adelaparvu-com-despre-chalet-grand-fluh-austria-design-steiner-art-design-8

In Case, Design Interior

Te simți în vacanță numai privind decorul

Ridicate din lemn și cu finisaje interioare din materiale naturale, aceste cabane destinate vacanțelor te duc cu gândul la sărbătorile de iarnă imediat cele descoperi spațiile plăcut decorate. Totul frumos aranjat, pus la punct, cu aer rustic exact cât trebuie și o atmosferă excelent sugerată prin prezența țesăturilor cu motive de sezon. Deși spațiile nu sunt mari, ele sunt bine organizate, iar ferestrele generoase îți dau impresia unor ambiente mult mai generoase și luminoase decât la prima vedere. Ce mai? Exact cu te-ai aștepta să vezi o cabană de vacanță în Austria. Dar hai să-ți spun mai multe despre trucurile aplicate aici.

adelaparvu-com-despre-chalet-grand-fluh-austria-design-steiner-art-design-7

adelaparvu-com-despre-chalet-grand-fluh-austria-design-steiner-art-design-21

Proprietarii acestor cabane, în număr de două, au apelat la un birou de design și arhitectură pentru a reuși să ridice și să amenajeze destinații de vacanță pentru turiști într-una dintre cele mai râvnite zone pentru ski din Austria: Tannheimer Tal. Designerii și arhitecții de la biroul german Steiner Art Design au conceput totul, de la proiectarea construcțiilor la amenajarea lor interioară. S-au inspirat și documentat din arhitectura tradițională tiroleză pentru a concepe aceste case de vacanță denumite Chalet Grand Flüh, pe care le-au reinterpretat contemporan la nivel de dotări și funcțiuni. Una dintre modernizări este legată de suprafața ferestrelor, mult mai generoasă decât în arhitectura rustica, și asta grație noilor tehnologii care asigură o bună izolare termică la nivelul tîmplăriilor.

adelaparvu-com-despre-chalet-grand-fluh-austria-design-steiner-art-design-15

Mi-au plăcut prezența șemineurilor situate central în camerele de zi, finisajele din lemn masiv montate rustic, dar foarte ordonat, cum sunt pardoselile, ritmul bârnelor care formează zidurile și inserțiile ce țin de confortul contemporan, de la tv la electrocasnice și corpuri de iluminat. Deși atmosfera se simte rustică, dacă te uiți cu atenție tot ce e la nivel de suprafețe mari sau obiecte masive sunt tratate foarte așezat, controlat, dar echipa de designeri și arhitecți a știut cum să așeze anumite elemente pentru ca atmosfera de chalet să fie obținută din prima. Spre exemplu, locurile de luat masa sunt mai bogat decorate prin țesături și blănuri, dar și cu piese de mobilier combinate de la cele rustice (colțare, mese) cu cele actuale (scaune). Apoi, la bucătării, deși ansamblurile de mobilă sunt actuale cu electrocasnice încorporate, au chiuvetele din ceramică și hotele îmbrăcate cu lemn recuperat, iar piese mici cum sunt blidare dau exact farmecul tradițional dorit.

adelaparvu-com-despre-chalet-grand-fluh-austria-design-steiner-art-design-19

Camerele destinate relaxării și apoi dormitoarele sunt adevărate refugii menite să te destindă. Fiecare cabana are câte o zonă cu leagăne, situată în aproierea saunelor, leagăne orientate către peisajul văii din zonă, unde ferestre generoase par să-ți aducă mult mai aproape natura. Dar în afară de țesături colorate în alb și roșu și cu motive de sărbătoare, totul este tratat contemporan. Și totuși ambientul este unul de chalet grație finisajelor calde și a modului de iluminare. Dormitoarele, pe lângă ceea ce e strict necesar, au și căzi de baie prezente în zona de ferestre, gândite pentru relaxare. După mișcare pe pârtie sau în aer liber, ce poate fi mai reconfortant decât o baie caldă?

adelaparvu-com-despre-chalet-grand-fluh-austria-design-steiner-art-design-5

Mi-a plăcut mult decorul acestor cabane pentru că este unul excelent gândit. E suficient ca decorațiunile textile să fie schimbate pentru a obține o cu totul atmosferă. Astfel îți dai seama că amenajarea este reușită, când doar cu ajutor decorațiunilor textile poți transforma percepția ambientului. Și da, după ce vezi aceste cabane îți dai seama cât de mult contează într-o casă de vacanță să ai spații deschise în zona de zi, să ai un șemineu ca punct central de atracție (și nu tv), ferestre generoase și finisaje din materiale naturale. Odată cu timpul aceste materiale capătă o patină frumoasă adâugând pe lângă șarm și personalitate cabanelor. Atmosferă de poveste, priveliște asemenea, nu mai lipsește decât compania unor oameni dragi. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu-com-despre-chalet-grand-fluh-austria-design-steiner-art-design-6

adelaparvu-com-despre-chalet-grand-fluh-austria-design-steiner-art-design-1

adelaparvu-com-despre-chalet-grand-fluh-austria-design-steiner-art-design-2

adelaparvu-com-despre-chalet-grand-fluh-austria-design-steiner-art-design-3

adelaparvu-com-despre-chalet-grand-fluh-austria-design-steiner-art-design-20

adelaparvu-com-despre-chalet-grand-fluh-austria-design-steiner-art-design-10

adelaparvu-com-despre-chalet-grand-fluh-austria-design-steiner-art-design-11

adelaparvu-com-despre-chalet-grand-fluh-austria-design-steiner-art-design-9

adelaparvu-com-despre-chalet-grand-fluh-austria-design-steiner-art-design-18

adelaparvu-com-despre-chalet-grand-fluh-austria-design-steiner-art-design-17

adelaparvu-com-despre-chalet-grand-fluh-austria-design-steiner-art-design-8

adelaparvu-com-despre-chalet-grand-fluh-austria-design-steiner-art-design-16

adelaparvu-com-despre-chalet-grand-fluh-austria-design-steiner-art-design-13

adelaparvu-com-despre-chalet-grand-fluh-austria-design-steiner-art-design-4

adelaparvu-com-despre-chalet-grand-fluh-austria-design-steiner-art-design-15Foto: Steiner Art Design

 

Un raspuns pentru Te simți în vacanță numai privind decorul

  1. Ruluca spune:

    Superbe cabane! Iti trimit si eu o poza cu cabana/casa mea.

    bty

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *