adelaparvu.com despre dormitor in living, recompartimentare la bloc, design Fabryka Nastroju (9)

In Idei pentru acasa

Și-au făcut dormitor separat în living pentru ca fiecare copil să aibă camera lui

În ziua de azi părinții încearcă să le ofere copiilor lor cel mai bun confort posibil, adică pentru fiecare copil se gândesc la cameră proprie. Sunt variate motive pentru care părinții procedează în acest mod chiar dacă, în principiu, doi frați pot foarte bine conviențui în aceeași cameră. Cert este că sunt părinții dispuși să facă compromisuri, chiar să-și modifice locuința pentru ca cei mici să aibă camerele lor. Așa a fost și în cazul de față, unde, în apartamentul de trei camere, care are circa 70 de mp, doi soți polonezi au hotărât să cedeze dormitorul lor celui de-al doilea copil pe care-l au, iar ei să se mute în living. Dar totuși, au evitat să doarmă pe o canapea extensibilă și pentru că nu știau cum să procedeze au apelat la un birou de design interior. Dar hai să-ți spun mai multe.

Când au cumpărat locuința s-au bucurat de o zonă de zi generoasă, pe ferestrele căreia puteau să admire pădurea aflată în apropiere. Și da, s-au gândit la un apartament cu trei camere pentru că deja aveau un copil, dar după câțiva ani a venit pe lume și al doilea. Fiind diferență de vârstă mare între cei doi băieți, iar dormitoarele nu prea mari, părinții s-au gândit că unuia îi trebuie musai cameră separată cu loc de birou și toate cele, așa că i-au cedat lui dormitorul lor, iar celui mic i-a revenit camera fratelui. Singura opțiune era acum, în acest condiții, ca părinții să se mute în living. Fiind cea mai mare încăpere au realizat că s-ar putea cumva reorganiza spațiul, dar nu știau cum. Au apelat la biroul Fabryka Nastroju, care le-a propus un compromis convenabil pentru ei: în locul fostei sufragerii să fie zona de odihnă, adică o încăpere mică, separată cu ui culisante unde să intre patul.

Tot conceptul zonei de zi a fost schimbat, iar tema a fost firesc aleasă în relație cu împrejurimile, adică pădurea. Așa că designerii au propus nuanțe de verde, gri și maro la interior care să continue la interiorul locuinței culorile naturale de la exterior. Mai mult, au folosit sticlă imprimată cu imagini care reprezintă fire de iarbă, sticlă ce se regăsește în designul ușii culisante care separă dormitorul de living, dar care asigură și lumină natură înspre bucătărie și, mai departe, zone decorative în baie. Designerii au propus cât mai multe suprafețe vitrate în micul loc de dormit tocmai pentru a alunga senzația de claustrofobie și a folosi transparența, culoarea și imprimeul vegetal ca și decorare a livingului. Au reorganizat zonele, respectiv bucătăria a fost creată în formă de U deschisă către sufragerie, așezată față-n față. Pentru living au păstrat canapeaua colțar, dar pe care au reșezat-o pe un colț al încăperii. În rest totul e regândit la nivel de culori și finisaje.

Pentru depozitare designerii s-au folosit de holul de intrare generos, unde au amplasat un dulap încastrat ale cărei fețe sunt placate cu oglinzi. Pe partea opusă dulapului au prevăzut locul de cuier cu o mică banchetă. Au redus totul la strictul necesar în privința unor funcțiuni, dar au avut grijă ca spațiile de depozitare să fie cele generoase. De asemenea au avut în vedere ca decorațiunile să fie minime pentru ca spațiul zonei de zi să fie cât mai aerisit și luminos. O soluție interesantă de recompartimentare. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre dormitor in living, recompartimentare la bloc, design Fabryka Nastroju (11)

adelaparvu.com despre dormitor in living, recompartimentare la bloc, design Fabryka Nastroju (5)

adelaparvu.com despre dormitor in living, recompartimentare la bloc, design Fabryka Nastroju (1)

adelaparvu.com despre dormitor in living, recompartimentare la bloc, design Fabryka Nastroju (9)

adelaparvu.com despre dormitor in living, recompartimentare la bloc, design Fabryka Nastroju (10)

adelaparvu.com despre dormitor in living, recompartimentare la bloc, design Fabryka Nastroju (4)

adelaparvu.com despre dormitor in living, recompartimentare la bloc, design Fabryka Nastroju (8)

adelaparvu.com despre dormitor in living, recompartimentare la bloc, design Fabryka Nastroju (6)

adelaparvu.com despre dormitor in living, recompartimentare la bloc, design Fabryka Nastroju (7)

adelaparvu.com despre dormitor in living, recompartimentare la bloc, design Fabryka Nastroju (2)

adelaparvu.com despre dormitor in living, recompartimentare la bloc, design Fabryka Nastroju (3)

16 raspunsuri pentru Și-au făcut dormitor separat în living pentru ca fiecare copil să aibă camera lui

  1. ilina ileana spune:

    Buna,

    Acelasi lucru trebuie sa il fac si eu, dar nu am nici cea mai mica idee cum sa impart cei 90 mp.

  2. dana spune:

    noi am inceput …doar ca suntem cu patul de dormitor in camera de zi..nu putem compartimenta lasand unul din spatii fara lumina 🙁

  3. Oana Maer spune:

    Buna,

    Si noi am facut asta – am facut dormitorul parintilor dintr-o parte a linvingului, care avea 30mp, si e ffff bine; astfel baietelul nostru are camera lui acum. Apartamentul avea initial 2 camere, cu o suprafata totala de 70mp.

  4. Teodora spune:

    Buna!
    Stie cineva unde as putea gasi masuta mica de cafea ( din lemn) din living , sa o cumpar?

  5. Silviu spune:

    Buna Dana! Eu iti recomand sa delimitezi zona de pat fata de living cu un perete de sticla daca vrei lumina si sa fie complet izolat , sau poti folosi un truc foarte fain care nu implica deranj si configurarea living-ului- paravan francez sau chinezesc (nou sau second hand) :), o solutie rapida si estetica in spatele caruia poti ascunde patul. In general, paravanul are 182-185 cm inaltime si lumina naturala poate patrunde dar ai si intimitatea pe care o cauti.

    • dana spune:

      mai degraba as prefera un model de coltar care sa se poata deschide ca un pat de dormitor, confortabil desigur, nu cu plasa sub saltea, eventual cu placi…multumesc

  6. Gianina Dodi spune:

    Buna! Unde este facuta ușa culisanta care separă dormitorul de living?
    Merci!

  7. Alexa spune:

    Foarte buna idee, dar trebuie sa te ajute putin si spatiul.
    Eu sunt interesata de unde pot cumpara un astfel de coltar, poate la dimensiuni putin mai mari. Multumesc

  8. Cristina spune:

    Bună. Unde pot găsi forma aceea de cada?

  9. luiza spune:

    Buna Adela, ai idee unde pot gasi faianta si gresie pt o bucatarie rustica in alte culori decat omniprezentul bej/crem? Mi-ar placea d.e. pe verde, ca in bucataria de mai sus. Mersi mult

  10. DanielaG spune:

    Acelasi lucru vom face si noi peste cativa ani. Insa voiam sa intreb ce solutii ar fi pentru o camera patrata, din apartament pe stil vechi? Nu este living deschis si nici in forma de L. Este pur si simplu o camera patrata (16mp), cu iesire la balcon. Nu vrem sa o transformam pur si simplu in dormitor, vrem sa folosim spatiul si pentru a primi vizite.. dar nu vrem sa dormim pe o canapea incomoda toata viata de acum inainte 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *