adelaparvu-com-despre-penthouse-boston-390-mp-design-eleven-interiors-2

In apartamente, Design Interior

Renovarea a costat circa 900 de euro pe metru pătrat

Mi-au atras atenția detaliile din această amenajare, căci totul este excelent proiectat și materializat, de la modul de organizare al locuinței la accesoriile mici cum ar fi mânerele ușilor. Nici nu te-ai putea aștepta la altceva când costul renovării a ajuns la circa 883 euro pe metru pătrat. Situat într-o clădire veche restaurată, o construcție victoriană din cartierul Back Bay din Boston, cunoscut pentru casele înșiruite ridicate în acest stil reprezentativ pentru imaginea urbană a secolului XIX în SUA, locuința de față este de fapt un penthouse generos de circa 390 de metri pătrați. Proprietarii și-au dorit ca locuința lor să fie luminoasă, aerisită, să aibă la interior elemente specifice arhitecturii exterioare, dar totodată să aibă un aer actual, contemporan. De asemenea, și-au dorit un living generos, unde să poată primi cât mai mulți oaspeți pentru petreceri și să existe loc suficient entru amplasarea unei mese de biliard. Și pentru a ajune la locuința mult visată au apelat la desginerii biroului Eleven Interiors din Boston. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu-com-despre-penthouse-boston-390-mp-design-eleven-interiors-5
Mi-a plăcut mult combinația dintre vechi și nou, finisajele frumos realizate, tâmplăria, modul cum este mobilat totul. Se vede că a fost un proiect laborios, unde s-a muncit mult, dar rezultatele se văd și mai ales se simt. Designerii au fost provocați să reorganizeze spațiul, mai ales ca circulație și ca separare a încăperilor pentru că evident a fost necesar un spațiu mai amplu pentru zona de gătit decât exista inițial, dar și pentru configurarea noului spațiu dedicat camerei de zi. Însă, încă de pe hol se poate observa combinția de vechi și nou foarte reușită aici. O pardoseală din marmură ce marchează perioada victoriană, plinte albe înalte în ton cu arhitectura veche și o mobilare funcțională, conform stilului de viață contemporan.

adelaparvu-com-despre-penthouse-boston-390-mp-design-eleven-interiors-1

Livingul uimește prin luminozitatea lui, prin ferestrele generoase care sunt libere, lăsând lumina naturală să pătrundă din plin. În fața lor, pe toată lungimea peretelui sunt corpuri de depozitare, care oferă un generos spațiu pentru organizarea obiectelor, eliminând necesitatea unor piese de mobilă masive și închise (dulapuri, comode), care ar fi fost dificil de așezat, dar care ar fi știrbit și din senzația de spațiu aerisit. Și corpurile de mobilă din fața ferestrelor nu sunt doar pentru depozitare, ci și suport pentru elegante sofale. Mi-a plăcut mult soluția aceasta, căci brațele curbate ce încadrează locurile de ședere conferă un aer cu totul special, elegant încăperii.

adelaparvu-com-despre-penthouse-boston-390-mp-design-eleven-interiors-2

Apoi, în jurul unei măsuțe rotunde cu două elemente mobile fixate în jurul unui ax sunt dispuse mobile pentru ședere: două fotolii, o canapea, taburete. Dar canapeaua cu un puf mare în dreptul ei, realizat la comandă, (puf care la nevoie poate fi folosit ca extra loc de ședere) devine locul perfect pentru vizionare la tv. Acesta la rândul său este poziționat deasupra șemineului recondiționat și încadrat de biblioteci albe, care alături de lambriuri, plintă, tâmplărie interioară luminează încăperea și îi conferă un aer elegant.

adelaparvu-com-despre-penthouse-boston-390-mp-design-eleven-interiors-8
Sufrageria este separată de living și tratată ca o încăpere de sine stătătoare, în vecinătatea bucătăriei. Mobilarea este excelent gândită, căci corpurile ce încadrează șemineul apar ca niște elemente parte a arhitecturii casei. Constraste subtile, forme simple, dar cu detalii îngrijite, care dau senzația că totul este sub control. Masa este sculpturală și alături de lustră este o piesă ce adaugă personalitate locului de luat masa.



adelaparvu-com-despre-penthouse-boston-390-mp-design-eleven-interiors-4
Bucătăria este separată și amenajată actual, cu mobilier realizat la comandă în jocuri de alb și negru. Pentru ca piesele suspendate să nu devină prea prezente, designerii au ales ca fețele dulapurilor să fie translucide. Astfel, au dat o notă de transparență, dar totodată asigură și suficientă mascare a obiectelor adăpostite la interior. E mai degrabă o soluție menită să inducă o stare de fluiditate și accente contemporane, alături de accesoriile din inox.

adelaparvu-com-despre-penthouse-boston-390-mp-design-eleven-interiors-7
Locul de luat masa din bucătărie surprinde prin forma sa neobișnuită, dar atât de primitoare. Două bănci semirotunde ce încadrează masa vin să contureze locul perfect pentru masa în familie, pentru discuții amicale și evident pentru savurarea cafelei dimineața. Designerii au fost foarte atenți din punct de cedere ergonomic când au proiectat aceste băncuțe cu spătar pentru că șezutul este gândit astfel încât să ofere cât mai multe locuri de ședere, dar confortabile pentru fiecare persoană, chiar și pentru cele care stau în mijloc. De aceea, nu întâmplător la nivelul șezutului zona centrală este încă o dată decupată pe semirotund către spătar.

adelaparvu-com-despre-penthouse-boston-390-mp-design-eleven-interiors-6

adelaparvu-com-despre-penthouse-boston-390-mp-design-eleven-interiors-3

Dormitoarele și băile sunt confortabil și actual amenajate, dar în timp ce camerele destinate odihnei sunt mai degrabă contemporane, băile sunt mai apropiate de stilul arhitectonic victorian al clădirii, cu marmură și un design clasic pentru mobilă și dotări. O locuință foarte elegantă, cu tonuri plăcute pentru zugrăveală, cu lambriuri, profile, tâmplărie de calitate, o casă unde camerele aveau șemineuri și care au fost frumos puse în valoare prin poziționarea simetrică a mobilierului de o parte și de alta a lor. De asemenea, o casă gândită să fie funcțională, o casă unde cablurile și țevile sunt bine mascate, o casă pentru care renovarea a ajuns la suma de 360.000 de dolari americani. Cu siguranță pentru cei mai mulți dintre noi o sumă colosală, dar o sumă absolut corectă atunci când e vorba despre un penthouse atât de mare, într-o clădire de secol XIX, care evident a necesitat îmbunătățiri substanțiale. Mi-e mi-au rămas câteva idei de aici, respectiv amenajarea holului, a sofalelor din dreptul ferestrei și a locului de luat masa din bucătărie. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu-com-despre-penthouse-boston-390-mp-design-eleven-interiors-10

adelaparvu-com-despre-penthouse-boston-390-mp-design-eleven-interiors-11

adelaparvu-com-despre-penthouse-boston-390-mp-design-eleven-interiors-9Foto: Elevent Interiors

2 raspunsuri pentru Renovarea a costat circa 900 de euro pe metru pătrat

  1. Mihaela spune:

    Imi place enorm de mult interiorul. Este amenajat in unul dintre stilurile pe care eu le apreciez cel mai mult.

  2. Mazilu Mihaela spune:

    Imi place interiorul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *