KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
Bucătăria nu este separată față de restul zonelor, ceea ce face ca spațiul de pe centrul parterului să fie liber și ca atare totul să se simtă mai aerisit și mai luminos. Penru a proteja pardoseala, designerul a prevăzut ca parchetul să fie combinat cu plăci ceramice din colecția Villeroy & Boch.

In Case, Design Interior

Casă pentru familie cu aer provensal

Amenajarea casei este o provocare nu doar pentru specialiști, ci mai ales pentru familia care urmează să se bucure de un nou decor. De ce spun asta? Pentru că deseori un cuplu află cu adevărat despre preferințele fiecăruia atunci când e pus în fața unor alegeri. Azi, am ales să-ți prezint o casă de circa 120 de metri pătrați, unde proprietarii polonezi, părinții unei fetițe, s-au decis să cumpere o locuință în mediul rural la circa treizeci de minute distanță față de oraș, o casă pe care soția și-o dorea provensală, dar soțul visa la un decor inspirat din StarWars. Cum să împaci gusturi atât de diferite? Ei bine, pentru că nu știau cum să combine preferințele lor au apelat la designerul Marta Kruczyk, care a venit cu o propunere interesantă. Dar hai să-ți spun mai multe, nu înainte de a-ți posta planurile celor două niveluri ale casei.

adelaparvu.com despre casa pentru familie, Polonia, designer Marta Kruczyk, Foto Michal Mutor (12)

Fiind în mediul rural cu multă vegetație în jur, era de așteptat ca proprietara să viseze la un decor interior mai idilic. Dar pentru soțul ei relaxarea însemna timpul petrecut în aer liber, însă la interior și-ar fi dorit totul cât mai minimalist și grafic. Designerul a venit cu o soluție de compromis: livingul să fie mai aerisit, contemporan creionat în tonuri de gri, bucătăria și locul de luat masa să aibă aer provensal, la fel ca și baia matrimonială, dar baia de la parter și dormitorul matrimonial să fie mai pe placul soțului. Și da, combinația de bază în privința culorilor să fie alb-gri-negru cu finisaje din lemn a nivelul pardoselii, iar micile decorațiuni să fie mai colorate.

Parterul are o diferență de nivel între zona de intrare și spațiul alocat livingului. Imediat la intrarea în casă, este amenajat un loc de birou, iar sub scară se află cuierul. În toată casă combinația de alb, gri și negru este prezentă, iar pardoseala este din parchet, ales într-o nuanță deschisă.

Parterul are o diferență de nivel între zona de intrare și spațiul alocat livingului. Imediat la intrarea în casă, este amenajat un loc de birou, iar sub scară se află cuierul. În toată casă combinația de alb, gri și negru este prezentă, iar pardoseala este din parchet, ales într-o nuanță deschisă.

Zona de intrare în casă este vizibilă din living și bucătărie, ca atare designerul s-a folosit de acest loc pentru amplasarea unui birou, locul pentru cuier fiind ascuns sub scara interioară.

Zona de intrare în casă este vizibilă din living și bucătărie, ca atare designerul s-a folosit de acest loc pentru amplasarea unui birou, locul pentru cuier fiind ascuns sub scara interioară. Peretele din zonă a fost îmbrăcat cu un tapet.

Livingul este simplu amenajat, iar griurile domnină ambientul, de la nuanța pereților la tapițeria canapelei și fotoliilor. Ca atare încăperea pare mai aerisită și mai simplă, griurile punând în evidență fereastra generoasă de aici. În locul unui șemineu s-a optat pentru o sobă de tip godin, iar spațiul din jurul ei este protejat cu plăci ceramice.

Livingul este simplu amenajat, iar griurile domnină ambientul, de la nuanța pereților la tapițeria canapelei și fotoliilor. Ca atare încăperea pare mai aerisită și mai simplă, griurile punând în evidență fereastra generoasă de aici. În locul unui șemineu s-a optat pentru o sobă de tip godin, iar spațiul din jurul ei este protejat cu plăci ceramice. Accentele cu culoare sunt prezente discret prin intermediul pernelor, iar oglinda de pe perete amplifică senzația de luminozitate.

Locul de luat masa este situat între living și bucătărie, iar spațiul pare să fie ca un refugiu relaxant, grație prezenței unei canapele în zonă, loc și pentru conversație, dar și pentru lectură. Ferestrele ample contează mult aici, mai ales că pe timpul sezonului cald vegetația de afară pare să coloreze și interiorul casei.

Locul de luat masa este situat între living și bucătărie, iar spațiul pare să fie ca un refugiu relaxant, grație prezenței unei banchete cu imagine de canapea în zonă ce suplinește necesarul de scaune, loc și pentru ședere, conversație, dar și pentru lectură. Ferestrele ample contează mult aici, mai ales că pe timpul sezonului cald vegetația de afară pare să coloreze și interiorul casei.

Bucătăria nu este separată față de restul zonelor, ceea ce face ca spațiul de pe centrul parterului să fie liber și ca atare totul să se simtă mai aerisit și mai luminos. Penru a proteja pardoseala, designerul a prevăzut ca parchetul să fie combinat cu plăci ceramice din colecția Villeroy & Boch.

Bucătăria nu este separată față de restul zonelor, ceea ce face ca spațiul de pe centrul parterului să fie liber și ca atare totul să se simtă mai aerisit și mai luminos. Pentru a proteja pardoseala, designerul a prevăzut ca parchetul să fie combinat cu plăci ceramice din colecția Villeroy & Boch. Fiecare zonă este marcată și de corpuri de iluminat dedicate. Mobilierul pentru bucătărie a fost realizat pe comandă.

Bucătăria are aerul provensal pe care și-l dorea proprietara prin designul mobilierului, nu neapărat prin culoarea lui. Fronturile cu frezări, mânerele alese au impus și alegerea unor electrocasnice cu design clasic. Designerul a propus ca acestea să fie negre pentru a da senzația de simetrie într-o bucătărie organizată în formă de U. De asemenea, hota fiind decorativă, peretele a fost placat și în spatele ei. Pe pardoseală, plăcile ceramice de la Villero & Boch dau impresia de covor.

Bucătăria are aerul provensal pe care și-l dorea proprietara prin designul mobilierului, nu neapărat prin culoarea lui. Fronturile cu frezări, mânerele alese au impus și alegerea unor electrocasnice cu design clasic. Designerul a propus ca acestea să fie negre pentru a da senzația de simetrie într-o bucătărie organizată în formă de U. De asemenea, hota fiind decorativă, peretele a fost placat și în spatele ei. Pe pardoseală, plăcile ceramice de la Villeroy & Boch dau impresia de covor. De remarcat soluția adoptată pentru sertarele ce încadrează cuptorul, respectiv faptul că ele au fost creionate astfel încât să pară doar două fronturi de ușă. O idee frumoasă pentru a nu aglonera imaginea bucătăriei cu prea multe elemente frezate.

Dormitorul matrimonial este mai contemporan amenajat cu o tăblie de pat supradimensionată și capitonată care are o fantă pe post de noptieră.

Dormitorul matrimonial este mai contemporan amenajat cu o tăblie de pat supradimensionată și capitonată care are nișe pentru depozitare. Folosirea țesăturilor de la mochetă la tapițeria tăbliei patului atenuează abordarea minimalistă a camerei.

Baia de la parter este amenajată pe placul proprietarului mare fan StarWars. Plăcile ceramice de la Vives au un model dantelat, dar fiind negre feminitatea lor este estompată. Oglinzile montate pe doi dintre pereți dau impresia de spațiu mai generos, un spațiu unde obiectele sanitare albe apar de-a dreptul grafice.

Baia de la parter este amenajată pe placul proprietarului mare fan StarWars. Plăcile ceramice de la Vives au un model dantelat, dar fiind negre feminitatea lor este estompată. Oglinzile corpurilor de mobilier montate pe doi dintre pereți dau impresia de spațiu mai generos, un spațiu unde obiectele sanitare albe apar de-a dreptul grafice. Desigur, mici personalizări vorbesc despre pasiunea proprietarului 0 cum ar fi capacul de wc și pictura de pe peretele opus oglinzii de deasupra lavoarului.

Camera fetiței este decorată simplu și mobilată cu strictul necesar pentru vârsta de trei ani. Chiar dacă tapetul este mai jucăuș și colorat, mobila albă și mocheta gri păstrează linia abordată în toată casa.

Camera fetiței este decorată simplu și mobilată cu strictul necesar pentru vârsta de trei ani. Chiar dacă tapetul este mai jucăuș și colorat, mobila albă și mocheta gri păstrează linia abordată în toată casa.

Baia matrimonială este dotat cu mult râvnita casa pe picioare, evident dorința proprietarei care a visat la un decor provensal.

Baia matrimonială este dotată cu mult râvnita cadă pe picioare, evident dorința proprietarei care a visat la un decor provensal. Plăcile ceramice sunt simple, ales în alb și negru. Binevenit locul de depozitare din dreptul căzii, situat sub corpurile suspendate.

În baia matrimonială s-a dorit și loc de duș, dar pentru a-l lumina natural, designerul a prevăzut un panou de sticlă nu doar pentru intrarea în duș, ci și între acesta și zona de lavoar. Astfel, chiar dacă este o singură fereastră în baie, ea asigură lumină naturală peste tot.

În baia matrimonială s-a dorit și loc de duș, dar pentru a-l lumina natural, designerul a prevăzut un panou de sticlă nu doar pentru intrarea în duș, ci și între acesta și zona de lavoar. Astfel, chiar dacă este o singură fereastră în baie, ea asigură lumină naturală peste tot.

O casă cu dimensiuni numai bune pentru o familie tânără, cu spații de depozitare gândite ascuns, tocmai pentru ca la vedere să fie lăsate camere cât mai simple, aerisite și luminoase. Comabinații de bază, neutre în privința culorilor și un mobilier funcțional, dar amornios din punct de vedere estetic. O casă în care fiecare dintre membrii s-a regăsit deși părea greu de realizat acest lucru. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa pentru familie, Polonia, designer Marta Kruczyk, Foto Michal Mutor (15)

Foto: Michal Mutor

9 raspunsuri pentru Casă pentru familie cu aer provensal

  1. Simtea Monica spune:

    Este extraordinara creatia! De cate ori privesc visez..visez cu ochii, cu mintea si inima. Mi.ar placea sa postati si decorarea si regandirea apartamentelor mici de 3 camere … cum este si al meu.. Imi faceti zilele frumoase. Multumesc!

  2. ANTONELA spune:

    Super – este casa visurilor mele.

  3. Iuliana spune:

    Ar fi interesant de văzut si fatada casei!!

  4. Ilie Sebastian spune:

    Va rog as vrea sa imi recomanda-ti un arhitect pentru interiorul unei case care se afla acum in constructie . Interiorul casei de mai sus m-a impresionat si de accea doresc pe cineva care sa ma indrume cum sa il realizez ,binenteles contracost .Va rog poate ma puneti in legatura cu cineva priceput

    Multumesc
    Sebastian

  5. Claudia spune:

    Bună Adela! Îmi poți recomanda, te rog, pe cineva in Craiova? Casa este inca in construcție. Mulțumesc

    • Adela Parvu spune:

      Bună Claudia, pentru ce anume vrei să-ți fac vreo recomandare? Dacă te referi la un birou de arhitectură atunci poți apela la cel al arhitectuliui Vlad Beșteleu, contact 0723.703.487

  6. Carmen spune:

    Bună Adela,

    Îmi poți recomanda, te rog, un arhitect care sa amenajeze un apartament de doua camere în Constanța?
    Fiind o locuință din 1968, este necesara și înlocuirea instalației electrice și sanitare.

    Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *