adelaparvu.com despre locuinta in tonuri pastelate, design Lera Katasonova (8)

In apartamente, Design Interior

Locuință de 48 mp în stil romantic reinterpretat în variantă contemporană

Cu siguranță nu te-ai aștepta să vezi tonuri de pastel și țesături bogate alături de suprafețe din beton nefinisat, dar după ce vei vedea combinațiile de materiale din locuința de față vei înțelege că orice e posibil. Locuința este mică, are circa 48 de metri pătrați și este amenajată pentru o tânără care și-a dorit un aer romantic, dar reinterpretat în variantă contemporană, urbană. Și pentru că-i plăceau lucruri din registre total diferite, de la texturi de beton la draperii și perdeluțe shabby chic și nu știa cum să le combine, a apelat la designerul Lera Katasonova. Acesta a venit cu mai multe idei, inclusiv cele de organizare a spațiului. Dar hai să-ți spun mai multe.

Când spațiile sunt și atipice ca formă, cum e aici în privința livingului cu o zonă semicirculară către balcon și te lovești de bucătărie mică, desigur că opțiunea de a uni funcțiuniile pare cea mai bună. Însă apar pot apărea probleme în privința așezării mobilierului și a trasării instalațiilor. Aici, designerul a prevăzut o diferență de nivel între living și bucătărie, un podium care i-a asigurat locul necesar pentru retrasarea instalațiilor. A creat o masă insulă, care devine și element de separare între living și zona de gătit. Aceasta la rândul este este prevăzută pe masa insulă, iar hota coboară deasupra ei precum un corp de iluminat. Partea mai înaltă a mesei insulă, adică elementul ca un parapet ce delimitează locul canapelei, vine protejeze de stropi zona de ședere. În spatele mesei insulă, ca într-o nișă este concepută mobila de bucătărie cu locul pentru chiuvetă și dulapurile pentru depozitare.

Da, canapeaua a fost așezată practic în centrul livingului, lăsând în laterale spațiu necesar o dată pentru sufragerie, situată lângă fereastră, a doua oară pentru spațiul de circulație. Dacă pereții din bucătărie sunt atent finisați, iar toată zona cu mobilier îngrijit încadrată cu profile, precum o ramă masivă, înspre locul de tv finisajele sunt rugoase, de la partea de beton nefinisat la placarea cu bucăți de cărămidă vopsite în alb. Zonele acestea sunt scoase în evidență prin încadrarea cu zugrăveală lisă. Și plafonul zonei de zi este la gri, dar contrastul cu albul cornișelor supradimensionate face ca totul să pară mult mai îngrijit. Deci, combinații neașteptate, de la linii neoclasice la cele industriale printre care sunt inserate pasteluri și forme feminine prin obiecte de design (lustra roz din sufragerie, tapițeria fotoliilor a scaunelor de la Moooi).

În dormitor te frapează contrastul de romantism și tenta industrială, căci patul de-a dreptul feminin decorat și cu tăblie capitonată este plasat pe fundalul unui perete rugoas din beton. Lumini suspendate sunt prevăzute în lateral, o simetrie de-a dreptul scenografică, iar în partea opusă un dulap generos încastrat vine să aducă funcționalitate, dar și culoare în camera destinată odihnei. Fețele dulapului au mânere frezate, de aceea pare mai degrabă un tapet în ton cu nuața covorului. Pe partea opusă dulapului din dormitor se află un alt spațiu amplu de depozitare situat pe hol.

Baia este și ea foarte neașteptat decorată și mobilată, cu adevărat feminină prin decorațiuni și mobilier seamnă mai degrabă cu o cameră pentru toaletare. Ceea ce este interesant este faptul că pereții nu sunt placați cu faianță, plaăcile de gresie fiind prezente doar la nivelul pardoselii. E adevărat și că forma băii este una atipică, așa că există o separare ca dispoziție a instalațiilor între locul căzii și celelalte obiecte sanitare. Separarea a fost marcată și prin decor prin prezența unei mici draperii. În zona căzii și a dușului au fost folosite plăci cermaice cu imprimeu (Porcelanosa) care seamnă cu un tapet. Surprinzător sau nu, dar baia pare cea mai feminină încăpere din casă, în rest camerele fiind echilibrate de prezența betonului, adică o amprentă mai industrială, mai masculină. O locuință interesantă, cu personalitate, care reflectă gusturile sofisticate ale proprietarei și curajul designerului de a concepe combinații de-a dreptul frapante. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre locuinta in tonuri pastelate, design Lera Katasonova (9)

adelaparvu.com despre locuinta in tonuri pastelate, design Lera Katasonova (17)

adelaparvu.com despre locuinta in tonuri pastelate, design Lera Katasonova (12)

adelaparvu.com despre locuinta in tonuri pastelate, design Lera Katasonova (14)

adelaparvu.com despre locuinta in tonuri pastelate, design Lera Katasonova (8)

adelaparvu.com despre locuinta in tonuri pastelate, design Lera Katasonova (18)

adelaparvu.com despre locuinta in tonuri pastelate, design Lera Katasonova (10)

adelaparvu.com despre locuinta in tonuri pastelate, design Lera Katasonova (15)

adelaparvu.com despre locuinta in tonuri pastelate, design Lera Katasonova (13)

adelaparvu.com despre locuinta in tonuri pastelate, design Lera Katasonova (11)

adelaparvu.com despre locuinta in tonuri pastelate, design Lera Katasonova (1)

adelaparvu.com despre locuinta in tonuri pastelate, design Lera Katasonova (2)

adelaparvu.com despre locuinta in tonuri pastelate, design Lera Katasonova (4)

adelaparvu.com despre locuinta in tonuri pastelate, design Lera Katasonova (5)

adelaparvu.com despre locuinta in tonuri pastelate, design Lera Katasonova (3)

adelaparvu.com despre locuinta in tonuri pastelate, design Lera Katasonova (6)

adelaparvu.com despre locuinta in tonuri pastelate, design Lera Katasonova (7)

 

 

 

8 raspunsuri pentru Locuință de 48 mp în stil romantic reinterpretat în variantă contemporană

  1. Igor spune:

    Apartament de domnisoara;). Domnisoara care stie ce vrea de la viata. Un pic peste 30 ani… E foarte feminin! Nici urma de barbat in casa. Poate… florile, dar nici alea… Barbatul mediu ar fi cumparat ceva banal, gen trandafiri))

    • CLIC spune:

      Sunt si niste trandafiri… e adevarat, undeva, la baie…

    • Victoria Manu spune:

      Îmi cer scuze, lansez o părere, o mică disertație, sper sa fie bine primită.

      Despre cum împarte spațiul de locuit un cuplu

      Ca veni vorba de prezenta unui bărbat in amenajarea de mai sus, sau doar prezenta unei simple domnișoare.

      Dormitorul aduce in discuție, prezenta unui domn in apartament. Aceasta se face remarcata prin neutralitatea tratării decorative a pereților. Amenajarea dormitorului prin prezenta coverturii luxoase si romantice, chiar elena, duce la negocierea între cele doua părți, aratata prin biruința pârtii feminine, ca suverana! O femeie care impune, conduce, este pe deasupra si darnica.
      Cea de fata este foarte darnica ( designerita sau proprietara)
      Aceasta este lupta cuplurilor in amenajarea locuinței. Punctul cheie, dormitorul, partea comuna. El decorează sobru dormitorul, ea tace. Aparent nu se impune, dar rămâne vioara a doua, fapt pentru care V-a plăti mai târziu, manipulează si folosește, tulbura echilibrul procentual.
      (Ea învinge, dacă reușește sa plaseze măcar un volanas, atunci când lupta este pierdută, așa e vioara întâi. Altfel….)
      Funcție de puterea respectului de sine al femeii, ea poate fi regina suverana, cu un pat feminin, intr-o amenajare ce poate fi si masculină total.

      Extrapolăm prin pilda, sa aflam tâlcul:

      Un bărbat mulțumit de puterea femeii iubite, poate lupta in turnir cu un alt bărbat misogin. Ma întreb cine învinge dintre cei doi? Bărbatul care iubește si accepta sa fie cucerit de propria iubire, își recunoaște învingerea si cucerirea, sau misoginul care conduce singur, își decorează singur apartamentul pe gustul lui, si eventual decorează si cu femeia păpușa! Acest bărbat ultim, cu siguranța are lângă el o persoana in subordine si atât, poate fi o prezenta feminină dar nu o femeie.

      Iertare, De nu va place…..lumea este in multe nuanțe si păreri diferite.
      Oamenii nu văd lucrurile la fel.

      Sunt pentru amenajările mixte, preponderent feminine, deoarece, iubirea sta la baza vieții, spațiul de locuire a unui cuplu trebuie sa arate înțelegere si iubire. Rolul cuplului este generator de viața. Femeia este responsabila cu propagarea vieții, fie prin maternitate, fie prin ea însăși.

      Spațiile de locuit ale persoanelor singure, devin personalizate prin tema de proiect ce poate fi portretul robot al proprietarului. Alt subiect

      Mulțumesc

  2. Ina spune:

    Adela de unde este cumparata masuta din baie si din dormitor? Cea din lemn cu metal? E superba

  3. Cristina spune:

    Superb! o locuinta frumoasa!

  4. miki spune:

    Minunata locuinta!
    Haios Igor ( dar adevarat!)
    Fetele din ziua de azi …..

  5. Irina Anghel spune:

    Da, fetele din ziua de azi isi permit locuinta in regie proprie; baietii si-o permit pe mamica… Oricum, pt o „d-ra de 30 de ani”, stilul industrial este mai mult decat curajos.

  6. Alexa spune:

    Buna ziua,
    De unde este achizitionata canapeaua din living?
    Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *