KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
Biblioteca încadrează golul  accesului în bucătărie, formând o intrare mai interesantă în spațiul destinat activităților culinare.

In apartamente, Design Interior

Mai mult spațiu de depozitare în cei 55 mp

Pentru fiecare locuință există variate soluții de amenajare, dar întotdeauna contează stilul de viață al proprietarilor, nevoile și așteptările lor. Degeaba sunt mai multe camere într-o locuință, dacă ele sunt dificil de amenajat, căci multe și mici poate înseamna în primul rând un număr mai mare de uși interioare, un spațiu mai mic de manevră și loc puțin pentru ceea ce înseamnă depozitare. Am ales să-ți prezint azi o soluție mai atipică de amenajare a unui apartament cu trei camere care măsoară circa 55,8 de metri pătrați. Designerii de la biroul Boho Studio au primit de la proprietari tema de a găsi o soluție viabilă pentru mult spațiu de depozitare, un loc generos pentru masa de sufragerie, o bibliotecă încăpătoare, o separare între bucătărie și living și mai multă lumină naturală peste tot. De asemenea, au ținut mult la două locuri de birou, având în vedere că cuplul de tineri care urma să locuiască aici muncesc și acasă. Dar toate aceste lucruri au fost gîndite altfel decât te-ai aștepta. Hai să-ți spun mai multe cu planurile în față, cele de dinainte și după reamenajare.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere 55 mp, design Boho Studio (11)

Ceea ce a observat designerul a fost holul generos, care nu putea fi prea bine exploatat în lipsa luminii naturale, în plus erau prea multe uși interioare, toate deschizându-se din acest spațiu de la intrarea în locuință. Pentru a fluidiza circulația, dar și pentru a obține senzația de luminozitate, designerul a prevăzut, conform expertizei tehnice vizavi de structura apartamentului, desființarea parțială a unor ziduri. Astfel, a eliminat ușile de la dormitorul mic, living și bucătărie, a păstrat pe poziție baia, dormitorul matrimonial și locul instalațiilor bucătăriei, dar a reconfigurat zona de zi, astfel încât livingul să fie separat de bucătăria ce comunică deschis cu locul de luat masa. Da, aici e interesantă soluția în sensul că bucătăria deși parțial deschisă nu comunică cu livingul, dar spațiul de zi poate fi unul total deschis, deoarece livingul este separat prin intermediul unor uși culisante. Apoi, o altă soluție interesantă este cea abordată în amenajarea dormitorului, dar hai să le luăm pe rând.

Odată deschis holul de la intrare el a fost gândit ca spațiu pentru depozitare. P elângă locul de cuier configurat după ușa de la intrare, un dulap generos și-a găsit locul aici, iar imaginea lui este similară unei placări. Numai după mânere se poate citi funcțiunea lui. Totul gîndit cât mai luminos și simplu pentru a amplifica senzația dorită de către proprietari.

Odată deschis holul de la intrare către zona de zi el a devenit mai luminos. El fost gândit ca spațiu pentru depozitare. Pe lângă locul de cuier configurat după ușa de la intrare, un dulap generos și-a găsit locul aici, iar imaginea lui este similară unei placări. Numai după mânere se poate citi funcțiunea lui. Totul gîndit cât mai luminos și simplu pentru a amplifica senzația de locuință aerisită dorită de către proprietari. În imagine se citesc ușile culisante care separă livingul.

La intrarea în locuință ceea ce atrage prima dată atenția este biblioteca configurată pe colț, care ajunge din spațiul holului în cel al sufrageriei. Ușa bucătăriei a fost zidită, iar din hol se mai citesc doar două uși interioare - cea a băii și a dormitorului matrimonial.

La intrarea în locuință ceea ce atrage prima dată atenția este biblioteca configurată pe colț, care ajunge din spațiul holului în cel al sufrageriei. Ușa bucătăriei a fost zidită pentru ca acolo să fie pusă mașina de spălat mascată în dulap, iar din hol se mai citesc doar două uși interioare – cea a băii și a dormitorului matrimonial. Biblioteca are în partea inferioară spații de depozitare închise.

Biblioteca încadrează golul accesului în bucătărie, formând o intrare mai interesantă în spațiul destinat activităților culinare.

Biblioteca încadrează golul accesului în bucătărie, formând o intrare mai interesantă în spațiul destinat activităților culinare.

Nunațele pastelate folosite în amenajarea bucătăriei amplifică lumina naturală, care nu este obturată de către draperii. Nuanța rece a mentei este frumos încălzită de prezența lemnului și devine mai luminoasă alăturată suprafețelor albe. Spațiu mic în bucătărie, dar excelent organizat, verticala încăperii fiiind folosită la maximum pentru corpuri suspendate.

Culorile pastelate folosite în amenajarea bucătăriei amplifică lumina naturală, care nu este obturată de către perdele sau draperii (s-au folosit storuri). Nuanța rece a mentei este frumos încălzită de prezența lemnului și devine mai luminoasă alăturată suprafețelor albe. Spațiu mic în bucătărie, dar excelent organizat, verticala încăperii fiiind folosită la maximum pentru corpuri suspendate.

Spațiul dedicat livingului este strict mobilat cu piesele necesare. Pentru că al doilea dormitor a fost desființat, livingul s-a dorit să fie o cameră ce poate fi separată în cazul în care există invitați. Ușile culisante care-l delimitează protejează spațiul și de zona bucătăriei.

Spațiul dedicat livingului este strict mobilat cu piesele necesare. Pentru că al doilea dormitor a fost desființat, livingul s-a dorit să fie o cameră ce poate fi separată în cazul în care există invitați. Ușile culisante care-l delimitează protejează spațiul și de zona bucătăriei.

Spațiul dormitorului matrimonial a fost împărțit în două zone: cea dedicată patului și cea de depozitare. La intrarea în cameră este organizat practic un dressing, prin care este delimitat și locul patului.

Spațiul dormitorului matrimonial a fost împărțit în două zone: cea dedicată patului și cea de depozitare. La intrarea în cameră este organizat practic un dressing, prin care este delimitat și locul patului.

Soluția atipică aplicată în dormitor a fost prin configurarea unui mobilier cu rol de depozitare și sub salteaua patului. Practic salteaua este așezată pe un podium, urcat până sub fereastră, dedesubt fiind organizate spații generoase de depozitare. Pentru această soluție locul caloriferului a trebuit mutat în fața patului.

Soluția atipică aplicată în dormitor a fost prin configurarea unui mobilier cu rol de depozitare și sub salteaua patului. Practic salteaua este așezată pe un podium, urcat până sub fereastră, dedesubt fiind organizate spații generoase de depozitare.  De asemenea, în jurul ferestrei a fost proiectat un mobilier cu rol de bibliotecă. Pentru această soluție locul caloriferului a trebuit mutat în fața patului.

Baia nu a fost modificată ca și spațiu, dar prin amenajarea ei cei 3, 54 mp se simt altfel. Vasul wc a fost dotat cu un rezervor încastrat, iar spațiul de deasupra a fost folosit pentru depozitare, rafturi cu adâncimea de 15 cm la fix pentru produse cosmetice. Faianța este folosită în zonele umede, însă pe peretele opus lavoarului finisajul este cu vopsea lavabilă pentru spații umede.

Baia nu a fost modificată ca și spațiu, dar prin amenajarea ei cei 3,65 mp se simt altfel. Vasul wc a fost dotat cu un rezervor încastrat, iar spațiul de deasupra a fost folosit pentru depozitare, rafturi cu adâncimea de 15 cm, la fix pentru produse cosmetice. Faianța este folosită în zonele sensibile la apă, însă pe peretele opus lavoarului finisajul este cu vopsea lavabilă pentru spații umede.

O locuință interesant amenajată, unde lumina naturală pătrunde mai ușor către holul de la intrare, unde biblioteca devine punct de atracție, dar și element ce direcționează ciruclația în zona de zi. S-a obținut și un spațiu generos pentru masa de sufragerie, mult dorită de către proprietari și un dormitor cu totul special, dar mai ales sunt multe zone de depozitare în locuință, care fără modificările gândite de către designer nu ar fi putut fi configurate în cele trei camere inițiale. Practic dintr-un apartament cu două dormitoare au ajuns la unul cu un singur spațiu dedicat odihnei, dar mult mai luminos, aerisit și cu dulapuri din plin. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament 3 camere 55 mp, design Boho Studio (4)

Foto via Boho Studio

18 raspunsuri pentru Mai mult spațiu de depozitare în cei 55 mp

  1. Oana spune:

    Cada e de 1,50 Adela?

  2. Dana spune:

    Bună! Din ce e pardoseala bucătăriei?
    Mulțumesc

  3. Mihaela spune:

    N-am vazut calorifere, in afara de cel din baie… pe unde sunt ascunse?

    • Adela Parvu spune:

      Mihaela nu le-ai văzut pentru nu sunt pozele de așa natură încât să se vadă. În dormitor e vizibil caloriferul în fața patului, în sufragerie e sub fereastră, iar în living e în spatele canapelei.

  4. George spune:

    In anotimpul rece, cand afara sunt temperaturi negative, datorita pozitionarii caloriferului in fata patului, fereastra neavand sursa de caldura directa, face condens, aburesc geamurile?

  5. Budrugeac Daiana spune:

    Mie îmi place mult baia,,faianța este normală,sau e din cimentul ăla vopsit manual,care e la moda ?Iar măsuța aceea pe care stă chiuveta se găsește,sau e făcută pe comandă ? Mulțumeesc

  6. Antonia spune:

    De unde este achizitionata faianta din baie?

    Multumesc

  7. Adriana spune:

    Buna! De unde a fost achizitionata gresia din bucatarie? Multumesc!

  8. mihai niculita spune:

    la demolarea peretelui dintre bucatarie si hol la un apartament de 3 cam. necesita aprobare? este buna aceasta solutie pentru a marii spatiul? apartamentul are o suprafata utila de 56mp.

    • Adela Parvu spune:

      Bună Mihai! Orice modificare făcută la bloc necesită aprobare. Aceste modificări se trec ulterior în actele casei, astfel ca atunci când se dorește vânzarea locuinței noua configurație să fie conformă realității.

  9. Constantin Didina spune:

    Buna ziua .Va admir mult transformarile care le aduceti in casele noastre prin bun gust si pasiune .De aceea indraznesc si eu sa va cer ajutor si sfaturi in organizarea apartamentului nostru de numai 50 de metri 3 camere de care nu sant prea incantata .Astept cu nerabdare un raspuns de la dvs.Multumesc si mult succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *