KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
adelaparvu.com despre apartament in stil contemporan, Taiwan, design HAO Design (14)

In apartamente, Design Interior

Apartament în stil contemporan pentru familie

De multe ori când propunerile arhitecților sau designerilor sunt în zona contemporană cu finisaje care sună bizar, cum ar fi plafon de beton, plăci ceramice negre, nuanțe gri pe pereți, oamenii cred că ambientul se va simți rece și impersonal. Am ales să-ți prezint azi o amenajare actuală concepută pentru o familie taiwaneză, amenajare semnată de către arhitecții de la biroul Hao Design. Este un apartament generos de 150 de metri pătrați gândit pentru viața de familie, unde elemente și finisaje în trend combinate cu lemn și nuanțe reci creionează un ambient cald, plăcut și funcțional. Dar hai să-ți spun mai multe după ce vezi planul locuinței așa cum e organizat după amenajare.

Provocarea arhitecților a fost aceea de a reorganiza locuința astfel încât încăperile să beneficieze din plin de lumină naturală. Chiar dacă este un apartament generos, de regulă se pierde spațiu consistent în zona de holuri, dar aici arhitecții au prevăzut totul astfel încât zona de zi să fie amplă, aerisită, iar restul camerelor cât mai compacte și bine organizate cu multe spații de depozitare. De asemenea, locuința beneficia de o terasă mare, închisă, dar spațiul acesteia a fost folosit pentru configurarea livingului, de unde și diferența de nivel față de bucătărie, care la rândul ei a fost mărită ca suprafață.

Provocarea arhitecților a fost aceea de a reorganiza locuința astfel încât încăperile să beneficieze din plin de lumină naturală. Chiar dacă este un apartament generos, de regulă, se pierde spațiu consistent în zona de holuri, dar aici arhitecții au prevăzut totul astfel încât zona de zi să fie amplă, aerisită, iar restul camerelor cât mai compacte și bine organizate cu multe spații de depozitare, iar holurile reduse. De asemenea, locuința beneficia de o terasă mare, închisă, dar spațiul acesteia a fost folosit pentru configurarea livingului, de unde și diferența de nivel față de bucătărie, care la rândul ei a fost mărită ca suprafață.

Holul de la intrarea în casă are în dreapta cuierul mascat în dulapuri fără mânere, iar către cameră un paravan delimitează bancheta pentru încălțat și descălțat.

Holul de la intrarea în casă are în dreapta cuierul mascat în dulapuri fără mânere, iar către cameră un paravan delimitează bancheta pentru încălțat și descălțat.

Organizarea locuinței s-a făcut în funcție de stilul de viață al proprietarilor, care adoră să gătească și care și-au dorit o locuință unde să petreacă cât mai mult timp cu copiii lor. Desigur, partea de depozitare este importantă și s-a avut în vedere acest lucru, ca și proiectarea unei camere mai generoase cu două locuri de dormit pentru cei doi copii ai familiei. Fiind o familie asiatică, deci altă cultură, alte obiceiuri, s-a dorit ca suprafețele de la nivelul pardoselii să fie ușor de curățat, dar calde (inclusiv încălzire prin pardoseală), pentru că toată lumea se descalță la intrarea în casă. Și da, curățenia facil de făcut și întreținut a fost un criteriu esențial încă din prima etapă de concepere a planului.

adelaparvu.com despre apartament in stil contemporan, Taiwan, design HAO Design (1)

După reamenajare s-a obținut o zonă de zi luminoasă pentru că s-a renunțat la terasa închisă, iar pentru a amplifica acest lucru ferestrele au fost lăsate libere, mai ales că apartamentul este situat la un etaj superior și blocul nu are clădiri în imediata vecinătate, deci intimitatea nu este o problemă.

După reamenajare s-a obținut o zonă de zi luminoasă pentru că s-a renunțat la terasa închisă, iar pentru a amplifica acest lucru ferestrele au fost lăsate libere, mai ales că apartamentul este situat la un etaj superior și blocul nu are clădiri în imediata vecinătate, deci intimitatea nu este o problemă.

Plafonul în zona de zi a fost tratat diferit pentru sublinia funcțiunile, dar și pentru a integra dotările precum aerul condiționat și traseele de instalații electrice. Una dintre grinzi prezentă în spațiul actualului living a fost îmbrăcată cu lemn și de la ea, perpendicular pe fereastra din zonă, s-a creat un joc de tip pergolă. Sub acesta este configurat un loc de lectură marcat și de placările cu lemn (poate fi și PAL furniruit) care rupe monotonia spațiului și imprimă senzația de familiaritate.

Plafonul în zona de zi a fost tratat diferit pentru sublinia funcțiunile, dar și pentru a integra dotările precum aerul condiționat și traseele de instalații electrice. Una dintre grinzi prezentă în spațiul actualului living a fost îmbrăcată cu lemn și de la ea, perpendicular pe fereastra din zonă, s-a creat un joc de tip pergolă. Sub acesta este configurat un loc de lectură marcat și de placările cu lemn (poate fi și PAL furniruit) care rupe monotonia spațiului și imprimă senzația de familiaritate.

Bucătăria este finisată la nivel de plafon și pereți cu tencuială decorativă care imită betonul, dar în contrast cu aceste finisaje sunt pardoseala caldă, masa sculpturală și elementele similare lemnului care se citesc în ansamblul vitrinei pentru vinuri. Mobila este albastră cu fronturi fără mînere pentru un aspect cât mai curat și orodonat.

Bucătăria este finisată la nivel de plafon și pereți cu tencuială decorativă care imită betonul, dar în contrast cu aceste finisaje sunt pardoseala caldă, masa sculpturală și elementele similare lemnului care se citesc în ansamblul vitrinei pentru vinuri. Mobila este albastră cu fronturi fără mînere pentru un aspect cât mai curat și orodonat.

În completarea mobilierului de bucătărie există o ușă traforată care este una de acces către balcon, dar mascată pentru a nu atrage atenția și interesul copilului.  Corpurile de iluminat în stil scandinav accentuează locul de luat masa și aduc un strop de culoare în ambient.

În completarea mobilierului de bucătărie există o ușă traforată care este una de acces către balcon, dar mascată pentru a nu atrage atenția și interesul copilului.  Corpurile de iluminat în stil scandinav accentuează locul de luat masa și aduc un strop de culoare în ambient.

 Finisaje negre ca și placări ceramice vin în contrast cu mobila, dar prezente pentru a conferi senzțaia de adâncime.

Finisaje negre, adică placările ceramice, vin în contrast cu mobila, și sunt prezente pentru a conferi senzația de adâncime.

adelaparvu.com despre apartament in stil contemporan, Taiwan, design HAO Design (4)

Livingul este simplu, dar plăcut amenajat, loc de joacă perfect pentru familie, cu ferestre care par niște tablouri cu temă urbană. Debarasate de draperii și perdele, dotate cu storuri discrete, ferestrele sunt la o înălțime ce a permis configurarea unor piese de mobilier cu dublu rol: de ședere și pentru depozitare. Totul ergonimic și funcțional gândit, dar piesele tapițate – canapea, fotoliu șezlong, taburete, imprimă senzația de familiaritate și confort. Obiecte decorative puține, dar personale și asta contează mult.

Livingul este simplu, dar plăcut amenajat, loc de joacă perfect pentru familie, cu ferestre care par niște tablouri cu temă urbană. Debarasate de draperii și perdele, dotate cu storuri discrete, ferestrele sunt la o înălțime ce a permis configurarea unor piese de mobilier cu dublu rol: de ședere și pentru depozitare. Totul ergonimic și funcțional gândit, dar piesele tapițate – canapea, fotoliu șezlong, taburete, imprimă senzația de familiaritate și confort. Obiecte decorative puține, dar personale și asta contează mult.

adelaparvu.com despre apartament in stil contemporan, Taiwan, design HAO Design (3)

Zona de tv este tratată foarte simplu pentru că din zona bucătăriei întrega perspectivă este de fapt fragmetată de diferența de nivel, apoi de prezența holului de intrare și a holului către dormitoare. Ca atare era firesc ca în zona de tv totul să fie cât mai ordonat.

Zona de tv este tratată foarte simplu pentru că din zona bucătăriei întrega perspectivă este de fapt fragmetată de diferența de nivel, apoi de prezența holului de intrare și a holului către dormitoare. Ca atare era firesc ca în zona de tv totul să fie cât mai ordonat.

adelaparvu.com despre apartament in stil contemporan, Taiwan, design HAO Design (16)

Camera copilului este gândită cu un ansamblu de depozitare decupat pentru a conferi imaginea unui orășel, deci și pretext de joacă. Câteva accente mai ludice, cum ar fi cele de pe ușa interioară, modul de iluminare al dulapului decupat fac încăperea mai primitoare, deși în rest totul este minimal și tratat urban. Cert este că finisajul pereților este unul rezistent, iar urmele de mânuțe cu siguranță nu se vor vedea.

Camera copilului este gândită cu un ansamblu de depozitare decupat pentru a conferi imaginea unui orășel, deci și pretext de joacă. Câteva accente mai ludice, cum ar fi cele de pe ușa interioară, modul de iluminare al dulapului decupat fac încăperea mai primitoare, deși în rest totul este minimal și tratat urban. Cert este că finisajul pereților este unul rezistent, iar urmele de mânuțe cu siguranță nu se vor vedea.

adelaparvu.com despre apartament in stil contemporan, Taiwan, design HAO Design (10)

adelaparvu.com despre apartament in stil contemporan, Taiwan, design HAO Design (11)

Dormitorul părinților strict mobilat are nuanțe plăcute, relaxante, iar tăblia patului este tratată ca o placare de perete cu panouri tapițate.

Dormitorul părinților strict mobilat are nuanțe plăcute, relaxante, iar tăblia patului este tratată ca o placare de perete cu panouri tapițate.

adelaparvu.com despre apartament in stil contemporan, Taiwan, design HAO Design (9)

Dressingul părinților este separat amenajat, ca o cameră de sine stătătoare, cu dulapuri deschise, fără uși, și în relație directă cu baia matrimonială.

Dressingul părinților este separat amenajat, ca o cameră de sine stătătoare, cu dulapuri deschise, fără uși, și în relație directă cu baia matrimonială.

Este un apartament contemporan, minimal mobilat, fiecare spațiu excelent exploatat, cu multe piese de mobilier încorporate, cu placări de pereți și finisaje urbane. Culorile sunt din paleta scandinavă, mai reci, în contrast plăcut cu pardoselile și elemente din lemn. Poate pentru unii poate părea o amenajare austeră, dar pentru alții este excat ce-și doresc – un loc care nu este umplut de obiecte, ci oferă loc pentru a fi plin de viață, una de familie. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament in stil contemporan, Taiwan, design HAO Design (13)

adelaparvu.com despre apartament in stil contemporan, Taiwan, design HAO Design (7)

adelaparvu.com despre apartament in stil contemporan, Taiwan, design HAO Design (14)

Foto via HAO Design

5 raspunsuri pentru Apartament în stil contemporan pentru familie

  1. Andi spune:

    Vai de capul meu! Deci cred ca am gasit apartamentul perfect pentru mine, arata exact cum mi l-as fi amenajat eu, iar compartimentarea este perfecta! Sufragerie super spatioasa si bucatarie open space, omg! De priveliste nu mai zic nimic, speechless…Vreo idee la ce pret ar ajunge imobilul respectiv?

  2. ccaty spune:

    Andi spune:, thanks a lot for the post.Really thank you! Much obliged.

    • Andi spune:

      Poftim? Va referiti la faptul ca nu am multumit pentru articol? Cred ca mi-a scapat datorita entuziasmului, asa ca: Multumesc muuult pentru articol! 🙂

  3. Daniela spune:

    Foarte frumos. Imi puteti spune va rog, efectul de beton din living cum l-ati obtinut?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *