania, arhitectura Ileana Mavrodin (12)

adelaparvu.com despre Castelul de Lut Valea Zanelor, Agroturistic Hotel, Romania, arhitectura Ileana Mavrodin (11)

adelaparvu.com despre Castelul de Lut Valea Zanelor, Agroturistic Hotel, Romania, arhitectura Ileana Mavrodin (3)

adelaparvu.com despre Castelul de Lut Valea Zanelor, Agroturistic Hotel, Romania, arhitectura Ileana Mavrodin (6)Foto: Facebook/ Castelul de Lut Valea Zânelor

78 Responses to Răzvan și Gabriela și-au vândut casa din București ca să construiască un loc de vis: Castelul de lut Valea Zânelor

  1. Ruluca spune:

    oauuuuuu!

  2. Ans spune:

    Este chiar rupt din basme!

  3. Lenuta spune:

    In aceasta vara cand am coborat din muntii Fagaras aceasta constructie ne-a atras atentia si chiar am fotografiat-o. Ma bucur ca am ajuns sa ii cunosc povestea cu ajutorul tau Adela si ii doresc mult succes domnului Razvan.

  4. Loredana spune:

    E exact tipul de casa la care visez! Cea din visele mele e ceva mai mica, dar daca adaug hortensiile, arbustii infloriti, trandafirii si pomii fructiferi, o si vad! Multumesc personal pentru articol, nu stiam de aceasta constructie.

  5. expertexpert spune:

    Ma bucur pentru acesti oameni ca au reusit sa-si vada visul realizat. Imi imaginez cate eforturi au depus si cat au riscat, asa ca merita din plin toate laudele. Bravo, oameni buni!

  6. Maria spune:

    Va doresc mult succes in continuare si sa gasiti un pertener pe masura voastra pentru finalizarea proiectului. Este ceva de vis, de poveste.

    • Razvan spune:

      Multumim

      • Dragos spune:

        Din cele descrise pare un adevarat vis devenit realitate. Intr-adevar merita dus pana la capat chiar daca este greu. Nu stiu daca ti se pare o idee viabila dar te-ai gandit sa discuti cu printul Charles? Nu glumesc desi s-ar putea sa para astfel. Cred ca este genul de persoana care intelege emotia si trairea autentica. Nu cred ca strica sa discuti cu el. Mult succes!

  7. Chiar arata ca un castel din basme,bravo lor.

  8. AJ spune:

    Nu se incadreaza cu zona, in nicun caz.! Mie mi se pare horor! Singurul lucru bun este ca au dorit sa evadez dintr-o zona extrem de poluata si aglomerata.

  9. Bucur spune:

    Arata impresionant…

  10. Mihaela spune:

    O casa din povesti, bravo lor pentru idee originala, ma simt ca in copilarie in casuta din turta dulce. Mult succes in finalizarea proiectului. Zona este de vis.

  11. Latoya spune:

    Nu aveti fotografii si din interior?

  12. Razvan spune:

    Multumim tuturor pentru aprecieri si speram sa deschidem in primavara

  13. ana spune:

    cred ca nu as mai reusi sa imi iau copiii de acolo! asteptam sa se dea drumul la camere:) superb.

  14. Petronica Togan spune:

    Foarte frumos ! va doresc sa duceti la bun sfarsit tot ce va doriti ! Sanatate !

  15. Victor spune:

    Pai daca terenul avea destinatia de faneata, cum ati obtinut aprobarea de constructie?
    Da, zona era o zona de vis, dar daca fiecare smecher construieste oriunde si orice i se nazare, zona devine o zona de cosmar.
    Suntem prea multi pe planeta ca sa mai fie loc sa-si faca fiecare casa unde are chef. De aia s-au facut orase unde multi traiesc la bloc, ca sa se faca economie de spatiu, ca mai e nevoie de teren pt agricultura si trebuie sa mai si conservam unele zone, fiindca pe acest Pamant mai sunt si alte vietati care trebuie sa traiasca, in afara de oameni.
    Eu inteleg ca unii nu mai vor sa stea la Bucuresti. Dar sa se mute intr-un oras mai mic sau intr-un sat, acolo unde e permis sa aiba o casa. Locurile cu valoare peisagistica deosebita trebuie lasate intacte, ca sa ne putem bucura de ele asa cum sunt.

    • Razvan spune:

      Sa stiti ca nu am construit de capul meu.Terenul se afla in zona turistica a satului Porumbacu de Sus si oricum urma sa intre in intravilan. Pentru a putea contrui a trebuit sa obtin avize si autorizatii. In comparatie cu altii care nu au nici macar autorizatie. In alta ordine de idei si daca avem pasuni, dar nu mai avem animale terenurile devin parloala pline de buruieni si gunoaie. Eu macar ingrijesc zona si cind treceti prin zona va incinta ochiul. Iar daca mergeti la o pensiune, unde mergeti in ORAS ? Apropo sa stiti ca si satele tot pe niste pasuni au fost construite. Eu macar am incercat sa fac ceva care sa fie in ton cu natura fata de altii care au construit blocuri de beton

      • Dragu Mihaela spune:

        Nu luați în seamă toate răutățile ( sunt oameni care poate nu au construit cu adevărat ceva în viața lor,au stat și doar au judecat pe alții) felicitări pentru tot, sunteți niște curajoși, mă pot mândri cu faptul că vă cunosc,:))

      • Victor spune:

        Ce sa zic? Cu niste ani in urma nu era aproape nici o constructie prin locurile astea frumoase. Atunci era intr-adevar frumos si aveai ce vedea.
        Acum e din ce in ce mai urat peste tot. Se trec in intravilan tot mai multe terenuri, vin intreprinzatorii ca sa ‘dezvolte’ zonele, fac constructii, drumuri, vin turistii care lasa mizerie peste tot… Si inca se mai plange lumea ca nu-s destule drumuri si facilitati pt turism.
        Da, de cand ‘s-au dezvoltat’ zonele turistice circula ceva mai multi bani. Atata tot. Dar se distruge ce avem mai scump: patrimoniul natural.
        Avem pasuni, dar n-avem animale? E doar o situatie momentana. O sa fie si animale, ca e nevoie de hrana. Dar ne vom trezi ca nu vor mai fi pasuni si terenuri arabile, fiindca s-a construit prea mult.

  16. Liliana spune:

    Este cu adevărat o casă din povești, dar nu din poveștile noastre. Este lăudabil faptul că au apelat la tehnici și materiale tradiționale, dar nu trebuie să uităm că în pădurile și poienele noastre se preumblă Feți-Frumoși și Zmei, nu Elfi și Goblini. Iar în ceea ce privește „talentul creativ al meșterilor și artiștilor din țara noastră” nu cred că este reprezentat de această construcție. Cred că este vorba mai degrabă despre meșteri care, în ultimii 20 de ani, au făcut multă practică prin Occident. Ce bine era dacă toată investiția asta ar fi fost făcută în folosul promovării tradițiilor populare românești.

    • Razvan spune:

      Sa stiti ca ideea a plecat de la casa piticilor din Alba ca Zapada si sindrila se foloseste de sute de ani in Romania. Noi am vrut o casa de poveste nu una traditionala.

  17. Gabi spune:

    Domnule Razvan, intotdeauna vor exista (mai multi sau mai putini) oameni care nu pot sa vada mai departe de un oarecare disconfort interior pe care il poseda, mai departe de anumite neimpliniri pe care le au sau pareri preconcepute pe care le-au acumulat in viata lor sau le-au mostenit . Ca nu e locul potrivit, ca nu e traditional, ca mesterii sunt cam plimbati prin occident … oricum o sa mai apara astfel de comentarii. NU LE PUNETI LA SUFLET ! (stiu ca e greu sa nu iei in seama dar nu sunteti dator cu nici o explicatie la astfel de interpelari ).Va doresc sa fiti in putere din toate punctele de vedere ca sa va si bucurati mult timp de ceea ce realizati acum!

    • Razvan spune:

      Va multumesc

    • Danny spune:

      Gabi, mi-ai luat cuvintele din gura.
      Razvane, felicitari ca ai creat un cadru de poveste pentru tine si familia ta, asa cum v-ati dorit voi. Sunt banii vostrii munciti de voi si nu trebuie sa dati raportul nimanui ce faceti cu ei sau sa impliniti dorintele, visele sau viziunile altora. Lasa-i pe aceia sa-si indeplineasca propriile viziuni pe banii si munca lor.
      Cainii latra, ursul isi vede de drum Razvane! Va doresc o viata fericita si cit mai lunga pentru a va bucura de ceea ce ati facut. Nu va opriti din visat si indeplinit visele VOASTRE.

  18. Cid spune:

    Aceasta constructie (casa, pensiune, castel) este o minunatie ! Am impresia ca cei care criticà sunt gelosi si invidiosi. Daca ar fi a lor ce le-ar mai place !!!
    As vrea ca Razvan si Gabriela sa mearga mai departe si sa-si continue visul cu capul sus, fara sa tina cont de criticile si remarcile celor care nu sunt în stare de altceva ! Sa duca la bun sfârsit acest proiect fara sa se uite în spatele lor, la cei care vor sa-i împiedice, din rautate, din ura, sau doar asa, din placere !
    Sa continue sa respecte natura si mediul înconjurator asa cum au facut de la început si pe viitor.
    Sa reuseasca tot ce-si doresc ei !

  19. Dragos spune:

    buna ideea, interesanta realizarea si speram excelenta finalizarea. arata minunat, tradeaza framantarile cuiva care vrea sa faca. aia cu „nu” reprezinta de fapt esenta poporului roman: vorbarie multa despre orice, munca putina si, daca se poate, un pahar-doua de „jin”. pararelologii caii lactee

  20. MrGee spune:

    Felicitări și sportului la munca. Sincer mi-as fi dorit să am curajul dvs.
    Mult succes, sanatate multa si sa auzim de bine, cat despre carcotasi lasatii sa se scalde in mocirla lor.
    Cu respect,
    Călin nescu

  21. Simona spune:

    Superb. Abia astept sa venim cu copii si sa ne bucuram de casuta din basme. Eu si sotul meu am lasat orasul, ne-am construit o casa intr-un sat la 15 km de Iasi. Toti ne descuraja. Mama mea nici acum nu sa impacat cu ideea ca m-am mutat la tara, eu care sunt nascuta si crescuta in oras. Am avut o singura persoana care ne-a sprijinit si ne-a ajutat cu idei in proiectarea casei. Si ne sustine in continuare. Sa dea Dumnezeu sa terminati totul cu bine si sa va bucurati pana la adanci batraneti.

  22. Mihai spune:

    Daca tot romanu si-ar urma visul lui de suflet asa cum au facut Razvan si Gabriela, pamantul ar fi frumos. Imaginati-va voi oameni ca ati avea curajul sa va construiti o casa in armonie cu natura…cum ar fi ? Nu am mai vedea „bloculetele cu etaj” din zonele turistice ci case romanesti frumoase.

    Castelul este o pensiune oameni buni nu o casa de locuit obijnuita. Ati fi vrut sa fie ca la voi acasa cu pereti patrati si rigips? In aceasta constructie formele curg s se imbina frumos ca intr-o poveste. Oamenii au fost dresati sa devina fiinte fara imaginatie pentru a putea fi conduse usor ca si masa.
    Avem nevoie de idei care sa ne inspire spre frumos si spre creatie. La noi se creaza doar copiind fara a lasa imaginatia sa bucure sufletul. Noi vrem sa fie sigur, confortabil, in tipar si daca se poate si ieftin.

    Uite ca sunt si oameni care isi doresc si altceva. SPOR!

  23. Carmen spune:

    Felicitari pentru curaj si pentru casa superba! Daca am inteles bine, casuta este pesiune, as vrea niste tarife. Aveti un site? Multumesc!

    • Razvan spune:

      Buna ziua, momentan este in constructie si speram ca in primavara sa fie functionala. Pina atunci urmariti pagina de fb. Castelul de Lut Valea Zanelor

  24. Carmen spune:

    E o constructie atipica si poate de aceea e mai greu de digerat de catre anumite persoane. Urat – frumos , sunt doar nuante de gust, fiecare dupa mentalitatea pe care o are. Insa e de altfel si trist ce se intampla in Romania privind autorizatiile de constructie, nu exista reguli care sa fie in acord cu mediul, cu ambientul. Se construieste haotic si cu gandul la profit, de cele mai multe ori, pt ca legea permite. Constructii din betoane, alaturi de cele din lemn sau lut, cele din beton predomina si asta e trist. Una cu acoperis din caramida, alta din tabla, una rosie , alta albastra, etc. Si uite asa devine trist. A se vedea zona Sambata sau Dejani. Eu sunt nascuta in Fagaras si am umblatul pe munti in sange. E trist ce a devenit toata zona in ultimii 20 de ani. Daca s-ar fi construi in acord cu natura, asa cum ati facut dmvs. ar fi fost un taram de poveste. Daca primariile ar fi avut un plan care sa impuna constructiilor un plan de urmat in acord cu zona muntoasa, daca…. Pacat pt ce se intampla in zona si poate ca veti fi un exemplu de urmat. Mult succes in ceea ce v-ati propus!

  25. Aurora spune:

    la cit este de inedit, nu m-as mira sa devina „un personaj” dintr-un film…

  26. Mioara Fetan spune:

    Pe scurt ;n-am vazut ceva mai frumos in viata mea,Sunt din Talmaciu iar in prima zi insorita din primavara viitoare o sa vizitam Valea Porumbacului ca sa vedem frumusetea asta de casa .Felicitari si va doresc sa o terminati cat mai repede.

  27. Florin spune:

    O idee absolut geniala si plina de basm!. Efortul, cu siguranta a fost unul consistent, dar rasplata va fi, desigur pe masura. Imi voi face planurile de asemenea natura incit sa pot ajunge sa vad o astfel de minunatie. Curajul vostru Razvan este suprem! va felicit din tot sufletul…. voi recomanda acest loc de basm tuturor prietenilor mei din Norvegia. Te rog din suflet ca atunci cind vei avea mai multe detalii, sa le faci disponibile. Ve felicit inca o data!
    Cu respect, Florin

  28. Spunsieu spune:

    Exact la o casa de hobitti din scrierile lui Tolkien m-am gandit! Felicitari pentru ca v-ati respectat visul si nu v-ati abatut de la acesta.

  29. Mi spune:

    E grozav !
    Felicitari, Razvan ! Castelul tau e minunat si aproape ca nu am cuvinte prin care sa descriu emotia intensa pe care mi-a produs-o !
    Daca ar trebui sa apreciez cu o nota de la 1 la 10, as da 1000 !!!!

  30. Liliana spune:

    Meritati toate felicitările si aplauzele pentru curaj, initiativa, perseverența si pentru minunata voastră realizare. Sa fiti sanatosi si sa aveti putere sa terminati acest proiect de suflet si sa va bucurați de toata aprecierea oaspeților vostri.

    Cu siguranta ca vom vizita si noi, vom fi onorați sa fim printre cei sigur multi care va vor convinge ca efortul vostru a meritat.

    • Razvan spune:

      Multumim si va asteptam cu drag

    • Ana Maria spune:

      Din octombrie pina in ianuarie doamna care v-a criticat si-a schimbat parerea si ma bucur. Cei care critica nu sint decit gelosi si invidiosi. In orice caz, asemenea proiecte in care omul investeste atit suflet cit si energii materiale, sint binevenite. O casuta ca in basme, si la fel ca in visele voastre, felicitari si sa va primiti oaspetii cu drag!!

  31. Teodor Preda spune:

    Faptul ca si-au urmat visul este extraordinar ! Ca sa bagi 220.000 euro si sa-ti trebuiasca inca pe atat ca sa termini e….. pffff !!! Daca asta a fost planul de la inceput…. e ok. Sincer, eu as prefera sa-mi fac o casa mai mica, sa-mi creez conditii decente in 2-3 camere, baie, bucatarie, dar sa ma mut in casa noua, pentru ca ulterior, in 2-3 ani sa termin totul. Multa bafta in continuare !

  32. Copilul Verde spune:

    Felicitari, Razvan! Speram sa finalizezi cat mai repede. Echipa noastra si-a facut deja planuri de vacanta la voi. Asteptam vestile despre inaugurare! Multumim, Adela – ca de obicei, articolele tale vorbesc despre oameni frumosi si proiecte deosebite!

  33. Alina spune:

    Plecăciuni pentru Răzvan şi Gabriela, dar şi o mareee reverență echipei care v-a clădit visul atât de frumos: arhitecti, constructori, peisagişti, ingineri, designeri, proiectanți, muncitori….toți- nişte oameni de ispravă! Toată admirația mea tuturor!

  34. Carina spune:

    Este superba! Abia astept sa-i trec pragul! Felicitari si multa putere de munca in continuare! Cat despre veninul pe care unii nu se pot opri din a-l varsa, sunt convinsa ca niste oameni cu asemenea tarie sufleteasca precum a-ti dovedit-o dumneavoastra, nu-l vor lua in seama.

  35. Gabriela spune:

    Un lucru pe care îi învăț pe preșcolari și pe școlarii mei zilnic și îl repet de nenumărate ori pe zi, în fiecare zi, ca să mă asigur că devine parte din modul în care ajung să comunice ca adulți: „Dacă nu ai ceva frumos și bun de spus, mai bine nu spui nimic”.

    Cât despre proiectul vostru de suflet, felicitări Razvan și Gabriela! Bravo vouă că încă mai știți să visați (mulți oameni nu mai știu sa viseze în ziua de azi), că aveți curajul să vă urmați visul, că ați creat ceva unic și diferit, atât de diferit ca unii sunt incapabili să-i vadă și să-i înțeleagă frumusețea și însemnătatea.

    Vă doresc să vă duceți visul la bun sfârșit, să vă vedeți proiectul finalizat cât mai curând, ca să vă putem trece și noi pragul. Spor în toate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *