KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
Spațiul livingului este clar sesizabil prin modul de așezare și orientare al mobilierului. De asemenea peretele pe care este fixat televizorul este finisat cu cărămidă aparentă cu aspect antichizat. De rea=marcat ușa de la intrare în apartament care are pe interior finisaj într-o nuanță vivace de roșu și fața decorată cu o oglindă.

In apartamente, Design Interior

Apartament de 2 camere renovat în stil loft

De multe ori niște simple modificări în compartimentarea locuinței pot aduce reale beneficii, nu doar sub aspect vizual, ci mai ales sub aspect funcțional. Am ales să-ți prezint azi un apartament de două camere, cu suprafața de 69 de metri pătrați, care avea inițial fiecare încăpere separată. Prin modificări în zona holului de la intrare și a zonei de zi a rezultat o locuință mai luminoasă, mai aerisită și cum spații de depozitare generoase, conform proiectului gândit de către designerul Olga Rayskaya. Proprietarii și-au dorit o locuință cu imagine de loft și prin finisaje, elementele din zona industrială, mobilier s-a obținut asta, dar dincolo de stil merită să vezi cum a fost reoganizat spațiul. Dar hai să-ți spun mai multe, nu înainte de a-ți posta planurile înainte și după amenajare.

 Înainte de amenajare spațiul holului era generos, din el deschizându-se toate celelalte încăperi. Pentru a exploata acest spațiu mult mai bine, designerul a propus dechiderea holului către living și bucătărie, dar și configurarea unui dressing de circa 5 mp care să aibă legătură directă cu baia din dormitor. Înspre hol, mai există un spațiu de depozitare închis cu uși, care maschează cuierul, dar și locul obiectelor de uz casnic (mp, găleată, masă de călcat etc.)

Înainte de amenajare spațiul holului era generos, din el deschizându-se toate celelalte încăperi. Pentru a exploata acest spațiu mult mai bine, designerul a propus dechiderea holului către living și bucătărie, dar și configurarea unui dressing de circa 5 mp care să aibă legătură directă cu baia din dormitor (aici a fost instalată și mașina de spălat rufe). Înspre hol, mai există un spațiu de depozitare închis cu uși, care maschează cuierul, dar și locul obiectelor de uz casnic (mp, găleată, masă de călcat etc.)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 69 mp in stil loft, design Olga Rayskaya (1)

Designerul a regândit organizarea locuinței pentru a obține în zona de zi imaginea de loft dorită de către proprietari. Plafonul a fost lăsat parțial la vedere, cu textura sa din beton, ajungându-se prin decopertarea plăcii la înălțimea de circa 2,79 metri. Între grinzi s-a creat un joc la nivelul plafonului cu structuri metalice, scafe și instalații electrice lăsate la vedere pentru un aspect industrial. Spațiul deschis are acum mai multă lumină naturală, iar în ansamblul lui canapeaua a fost poziționată pe centru. Astfel în spatele canapelei a fost loc pentru o masă, ca legătură cu bucătăria, dar s-a creat și loc pentru un birou în fața ferestrei din living. În plus, balconul de tip logie a fost închis și aici există o zonă de relaxare, dar și loc de fumat, care poate fi izolat față de restul casei. Separarea dintre zona de hol și cea de zi este făcută prin intermediul unei etajere, ceea ce face ca lumina naturală să ajungă peste tot.

La intrarea în casă se vede etajera care se separă livingul de hol. În fața acesteai este pusă o bancă cu rafturi pentru încălțăminte. Zona holului are pardoseala îmbrăcată cu plăci ceramice, ale căror modele au aspectul unui covor.

La intrarea în casă se vede etajera care separă livingul de hol. În fața acesteia este pusă o bancă cu rafturi pentru încălțăminte. Zona holului are pardoseala îmbrăcată cu plăci ceramice, ale căror modele au aspectul unui covor.

Cuierul este mascat cu două uși, iar pe lângă depozitarea hainelor și pantofilor aici mai există loc și pentru obiecte casnice mai voluminoase (aspirator, mop etc.).

Cuierul este mascat cu două uși culisante, iar pe lângă depozitarea hainelor și pantofilor aici mai există loc și pentru obiecte casnice mai voluminoase (aspirator, mop etc.).

Baia mică, mai exact wc-ul se serviciu este mascat cu o ușă continuată cu o placare care are același desen. Totul gândit la interior în alb și negru, dar prezența lemnului dă un ton armonios și cald amenajării cu tușe industriale. Pardoseala din hol este continuată și în acest spațiu.

Baia mică, mai exact wc-ul se serviciu este mascat cu o ușă dublă continuată înspre bucătărie cu o placare care are același desen. Totul gândit la interior în alb și negru, dar prezența lemnului dă un ton armonios și cald amenajării cu tușe industriale. Pardoseala din hol este continuată și în acest spațiu.

În spatele canepelei din living se află masa de sufragerie. Când există mai mulți invitați ea poate fi mutată mai către bucătărie pentru ca musafirii să se poată așeza în jurul ei. Elementele din fier de la nivelul pafonului sunt corelate ca formă și ca model (la bază pătratul) cu cea a pieselor de mobilier.

În spatele canepelei din living se află masa de sufragerie. Când există mai mulți invitați, ea poate fi mutată mai către bucătărie pentru ca musafirii să se poată așeza în jurul ei. Elementele din fier de la nivelul pafonului sunt corelate ca formă și ca model (la bază pătratul) cu cea a pieselor de mobilier. Scaunele sunt diferite, ceea ce conferă un aer mai ludic încăperii, căci unele sunt și colorate.

Spațiul bucătăriei este compact gândit cu electrocasnice încorporate. Corpurile suspendate sunt până în plafon de nuanță albă pentru a amplifica senzația de luminozitate. Faianța cu model mărunt alb-negru este din același registru cu placarea din hol și se leagă frumos de baltul negru al mobilierului.

Spațiul bucătăriei este compact gândit cu electrocasnice încorporate. Corpurile suspendate sunt până în plafon de nuanță albă pentru a amplifica senzația de luminozitate. Faianța cu model mărunt alb-negru este din același registru cu placarea din hol și se leagă frumos de baltul negru al mobilierului.

În lateralul bucătăriei sunt încastrate electrocasnicele mai mari - cuptor, cuptor cu microunde, frigider, alături de spații de depozitare. Totul însă este tratat similar unei placări cu lemn, ceea ce adăugă o notă binevenită de căldură spațiului creionat cu tușe de negru.

În lateralul bucătăriei sunt încastrate electrocasnicele mai mari – cuptor, frigider, alături de spații de depozitare. Totul însă este tratat similar unei placări cu lemn, ceea ce adăugă o notă binevenită de căldură spațiului creionat cu tușe de negru.

Iluminatul este gândit pentru mai multe scenarii. Atunci când se gătește există iluminat deasupra blatului. Când se dorește iluminat general, pe lângă lustre se pot aprinde și spoturile.

Iluminatul este gândit pentru mai multe scenarii. Atunci când se gătește există iluminat deasupra blatului. Când se dorește iluminat general se pot aprinde spoturile. Iluminatul artificial contează mult pentru starea de bine. Într-o zi mohorâtă mai multă lumină contează în percepția asupra spațiului, dar și a stării de dispoziție. De remarcat faptul că înspre balconul închis pereții au fost finisat cu vopsea efect de tablă. Negrul este și el din repertoriul stilului loft, dar aici separă viual zonele și conferă senzația de adâncime. Tototdată tâmplăria interioară este mai frumos integrată.

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 69 mp in stil loft, design Olga Rayskaya (22)

Balconul este tratat ca și o încăpere destinată lecturii, conversației și relaxării. A fost lăsat ca spațiu închis pentru că aici se poate fuma.

Balconul este tratat ca și o încăpere destinată lecturii, conversației și relaxării. A fost lăsat ca spațiu închis pentru că aici se poate fuma. Aplica de perete în stil industrial este atât decorativă, cât și o sursă de lumină plăcută pe timpul serii.

Balconul de tip logie are ferestre mari. Pentru ca lumina naturală să pătrundă din plin la interior au fost folosite jaluzele orizontale, care asigură intimitate, dar și lumină naturală din plin. De asemenea, jaluzelele au fost alese pentru că se potrivesc și cu stilul de amenajare de tip loft.

Balconul are ferestre mari. Pentru ca lumina naturală să pătrundă din plin la interior au fost folosite jaluzele orizontale, care asigură intimitate, dar și lumină naturală din plin. De asemenea, jaluzelele au fost alese pentru că se potrivesc și cu stilul de amenajare de tip loft.

Spațiul livingului este clar sesizabil prin modul de așezare și orientare al mobilierului. De asemenea peretele pe care este fixat televizorul este finisat cu cărămidă aparentă cu aspect antichizat. De rea=marcat ușa de la intrare în apartament care are pe interior finisaj într-o nuanță vivace de roșu și fața decorată cu o oglindă.

Spațiul livingului este clar sesizabil prin modul de așezare și orientare al mobilierului. De asemenea peretele pe care este fixat televizorul este finisat parțial cu cărămidă aparentă cu aspect antichizat. De remarcat ușa de la intrare în apartament care are pe interior finisaj într-o nuanță vivace de roșu și fața decorată cu o oglindă.

Deasupra televizorului este montat ecranul retractabil pentru videoproiector. De aceea în jurul placării cu cărămidă aparentă a fost lăsat mai mult alb pentru ca acest ecran să fie mai estompat ca și prezență.

Deasupra televizorului este montat ecranul retractabil pentru videoproiector. De aceea în jurul placării cu cărămidă aparentă a fost lăsat mai mult alb pentru ca acest ecran să fie mai estompat ca și prezență. Locul biroului a fost marcat și prin placarea de la nivelul pafonului în ton cu mobila de aici. În corpul înalt cu fețe similare lemnului sunt ascunse imprimanta și alte lucruri de birotică.

Canapeaua a fost aleasă cu tapițerie gri pentru că rezistă mai bine la murădire, dar se și asortează mai ușor cu orice culoare. Ca dovadă că un puf roșu creează contrastul perfect cu ea, iar pe fundalul gri al tapițeriei se citesc foarte bine culorile fețelor de pernă.

Canapeaua a fost aleasă cu tapițerie gri pentru că rezistă mai bine la murădire, dar se și asortează mai ușor cu orice culoare. Ca dovadă că un puf roșu creează contrastul perfect cu ea, iar pe fundalul gri al tapițeriei se citesc foarte bine culorile fețelor de pernă. În spate, în holul de la intrare se poate observa placarea ce maschează intrarea în baia de serviciu.

În locul unei măsuțe de mijloc, în living a fost aleasă o măsuță laterală, iar comoda de tv este aleasă în acord cu masa de sufragerie.

În locul unei măsuțe de mijloc, în living a fost aleasă o măsuță laterală, iar comoda de tv este aleasă în acord cu masa de sufragerie.

Spațiul zonei de zi - living, sufragerie, bucătărie, hol însumează o suprafață de circa 30 mp, dar totul este folosit la maximum pentru a îngloba cât mai multe funcțiuni. Fereastra livingului a fost lăsată liberă, în fața ei fiind organizat locul de birou.

Spațiul zonei de zi – living, sufragerie, bucătărie, hol însumează o suprafață de circa 30 mp, dar totul este folosit la maximum pentru a îngloba cât mai multe funcțiuni. Fereastra livingului a fost lăsată liberă, în fața ei fiind organizat locul de birou.

Masa de birou este puțin mai înaltă pentru că sub ea se afla caloriferul. Parapetul ferestrei a devenit zonă de depozitare, iar iluminatul se face într-un mod mai interesant cu două suspensii reglabile din ambele părți.

Masa de birou este puțin mai înaltă pentru că sub ea se afla caloriferul. Parapetul ferestrei a devenit zonă de depozitare, iar iluminatul se face într-un mod mai interesant cu două suspensii reglabile din ambele părți.

Dacă înainte de renovare accesul în dormitor se putea face și din hol, acum acesta se face exclusiv din zona de zi.

Dacă înainte de renovare accesul în dormitor se putea face și din hol, acum acesta se face exclusiv din zona de zi.

În dormitor s-a dorit ca pe lângă pat să existe un loc de relaxare și lectură, care a fost configurat de o parte și de alta a ferestrei, marcat și la nivelul plafonului printr-o placare. Același tip de material a fost folosit și pentru îmbrăcarea grinzii de deasupra patului.

În dormitor s-a dorit ca pe lângă pat să existe un loc de relaxare și lectură, care a fost configurat de o parte și de alta a ferestrei, marcat și la nivelul plafonului printr-o placare. Același tip de material a fost folosit și pentru îmbrăcarea grinzii de deasupra patului.

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 69 mp in stil loft, design Olga Rayskaya (18)

Modul de iluminare artificială a dormitorului permite crearea de scenografii de lumină variate, începând de la banda LED înglobată în grinda de deasupra patului și terminând cu cea din zona ferestrei.

Modul de iluminare artificială a dormitorului permite crearea de scenografii de lumină variate, începând de la banda LED înglobată în grinda de deasupra patului și terminând cu cea din zona ferestrei.

Unul din colțurile dormitorului este un binevenit loc de lectură și relaxare. El este ambientat plăcut, fiind vizibil din pat și atrage atenția mai mult decât prezența ușii interioare ce fragmentează peretele din fața patului.

Unul din colțurile dormitorului este un binevenit loc de lectură și relaxare. El este ambientat plăcut, fiind vizibil din pat și atrage atenția mai mult decât prezența ușii interioare ce fragmentează peretele din fața patului.

Din dormitor se accede în dressing și baie, ambele încăperi fiind delimitate cu o singură ușă față de spațiul dedicat odihnei. Pentru lumină naturală în baie, designerul a prevăzut ca peretele să fie parțial construit cu cărămizi din sticlă, un alt element speific stilului loft.

Din dormitor se accede în dressing și baie, ambele încăperi fiind delimitate cu o singură ușă față de spațiul dedicat odihnei. Pentru lumină naturală în baie, designerul a prevăzut ca peretele să fie parțial construit cu cărămizi din sticlă, un alt element speific stilului loft.

În atmosfera unei camere contează mult obiectele decorative, cu ajutorul cărora este completată povestea ambientului.

În atmosfera unei camere contează mult obiectele decorative și decorațiunile textile, cu ajutorul cărora este completată povestea ambientului.

Camera de baie are un întreg perete placat cu oglinzi, ceea ce schimbă perspectiva asupra camerei. De remarcat cărămizile din sticlă care sunt înglobate în peretele comun cu dormitorul. Ele se află în zona de duș. De asemenea, este interesantă placare de la nivelul plafonului prin care s-a inserat un element cald în amenajare.

Camera de baie are un întreg perete placat cu oglinzi, ceea ce schimbă perspectiva asupra camerei. De remarcat cărămizile din sticlă care sunt înglobate în peretele comun cu dormitorul. Ele se află în zona de duș. De asemenea, este interesantă placare de la nivelul plafonului prin care s-a inserat un element cald în amenajare. Dressingul comunică deschis cu baia și el se poate vedea parțial reflectat în oglinda ce plachează unul dintre pereții băii.

Pentru a aduce note colorate ambientului băii, designerul a prevăzut ca un alt perete să fie placat cu ceramică de tip patchwork, iar mobilierul de baie să fie finisat într-o nuanță plăcută de verde. Tabloul și oglinda dau o notă elegantă și eclectică băii prin ramele lor aurii.

Pentru a aduce note colorate ambientului băii, designerul a prevăzut ca un alt perete să fie placat cu ceramică de tip patchwork, iar mobilierul de baie să fie finisat într-o nuanță plăcută de verde. Tabloul și oglinda dau o notă elegantă și eclectică băii prin ramele lor aurii.

O locuință interesant amenajată, cu un aer contemporan, multe tușe din zona industrială, dar clar cu un aspect de loft în zona de zi. Alb, negru și gri ca bază cromatică armonios completate de prezența lemnului și accente de roșu. Obiecte bine alese și la îndemână poziționate pentru proprietari, care au obținut mult mai mult decât un apartament de două camere în urma reamenajării. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 69 mp in stil loft, design Olga Rayskaya (14)

 

 

 

 

 

4 raspunsuri pentru Apartament de 2 camere renovat în stil loft

  1. Design Total spune:

    Buna Adela,

    Un apartament superb!

  2. Igor spune:

    Am vazut initial pozele, fara sa citesc textul. Cand am vazut pe perete „Happiness is expensive” puteam sa fac pariu ca designerul e rus… :))

  3. Racumin Foam spune:

    Sunt absolut supebe apartamentele pe care ni le arati. In asta m-as muta si acum, mi se pare genial!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *