KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
adelaparvu.com despre transformare locuinta 145 mp, design Kropka Studio, Foto Michal Skorupski  (2)

In Case, Design Interior

Dintr-o locuință cu două dormitoare au obținut una cu patru dormitoare

Când ai o familie mai mare, îți dorești ca părinte o cameră pentru fiecare copil al tău, dar de cele mai multe ori nu găsești casa potrivită. Însă, dacă e suficient de spațioasă și apelezi la un designer sau arhitect cu viziune, care să-ți înțeleagă nevoile, poți ajunge să obții casa la care ai visat, pornind de la una care nu promite prea mult. Așa au pățit și Marta și Mark, doi soți din Cracovia care au trei copii. Ei au visat la o casă contemporană cu încăperi mari, luminoase și înalte, o clădire veche, dar care să fie remodelată. Au dat peste o locuință ridicată la final de secol XIX, adică prin 1892 și le-a plăcut mult cartierul unde era situată și faptul că avea o suprafață generoasă. Însă camerele erau ciudat împărțite, mai multe, cu multe holuri și nu știau cum să procedeze în a o reorganiza. Așa că au apelat la designerii de la Kropka Studio, care au venit cu idei și soluții deopotrivă funcționale și estetice. Dar hai să-ți spun mai multe.

Cei doi soți visau la un spațiu de zi generos, o bucătărie deschisă către living unde să poată sta împreună la toată familia, un loc unde să ia masa cu toții, să aibă copii aproape, chiar dacă fiecare și-ar fi văzut de treaba sa. De asemenea, își doreau ca fiecare din cei trei copii să aibă propria cameră, iar spațiile de depozitare să fie cât mai multe și încăpătoare. Designerii au reconfigurat spațiul, dar s-au lovit de o problemă majoră: structura de rezistență a clădirii. Casele vechi pun reale probleme atunci când e vorba de dărâmat pereți. Așa că totul a trebuit foarte bine calculat, pe bază unei expertize întocmite de un inginer de structuri. Abia după ce acest specialist a analizat locuință, designerii au venit cu soluțiile de recompartimentare.

Ce au făcut? Primul lucru au schimbat accesul în locuință pentru a câștiga spațiul necesar pentru o mică baie de serviciu. Apoi, au folosite vechiul hol al casei pentru a extinde camerele unite din partea stângă a planului și a contura dormitorul matrimonial cu loc de dulap generos și baie proprie. Apoi, au împărțit vechiul living în două camere mai mici, care au devenit dormitoarele copiilor alături de fostul birou, singura cameră păstrată ca atare din casă. Fosta bucătărie a devenit locul de tv din living, iar spațiul acestuia a fost deschis către bucătărie și sufragerie, amenajate în fostul dormitor matrimonial. Pentru a ranforsa structura de rezistență, designerii au folosit grinzi la vedere din oțel pe care le-au vopsit într-o nuanță mată de negru.

Ca și stil de abordare al amenajării interioare s-a mers pe unul electic, combinații de piese care să contureze o locuință cu o atmosferă degajată, dar și colorată, mai ales în zona de zi. Masa insulă din bucătărie a fost îmbrăcată cu același tip de parchet de sterjar folosit și pentru pardoseală, iar în zona frontului de lucru, în loc de faianță a fost folosit un tapet de la Cole & Son peste care s-a venit cu panou de sticlă. Astfel, totul pare mai puțin tehnic în zona de zi. Sufrageria este creionată prin prezența unei mese din lemn masiv cu aspect rustic, masă făcută la comandă și vopsită într-o nuanță de albastru similară celei care folosită pentru loculd e tv din living. Și da, la granița dintre încăperile deschise, unde se citește și grinda, s-a amplasat canapeaua colțar cu o tapițerie verde crud. Câteva accente de roșu vin să completeze paleta de culori preferată a familiei: roșu, albastru și verde.

Locuința ce măsoară circa 145 de mp a devenit în urmă reamenjării casa de vis pentru familia de față. Fiecare are locul său, camera sa, spațiile de depozitare sunt bine calculate, iar încăperile luminoase. Chiar și băile, tratate contemporan în tonuri monocrome, au devenit mai plăcute cu placări parțiale de cărămidă aparentă. S-a păstrat astfel ceva din atmosfera clădirii vechi prin forma spațiilor, dar amenajarea este într-un stil personalizat pe măsura așteptărilor familiei. Modul de reorganizare însă este foarte interesant, pornind de la schimbarea accesul în casă și până la modalitatea de întărire a structurii de rezistență cu elemente din oțel. O locuință plăcută, perfectă pentru o familie. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre transformare locuinta 145 mp, design Kropka Studio, plan

adelaparvu.com despre transformare locuinta 145 mp, design Kropka Studio, Foto Michal Skorupski (3)



adelaparvu.com despre transformare locuinta 145 mp, design Kropka Studio, Foto Michal Skorupski (5)

adelaparvu.com despre transformare locuinta 145 mp, design Kropka Studio, Foto Michal Skorupski (6)

adelaparvu.com despre transformare locuinta 145 mp, design Kropka Studio, Foto Michal Skorupski (8)

adelaparvu.com despre transformare locuinta 145 mp, design Kropka Studio, Foto Michal Skorupski (2)

adelaparvu.com despre transformare locuinta 145 mp, design Kropka Studio, Foto Michal Skorupski (1)

adelaparvu.com despre transformare locuinta 145 mp, design Kropka Studio, Foto Michal Skorupski (4)

adelaparvu.com despre transformare locuinta 145 mp, design Kropka Studio, Foto Michal Skorupski (7)

5 raspunsuri pentru Dintr-o locuință cu două dormitoare au obținut una cu patru dormitoare

  1. Igor Rodideal spune:

    Ieseau mult mai ieftin daca, pur si simplu, mai puneau doua paturi.;). Ce-i drept, in acest caz nu mai scria nimeni pe bloguri despre ei)))

  2. Alina spune:

    Putine imagini

  3. Foarte frumos! Acum fiecare persoana are intimitate….

  4. Luminita spune:

    Mie mi-a placut, actual si practic. Poate un pic prea masculin pentru gustul meu. Mai multe imagini ar fi trebuit. Dar, per total e frumos, bravo!

  5. silvialuli spune:

    Foarte frumos. Suntem pe blog sa ne bucuram de imaginatia unora, de transformarile pe care unii le fac caselor lor si nu sa criticam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *