KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
adelaparvu.com despre casa veche renovata, arhitect Albert Blanch, designer Gaby Conde, Foto ElMueble (15)

In Case, Design Interior

Casă veche, dar idei și soluții noi pentru o familie cu trei copii

Când te îndrăgostești de o casă veche e foarte probabil să-ți placă zona unde este situată și povestea pe care ți-o inspiră atunci când o vezi pentru prima dată. Dar e și foarte probabil ca în lipsa unei inspecții avizate să nu-ți dai seama de starea în care se află de fapt clădirea. Așa au pățit și proprietarii de față, care s-au lăsat seduși de o casă veche din Spania, dar abia după trei ani de zile de achiziție s-au apucat de lucru la ea și totul a mai durat încă alți doi ani pentru că n-ar fi bănuit câte lucrări vor avea de făcut. Da, totul a trebuit refăcut, întreaga structură a casei, iar singurul lucru intact în starea inițială, păstrat de către arhitectul Albert Blanch a fost scara interioară, iar decoratoarea Gaby Conde a avut grijă ca stilul casei să fie pe gusturile proprietarilor. Dar hai să-ți spun mai multe.

Pentru că au trebuit să refacă structura casei, au avut în vedere regândirea spațiilor în funcție de necesități. Când au cumpărat casa se născuse al treilea copil, așa că proprietarii și-au reevaluat prioritățile. Casa cu parter spațios și două etaje de mai mici dimensiuni decât primul nivel a fost organizat firesc cu zona de zi jos, primul etaj destinat celor trei fetițe, iar ultimul nivel pentru părinți, cu un dormitor matrimonial interesant amenajat și spațiu de birou pe holul scării interioare. Au ales să aibă finisaje cât mai simple și au introdus la interior, pe baza sugestiilor arhitectului, lambriuri, care dau o notă scandinavă și ușor rustică.

Curtea destul de mică, aflată între ziduri, umbrește destul de mult fațada , așa că proprietarii și-au dorit cât mai multă lumină naturală la interior. Bucătăria, aflată imediat a intrarea în casă, s-a dorit a fi separată, dar luminoasă. Soluția? O fereastră interioară către hol încadrată cu mobilier, apoi în loc de fereastra veche, una dublă precum o ușă care dă înspre curte. Pe partea cu holul de intrare, imediat după ușă se află un dulap mascat frumos în ansamblul peretelui îmbrăcat în lambriuri. Către bucătărie acest dulap nu se simte, grație rezolvării cu parapet lat a ferestrei interioare, aceste înglobând alte spații ascunse de depozitare, chiar dacă în dreptul lui este așezată masa.

adelaparvu.com despre casa veche renovata, arhitect Albert Blanch, designer Gaby Conde, Foto ElMueble (17)

Holul larg de la parter din zona scării interioare a fost folosit pentru amplasarea bibliotecii, astfel încât livingul să fie cât mai degajat și în spațiul rezultat să încapă atât locurile de ședere cât și masa și scaunele sufrageriei. În plus, toată zona dinspre curte s-a dorit a fi vitrată, ferestre care pe timpul verii se deschid către terasă și transformă în livingul într-o încăpere plăcută. Astfel că, cu atâtea ferestre, plus ușile interioare, biblioteca nu-și mai găsea locul în camera de zi, iar spațiul holului a fost frumos exploatat. Șemineul din living este o piesă recuperată, masca lui fiind din stejar vechi. Este un element care mai amintește de stilul clasic inițial al casei, la fel ca și lambriurile sugerate cu profile decorative din zona sufrageriei.

adelaparvu.com despre casa veche renovata, arhitect Albert Blanch, designer Gaby Conde, Foto ElMueble (19)

Etajul destinat fetițelor a fost interesant rezolvat în condițiile în care camerele nu erau prea generoase, însă holul era larg. Astfel, arhitectul a prevăzut spațiile de depozitare, dulapurile pe hol, încadrând frumos totul. Practic a îngustat holul, dar dulapurile ocupă toată suprafața peretelui către dormitorul fetelor. Acesta la rândul lui este minimal amenajat, cu paturi supraetajate încadrate ca într-o nișă îmbrăcată în lambriuri vopsite în naunță de olive.

adelaparvu.com despre casa veche renovata, arhitect Albert Blanch, designer Gaby Conde, Foto ElMueble (24)

Dormitorul părinților este spațios și luminos, iar aici proprietarii și-au dorit o cameră multifuncțională. Da, cât mai puține uși și acces direct la dressing și lavoar pentru că atunci când ai trei copii orice minut contează. Soluția pentru dormitor este foarte interesantă cu o structură ce separă parțial zona patului de dressing. Aceasta este pe o parte loc pentru masa de toaletă, pe de altă parte înglobează două lavoare. Separat de acest loc există baia cu loc de duș și wc-ul. Pentru dressing nu s-au mai sinchisit cu dulapuri, ci au lăsat totul la vedere. Lambriurile se regăsesc și aici, la fel ca și nuanța olive prezentă în fiecare zonă importantă a casei.

adelaparvu.com despre casa veche renovata, arhitect Albert Blanch, designer Gaby Conde, Foto ElMueble (4)

O casă interesată, unde în amenajarea interioare găsești o combinație între elemente clasice (vezi candelabrele, obiecte de decor, ușile interioare), soluții de finisaj rustice (lambriurile, ușile culisante asemenea) și piese actuale (la bucătărie, piese de mobilier în living). Îți așez în ordine imaginile, chiar dacă se repetă, ca să-ți poți face o idee asupra întregii amenajări și să identifici mai ușor soluții aplicate aici. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa veche renovata, arhitect Albert Blanch, designer Gaby Conde, Foto ElMueble (20)

adelaparvu.com despre casa veche renovata, arhitect Albert Blanch, designer Gaby Conde, Foto ElMueble (17)

adelaparvu.com despre casa veche renovata, arhitect Albert Blanch, designer Gaby Conde, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre casa veche renovata, arhitect Albert Blanch, designer Gaby Conde, Foto ElMueble (19)

adelaparvu.com despre casa veche renovata, arhitect Albert Blanch, designer Gaby Conde, Foto ElMueble (18)

adelaparvu.com despre casa veche renovata, arhitect Albert Blanch, designer Gaby Conde, Foto ElMueble (21)

adelaparvu.com despre casa veche renovata, arhitect Albert Blanch, designer Gaby Conde, Foto ElMueble (2)

adelaparvu.com despre casa veche renovata, arhitect Albert Blanch, designer Gaby Conde, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre casa veche renovata, arhitect Albert Blanch, designer Gaby Conde, Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre casa veche renovata, arhitect Albert Blanch, designer Gaby Conde, Foto ElMueble (22)

adelaparvu.com despre casa veche renovata, arhitect Albert Blanch, designer Gaby Conde, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre casa veche renovata, arhitect Albert Blanch, designer Gaby Conde, Foto ElMueble (12)

adelaparvu.com despre casa veche renovata, arhitect Albert Blanch, designer Gaby Conde, Foto ElMueble (24)

adelaparvu.com despre casa veche renovata, arhitect Albert Blanch, designer Gaby Conde, Foto ElMueble (16)

adelaparvu.com despre casa veche renovata, arhitect Albert Blanch, designer Gaby Conde, Foto ElMueble (13)

adelaparvu.com despre casa veche renovata, arhitect Albert Blanch, designer Gaby Conde, Foto ElMueble (14)

adelaparvu.com despre casa veche renovata, arhitect Albert Blanch, designer Gaby Conde, Foto ElMueble (25)

adelaparvu.com despre casa veche renovata, arhitect Albert Blanch, designer Gaby Conde, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre casa veche renovata, arhitect Albert Blanch, designer Gaby Conde, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre casa veche renovata, arhitect Albert Blanch, designer Gaby Conde, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre casa veche renovata, arhitect Albert Blanch, designer Gaby Conde, Foto ElMueble (23)

adelaparvu.com despre casa veche renovata, arhitect Albert Blanch, designer Gaby Conde, Foto ElMueble (15)

adelaparvu.com despre casa veche renovata, arhitect Albert Blanch, designer Gaby Conde, Foto ElMueble (4)
Foto: ElMueble/ Gaby Conde

3 raspunsuri pentru Casă veche, dar idei și soluții noi pentru o familie cu trei copii

  1. […] violaceu care estompează prezența corpurilor de bibliotecă înalte și apoi o tentă de verde oliv în rest, ambele subliniate de cornișe decorative albe. Ușa dublă este și ea albă, iar […]

  2. […] veche, plafoanele sale sunt joase, lucru compensat prin montarea unor ferestre generoase. Când lumina naturală este din plin la interior, încăperile le simți mai plăcute, mai aerisite. Dacă în bucătărie, unde e și […]

  3. […] fie păstrată, măcar parțial și ambientul să vorbească și despre istoria ei. Dintr-o dată caracterul casei este unul mai accentuat, în ciuda deschiderilor între spații și a mobilării actuale. Este un […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *