adelaparvu.com despre produse de gradina BricoDepot catalog 2018 (5)

In Amenajari Gradina, Idei pentru acasa

Mobilier, garduri, idei pentru balcon și grădină

Cu siguranță de multe ori ți se întâmplă să răsfoiești reviste, pliante, cataloage, dar să nu-ți atragă atenția mai nimic din paginile lor. Ei bine, atenția crește când ai un interes anume, iar la început de primăvară suntem cu gândul la petrecerea timpului în aer liber, așa că ne uităm după produse pentru amenajarea spațiilor exterioare, fie balcoane, terase, fie grădini. Am văzut noul catalog pentru exterior Brico Depôt (pe care-l poți vedea și de pe aplicație pe telefonul mobil până pe 29 martie) unde mi-au sărit în ochi câteva produse absolut deosebite și la prețuri bune, așa cum sunt mereu la Brico Depôt. Când mergi în magazine poate că nu le vezi din prima, dar chiar sunt produse de bună calitate, care se pretează pentru variate soluții și situații. Dar hai să-ți spun despre câteva dintre ele și ideile pe care mi le-au inspirat.

Sistemul de gard WPC este modular și poate fi configurat în diverse modele și variante în funcție de spațiul și necesitățile de delimitare. Vezi AICI dimensiuni, materiale și preț panou gard WPC

Sistemul de gard WPC este modular și poate fi configurat în diverse modele și variante în funcție de spațiul și necesitățile de delimitare. Vezi AICI dimensiuni, materiale și preț panou gard WPC

adelaparvu.com despre garduri panou WPC de la BricoDepot (3)

adelaparvu.com despre garduri panou WPC de la BricoDepot (2)

Noi românii ținem la intimitate și ne interesează să avem clar delimitate spațiile. Panourile de gard WPC sunt un sistem ingenos de delimitare a spațiilor exterioare, care se pretează atât pentru terasă, grădini, cât și pentru balcoane. Sistemul lor de prindere și fixare este modular, deci, pe baza indicațiilor din manualul de montaj, poti singur să ridici gardul.

Panourile decorative Every Fencing sunt din alumniu și pot fi folosite atât la exterior, cât și la interior. Vezi AICI model 1 și AICI model 2.

Panourile decorative Every Fencing sunt din alumniu și pot fi folosite atât la exterior, cât și la interior. Vezi AICI model 1 și AICI model 2.

Ceea ce mi-a plăcut este faptul că poți fi creativ îmbinând panourile de gard WPC cu panourile decorative din alumniu Every Fencing. Practic te poți folosi de stâlpii de fixare din gama gardurilor WPC pentru a compune, după preferințe, delimitări plăcute. Panourile decorative le poți folosi pe balcon, dar și la interiorul casei. Având în vedere că sunt din aluminiu, prețul este excelent.

adelaparvu.com despre produse de gradina BricoDepot catalog 2018 (11)

adelaparvu.com despre garduri panou WPC de la BricoDepot (4)

La capitolul mobilier de grădină mi-a atras atenția gama Denia, care este din lemn de Acacia o esență exotică recomandată pentru rezistența sa la intemperii. Pe lângă linia versatilă, simplă a mobilierului, pe care-l poți folosi în variate stiluri de amenajare peisagistică, mi-a plăcut că piesele sunt pliabile, ocupă puțin spațiu, iar lada de depozitare dotată cu roți este gândită pentru a putea fi pusă sub banca cu spătar.

 Gama de mobilier Denia de la Brico Depôt vezi video AICI.

Gama de mobilier Denia de la Brico Depôt vezi video AICI.

Bancă cu spătar dimensiuni, preț AICI. Cutie depozitare care intră sub bancă - vezi dimensiuni, preț AICI Masa extensibilă vezidimensiuni, preț AICI Scaun pliabil

Bancă cu spătar dimensiuni, preț AICI.
Cutie depozitare care intră sub bancă – vezi dimensiuni, preț AICI.
Masa extensibilă vezi dimensiuni, preț AICI
Scaun pliabil, vezi preț AICI.

adelaparvu.com despre produse de gradina BricoDepot catalog 2018 (2)

Și da, lada de depozitare din colecția Denia merge de minune și pe balcon, dar mai mult și la interiorul casei unde o poți folosi pe post de măsuță în living, ca bancă de ședere în hol sau bucătărie ori la marginea patului în dormitor. Desigur poți să o alegi și ca ladă de jucării în camera copilului. De asemenea, și scaunele din gama Denia se pretează pentru interior, mai ales pentru cele în stil rustic sau scandinav.

adelaparvu.com despre produse de gradina BricoDepot catalog 2018 (4)

Masă pliabilă Saba, vezi dimensiuni, preț AICI Scaun pliabil Saba vezi dimeniuni, preț AICI

Masă pliabilă Saba, vezi dimensiuni (sunt doup modele disponibile), preț AICI.
Scaun pliabil Saba vezi dimeniuni, preț AICI.

Dar pe lângă gama de mobilier din lemn în oferta de primăvară de la Brico  Depôt ai și o gamă de mobilier pliabil din metal dedicată balcoanelor. Se numește Saba și este finisată într-o nuanță urbană de gri antracit, ceea ce o recomandă și pentru bucătăriile mici în stil industrial.

Gama Saba de mobilier pentru balcon. Vezi AICI catalog

Gama Saba de mobilier pentru balcon. Vezi AICI catalog.

Ți-am mai scris despre gabioane în urmă cu ceva ani, dar mă bucur că acum ele se găsesc gata realizate și le poți cumpăra din magazine. Cu gabioane poți face amenajări peisagistice interesante, dar și funcționale. Folosite inițial pentru stabilizarea malurilor râurilor, peisagiștii au început să le folosească și în spațiile grădinilor de la garduri la stabilizarea teraselor din grădinile aflate în pantă, dar și pentru locuri de foc din grădină dedicate relaxării. Umplutura gabioanelor poate fi cu diverse feluri de piatră, iar prin culoarea, textura și dimensiunea acesteia se poate creiona stilul de amenajare.

Kit gabion din oțel galvanizat. Vei dimensiuni, preț AICI.

Kit gabion din oțel galvanizat. Vei dimensiuni, preț AICI.

Pentru pavarea aleilor sau teraselor sunt disponibile o mulțime de materiale, dar în catalogul Brico Depôt vezi găsi două modele de bază, adică genul de dale care se pretează pentru variate stiluri de amenajare. Pentru terasele și grădinile urbane se potrivesc cel mai bine dalele de nuanță gri, dar dacă vrei să faci alei în ansamblul peluzei de iarbă, cele cu tentă roșiatică vor crea un contrast frumos cu verdele vegetației. Când nu știi ce să alegi, nu te uita doar la o singură placă, ci încearcă să faci un premontaj în magazin ca să vei o suprafață mai mare ori să consulți imaginile de ansamblu din catalog.

Dală natur brun, vezi dimensiuni, preț AICI Dală natur gri vezi dimensiuni, preț AICI

Dală natur brun (prima foto stânga), vezi dimensiuni, preț AICI
Dală natur gri vezi dimensiuni, preț AICI.

Distracția contează în spațiul verde de lângă casă, mai ales pentru copii, așa că un balansoar ori o trambulină sunt binevenite. Balansoarul poate fi poziționat și pe o terasă mai generoasă de bloc, dar e bine să iei în calcul nu doar dimensiunile balansoarului, ci și loc de manevră pentru legănat. În privința trambulinei am văzut cazuri când un asemenea produs a fost montat la interiorul casei, dar atenție! Nu face asta dacă ai înălțime standard adică 2,50 metri pentru că se pot întâmpla accidente. De asemenea, informează-te înainte pentru ce greutate este concepută trambulina și ce dimensiuni are.

Trambulina cu plasă de protecție și material antialunecare. Vezi dimensiuni, preț AICI.

Trambulina cu plasă de protecție și material antialunecare. Vezi dimensiuni, preț AICI.

Balansoar de grădină Colorado, vezi dimensiuni, preț AICI.

Balansoar de grădină Colorado, vezi dimensiuni, preț AICI.

Grătarele din prefabricate sunt o soluție accesibilă și practică mai ales pentru grădinile mici. Atenție însă la indicațiile în privința folosirii lor. Pentru acestea tipuri de grătare se recomandă de regulă folosirea exclusivă a cărbunelui. Atunci când se folosește lemn, care face flacără, grătarul poate fi avariat iremediabil. Deci, dacă vrei un asemenea grătar, ai grijă cum îl folosești pentru a te bucura de el cât mai mult timp.

Grătar din beton cu focar dotat cu cărămizi refractare . Vezi detalii și preț AICI.

Grătar din beton cu focar dotat cu cărămizi refractare . Vezi detalii și preț AICI.

Pentru umbră în grădină, terasă sau balcon poți opta și pentru umbrele, dar ateție la modelul ales. Există umbrele suspendate care pot fi puse lângă masă, deci nu trebuie decupată masa în mijloc ori cumpărat un model special pentru masă. De asemenea, contează materialele din care este confecționată, la fel și sistemul de ancorare.

Umbrelă suspendată înălțime 3 metri, vezi detalii, preț AICI.

Umbrelă suspendată înălțime 3 metri, vezi detalii, preț AICI.

În perioada primăverii sunt disponibile o mulțime de vase și suporturi pentru plante. Mi-a atras atenția de la Brico Depôt gama de jardiniere din fibre împletite care se pretează excelent și pentru interior. Așa că dacă vrei să achiziționezi așa ceva, fă-o acum pentru că la toamnă, când vrei să adăpostești plantele în casă nu vei mai găsi aceste produse. De asemenea, astfel de jarniere se pretează și pentru birouri ca delimitare între diverse zone, iar la exterior pot merge foarte bine la intrarea în casă.

Jardiniere din fibră împletită. Model 1 h 60 cm vezi preț AICI Model 2 h 30 cm vezi preț AICI Jardinieră cu 3 compartimente h 60 cm, lungime 115 cm vezi preț AICI

Jardiniere din fibră împletită. Model 1 h 60 cm vezi preț AICI
Model 2 h 30 cm vezi preț AICI
Jardinieră cu 3 compartimente h 60 cm, lungime 115 cm vezi preț AICI

Eu am făcut o mică selecție din catalogul Brico Depôt (link), care acum este interactive, adică îl poți vizualiza online și mai mult, ai la unele produse linkuri către prezentarea video a produselor, de asemenea îți este semnalat dacă stocul de produse este epuizat, iar prețurile, cât și stocurile, sunt actualizate zilnic. Pe site-ul Brico Depôt www.bricodepot.ro ai produsele listate în funcție de magazin și de asemenea ți se spune și numărul de produse disponibil, așa că tot ce pot să-ți urez este spor la cumpărături pentru că la Brico Depôt ai întotdeauna prețuri accesibile. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

adelaparvu.com despre catalog gradina BricoDepot 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *