adelaparvu.com despre amenajare apartament 65 mp, design interior Elena Simkin (1)

In apartamente, Design Interior

S-a recuperat tot ce se putea în apartamentul acesta de 65 de mp

Când dai peste o locuință într-o clădire veche sigur te încântă să vezi tâmplăria ca pe vremuri, tavanele înalte și parchetul care a trecut testul timpului. Așa s-a întâmplat și pentru proprietarii apartamentului de față, doar că nu știau cum să organizeze totul pentru a păsatra aerul locuinței și a avea parte de mai multe locuri de depozitare. Au apelat la un decorator, respectiv care Elena Simkin, care le-a dat idei bune, înclusiv legate de păstrarea a tot ce era în stare bună. Dar hai să-ți spun mai multe.

Da, e păcat să renunți la finisajele vechi dacă ele pot fi înnoite sau la tâmplăria veche dacă ea mai este în stare bună. În apartamentul de față situat în Moscova într-o clădire ridicată în perioada stalinistă, pe la 1941, decoratoarea a văzut potențialul recupării lucrurilor vechi care au fost bine conservate și a adaptat restul amenajării în funcție de stilul casei imprimat de elementele prezente și apoi de preferințele proprietarilor. Ceea ce și-au dorit proprietarii au fost dulapuri multe, neapărat o zonă de șemineu cu bibliotecă în living, o bucătărie caldă și o baie elegantă. Și da, la final toate acestea ua fost obținute, iar intervenția decoratoarei le-a salvat și bani importanți din buget prin soluțiile pe care le-a găsit.

Tâmplăria casei, de la ferestre și uși interioare, la fel ca și parchetul au fost refinisate. Apoi, pentru dormitor Elena Simkin a propus renunțarea la ușa care dădea înspre hol pentru a amplasa aici un generos spațiu de depozitare, un dulap ale cărui fețe au fost relizate la comandă după designul tâmplăriei vechi existente în locuință. Pe cealaltă parte a dulapului zona din dormitor adăpostește un altul, situat practic în oglindă. Apoi, pentru a mări zona de zi, respectiv spațiul pentru living și sufragerie, decoratoarea a propus mutarea peretelui cu un metru înspre dormitor. În baie, vasul de wc a fost ascuns privirii prin construirea unui zid în dreptul căzii. Astfel zona de îmbăiere a devenit mai intimă și mai plăcută. De asemenea, lavoarul a fost încadrat de mobilier, iar finisajele și decorațiunile alese în așa fel încât aspectul băii să devină unul elegant.

Pentru decorul încăperilor decoratoarea s-a folosit de înălțimea generoasă și de ferestrele înalte, folosind piese de mobilier și draperii care să sublinieze verticala. De aceea vei vedea în living, ansamblul înalt de bibliotecă ce încadrează șemineul și structura din gips carton ce ascunde ingenios sistemul de ventilație (aerul condiționat). Totul pentru a creiona o atmosferă cu accente clasice. Și nuanța de albstru contează mult în ambient, frumos combinată cu tonuri de alb prezente la nivelul plintei, ușilor interioare și cornișei de la nivelul plafoanelor.

E interesant cum comunică livingul cu dormitorul, decoratoarei propunând o deschidere largă cu draperie. Da, practic o draperie grea este în loc de ușă în dormitor și asta pentru a putea așeza mobila în living într-oun mod simetric. Cu sigurantă o ușă ar fi incomodat aici. Zona de noapte este și ea tratată cu accente clasice, începând de la fețele dulapurilor și rozeta lustrei păstrată de dinainte, și până la tăblia înaltă a patului , acompaniată cu fotografii înrămate. Decoratoarea a reușit să integreze frumos toate elementele vechi în noul decor, astfel încât să nu pară nimic desuet, chiar dacă unele piese de mobilă sunt contemporane, iar alura lor este clar diferită de cele clasice (în special la capitolul scaune). A tratat și bucătăria ca o combinație între clasic și actual, alegând fețe de mobilier cu aspect antichizat, electrocasnicemoderne și o așezare simetrică a corpurilor. O locuință care nu pare deloc ca fiind doar de 65 de metri pătrați și în care alăturările dau impresia de interior de casă. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare apartament 65 mp, design interior Elena Simkin (18)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 65 mp, design interior Elena Simkin (17)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 65 mp, design interior Elena Simkin (16)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 65 mp, design interior Elena Simkin (3)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 65 mp, design interior Elena Simkin (2)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 65 mp, design interior Elena Simkin (6)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 65 mp, design interior Elena Simkin (1)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 65 mp, design interior Elena Simkin (7)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 65 mp, design interior Elena Simkin (9)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 65 mp, design interior Elena Simkin (8)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 65 mp, design interior Elena Simkin (4)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 65 mp, design interior Elena Simkin (5)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 65 mp, design interior Elena Simkin (10)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 65 mp, design interior Elena Simkin (11)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 65 mp, design interior Elena Simkin (12)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 65 mp, design interior Elena Simkin (13)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 65 mp, design interior Elena Simkin (14)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 65 mp, design interior Elena Simkin (15)Foto: Via Elena Simkin

4 raspunsuri pentru S-a recuperat tot ce se putea în apartamentul acesta de 65 de mp

  1. Cristina spune:

    Frumos!

  2. Ioana spune:

    Foarte frumos. Imi place cand totul se termina si pe tavan, cand se pun krantz-uri (asa le zic eu, ca la mobila) si se delimiteaza lampa. Alb cu albastru – foarte frumos. Iar livingul atat de echilibrat, cu negrul care „fixeaza culorile” (am auzit eu la un designer..).

  3. Victoria Petre spune:

    Superb.

  4. Cristina spune:

    E foarte frumos totul, mai putin dormitorul, care nu ma inspira deloc…are un aer batranesc si inconfortabil. In rest, as putea aplica tot, sunt in dilema amenajarii unui apartament vechi :). Multumesc pentru tot, Adela!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *