Noi, cei care suntem parte din echipa Visuri la cheie, am ajuns în fața porții casei familiei Motrogan cu inima strânsă pentru că aflasem de la Dragoș Bucur de tragedia care a lovit această familie. Știam cu toții că, din păcate, casa pe care le-o vom renova, nu va putea înlocui lipsa părinților celor doi copilași Nicoleta de 5 ani și Cristi de 4 ani. Părinții lor au murit într-un accident de mașină, având-o pe bancheta din spate pe fiica lor, care a supraviețuit, dar care a rămas marcată pe viață. Tatăl copiilor, Mihai Motrogan a fost paramedic SMURD, iar colegii lui știau cât de mult s-a zbătut să ridice o casă pentru familia lui. Ei au scris la emisiunea Visuri la Cheie cu gândul să poată duce la îndeplinire visul colegului lor de a avea finalizată casa pentru cei doi micuți. Scrisoarea pompierului SMURD George Gavrilă începea așa: “Vă scriu în numele colectivului Detașamentului de Pompieri Urziceni, Ialomița”. Ironia sorții face ca oameni care ne salvează viața să nu aibă o situație financiară care să le permită să-și salveze și familiile. Colegii lui Mihai au strâns bani, s-au implicat cât le-a permis timpul, dar au realizat că este peste puterilor lor să termine casa. De aceea au și scris la ProTv.
Familia Motrogan este foarte unită. Pe același teren locuiesc bunicii, familia unchiului și familia micuților. Cei doi copilași, după moartea părinților lor, au fost luați în grijă de către unchiul și mătușa lor, oameni sufletiști, cărora le-a fost și le este extrem de greu să umple golul din sufletele celor mici, dar și din a lor. Ei aveau casa lor lângă cea a bunicilor, dar copiii vroiau să locuiască acolo unde știau că fuseseră cu părinții lor pentru că le era mult mai familiar totul. Bunicilor și familiei unchiului le-a fost greu să facă această tranziție de dragul celor mici, dar cum te-ai putea împotrivi unei asemenea dorințe? Ca atare, i-am găsit în casa celor mici, așa cum spun Florin, Ecaterina și Bianca, unchiul, mătușa și verișoara micuților.
Casa înainte de renovare și după renovarea făcută de către echipa Visuri la cheie.
M-au impresionat profund mătușa și unchiul, oameni ajunși la 50 de ani, care ar fi trebuit, ca toți cei ajunși în această etapă a vieții, să pregătească mai degrabă să ajungă bunici decât să preia rolul de părinți pentru nepoți. Dar lipsa de ezitare în a-i ocroti pe cei mici, dăruirea și dragostea lor pentru nepoți sunt dincolo de cuvinte. Și verișoara copiilor, Bianca de 19 ani, a fost extraordinară. Se vedea în privirea ei dragostea ce le-o purta micuților. Nu mai spun de Rada Motrogan, bunica de 79 de ani și soțul ei Gligore Motrogan de 84 de ani, care și-au pierdut nu doar un fiu, ci doi. Părinți care din nefericire și-au îngropat copiii, dar nu au reușit niciodată să-și îngroape durerea din sufletele lor. O familie unită, o familie în care suferința părea să nu se mai termine. Noi am ajuns probabil într-un moment dificil, căci cu toții se gândeau cum să răzbească și să facă față celor mici, care nu contenesc să întrebe “Când vine mami și tati?” Când li s-a spus că mami și tati sunt în cer, micuții au spus că vor să zboare cu avionul ca să fie în cer și să-i vadă pe părinții lor. Ce poți să mai spui?
Momentele când am stat de vorbă cu familia Motrogan și le-am auzit întreaga poveste de viață.
Casa am găsit-o la stadiul de gri, cu o mică verandă în fața intrării. La interior, de-a lungul unul hol larg erau așa: bucătăria, lângă ea o cameră cu rol de magazie care avea o scară de acces în pod, apoi două dormitoare unul lângă altul, în capătul holului se deschidea livingul – o cameră, neseparată cu ușă, iar lângă intrarea în casă baia. Colegii mei arh. Alina Vîlcu și arh. Omid Ghannadi au gândit reorganizarea și respectiv fațadele casei. La interior a fost imperios necesar să ne gândim la actuala familie, adică cei doi copii alături de unchiul, mătușa și verișoara lor. Deci, să existe patru dormitoare, o cameră de zi, bucătărie și baie.
Holul înainte și după renovare, de fapt în foto jos era chiar înainte să predăm casa și se făcea ordine de zor 🙂 Practic livingul inițial a fost închis pentru a se configura acolo camera fetiței, adică a Nicoletei. Holul are 2,3 m (lățime) x 5,50 metri (lungime).
Holul de acces în casă are o oglindă foarte mare, realizată pe comandă de către sponsorul Martplast, din elemente cu muchii fațetate, iar pe perete este un tablou, de fapt o placă de PAL imprimată digital de către aceeași firmă.
Bucătăria inițială era mică, dar colega mea Alina a gândit un spațiu mai mare și luminos, așa că fosta verandă a fost inclusă în planul actualei bucătării. Așa a putut fi creat un loc generos de luat masa, dar și depozitare. După renovare bucătăria are 3,80 m (zona de chiuvetă) pe 4,70 metri.
Bucătăria înainte și după renovarea făcută de către echipa Visuri la cheie. Dacă observi grinda de la nivelul plafonului îți dai seama cam care era spațiul inițial alocal bucătăriei. După grindă, inițial, începea veranda.
Mobila din bucătărie este realizată la comandă după proiectul Alinei de către Martplast, unul din sponsorii emisiunii. Pardoseala în toată casă este din parchet laminat model Oak Alt de la Dedeman. Faianța din bucătărie este model Millenium de la Dedeman . Corpurile de iluminat sunt tot de la Dedeman.
Livingul a fost amenajat în fosta magazie, iar deschiderea către pod a fost folosită pentru a configura scara ce duce la dormitorul aflat la mansardă (acum al Biancăi). Livingul are după renovare suprațafa de circa 3,85 m (lățime) pe 5,65 m lungime.
Colega mea Alina a folosit scara veche, pe care a găsit-o în fosta magazine, una făcută chiar de tatăl copiilor, pentru a configura un alt fel de balustradă.
Livingul nu are ușă, fiind deschis către zona de hol și cea de bucătărie. De asemenea, are deschidere pe fereastră, tâmplăria casei fiind realizată de către Barrier, sponsor al emisiunii, după specificațiile lui Omid pe culoare antracit. Fotoliul suspendat este de la Dedeman, model pe alb, dar în amenajarea de față nu a fost folosit și suportul lui, ci a fost suspendat direct de plafon. Pentru o astfel de suspendare este necesar ca plafonul să fie întărit înainte. Nu se poate fixa un astfel de fotoliu de un plafon din gips-carton.
În living există o canapea generoasă comandată la sponsorul Martplast, de asemenea o banchetă în zona de tv, iar pe pereți sunt panouri decorative imprimate pe PAL, după specificațiile Alinei, cu desene abstracte. De asemenea, în zona scării, unde se află un balansoar gândit pentru copii, pereții sunt placați cu panouri din PAL – toate realizate de sponsorul Martplast.
Dormitorul unchiului și al mătușii inițial era camera unde dormeau copiii cu părinților lor, fiind o cameră cu sobă. Acum este conceput ca o oază de liniște în nuanțe de albastru și alb, cu tușe de texturi din lemn, care să confere o doză de căldură, alături de pardoseală. Dormitorul are dimensiunile de 3,30 m (zona de pat) pe 3,85 metri.
Mobila și decorațiunile de pe pereți sunt realizate pe comandă, după proiectul Alinei, la Martplast. Tapetul, lenjeria de pat, cuvertura și covoarașele sunt de la Dedeman, la fel și corpurile de iluminat.
Dormitorul lui Cristi, care are patru ani, era inițial camera ambilor copii. Este o cameră de mici dimensiuni, așa că am gândit-o astfel încât să aibă centrul cât mai liber.
Camera folosită inițial ca și dormitor de către copii a devenit camera băiețelului. Soba a fost desființată pentru că întreaga casă beneficiază de încălzire cu ajutoru unei centrale termice la care sunt racordate calorifere.
Camera lui Cristi are dimensiunile de 2,80 m (zona de fereastra) pe 3,85 metri.
Patul, așezat la fereastră, este compus din două module pe roți. O parte care este pat, iar a doua un loc de joacă, masă, ce dorește Cristi când s-o face și mai mare. Cert este că am vrut ca zona de la fereastră să fie compactă, cu un ansamblu de mobilă simetric. În partea de jos a modulelor ce compun patul există sertare.
Mobila este realizată pe comandă, după proiectul meu, de către sponsorul Martplast. Pe tavan și în laterale am folosit burete cu rol antifonic de la Elegance Decor, care au donat aceste materiale și care s-au potrivit perfect în ambient. Ele au rol decorativ aici.
Pe pereții camerei lui Cristi am prevăzut două elemente cu fețe traforate cu orificii pentru o instalație de joacă. Când va crește, aceste panouri le va putea folosi pentru depozitarea de mici obiecte sau ca zonă de afișaj pentru școală.
Camera Nicoletei este acum pe locul fostului living, adică în capătul holului, opus bucătăriei. La exterior, peretele cu căsuțe din carton este placat cu oglinda din hol. Camera a fost practic separată de hol și are acum o formă de L.
Camera fetiței a fost amenajată în locul fostului living. În vecinătatea ușii din imaginea de mai sus, care se deschide în actual dormitor matrimonial, a fost tras un zid despărțitor. Astfel, în locul fostei canapele acum este patul fetiței, după cum se vede în imaginea de mai jos. Camera are după renovare lățime de 2,15 metri în zona patului, lungime 4,70 metri)
În zona de birou lățimea camerei este de 3,30 metri, iar de la intrarea în cameră până la peretele pe care este așezat dulapul 2,25 metri.
În prima parte a camerei se află dulapul și locul de birou cu masă și bibliotecă, pe care l-am dorit deoarece anul viitor va merge la școală. Dulapul are fețele din PAL imprimat digital după un desen ales de mine. Toată mobila este executată de către sponsorul Martplast.
Locul de pat l-am gândit ca unul care să o ocrotească pe cea mică, sub forma unui pat cușetă, cu rafturi pentru jucării și cărți la un capăt și aplică în celălalt capăt, pentru a avea iluminat pentru citit seara, înainte de culcare. De o parte și alta a patului am prevăzut două oglinzi care să dea impresia de spațiu mai larg, dar care să-i și ofere prilej de joacă celei mici. Toate decorațiunile textile, corpurile deiluminat, covorașul sunt de la Dedeman. Mobila, la fel ca și masca de calorifer sunt realizate de către sponsorul Martplast.
Tabureții rotunzi sunt de la Dedeman, cărora le-am atașat un spate în formă de inimă realizat din placaj furnizat de către Martplast. L-am vopsit cu vopsea mată, pe bază de apă.
Holul de la mansardă și camera Biancăi nu existau înainte, podul nefiind amenajat. Noua mansardă nu a fost amenajată în totalitate, ci doar camera Biancă, holul de acces și balconul de la acest nivel.
Podul înainte și după mansardare. Practic s-a amenajat circa jumătate din suprafața podului, restul urmând să fie făcut de către familie, conform nevoilor lor. Până atunci spațiul nemobilat și nedecorat poate fi folosit ca spațiu de depozitare.
Colegul meu Omid a prevăzut în camera Biancăi niște placări frumoase cu motive vegetale combinate cu unele geometrice și nuanțe pastelate mixate cu accente de alb și negru. Placările, la fel ca toată mobila, sunt realizate pe comandă, după proiectul lui Omid, de către Martplast. Camera Biancăi măsoară 3,95 m (zona de pat) pe 4,85 metri.
Masa de birou are și o parte (dreapta) care se ridică și devine oglindă. Corpurile de iluminat, storurile, decorațiunile textile sunt de la Dedeman.
Baia a fost și ea modificată, iar colegul meu Omid a prevăzut un ambient care să fie și pe placul celor mici. A delimitat zona de cadă față de cea de wc, știind că celor mici le place să se bălăcească. De asemenea a avut grijă să existe două lavoare, având în vedere faptul că este o singură baie în casă.
Baia înainte și după renovare a fost complet schimbată și ca așezare a obiectelor sanitare, dar și forma ferestrei a fost schimbată în acord cu tâmplăria noilor fațade. Baia are dimensiunile de 2,25 metri pe 2,70 metri.
Oglinzile și mobila, la fel ca și placarea peretelui de după ușă sunt realizate de către sponsorul Martplast. Placăcile ceramice, gresia, obiectele sanitare și bateriile sunt toate de la sponsorul Dedeman. Corpul de iluminat este realizat de către Omid.
Fațada casei este cu adevărat spectaculoasă și face ca întreaga casă să pară foarte mare, grație jocului de volume gândit de către Omid. Primul lucru pe care Omid l-a avut în vedere a fost să alinieze ferestrele, pentru că inițial acestea nu erau deloc simetrice. Apoi a subliniat fațada principlaă de la stradă cu un chenar alb, lăsând fațada într-un ton de gri luminos.
Fațada casei cu intrarea în casă înainte și după renovarea făcută de echipa Visuri la cheie.
Pentru intrarea în casă Omid a gândit un volum în stil scandinav, ce pare să iasă din corpul marcat de fața principală, grație nuanței mai închise. Intrarea în casă este frumoas mascată de jocul lamelelor din lemn, care prelungite în sus către mansardă formează și balustrada acesteia. Toate materialele de construcții sunt de la Dedeman.
Fațada casei înainte și după renovarea făcută de echipa Visuri la cheie.
Renovarea a fost dificilă pentru că a fost de amploare și în plus au trebuit reconfigurate toate golurile de tâmplărie și instalațiile, dar echipa de meșteri a lui Florin Brînzan au făcut o treabă extraordinară. Fără acești meșteri dedicați și pricepuți n-am fi putut finaliza la timp și așa de frumos totul. De altfel, sunt mai multe echipe de meșteri, printre care și cea a sponsorului Elis Pavaje, care au montat aici elemente de pav în alb și negru în acord cu nuanțele de pe fațadele casei.
Crede în oameni! Asta spune emisiunea Visuri la cheie în fiecare miercuri de la ora 20,30 pe ProTv. Poți revedea emsiunea în cursul zilei de duminică – vezi AICI programul, dar oricând și pe voyo.ro. În episodul 3 din sezonul 4 ale emisiunii, vei cunoaște povestea unei alte familii cu totul deosebite. Sper să te inspire și pe tine!
Momentul când constructorul Florin Brînzan i-a îmânat cheile casei lui Dragoș Bucur, asigurându-l că renovarea s-a finalizat cu bine.
Momentele când s-a mutat autocarul Visuri la cheie, iar familia a putut vedea de la exterior casa renovată.
Până să ajungă să vadă casa, cei doi frățiori au descoperit locul de joacă din spatele casei.
Ne-am bucurat de bucuria familiei, dar emoțiile lor ne-au copleșit. Am încercat să ne ținem tari.
Când familia a ajuns în casă, erau cu toții copleșiți, mai puțin cei mici care au și încercat fotoliul suspendat prevăzut de către Alina sub scară.
Momentul de dinaintea familiei, când, fiecare dintre noi, am scris câte un mesaj pentru viitor adresat copiilor.
Deși s-au bucurat pentru cei mici și ne-au felicitat, familia Motrogan se gândea la cei dragi, la părinții lui Nico și a lui Cristi. Am încercat să le spunem vorbe de alinare, atât cât ne-am priceput și am putut și noi…
Pe site-ul Visuri la cheie poți afla mai multe despre familiile pe care le ajutăm, ai și materiale video, iar pe pagina de Facebook Visuri la cheie ai noutăți. Emisiunea este reluată la ProTv duminică – vezi aici program, dar poate fi vizionată oricând, după difuzare, pe voyo.ro. Și nu uita, dacă afli despre o familie deosebită, care prin felul ei de a fi ne poate reaminti tuturor ce înseamnă bunătate, generozitate, oamenie, care poate fi exemplu pentru noi, înscrie-o pe site-ul Visuri la cheie AICI. Crede în oameni!
30
Minunat, minunat, minunat tot ce faceti! Si de data asta poveste impresionanta, gesturile voastre impresionante, binenteles sustinuti de sponsori, dar ideea cu scrisorile este magnifica. Doamen ajuta pentru toata lumea!
Buna, Adela, imi poti spune, te rog, cu ce ati acoperit casa? Este tabla stil vechi? De unde ati achizitionat-o? Multumesc!
Toate materialele de construcții sunt de la Dedeman.
Felicitari Adela pentru proiectul acesta minunat! O amenajare fantastica si sper din suflet ca micutii sa se simta fericiti in casa lor.
O intrebare as avea- plantele curgatoare pe care le vad in poze sint Hedera?
Iti multumesc mult
Nu toate. Este iederă la scară, în camera fetiței este alt soi, dar sincer nu mai țin minte cum se numește. Am luat planta de la Dedeman.
Multumesc Adela!
O poveste foarte trista, pe cat este emisiunea de frumoasa, pe atat a fost povestea de trista. 🙁 Felicitari pentru ceea ce ati realizat, este impresionant! Toate casele la care ajungeti arata frumos, se vad mainile oamenilor talentati ca voi. 🙂
Superb totul.
Felicitări!
Adela, sunteti minunati cu totii! Felicitari din suflet!
Imi poti spune, te rog, ce plante pot pune in baie? Am vazut aici si mi se pare o idee grozava!
Sa va ajute Dumnezeu in continuare!
Andreea, depide foarte mult câtă lumină naturală ai în baie. Colegul meu de blog Carli Marian a scris despre asta, vezi aici https://adelaparvu.com/2014/05/20/top-5-plante-care-absorb-umiditatea-excesiva-din-casa/
Multumesc pentru raspuns. Avem ferestre mari care stau mai mereu deschise, deci avem si lumina si ventilatie. Citisem undeva ca as putea pune chiar si orhidee in baie, dar imi par asa delicate. Mi-e frica sa nu le distruga diferitele deodorante sau produse pe care le mai folosim in baie, chiar daca nu dam direct inspre ele.
Nu-ți face probleme Andreea. Fă-ți baia cum dorești!
Superb! Ce transformare! Imi place camera lui Cristi! Patul la fereastra este o idee la care ma gandesc de mult.
Respect! Dar ar fi extrem de interesant daca am putea vedea ce s-a intamplat in timp cu aceste familii. Cand si cand revin pe pagina ta si revad casele renovate si ma tot gandesc: oare ce mai fac cei din Cincsor, de ex…Pentru voi toti, RESPECT!!!
Felicitari! Sunteti niste oameni extraordinari, meritati toata stima si respectul!! Ar fi frumos si bine sa fie cat mai multe emisiuni din acestea…multa lume are nevoie de acest ajutor..Bravooo ..:* :* <3
Ca de fiecare data, voi, cei patru, ajutati de sponsori si voluntari,faceti minuni. Aduceti zambete, fericire si bunastare in suflete si in case. Sunteti minunati, toti si fiecare in parte. Profesionisti, oameni cu suflete deosebite. Ma bucur sincer pentru ca exista asemenea tineri frumosi si atat de inimosi, oameni care daruiesc atat de mult, semenilor. In tara asta, unde toate au cam luat-o razna, chiar sunteti de admirat. Felicitari!
Buna Adela, felicitări pentru idei pentru implicare si efort! As vrea sa aflu ce sistem s a folosit pentru deschiderea ușilor dulapului din camera parinților. Imi doresc ceva similar (fara mânere).
Multumesc!
Numai bine!
Este sistem push, așa se numește. Apeși pe ușă și ea se deschide, la fel și la închidere, apeși mai tare. Mai nou există astfel de sisteme automate. Voi scrie despre ele curând pe blog 🙂
tip on de la blum.si cele automate la fel..felicitari pt casa ..cu gust.
Foarte multa a fost in spate, felicitari pentru tot ce ati realizat cu totii, sunteti foarte talentati, Adela! Doamne ajuta sa mai existe emisiunea si sponsorii sa puteti ajuta cat mai multe familii cu mari necesitati! Mult succes!
*multa munca
Buna Adela,
Felicitari! Multumesc pentru ca ne prezentati familii frumoase cu povesti impresionante. Am plans, si m-am bucurat pentru ei ca au primit o casa superba datorita dedicarii echipei voastre. Sper sa treaca mai usor peste pierderea suferita si sa le dea Dumnezeu o viata implinita.
Ne ajutati sa constientizam cat de norocosi suntem.
Sa aveti spor in tot ce faceti!
Sunteti minunati! Jos palaria in fata voastra!
Daca data trecuta, sincera sa fiu, nu stiu cat m-a impresionat povestea acelei familii (nu-s hater, pur si simplu admit faptul ca nu au reusit sa imi patrunda in inima), de data asta am ramas marcata. In acelasi timp, simteam usurare pentru acei copii si le multumeam, in gand, acestor oameni, pentru faptul ca au decis sa isi creasca nepotii, ca pe copiii lor, chiar daca (cum spuneati si in emisiune), erau la varsta la care trebuiau sa fie bunici si sa isi creasca, altfel de nepoti. Eu nu-s foarte sensibila la astfel de povesti, la tv. Dar de data asta aveam lacrimi in ochi. Si de tristete, la inceput, dar si de bucurie, la final.
Casa, nu mai zic. Am ramas fara cuvinte. Superba, nici nu zici ca este din Romania. Si gata intr-un timp atat de scurt. Culorile, atat de frumoase!
Pai, daca ar fi gata atat de repede, jur ca v-as lasa pe voi sa o faceti cum vreti, nici nu m-as baga si nici n-as avea pretentii. Mi-ar placea oricum!!!
Felicitari! abia astept urmatorul episod, ca tre’ sa ma inspir!
Apropo, si eu sunt in toiul renovarilor si sunt tare curioasa ce vopsea si cum se numeste nuanta, de pe peretele cu canapeaua. Acel roz. Este superba si vreau si eu asa! Culmea, ca eu nici nu concepeam sa am perete colorat in casa, mai ales roz! LOL. Dar e o nuanta atat de frumoasa, incat nu ii rezist. Pur si simplu!
Acum trebuie sa ma decid, daca vreau pe perete cu mobila, sau cel cu canapeaua. Inca n-am cumparat nici mobila, nici canapeaua.
Bună Georgi, nuanța de roz este din paletarul Oskar și are codul 5-3, denumire High Church.
Saru’ manaaaa! Multumeeesc!
Buna Adela.Felicitari pentru reusita proiectului .Zi-mi terog de unde ati procurat acele tablouri identice cu cai, tare mi-au placut.
Succes si sanatate tie si intregii echipe.
Am scris în articol. Sunt realizate pe comandă după proiectul Alinei. Sunt imagini imprimate pe PAL.
O echipă super tare
Sunteti minunati! Felicitari!
Buna Adela…cat ar putea ajunge o oglinda ca cea din hol?cu aprox.Sunteti minunati in tot ceea ce faceti.multumesc
Michela, trebuie să întrebi direct la sponsor, adică la Martplast. Prețurile pot fi diferite în funcție de furnizor.
O alta renovare interesanta, Felicitari echipei! Imi place foarte mult exteriorul casei, „curb-appeal”-ul care conteaza foarte mult intr-o amenajare (gazon, flori, etc). Imi plac foarte mult solutiile gasite, cum ati incorporat scara veche la fabricarea balustradei si mai ales cum arata dinning-ul! Sunt curioasa daca mastile de calorifer se pot face la comanda pentru orice client? Si inca o curiozitate: de ce nu ati aranjat o baie si la etaj, au fost limitari de buget, de timp? Caci spatiu vad ca exista din plin (se vad alte doua usi la etaj, pe langa cea de la camera Biancai). Stiu ca ai scris ca familia va amenaja acele spatii cum vor crede ei de cuviinta, dar ma gandesc ca inca o baie este necesara pentru o familie cu 5 membrii, mai ales pentru cei ce vor sta la etaj (in cazul acesta Bianca)! 🙂 Superb totul si bravo pentru ideea cu spatiul de joaca, copiii aceia merita sa fie fericiti.
Ana, da, există limitări, iar timpul este cea mai mare piedică pentru noi.
Dumnezeu sa va binecuvanteze pentru tot ce faceti pentru altii.
Buna Adela,
Bunul Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti!! Mare bucurie aduceti in suflete cu aceste proiecte absolut senzationale. Ma emotioneaza foarte tare ceea ce faceti pentru acesti oameni…este extraordinar!
Ma uit la voi mereu, chiar daca de cele mai multe ori pling, la inceput de tristete, apoi de fericire. Oricum, cuvintele mele sunt de prisos, nu pot exprima cu adevarat ceea ce simt …
Mi-ar placea si mie, ca atunci cand ma apuca „renovarea” sa am alaturi de mine astel de oamen, ca voi..
Multa putere, sanatate si tot ce va doriti, sa aveti fiecare dintre voi.
Ati avut o misiune grea, insufletita de dorinta de a bucura sufletele pline de dor ale acestor copii minunati, iar rezultatul este incredibil! Felicitari! Casa si curtea sunt de vis! Le multumesc celor care si_au facut curaj si timp si v_au trimis povestea acestor copii.
Felicitari pentru tot ceea ce faceti! Sunteti minunati!As dori sa stiu tabloul din holul de acces,cu cei 2 reni, de unde l-ati luat?
Ioana, este o placare de PAL imprimată pe comandă după un desen dintr-o bancă de date, de poze. Deci, arată ca un tablou, dar este un panou de PAL imprimat cu un desen.
Va multumesc frumos pentru raspuns. Credeti, ca este posibil sa-mi trimiteti pe mail , poza? Sunt in curs de amenajare a apartamentului, si mi-as dori foarte mult, sa ii pun pe cei doi, pe un perete! Va multumesc!
Ioana, dacă apelezi la Martplast ei îți pot furniza ceea ce dorești la dimensiunea pe care o dorești 🙂
Buna, Adela! Foarte emotionanta povestea si foarte frumoasa abordarea voastra de a amenaja casa. De ceva timp am vazut in mai multe articole dintre ale tale, cat si in renovarile facute, masti pentru calorifere. Acestea nu impiedica, in vreun fel, incalzirea camerelor? De asemenea, acestea se gasesc in Dedeman sau au fost facute separat?
Multumesc mult si spor la amenajarea a cat mai multor case!
Măștile de calorifer se fac ntotdeauna la comandă de către firmele care fac mobilierul. Nu se găsesc produse de serie pentru niciun calorifer nu este montat la fel și niciun parapet de fereastră nu este la fel. Ca tare, se schimbă dimensiunile necesare măștilor, deci trebuie făcute la comandă. Nu, nu împiedică căldura, mai ales dacă sunt prevăzute cu grilaje deasupra. Aceste grilaje se pot pune și după ce măștile sunt gata. Ideea este ca toată căldură să ajungă în dreptul suprafeței geamurilor, acolo unde transferul de temperatură este cel mai pronunțat. În rest, casele sunt izolate, așa că nu scade confortul termic din cauza măștilor.
Fără cuvinte!!! Minunați!Eu mă chinuiesc de 15 ani sa renovez casa și nu am reușit. Niciodată no să arate cum imi doresc.Locuim in Spania strâng tot anul bănuți și tot nu ne ajung.Imi trebuie mobila de dormitor, bucătărie și sufragerie.Locuiesc lângă Ploiesti.As dori daca se poate să mă îndrumați unde as putea găsi ceva drăguț și de calitate.Mult succes in continuare!!
Dacăești aproape de Ploiești poți comanda mobilă la preșuri bune la Mobella.
Felicitari pentru inca un proiect minunat si emotionant! Legat de balansoarul suspendat, daca il prind in placa (e vorba de un apartament la bloc) ce sistem de prindere ar trebui sa folosesc astfel incat sa fie sigur la folosire :-)?
Buna Adela,
sunt Ramona de la Oradea prietena lui Florin.In rimul rand felicitari tie si intregii echipe pentru tot ce ati facut pentru acei copilasi.Sunteti de admirat atat pentru talentul, devotamentul cat si sufletul care il puneti in fiecare proiect al vostru.
Si eu doresc sa-i reamenajez camera fetitei mele care are aproape 9 ani si as dori sa stiu cum am putea colabora sau cum as putea avea un sfat sau o idee de la tine .
Sunteti minunati toti, ne faceti sa plangem, sa ne bucuram impreuna cu voi pentru tot ceea ce faceti.
Iti multumesc mult si mult succes in continuare.
Ramona
Servus Ramona! Scrie-mi pe mailul meu adelaparvu@gmail.com. Salutări lui Florin!
Buna..superb rezultat! O intrebare : cum se numesc pomii de afara si tufele alea de pe alei ? Multumesc ❤
Buna, Adela! Vrem sa donam 2 masute cafea unicat, din lemn masiv, dintr-o singura bucata.
Sunt confectionate de Hefe Pure Wood. Cum putem face ?
Păi scrieți-mi pe adelaparvu@gmail.com ca să vă pun în legatură și cu colegii mei, respectiv să integrăm cele două măsuțe într-una dintre amenajări 🙂
Buna Adela,
Felicitari pentru tot ceea ce realizati in aceasta emisiune.
Poti te rog sa-mi spui ce model de tapet ati folosit in camera unchilor?
Multumesc.
Succes in continuare si in noua formula.
Mădălina, a fost folosit un tapet de la Dedeman, dar nu l-am mai găsit în oferta lor. Colecțiile de tapet se schimbă din doi în doi ani.
Buna, Adela! Mi-a ramas in minte acest proiect al vostru si acum trebuie sa te intreb ceva. Mai tii cumva minte din ce sectiune de la Dedeman ati luat lamelele de lemn? Si cu ce a fost tratat ca sa reziste la intemperii? Ne trebuie asa lungimi de lamele dar nu stiu daca sa ma uit la dulapi, grinzi sau scanduri la Dedeman. Multumesc tare mult! Ca sa nu mai zic ca si cu prinderea lor avem mari dileme. 🙂
Bună Roxana! Poți să-l întrebi direct pe domnul inginer Florin Brînzan. Uite, aici aici datele lui de contact http://www.albring.ro/