KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
adelaparvu.com despre transformare apartament 80 mp, design Natalia Zubizarreta, Foto Felipe Scheffel Bell (17)

In apartamente, DIY/ Inainte si dupa

Transformare inedită a unei locuințe de 80 mp

Fiecare amenajare este gândită personalizat, astfel încât cerințele proprietarilor să fie cât mai bine conturate în noul ambient. Am ales să-ți prezint azi transformarea unei locuințe de 80 de metri pătrați, care inițial era întunecoasă și număra trei dormitoare, living, bucătărie și baie și care după modificare a ajuns să fie foarte actuală și luminoasă. Da, proprietarii, soț și soție, și-au dorit un spațiu contemporan și deschis, cu un singur dormitor matrimonial, neapărat un loc de birou pentru ambii și o mult visată baie generoasă cu loc de cadă și separat loc de duș. Pentru ca toate dorințele lor să fie îndeplinite, au apelat la un designer, iar Natalia Zubizarreta, care a gândit amenajarea, a reorganizat tot interiorul. Dar hai să-ți spun mai multe și despre ideile aplicate aici, dar și cu planurile mai jos.

Așa arată planul după renovare. Holul de la intrare a fost exploatat ca spațiu, respectiv s-a prevăzut un dulap generos aici, apoi fostul hol de legătură între camere a fost debarasat pentru a poziționa sufrageria în centrul casei. Bucătăria a fost parțial deschisă către living, iar ambele camere deschise către fostul hol. În locul unuia dintre dormitoare s-a amenajat sufrageria și biroul, care este și cameră de oaspeți, iar un al doilea dormitor a fost transformat într-o generoasă baie. Un singur dormitor a mai fost păstrat, care beneficiază în vecinătate de un dressing. Mia jos poți vedea orientativ cum a fost împărțit inițial apartamentul.

Așa arată planul după renovare. Holul de la intrare a fost exploatat ca spațiu, respectiv s-a prevăzut un dulap generos aici, apoi fostul hol de legătură între camere a fost debarasat pentru a poziționa sufrageria în centrul casei. Bucătăria a fost parțial deschisă către living, iar ambele camere deschise către fostul hol. În locul unuia dintre dormitoare s-a amenajat sufrageria și biroul, care este și cameră de oaspeți, iar un al doilea dormitor a fost transformat într-o generoasă baie. Un singur dormitor a mai fost păstrat, care beneficiază în vecinătate de un dressing. Mai jos poți vedea orientativ cum a fost împărțit inițial apartamentul.

adelaparvu.com despre transformare apartament 80 mp, design Natalia Zubizarreta, Foto Felipe Scheffel Bell (6)

Înainte și după transformare. Aici e zona holului de la intrare, care după renovare a fost mobilat cu un dulap generos.

Înainte și după transformare. Aici e zona holului de la intrare, care după renovare a fost mobilat cu un dulap generos.

Desigur că nuanțele și materialele au fost regândite de către designer, care a propus o paletă de nuanțe preponderent albe, însă acestea sub impactul luminii soarelui de vară virează totul în bejuri calde. Holul de la intrare a fost micșorat, dar mult mai bine folosit ca spațiu de depozitare. Astfel hainele și pantofii sunt ascunse privirii, ceea ce contribuie la o imagine ordonată a ambientului interior.

Desigur că nuanțele și materialele au fost regândite de către designer, care a propus o paletă de nuanțe preponderent albe, însă acestea sub impactul luminii soarelui de vară virează totul în bejuri calde. Holul de la intrare a fost micșorat, dar mult mai bine folosit ca spațiu de depozitare. Astfel hainele și pantofii sunt ascunse privirii, ceea ce contribuie la o imagine ordonată a ambientului interior. Pentru ca totul să se simtă cât mai unitar și plăcut, finisajul pardoselii (parchet lamninat de la Quickstep) este similar peste tot, adică din hol și până în dormitor.

Inițial bucătăria era separată față de living, iar accesul la bucătărie se făcea din zona de zi. Acum, după renovare cele două spații comunică parțial, designerul concentrându-se pe lumina naturală care să pătrundă din plin peste tot, inclusiv către centrul locuinței.

Inițial bucătăria era separată față de living, iar accesul la bucătărie se făcea din zona de zi. Acum, după renovare cele două spații comunică parțial, designerul concentrându-se pe lumina naturală care să pătrundă din plin peste tot, inclusiv către centrul locuinței.

Camera de zi este în primul rând foarte luminoasă și are un aer intim, care vorbete despre acasă. Culorile sunt toate deschise, dar finisajul pardoselii, accentele de lemn și tuțele de negru contribuie la imaginea contemporană. De asemenea, faptul că suprafața ferestrelor este liberă, fără perdele, face ca spațiul să se simtă foarte luminos. Șemineul cu bioetanol este un element contemporan frumos integrat în living.

Camera de zi este în primul rând foarte luminoasă și are un aer intim, care vorbește despre acasă. Culorile sunt toate deschise, dar finisajul pardoselii, accentele de lemn și tuțele de negru contribuie la imaginea contemporană. De asemenea, faptul că suprafața ferestrelor este liberă, fără perdele, face ca spațiul să se simtă foarte luminos. Șemineul cu bioetanol este un element contemporan frumos integrat în living.

Locul de bibliotecă a fost gândit într-un colț al camerei și nu pe centrul ei, pentru ca o bună parte din suprafața peretelui să rămână liberă și ca atare senzația de spațiu să fie amplificată.

Locurile de bibliotecă au fost gândite simetric în living față de șemineu, iar la baza rafturilor sunt corpuri de mobilă încastrate cu uși frezate. Ușile simple de la baza bibliotecilor lasă loc șemineului să se evidențieze în ansamblul livingului, după cum se vede din imaginea de mai jos.

adelaparvu.com despre transformare apartament 80 mp, design Natalia Zubizarreta, Foto Felipe Scheffel Bell (20)

Zona de bucătărie este separată parțial de living prin mobilier, dar și prin ferestre interioare. Acestea lasă lumina să pătrundă din plin peste tot, dar asigură și o bună comunicare între bucătărie și living.

Zona din living cu bibliotecă văzută dinspre micul hol care separă zona de noapte.

Zona din living cu bibliotecă văzută dinspre micul hol care separă zona de noapte. Se poate observa ușa ce separă holul de la intrare, dar și locul din centrul locuinței alocat sufrageriei, care comunică deschis cu livingul și bucătăria.

După cum se poate vedea, designerul a prevăzut o separare parțială între bucătărie și living, dar ambele funcțiuni sunt deschise către centrul locuinței. Asta face ca circulația să fie mai facilă, dar și senzația de spațiul și lumină mult ampplificata.

După cum se poate vedea, designerul a prevăzut o separare parțială între bucătărie și living, dar ambele funcțiuni sunt deschise către centrul locuinței. Asta face ca circulația să fie mai facilă, dar și senzația de spațiul și lumină mult amplificată.

Bucătăria este lungă și îngustă. Frontul de lucru, cu chiuvetă și plită este organizat pep singură latură, iar cuptorul, combina frigorifică sunt înglobate în ansamblul de mobilier compact situat pe partea opusă. Pentru o astfel de configurație s-a optat evident pentru o plită electrică.

Bucătăria este lungă și îngustă. Frontul de lucru, cu chiuvetă și plită, este organizat pe o singură latură, iar cuptorul, combina frigorifică sunt înglobate în ansamblul de mobilier compact situat pe partea opusă. Pentru o astfel de configurație s-a optat evident pentru o plită electrică.

Pentru s-a dorit mult spațiu de depozitare, designerul a prevăzut un ansamblu de dulapuri în bucătărie care sunt organizate pe verticală. Designul minimalist, cu mânere frezate face ca totul să fie simțit aerisit, în ciudat suprafeței mari pe care le ocupă corpurile.

Pentru că s-a dorit mult spațiu de depozitare, designerul a prevăzut un ansamblu de dulapuri în bucătărie care sunt organizate pe verticală. Designul minimalist, cu mânere frezate, face ca totul să fie simțit aerisit, în ciudat suprafeței mari pe care le ocupă corpurile.

Locul de luat masa este situat în centrul locuinței. Designerul a prevăzut această poziționare în condițiile în care pereții de compartimentare au fost desființați, iar lumina naturală ajunge din ambele laturi ale locuinței către locul de luat masa.

Locul de luat masa este situat în centrul locuinței. Designerul a prevăzut această poziționare în condițiile în care pereții de compartimentare au fost desființați, iar lumina naturală ajunge din ambele laturi ale locuinței către locul de luat masa.

Amenajat pe locul unui fost dormitor, spațiul dedicat sufrageriei este împărțit cu cel dedicat birourilor. Pentru ca lumina naturală să nu fie obturată, separarea dintre cele două funcțiuni s-a făcut cu uși glisante cu geamuri.

Amenajat pe locul unui fost dormitor, spațiul dedicat sufrageriei este împărțit cu cel dedicat birourilor. Pentru ca lumina naturală să nu fie obturată, separarea dintre cele două funcțiuni s-a făcut cu uși glisante cu geamuri.

Cei doi proprietari obișnuiesc să lucreze și să să bricoleze acasă împreună, așa că și-au dorit un loc de lucru. Biorul poate deveni la nevoie și cameră pentru oaspeți, de aceea a fost prevăzută o separare cu uși glisante.

Cei doi proprietari obișnuiesc să lucreze și să să bricoleze acasă împreună, așa că și-au dorit un loc de lucru. Biorul poate deveni la nevoie și cameră pentru oaspeți, de aceea a fost prevăzută o separare cu uși glisante.

Dormitorul este ambientat în tonuri neutre, dar plăcute.

Dormitorul este ambientat în tonuri neutre, dar plăcute, iar în amenajarea lui contează mult decorațiunile textile.

Pentru a marca locul patului, designerul a prevăzut o placare pe perete, placare care formeze tăblia. În dreptul acesteia, de-o parte și de alta a patului, sunt noptierele alese în aceeași nuanță de alb.

Pentru a marca locul patului, designerul a prevăzut o placare pe perete, placare care formeze tăblia și în care sunt înglobate și prizele. În dreptul placării, de-o parte și de alta a patului, sunt noptierele alese în aceeași nuanță de alb.

În fața patului din dormitor este un ansamblul de dulapuri, care constituie un generos spațiu de depozitare. Ppentru a nu avea o imagine apăsătoare, designerul a prevăzut ca fețele dulapurilor să fie similare unui lambriu casetat.

În fața patului din dormitor este un ansamblul de dulapuri, care constituie un generos spațiu de depozitare. Ppentru a nu avea o imagine apăsătoare, designerul a prevăzut ca fețele dulapurilor să fie similare unui lambriu casetat.

Între dormitor și baie este configurat un loc suplimentar de dressing, deci un alt spațiu de depozitare mult dorit de către proprietari. Între corpurile de mobilier situate de-o parte și alta a spațiului este montată o oglindă în care se vede o parte din zona de zi.

Între dormitor și baie este configurat un loc suplimentar de dressing, deci un alt spațiu de depozitare mult dorit de către proprietari. Între corpurile de mobilier situate de-o parte și alta a spațiului este montată o oglindă în care se vede o parte din zona de zi.

Baia îniante și după renovare. Spațiul camerei de baie a fost amenajat practic în al treilea dormitor. Asta pentru ca baia să devină un adevărat spa. Nu doar loc de cadă, ci separat și loc de duș în spatele ei.

Baia înainte și după renovare. Spațiul camerei de baie a fost amenajat practic în al treilea dormitor. Asta pentru ca baia să devină un adevărat spa. Nu doar loc de cadă, ci separat și loc de duș în spatele ei.

Pentru a configura două lavoare în noua baie, designerul a prevăzut o ghenă de instalații între cele două corpuri. Acestea maschează practic instalațiile necesare alimentării lavoarelor.

Pentru a configura două lavoare în noua baie, designerul a prevăzut o ghenă de instalații între cele două corpuri. Acestea maschează practic instalațiile necesare alimentării lavoarelor.

Lumina naturală contează enorm și în camera de baie. Acesta se simte ca fiind mai generoasă și datorită ferestrei largi.

Lumina naturală contează enorm și în camera de baie. Acesta se simte ca fiind mai generoasă și datorită ferestrei largi.

Locuința a ieșit fantastic după renovare, mult mai luminoasă, aerisită și cu foarte multe spații de depozitare. În plus, este mai fluidă și clar mai contemporană. Designerul a știut să exploateze la maximum forma pătrată a locuinței pentru a o debarasa de holuri și de a câștiga mai multă lumină naturală la interior. Linii simple, mobilă din MDF realizată pe comandă, piese mici de mobilier cu alură grafică, texturi din lemn pentru mai multă căldură și ferestre libere pentru o atmosferă degajată. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre transformare apartament 80 mp, design Natalia Zubizarreta, Foto Felipe Scheffel Bell (10)

Foto: Felipe Scheffel Bell

6 raspunsuri pentru Transformare inedită a unei locuințe de 80 mp

  1. Ioana spune:

    Exceptional!!!

  2. Robert spune:

    Buna ziua, de curiozitate, aveti vreo informatie despre costurile la care au ajuns proprietarii pentru aceasta renovare?

    Multumesc

  3. Zsuzsi spune:

    Imi puteti spune de unde au achizitionat corpurile de iluminat deasupra mesei din bucatarie si manerele de pe dulapurile din hol?
    Multumesc!

  4. Stela spune:

    Cel mai frumos apartament prezentat pana acum de site dv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *