adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (38)

In Case, Design Interior, Designeri si Arhitecti, Oameni talentati, Romania Mea

Ștefan și Gabriela au decis să se mute la țară. Episodul 1. Au început construcția căsuțului înainte de casa în care vor locui

Cum adică căsuț? Și cum adică înainte de casa în care vor locui? Și de ce vor să se mute la țară? Ok, știu că sunt multe de lămurit, dar hai să încep cu cine este Ștefan. Îți spun din start că îl admir pe Ștefan Lazăr. Este designer la Ezzo Design din Timișoara și recent a fost premiat pentru cea mai frumoasă locuință amenajată în România la gala Elle Decoration Design Awards. După atâtea locuințe deosebite pe care le amenajează cu colegii lui nu m-aș fi așteptat să-și dorească să se mute din oraș, dar Ștefan spune că vrea să trăiască altfel, mai liniștit și mai tihnit.

adelaparvu.com despre casuta de gradina a lui Stefan Lazar

Mi-a zis de povestea pescarului care stătea cu undița în baltă, iar pe margine un om de afaceri îi spunea că ar putea face mai multe, să folosească plasă pentru pești, să aibă profit, să-l reinvestescă să-și ia o barcă cu motor, apoi să facă și mai mulți bani și să ajungă să aibă propriul lanț de magazine de pește. La care pescarul a întrebat pentru ce toate acestea? Iar omul de afaceri i-a spus că pentru a avea bani și că odată cu banii vin și fericirea și tihna să stea alături de familie. Ei bine, pescarul a spus că are tot ce-i trebuie, inclusiv familia alături și că stă pe baltă cât vrea sau doar cât să prindă conform nevoilor lui și că dă la undiță cu plăcere, iar el e înpăcat și fericit cu cât are și ce are.

Așa și Ștefan, spune că simte cum orașul prin dinamica lui, prin oamenii care aleargă de colo colo, te face să uiți ce îți dorești de fapt. Și ce-și dorește el? Să aibă o viață de familie fericită, să se bucure alături de soția sa Gabriela de fiecare zi în tihnă, să bricoleze în atelierul lui pe care l-a denumit Căsuț și să-și vadă de treabă cu proiectele sale, dar când ajunge acasă să știe că respiră aer curat, că are legume din propria grădină și că ceea ce are este exact cât e nevoie, nimic mai mult. Nu, nu visează să aibă o vilă mare pentru că știe că n-ar locui în mai mult de două încăperi și n-ar vrea să ajungă să muncească pentru a plăti întreținerea casei. Nu, nu visează la nu-știu ce decor pentru că știe că te încarci mai mult cu experiențele din călătorii, din cărți sau din propria-ți curte. Și da, crede că un bărbat adevărat ar trebui să pună mâna pe topor, pe drujbă sau măcar să știe să repare ceva prin casă. Iar el e pasionat să facă lucruri singur, tocmai pentru că-i plac uneltele.

Și singur a hotărât să-și proiecteze, dar să-și facă atelierul pe care l-a botezat Căsuț. De ce căsuț? Ștefan spune că este un el, nu o ea, este ceva pentru bărbați și acum în mod special al lui. Nu doar că l-a creat, dar l-a și ridicat cu propriile mâni, e adevărat cu mic ajutor din partea prietenilor. A decis să facă prima dată acest căsuț pentru a avea un loc unde să vină pe șantier, căci a lor casă urmează a fi ridicată anul viitor. În plus, funcționează și ca un loc de vacanță până casa e gata, iar după ce casa va fi gata, căsuțul va deveni atelierul său, locul unde va putea lucra sau bricola după bunul plac.

Am urmărit povestea lui Ștefan pe contul său de Instagram și am văzut din mai 2015 și până în decembrie 2015 cum crește acest căsuț a lui. Au fost poze care m-au amuzat (adormit cu bormașina Bosch în mână), altele m-au intrigat (cele în care l-am văzut în chiloți, dar cu drujba Bosch în mână), altele m-au făcut să visez la zile fără griji (peisaje cu oițe, case vechi, drumuri de țară). Dar clar vroiam să văd ce face acolo și cum se va finaliza. La un moment dat a postat ceva ce mi-a atras atenția: un anunț prin care oferea recompensă celui care îi va aduce sculele înapoi. Da, într-un sat mic întemeiat de șvabi nu s-ar fi așteptat să-i fie furate uneltele.

Ștefan este fan Bosch linia verde, cea semiprofesională. Spune că îi place să aibă sculele și uneltele lui și că atunci când vrei să faci treabă e musai să-ți alegi ceva de calitate, în plus îi plac colecțiile, că doar e designer și a ales ca tot ceea ce are în materie de bricolat să fie din aceeași gamă. Problema acum, după furt, a fost mult mai mare decât cea a dispariției colecției sale dragi. Nu mai putea construi căsuțul, deci proiectul lui stagna. Cei de la Bosch, însă au făcut un gest extraordinar: i-au trimis sculele necesare să-și finalizeze proiectul. De ce? Pentru că au decoperit un fan adevărat, care mai este și un designer talentat. Așa că Ștefan a reușit să ducă treaba până la capăt.

Am decis să scriu trei episoade despre căsuțul lui Ștefan ca să-ți dau cât mai multe detalii. De ce? Pentru că nu e doar o simplă construcție, ci una care merită promovată. Din punct de vedere arhitectural este o reinterpretare a formelor de case ardelenești, dar este realizată din lemn. Apoi pentru că Ștefan a fost de acord să-mi dea detalii legate de ea ca să știi la ce te înhami dacă vrei să faci așa ceva pe cont propriu. Așa că hai să începem cu structura, apoi îți voi spune despre finisaje, iar în ultimul episod despre amenajarea interiorului.

Uite, căsuțul este ridicat pe o platformă metalică, respectiv pe sâlpi metalici în care sunt fixați stâlpii de lemn de care este prinsă pardoseala casei. Ștefan a conceput căsuțul și cu o mică terasă ce urmează la rândul ei a fi închisă cu sticlă. A ales ca orientarea căsuțului să fie cu geamurile către sud, iar ușa de la intrare către est și a amplasat atelierul gândindu-se și la cum va urma a fi poziționată casa, dar și grădina de legume pe viitor. A folosit lemn pe care l-a cumpărat dintr-un depozit din Timișoara și a ales preponderent bârne de 10 x 10 cm. După ce a făcut pardoseala pe ea s-a ridicat cu structura pereților în care a înglobat trei rame mici ca pentru ferestre de baie, tot din lemn. După ce a ridicat pereții cu tâmplăria geamurilor inclusă și cu ușa de la intrare înglobată a fixat structura acoperișului.

Atelierul are 2,50 metri lățime și patru metri lungime, interiorul având 10 metri pătrați utili. Pereții laterali au 2 metri înălțime, iar structura acoperișului a gândit-o astfel încât pe mijlocul încăperii să beneficieze de 2,50 metri înălțime. Este foarte important să-ți spun faptul că nu s-a apucat de treabă până nu a proiectat fiecare detaliu în parte, fiecare prindere. De asemenea, trebuie să-ți spun că Ștefan a subestimat timpul necesar ridicării atelierului. A crezut că va termina totul în maximum trei săptâmâni, dacă ar fi să lege weekendurile cât ar fi lucrat la construcție, dar s-a întins mult, adică din mai și până în decembrie, cu două luni totale de pauză din cauza lipsei uneltelor și sculelor Bosch, care i-au fost furate. Ajutorul l-a primit de la prieteni, dar în fiecare weekend veneau alții, așa că mâna de lucru n-a fost constantă din partea altora, dar a fpst simpatic că și-au găsit timp ca din resturi să facă și o căsuță pentru păsări.

Toate materialele necesare construcției atelierului au fost achiziționate din Timișoara și valoarea lor totală a fost de circa 3000 de euro. În această sumă a intrat și partea de izolare și finisare de care am să-ți spun în episodul viitor, dar n-a intrat partea de mobilare și decorare interioare de care am să-ți spun în episodul trei. De asemenea, în costul menționat nu sunt incluse sculele și uneltele, iar lista cu unele și scule Bosch pe care Ștefan a folosit-o am să ți-o dau mai jos ca să-ți faci o idee ce ți-ar trebui ca trustă de tâmplăriei dacă vrei să te apuci să faci singur pe cont propriu ceva. Revin curând cu episodul doi și cu noi povești despre căsuțul lui Ștefan. Sper să te inspire și pe tine!

Trusa de tâmplărie a lui Ștefan Lazăr cu unelte Bosch:
1.Fierăstrau circular staţionar – PCM 7S
2.Fierăstrău Circular – PKS 55 A carton
3.Fierastrau vertical – PST 650 Compact + 1 acc. valiza plastic
4.Rindea electrica – PHO 2000
5.Scula electrica multifuncţionala – PMF 190 E
6.Slefuitoare cu Banda – PBS 75 A
7.Capsator – PTK 3,6 LI
8.Bormasina – PBH 2800 RE
9.Infiletanta mica – Albastra – GDR 10,8 LI
10.Infiletanta mare – 4 PSR 18 LI-2 Upgrade (2 batt.) – 1,5 Ah
11. Polizor Unghiular – PWS 750-115 valiza plastic

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (39)

Schita inițială cu amplasarea Căsuțului în ansamblul terenului. A urmat apoi o altă schiță actualizată, vezi mai jos.

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (35)

Mai jos vezi o schița atelierului din caietul lui Ștefan Lazăr

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (37)

Pe drum către Altringen, unde aproape de micul sat, Ștefan și Gabriela îți vor construi casa. Au începutul cu micul atelier

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (1)

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (33)

Mai jos terenul pe care l-au cumpărat și unde au început construcția atelierului. Urmează și casa în 2016.

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (2)

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (34)

Prima etapă: debarasarea terenului de vreascuri și tufe nedorite. Pasul doi: crearea unui loc de foc pentru grătar și mâncare în aer liber

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (3)

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (5)

Pasul trei: după prima zi petrecută pentru curățatul terenului, a urmat visul despre Cășuț și modul cum va arăta la final atelierul

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (4)

Pe timpul verii Ștefan a lucrat cu costumația de ștrand. A muncit cu drag, dar s-a și bronzat

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (6)

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (40)

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (7)

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (8)

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (9)

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (10)

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (13)

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (11)

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (17)

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (16)

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (15)

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (18)

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (19)

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (20)

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (21)

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (27)

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (36)

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (28)

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (29)

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (26)

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (25)

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (24)

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (22)

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (31)

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (30)

Până să fie finalizat căsuțul, a fost finalizată căsuța pentru păsări 🙂

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (23)

adelaparvu.com despre casuta din lemn pentru gradina construita cu unelte Bosch, design Stefan Lazar, Foto Stefan Lazar (32)Foto: Ștefan Lazăr. Urmează Episodul 2 despre izolație și finisaje, apoi episodul 3 despre amenajarea interioară

34 Responses to Ștefan și Gabriela au decis să se mute la țară. Episodul 1. Au început construcția căsuțului înainte de casa în care vor locui

  1. Mihai Badea spune:

    ,,Casut,, este exteriorul sufletului acestui om! Il inteleg perfect! Am plecat din Bucuresti si 99% dintre cunoscuti cred ca am luat-o ,,razana,,! Locuiesc undeva in muntii Apunseni..intr-o casa din piatra de rau si lemn..si este minunat! Traim pentru suflet nu pentru ,,carcasa,,! Felicitari!

  2. Radu spune:

    Stiti cumva daca a avut nevoie de autorizatie de constructie pentru ridicarea unei cabanutze asa de mici?
    Multumesc!

    • Adela Parvu spune:

      Buna Radu! Da, ai nevoie de autorizatie pentru genul acesta de constructie, dar totodata, daca totul este demontabil, constructia poate avea un caracter temporar si atunci n-ai avea nevoie. Dar daca vrei sa pastrezi constructia si sa o intabulezi, da, ai nevoie de autorizatie.

  3. Roxana spune:

    Buna Mihai! Arata-ne si noua casuta ta. Sotul meu a zis odata „cand ma simt rau si coplesit de durere si oboseala si intru in casuta mea, dintr-o data ma simt mult mai bine. Casa este Biserica mea!” Atunci am constientizat ca asta este adevarul.

    • Mihai Badea spune:

      Buna Roxana ! Poze iti pot trimite pe email! Nu stiu cum sa incarc poze aici! Adresa mea de email este romania.lege@yahoo.com

      • eugenia constantinescu spune:

        Buna, Mihai! As putea sa primesc si eu poze ? Sunt si eu iubitor/fan lemn si as vrea sa vad cum ai imbinat lemnul cu piatra (urmeaza sa-mi fac si eu o casuta din lemn).Multumesc frumos, sa te bucuri de casuta impreuna cu cei dragi!!

  4. Teodora spune:

    Felicitari, lui Stefan pentru pasiunea lui si pentru curajul de a-si pune in practica visul !
    Si nu in ultimul rand, felicitari Adela pentru articolul scris, ca intotdeauna de altfel, cu mult suflet si multa munca pentru o documentare meticuloasa ! Un exemplu de viata pe care il voi urmari cu interes ! Cu admiratie si respect, Teodora

  5. banica spune:

    Aștept cu nerăbdare continuarea…

  6. Cris spune:

    zimmer frei ;))

  7. Daniel Neagu spune:

    Bafta lui, eu nu as avea curajul sa ma apuc 😀

  8. Toni Chetraru spune:

    Foarte misto, oameni deosebiti despre care ar trebui vorbit mai des peste tot, poate si asa reusim sa schimbam mentalitatile schilodite vis a vis de megalo casele romanilor facute fara cap si fara coada.Sincer va invidiez si tare mi-as dori sa am ceva raspunsuri despre ceva amenajari inerioare, multumesc.

  9. eugenia spune:

    Sa se bucure de ea !

  10. Om Imortal spune:

    reclamă ascunsă bosch

    • Adela Parvu spune:

      Totul e la vedere nu e nimic ascuns Om Imortal, in afara de numele tau real, desigur 🙂

      • Om Imortal spune:

        sînt logat cu contul de FB -evident e un nume ales de mine – intrți pe pagina mea și o să vedeți că nu e nimic ascuns ..stau la țară in Cuceu ,Ardeal ..si daaaa ..e reclamă ascunsă ..folosesc scule Bosch de 25 de ani …la făcut case nu ca incepătorul din articol …dar nu adorm cu ele n mînă si chem fotograful să ma pozeze ..cînd o să adorm cu boschul lîngă mine în loc de nevastă

        • Adela Parvu spune:

          Mie chiar asta mi s-a parut haios ca omul acesta a facut pozele astea inainte sa scriu eu articolul. Cu mult inainte! Am si ras cu lacrimi cand il urmaream pe Instagram 🙂

    • Mihai Badea spune:

      Distinse ,,domn,, IMORTAL sunteti cumva vreun ,,acoperit,,?! ,, Membru,, ANAF, SRI ,GARDA FINACIARA, CONSILIUL CONCURENTEI etc. etc?! Ati batut in viata dvs. obscura un CUI in doua scanduri?! Daca da, sigur nu NU exista un astfel de comentariu!

      • Om Imortal spune:

        dragul meu domn Badea …da, am bătut mii de cuie …am și eu scule bosch …chiar albastre profi cu care lucrez aici la mine la țară la Cuceu în Sălaj …dacă se vede din București …in Ardeal ,undeva …am făcut cu mâna mea vreo 4 case ..si am refăcut casa bunicilor mei în care trăiesc …(apropo -mai am una de vînzare e naturală stejar din lut si paie și bălegar-vă invit să vedeți să cumpărați e aer curat si plin de grădini -o să aveți si ce mînca pentru că sînt producător atestat ecologic si vînd pe nimic nu fac o afacere din asta ) ..afacerea mea e in Bucureștiul poluat in care am stat să fac bani 7 ani și mai fac doar că prin corespondență …dividende de la mica firmă de care se ocupă un asociat.
        deci …bosch =nota 10 ,nu am folosit alte scule de 25 de ani …dar asta nu înseamnă că aici in articol nu e și reclamă ascunsă ..EU UNUL NU AM ADORMIT NICIODATĂ CU UN BOSCH IN MÎNĂ …nevorbind de faptul că NU era nimeni prinprejur să mă și pozeze DORMIND cu scula …bosch în mână -nici chiar la prima casă făcută nu eram CHIAR așa obosit
        vă aștept cu drag la o pălincă veritabilă si …alte..silvoiță, mere muciulene , mure , ouă de casă furate de sub găină…

        • Mihai Badea spune:

          No, dragul meu OM IMORTAL( vorba morosanului) , asa mai vii de acasa, cum se spune! Ma bucur ca esti dedicat creatiei si naturii! Chestia cu reclama ..nu cred ca e cazul sa apreciem astfel acea poza..pur si si,plu omul a lucrat cu acea bormasina si atat! In privinta sculelor bosch, am si eu cateva in dotare ..sunt bune intr-adevar! Despre bunatatile cu care ne imbii..s-ar putea sa nu-ti ajunga! Iti doresc sanatate si spor in toate!

        • Stefan spune:

          Ma amuza interpretarea imaginilor.
          Am sa va spun pe scurt ce s-a intamplat si daca dumneavoastra domnilor vreti sa credeti sau nu deja imi depaseste atributiile. Fotografia cu mine in pat este facuta in ziua cand am cumparat-o. Eu spre deosebire de dumneavoastra nu am lucrat 25 ani cu scule. Nu sunt un profesionist si nici un incepator (ca sa fiu un incepator ar presupune sa continui sa fac „casute”), sunt „pasionat”.
          Cum spuneam, in ziua cu pricina sotia mea se amuza pentru ca faceam ce faceam si o mai scoteam din cutie sa ma joc cu ea, sa o aud, sa o simt.
          In gluma am fost intrebat daca intentionez sa o aduc in pat cu noi. Si asa am ajuns sa glumim, sa facem poza respectiva pentru noi, aminirea unui moment amuzant din intimitatea noastra. Avem foarte multe fotografii si am pus la dispozitia Adelei toate imaginile care eu le aveam in foloderul ce avea legatura cu casutul. Adela si-a ales fotografiile cum a considerat ea.
          Asta este povestea fotografiei.

          Acum ,pe de alta parte, daca ati citit articolul probabil ati retinut ca la un moment dat casutul a fost spart si au fost sustrase toate sculele mele. Scule achizitionate in ani buni si de care eram atasat. Stiam cum mergeau si erau ca o continuare a mea atunci cand lucram cu ele. Am ramas in imposibilitatea de a continua proiectul. Motiv pentru care cateva luni a si stagnat. Cineva atent a observat si mi-a sarit in ajutor si dintr-una in alta am ajuns sa fiu ajutat de cei de la Bosch cu un set nou de instrumente. Dincolo de aprecierile mele initiale fata de brand acum pot spune ca am si un atasament sentimental prin recunostinta fata de ei, deci DA , am toate motivele sa vorbesc de bine sa imi expun povestea asa cum a fost pentru ca eu am fost ajutat sa imi indeplinesc un vis si pentru asta sunt recunoscator.

          • CRETUC spune:

            Felicitari Stefan pentru tot ceea ce realizezi…eu unul , dupa ce am urmarit fiecare poza de pe instagram,sunt invidios ….fiecare poza are cate ceva de spus…bicicletele, motoarele, scuterele,casele,preparatele culinare…frumos! Bafta in continuare la proiectul de care l-ai inceput…abia astept sa vad finalul.

  11. Ștefane… tu ești un Leonidas_v2? 🙂

  12. „căsuțul este ridicat pe o platformă metalică”… Unde este această platformă metalică? Eu nu am reușit să o identific în nici o poză. 🙁

  13. Irina Anghel spune:

    Acea creatura „imortala” a insistat suspect de mult asupra acelor 25 de ani, incat ma intreb daca Bosch avea filiala in Romania in acei ani…? Mneh, daca nu-i unul care face reclama mascata, atunci e sigur unul care moare repetitiv sau imortal (sic!) de grija altora. Nevestele ti-s tot imortale, bre, sau suferi de vreun blestem, dupa ce dadura heripotar la teveu?!

    Felicitari pentru tot conceptul lui Stefan; m-am bucurat sa vad ca a definitivat proiectul (episodul 2) si ca a apelat la reciclari inteligente, o ambitie care cere foarte mult efort si este cu atat mai mult de apreciat!

  14. Sorin spune:

    din schita aia apare casa avand in jur de 15 x 7.2 m, ceea ce inseamna o amprenta la sol de 105mp, casa avand si mansarda rezulta o suprafata desfasuata de 210 mp, scadem pereti etc. tot raman vreo 170 mp utili. Asta e deja ditaimai casa, nu cum se zice in articol 2 camere strictul necesar. Abureli comice cu un grăsuț cu căsuț.

    • Adela Parvu spune:

      Sorin, nu ai citit cu atentie despre ce este vorba. Am explicat ca e vorba despre o anexa ce a fost construita inainte sa fie demarate lucrarile pentru casa. Am explicat asta in 3 episoade diferite, de aceea am si tinut sa pun in titlu „casutul”. Deci, nu cumva aburelile sunt numai in ochii tai?

  15. Sorin spune:

    „Nu, nu visează să aibă o vilă mare pentru că știe că n-ar locui în mai mult de două încăperi și n-ar vrea să ajungă să muncească pentru a plăti întreținerea casei. Nu, nu visează la nu-știu ce decor pentru că știe că te încarci mai mult cu experiențele din călătorii, din cărți sau din propria-ți curte.” eu de asta ziceam ca e o aberatie atata timp cat creste ditaimai vila de 200mp si atelier langa. Astea nu sunt doua incaperi etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *