adelaparvu.com despre casa veche transformata cu interior modern, arhitect John Lum Architecture (18)

In Case, Design Interior

Au ales ca livingul și bucătăria să fie la etaj, nu la parter

Pare mai spațioasă casa când e decorată în tonuri de albastru. Evident că nu e suficient să alegi o anumită gamă cromatică pentru ca spațiul interior al casei să pară mai aerisit, luminos și spațios. Sunt aplicate și soluții ingenioase de reorganizare a interiorului. În cazul de față este vorba despre o casă veche, al cărei interior proprietarii și-l doreau amenajat contemporan, dar nu știau cum să apuce problema pentru că-i încurca în primul rând scara interioară.

Casa avea inițial patru camere pe lângă holuri dispuse la parter și mansardă. Dar înainte scara interioară era prezentă imediat la intrarea în casă și ocupa o bună parte a parterului. Arhitectul John Lum, care s-a ocupat de locuința acesta din SUA, a reconfigurat totul. Prima schimbare? A mutat scara interioară pe mijlocului parterului (i-a schimbat și forma și numărul rampelor) și a mutat funcțiunile zonei de zi – bucătărie, sufragerie, living la etaj, acolo unde mansarda are deschidere către o terasă. Dar hai să-ți spun mai multe.

Pentru că locuința aparține unei familii cu copii interesul a fost ca pe lângă încăperile cu funcțiuni clare să fie create cât mai multe spații de depozitare. Apoi, o mare provocare a fost iluminatul astfel încât totul să pară mai deschis, mai amplu, practic să fie eliminată senzația de înghesuială și trasee strâmte. De asemenea, un alt obiectiv a fost ca dormitoarele să fie aproape de baie, iar cel matrimonial să beneficieze de o baie proprie.

La parter a fost creată o zonă de primire cu o banchetă la capătul scării și spații de depozitare frumos mascate. Apoi, cum se urcă la etaj există în partea opusă sufrageriei un living al familiei, ferit de ochii oaspeților atât prin amplasare, cât și prin separare. Da, mi-a plăcut mult la această cameră soluția de delimitare cu panouri glisante colorate. Apoi mi-au atras atenția spațiile de depozitare, mobila, fără mânere, dar cu fronturi colorate în verde, care pare mai degrabă o placare, decât o soluție de mobilare. Dar uite că arată foarte bine și e și funcțional.

Mi-a mai plăcut faptul că proprietarii n-au ținut cu tot dinadinsul să aibă zona de zi la parter, ci au ascultat de arhitect și au acceptat să fie la etaj. De ce? Pentru că aici spațiul este mult mai generos, apoi pentru că terasa largă de la etaj permite deschiderea zonei de zi către exterior. O organizare plăcută a casei care este foarte logică până la urmă chiar dacă nu e una așa cum face toată lumea. De ce să încerci să te înghesui la parter dacă ai mai mult loc la etaj?

Ca și decor, conceput de Emily Mughannam, merită să observi că ambientul este unul contemporan, unde culorile sunt prezente prin covoare, țesături și parțial pe zone de pereți, dar totul este redus cumva la minimum pentru a păstra senzația de spațiu aerisit și luminos. Tot jocul este realizat din texturi. Și încăperile sunt atipice ca și formă, așa că o abordare minimalistă este o decizie înțeleaptă. Merită să observi, spre exemplu, cum e concepută bucătăria și sufrageria pe spațiul lung și îngust al etajului, dar și cum se continuă frumos cu livingul care are deschidere către fereastră. O casă aparent normală, dar cu soluții ingenioase de organizare a spațiului și de mobilare. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa veche transformata cu interior modern, arhitect John Lum Architecture (19)

adelaparvu.com despre casa veche transformata cu interior modern, arhitect John Lum Architecture (34)

adelaparvu.com despre casa veche transformata cu interior modern, arhitect John Lum Architecture (23)

adelaparvu.com despre casa veche transformata cu interior modern, arhitect John Lum Architecture (22)

adelaparvu.com despre casa veche transformata cu interior modern, arhitect John Lum Architecture (20)

adelaparvu.com despre casa veche transformata cu interior modern, arhitect John Lum Architecture (21)

 

adelaparvu.com despre casa veche transformata cu interior modern, arhitect John Lum Architecture (24)

adelaparvu.com despre casa veche transformata cu interior modern, arhitect John Lum Architecture (26)

adelaparvu.com despre casa veche transformata cu interior modern, arhitect John Lum Architecture (25)

adelaparvu.com despre casa veche transformata cu interior modern, arhitect John Lum Architecture (27)

adelaparvu.com despre casa veche transformata cu interior modern, arhitect John Lum Architecture (29)

adelaparvu.com despre casa veche transformata cu interior modern, arhitect John Lum Architecture (28)

adelaparvu.com despre casa veche transformata cu interior modern, arhitect John Lum Architecture (18)

adelaparvu.com despre casa veche transformata cu interior modern, arhitect John Lum Architecture (35)

adelaparvu.com despre casa veche transformata cu interior modern, arhitect John Lum Architecture (36)

adelaparvu.com despre casa veche transformata cu interior modern, arhitect John Lum Architecture (31)

adelaparvu.com despre casa veche transformata cu interior modern, arhitect John Lum Architecture (32)

adelaparvu.com despre casa veche transformata cu interior modern, arhitect John Lum Architecture (33)

adelaparvu.com despre casa veche transformata cu interior modern, arhitect John Lum Architecture (30)

 

 

4 raspunsuri pentru Au ales ca livingul și bucătăria să fie la etaj, nu la parter

  1. ADELA PRUNA spune:

    FRUMOS ȘI ELEGANT!

  2. Miki Alexandru spune:

    Nu-i urat,dar e putin cam „corect”.
    Mie imi plac interioarele acelea calde si colorate (in stilul tau) in care te simti „acasa” din prima, chiar daca atunci ai pus piciorul intaia data acolo.
    Adela, de cand te-am descoperit, am ajuns sa deschid calculatorul ( cu toate ca primesc zeci de mail-uri ) doar ca sa vad ce minuni ai mai descoperit si ne-ai mai pregatit.
    Ai devenit un membru al familiei mele si am ajuns sa-ti duc „grija” de parca ai fi fiica-mea ( da,da , o stiu pe aia cu „cainele moare de drum lung….” dar nu-mi pot imagina cum reusesti , cu atata optimism si lejeritate, sa duci la sfarsit atat de multe activitati si toate sa-ti iasa de minune) !
    Cand mai esti mama, cand mai esti sotie , cand te documentezi, cand calatoresti, cand scrii, cand raspunzi la mail-uri ( de fapt am vazut: la 2.30 noaptea!!!) si cum de (Dumnezeule!!!) mai stai in picioare , si cu zambetul pe buze??!
    Asa ca iti spun (de „black friday ” dar la pret intreg) asa cum ii spun si fiicei mele : te saruta mama, sa fii sanatoasa si sa ne bucuri multi ani de acum inainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *