adelaparvu.com despre loc de coltar la baza scarii, Foto Schoener Wohnen, Uwe Dahlmann (2)

In DIY/ Inainte si dupa, Idei pentru acasa

Balustrada scării modificată pentru loc de masă în living

De multe ori în zona de zi, mai ales la case sau apartamente de tip duplex, scara și balustrada ei sunt prezente și deranjante pentru că par a ocupa prea mult spațiu. Este și cazul de față unde zona de zi cuprindea living și sufragerie, dar familia care locuiește aici nu se simțea deloc bine. Toate erau orientate către fereastra situată pe latură îngustă, respectiv canapeaua cu spatele la balustrada metalică, iar masa cu scaunele situată lângă fereastră. Problemele erau așa: se dorea o protecție în zona scării, dar și o așezare mai comodă a locului de luat masa, ca să fie mai aproape de bucătăria închisă. De asemenea, nu exista o comunicare reală în zona de zi de pe locul de canapea cu locurile din jurul mesei, acestea obturând și accesul către balcon. Dar soluția a fost găsită de către designerii germani care s-au ocupat de amenajare. Hai să vezi cum.

adelaparvu.com despre loc de coltar la baza scarii, Foto Schoener Wohnen, Uwe Dahlmann (1)

Înainte de reamenajare, la baza scării interioare era poziționată o canapea colțar îndreptată către o comodă. Măsuța din fața ei ocupa însă spaiul de circulație către balcon. Apoi, masa și scaunele sufrageriei erau înghesuite în living și erau utilizate doar două laterale ale mesei. După reamenajare în locul canapelei colțar a fost realizată o banchetă colțar cu o masă rotundă, iar în loc de canapea colțar s-a optat pentru una simplă de trei locuri, dar cu măsuțe discrete. Un loc suplimentar de ședere a fost obținut prin amplasarea unui fotoliu din rattan, care la nevoie poate fi folosit și pe balcon.

adelaparvu.com despre loc de coltar la baza scarii, Foto Schoener Wohnen, Uwe Dahlmann (7)

Cea mai simplă soluție e întotdeauna cea mai bună, trebuie doar să ai curajul de-a accepta propunerile specialiștilor. În loc de balustradă a fost construit din plăci de MDF un perete care separă complet casa scării de zona de living. Acest colț nou creat a fost folosit pentru amplasarea locului de luat masa, mai aproape și mai la îndemână față de bucătărie. Apoi, în locul unde a fost inițial masa s-a amplasat canapeaua însoțită de măsuțe de o parte și de cealaltă. În acest fel chiar dacă se strâng mai mulți oameni în acest spațiu, ei pot comunica din zona de sufragerie către zona de ședere a canapelei, acestea fiind dispuse în diagonală, iar bancheta colțar orientată către canapea.



adelaparvu.com despre loc de coltar la baza scarii, Foto Schoener Wohnen, Uwe Dahlmann (4)

În privința culorilor totul a devenit mai luminos, chiar dacă s-a operat o închidere de spațiu prin care lumina a fost obturată către casa scării. De ce? Pentru că s-au folosit nuanțe solare de galben în combinație cu alburi și griuri și texturi de lemn, apoi pentru că lumina artificială a fost suplimentată. Totul este după transformare mult mai proaspăt, mai modern și mai confortabil. Sper să te inspire și pe tine soluția aceasta!

adelaparvu.com despre loc de coltar la baza scarii, Foto Schoener Wohnen, Uwe Dahlmann (3)

adelaparvu.com despre loc de coltar la baza scarii, Foto Schoener Wohnen, Uwe Dahlmann (6)

adelaparvu.com despre loc de coltar la baza scarii, Foto Schoener Wohnen, Uwe Dahlmann (5)

adelaparvu.com despre loc de coltar la baza scarii, Foto Schoener Wohnen, Uwe Dahlmann (2)Foto: Schoener Wohnen, Uwe Dahlmann

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *