adelaparvu.com despre casa tip hambar, The Love Nest, Henderer Design Build, Foto Erik Lubbock (3)

In Case, Design Interior

Visul de a avea o căsuță în pădure li s-a împlinit

Atunci când știi ce-ți dorești este mai ușor să-ți împlinești visurile pentru că fără să-ți dai seama vei depune efort pentru a le materializa sau măcar vei întrezări oportunitățile pentru asta atunci când ele se ivesc. Vorba aia, dacă nu știi ce visezi cum ai vrea să se întâmple? Ei bine, cuplul de față își dorea de ani de zile o casă de tip hambar, undeva aproape de pădure. Problema era că nu locuiau la țară și nici vreun hambar nu aveau pe care să-l modifice și să-l transforme într-o locuință. Dar le plăcea ideea de a avea un loc al lor, ceva între rustic și romantic, un refugiu unde ea să picteze, iar el să meșterească în lemn. Și da, casele astea cu aer mai aparte îi atrăgea. După ani de zile în care își mai aminteau de visul lor, ani de zile după ce au ps deoparte bani, le-a venit ideea de a construi de la zero o astfel de casă. Așa că au apelat la un constructor să le proiecteze o astfel de căsuță ca să-și dea seama măcar cum ar arăta. Și uite, de la proiect au ajuns la realitate.

Căsuța de care-ți spun este una mai neobișnuită pentru că deși are două niveluri, parter și etaj, suprafața destinată locuirii este doar la etaj. La parter este garajul, magazia de lemne și atelierul prorpietarului și un loc prevăzut pentru un viitor măgăruș. Da, își doreau să aibă măgărușul lor, pentru că le place acest animal, așa că până să-și cumpere unul au prevăzut loc pentru el. La etaj este zona lor și au vrut-o la înălțime pentru că de aici se vede frumos pădurea din jur, dar și pentru că lumina pătrunde din plin la interior, iar asta o ajută pe proprietară când pictează. Ferestrele sunt generoase, mult mai mari decât ai vedea de obiecei la noi. Este o casă ridicată pe structură din lemn de către firma Henderer Design Build, și da, construită în SUA, după cum se și vede și se simte arhitectura.

Mi-a plăcut simplitatea și modul cum este organizată locuința. Un singur etaj, defapt o mansardă, totul deschis, mai puțin baia ascunsă și cu accesul situat din dormitor. Și da, și-au prevăzut un soi de strict necesar pentru două persoane, dar adaptat pasiunilor lor. Desigur, bancheta de la fereastră a fost un alt vis, de asemenea și zona pentru pensule și depozitarea materialelor de pictură, inclusiv o chiuvetă dedicată întreținerii lor. Acest loc pentru pictură însă arată ca și mica bucătărie, fiind folosite aceleași corpuri de mobilier și aceleași finisaje. Peste tot aceeași nuanță de verde colorează pereții, iar pardoseala este îmbrăcată cu același tip de parchet. Separările sunt realizate doar prin așezarea mobilierului și prin prezența covoarelor, iar decorul realizat de proprietară este unul cu obiecte parțial vechi, altele cumpărate de la târguri. Dar zău că arată tare simpatic totul. Până la urmă e tot ce și-ar putea dori un cuplu trecut de a doua tinerețe, ca să spun așa. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa tip hambar, The Love Nest, Henderer Design Build, Foto Erik Lubbock (2)

adelaparvu.com despre casa tip hambar, The Love Nest, Henderer Design Build, Foto Erik Lubbock (1)

adelaparvu.com despre casa tip hambar, The Love Nest, Henderer Design Build, Foto Erik Lubbock (3)

adelaparvu.com despre casa tip hambar, The Love Nest, Henderer Design Build, Foto Erik Lubbock (4)

adelaparvu.com despre casa tip hambar, The Love Nest, Henderer Design Build, Foto Erik Lubbock (5)Foto:Erik Lubbock/ Henderer Design

2 raspunsuri pentru Visul de a avea o căsuță în pădure li s-a împlinit

  1. violin spune:

    Frumusel…cam prea „americanesc” pentru gustul meu,dar este ok. Am si eu ceva,dar rustic si zic vizitatorii, foarte „calduros”….

  2. Aida spune:

    este foarte frumoasa si eleganta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *