KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
Livingul este o încăpere primitoare, cu accente clasice, dar luminos și aerisit fără a fi încărcat de mobilier. Canapeaua, fotoliul și taburetul toate tapițate au fost realizate pe comandă la firma EverArt, covorul este d ela Mobexpert, iar draperiile și perdelele realizate pe comandă la firma Emerald 2000.

In apartamente, Design Interior, Romania Mea

Tușe clasice într-un apartament de 68 mp din București

Dacă îți dorești o ambientare clasică reinterpretată într-un mod actual, cu siguranță în cazul de față vei găsi multe idei. Arhitectele Sorana Leru și Mihaela Lozovanu de la biroul bucureștean Miso Architects au reușit să creioneze o amenajare reușită într-un apartament situat în cartierul Cotroceni din București, o locuință ce măsoară 68 de metri pătrați. Locuința, amenajată pentru un cuplu de tineri, nu a putut fi recompartimentată, deoarece se află în ansamblul unei clădiri vechi, dar arhitectele au reușit să reconfigureze aspectul ei și să optimizeze fiecare încăpere pentru un plus de confort și o imagine plăcută, în acord cu istoria clădirii și a cartierului. Dar hai să-ți spun mai multe, nu înainte de a-ți posta planul locuinței așa cum este organizat acum, după renovare.

Cum au procedat arhitectele? S-au concentrat pe o distribuție cât mai bună în locuință, respectiv au deschis spațiile în zona de zi între holuri și living, iar în rest au avut în veder încadrarea cât mai armonioasă a spațiilor de depozitare. De asemenea, s-au concentrate și pe aspectul estetic pentru ca tușele clasice să fie prezente, dar imaginea de ansamblu a locuinței să fie una actuală. După ce organizarea și poziționarea dotărilor din bucătărie și baie a fost stabilită, precum și partea de instalații electrice, a urmat finisarea, mobilarea și decorarea.

Cum au procedat arhitectele? S-au concentrat pe o distribuție cât mai bună în locuință, respectiv au deschis spațiile în zona de zi între holuri și living, iar în rest au avut în vedere încadrarea cât mai armonioasă a mobilierului și locurilor de depozitare. De asemenea, s-au concentrat și pe aspectul estetic pentru ca tușele clasice să fie prezente, dar imaginea de ansamblu a locuinței să fie una actuală. După ce organizarea și poziționarea dotărilor din bucătărie și baie a fost stabilită, precum și partea de instalații electrice, a urmat finisarea, mobilarea și decorarea. Mai jos imagine din holul de la intrare, unde este un dulap placat cu oglinzi care are rolul de cuier. Pardoseala din hol este cu plăci ceramice octogonale achiziționate pe comandă de la Dream Home Design.

adelaparvu.com despre apartament 68 mp renovat in Bucuresti, design Miso Architects, Foto Vlad Eftenie (10)

Ce și-au dorit tinerii proprietari? Spațiu de depozitare, evident, o bună organizare a bucătăriei, care pe lângă faptul că e mică (6 mp) avea și o formă atipică, neapărat un loc de birou, care să poată fi folosit și ca încăpere pentru oaspeți și integrarea în decor a unui tablou – amintire dragă și a unui pendul vechi. Provocările cele mai mari însă au fost la nivelul instalațiilor și al finisajelor, clădirea fiind veche, acestea erau într-o stare avansată de degradare. Inclusiv tâmplăria ferestrelor a trebuit schimbată cu una mult mai eficientă, dar și cu aspect de lemn pentru a fi integrată frumos în ansamblul arhitecturii clădirii. Lucrările de renovare au durat câteva luni, iar întreaga amenajare a fost finalizată în 7 luni de zile. Arhitectele spun că întotdeauna când este vorba despre o locuință într-o clădire veche partea de instalații și finisaje trebuie atent realizată pentru un confort contemporan, dar și pentru a păstra responsabil elementele arhitecturale definitorii ale construcției.

Din holul de la intrare se deschide direct în față bucătăria, care măsoară circa 6 metri pătrați.

Din holul de la intrare se deschide direct în față bucătăria, care măsoară circa 6 metri pătrați.

Bucătăria are o formă atipică, așa că arhitectele au exploatat spațiul cât mai bine posibil organizând zona de lucru pe o singură latură. cu loc de chiuvetă și pltiă.

Bucătăria are o formă atipică, așa că arhitectele au exploatat spațiul cât mai bine posibil organizând zona de lucru pe o singură latură cu loc de chiuvetă și plită.

Mobila din bucătărie a fost realizată pe comandă la Movi Design pentru a putea fi exploatat spațiul atipic. Pe perete sunt plăci ceramice aduse din Sardinia pe comandă prin firma Dream Home Design.

Mobila din bucătărie a fost realizată pe comandă la Movi Design pentru a putea fi exploatat spațiul atipic. Pe perete sunt plăci ceramice aduse din Sardinia pe comandă prin firma Dream Home Design.

Locul de luat masa este unul inedit: o masă rabatabilă, care odată strânsă pe perete devine un panou decorativ cu licheni. Masa a fost creată de către arhitectele de la Miso Architects și realizată după schița lor la Movi Design.

Locul de luat masa este unul inedit: o masă rabatabilă, care odată strânsă pe perete devine un panou decorativ cu licheni. Masa a fost creată de către arhitectele de la Miso Architects și realizată după schița lor la Movi Design.

După ușa bucătăriei sunt grupate dulapurile care înglobează combina frigorifică și cuptorul.

După ușa bucătăriei sunt grupate dulapurile care înglobează combina frigorifică și cuptorul. Mobila este realizată pe comandă la Movi Design, iar electrocasnicele au fost alese albe pentru a fi mai frumos integrate în ansamblul mobilierului.

Pentru continuitate, plăcile ceramice octogromale din holul de la intrare se continuă și în bucătărie. În oglinda dulapului cu rol de cuier din holul de la intrare se poate observa al doilea hol care face legătura către celelalte camere ale locuinței.

Pentru continuitate, plăcile ceramice octogromale din holul de la intrare se continuă și în bucătărie. În oglinda dulapului cu rol de cuier din holul de la intrare se poate observa al doilea hol care face legătura către celelalte camere ale locuinței.

În cel de-a doilea hol al apartamentului finisajul pardoselii a fost ales similar ca și în camere, respectiv un parchet stratificat din lemn de stejar achiziționat pe comandă de la Exclusive Floors. Toată locuința are încălzire prin pardoseală, ca atare s-a ales un parchet care să fie pretabil pentru acest sistem. Și nu întâmplător covoarele mari lipsesc, tocmai pentru că această pardoseală este caldă și la propriu și la figurat.

În cel de-a doilea hol al apartamentului finisajul pardoselii a fost ales similar ca și în camere, respectiv un parchet stratificat din lemn de stejar achiziționat pe comandă de la Exclusive Floors. Toată locuința are încălzire prin pardoseală, ca atare s-a ales un parchet care să fie pretabil pentru acest sistem. Și nu întâmplător covoarele mari lipsesc, tocmai pentru că această pardoseală este caldă și la propriu și la figurat. Toate corpurile de iluminat din apartament sunt aduse pe comandă de la firma Luminna.

Un truc al amenajării este cel al iluziei optice date de ușile secrete. Denumite filo muro, ușile care se camuflează în ansamblul pereților sunt realizate pe comandă prin firma White Design.

Un truc al amenajării este cel al iluziei optice date de ușile secrete. Denumite filomuro, ușile care se camuflează în ansamblul pereților sunt realizate pe comandă prin firma White Design. Soluția a fost adoptată de către arhitecte în condițiile în care livingul este deschis către hol și s-ar fi văzut prea multe uși de acces.

Arhitectele au prevăzut ca toată suprafața vizibilă dinspre living către hol să fie tratată cu tuțe clasice, iar desenul profilelor ce decorează pereții să fie continuat și pe foile de ușă. Profilele decorative pentru pereți, plintele și cornișele au fost achiziționate pe comandă de la Elegance Decor, iar ușile realizate pe comandă la White Design.

Arhitectele au prevăzut ca toată suprafața vizibilă dinspre living către hol să fie tratată cu tușe clasice, iar desenul profilelor ce decorează pereții să fie continuat și pe foile de ușă. Profilele decorative pentru pereți, plintele și cornișele au fost achiziționate pe comandă de la Elegance Decor, iar ușile realizate pe comandă la White Design.

Pentru ca profilul de pe uși să nu împiedice închiderea acestora, toate detalile tehnice au fost rezolvate încă din faza de proiect împreună cu furnizorul de uși.

Pentru ca profilul de pe uși să nu împiedice închiderea acestora, toate detalile tehnice au fost rezolvate încă din faza de proiect împreună cu furnizorul de uși.

Din holul de legătură se poate observa accesul în living, care este deschis, golul fiind conturat simplu, cu linii clare. Arhitectele au prevăzut folosirea din plin a nuanței de alb pentru mai multă luminozitate și eleganță. S-au folosit vopseluri de la Caparol din gama premium.

Din holul de legătură se poate observa accesul în living, care este deschis, golul fiind conturat simplu, cu linii clare. Arhitectele au prevăzut folosirea din plin a nuanței de alb pentru mai multă luminozitate și eleganță. S-au folosit vopseluri de la Caparol din gama premium. Desenul de la nivelul pereților este creat cu ajutorul profilelor decorative, iar acest desen este continuat frumos și pe ușile interioare.

Livingul este o încăpere primitoare, cu accente clasice, dar luminos și aerisit fără a fi încărcat de mobilier. Canapeaua, fotoliul și taburetul toate tapițate au fost realizate pe comandă la firma EverArt, covorul este d ela Mobexpert, iar draperiile și perdelele realizate pe comandă la firma Emerald 2000.

Livingul este o încăpere primitoare, cu accente clasice, dar luminos și aerisit fără a fi încărcat de mobilier. Canapeaua, fotoliul și taburetul toate tapițate au fost realizate pe comandă la firma EverArt, covorul este de la Mobexpert, iar draperiile și perdelele realizate pe comandă la firma Emerald 2000.

Dintr-o amenajare cu tușe clasice nu putea lipsi șemineul. Acesta este un model electric și este înglobat în ansamblul unui mobilier încastrat realizat pe comandă de către firma Movi Design.

Dintr-o amenajare cu tușe clasice nu putea lipsi șemineul. Acesta este un model electric și este înglobat în ansamblul unui mobilier încastrat realizat pe comandă de către firma Movi Design.

Deși nu pare că ar fi mobilier de-o parte și de alta a șemineului, acesta există. Arhitectele au prevăzut ca imaginea exterioară a fețelor de mobilier să pară o placare de perete. Și asta din dorința de-a nu încărca spațiul și de a-l păstra cât mai aerisit cu putință.

Deși nu pare că ar fi mobilier de-o parte și de alta a șemineului, acesta există. Arhitectele au prevăzut ca imaginea exterioară a fețelor de mobilier să pară o placare de perete. Și asta din dorința de-a nu încărca spațiul și de a-l păstra cât mai aerisit cu putință.

Oglinzile contribuie la senzația de spațiu mai luminos, mai mare și mai degajat. Corpurile de iluminat contează și ele mult în atmosefra locuinței și au fost alese de la Luminna, desigur pe comandă.

Oglinzile contribuie la senzația de spațiu mai luminos, mai mare și mai degajat. Corpurile de iluminat contează și ele mult în atmosefra locuinței și au fost alese de la Luminna, desigur pe comandă.

Din living se accede în birou, așa că arhitectele au folosit același truc cu ușă secretă pentru a nu fragmenta spațiul. Măsuțele de lângă canapea sunt de la The Home, iar decorațiunile de la Zara Home.

Din living se accede în birou, așa că arhitectele au folosit același truc cu ușă secretă pentru a nu fragmenta spațiul. Măsuțele de lângă canapea sunt de la The Home, iar decorațiunile de la Zara Home.

Camera dedicată biroului este una mică, dar bine organizată cu o bibliotecă încăpătorare realizată pe comandă la Movi Design, masă de birou poziționată în fața ferestrei. Pentru a conferi o notă clasică și unitară camerei, s-a folosit un tapet importa SUA prin firma Decora House.

Camera dedicată biroului este una mică, dar bine organizată cu o bibliotecă încăpătorare realizată pe comandă la Movi Design, masă de birou poziționată în fața ferestrei. Pentru a conferi o notă clasică și unitară camerei, s-a folosit un tapet importa SUA prin firma Decora House.

Camera dedicată biroului poate fi folosită la nevoie și ca încăpere pentru oaspeți, ca atare aici se găsește și o canapea extensibilă.

Camera dedicată biroului poate fi folosită la nevoie și ca încăpere pentru oaspeți, ca atare aici se găsește și o canapea extensibilă.

Canapeaua pentru birou este un model extensibil Chesterfield și a fost comandată la firma Moldwood din Republica Moldova. Masa de birou a fost comandată la firma Szel Mob.

Canapeaua pentru birou este un model extensibil Chesterfield și a fost comandată la firma Moldwood din Republica Moldova. Masa de birou a fost comandată la firma Szel Mob.

Din holul deschis către living se accede către baie și către dormitor. În acest spațiu a fost poziționat pendulul proprietarilor.

Din holul deschis către living se accede către baie și către dormitor. În acest spațiu a fost poziționat pendulul proprietarilor.

Dormitorul este o cameră luminoasă unde arhitectele au prevăzut un perete de accent în spatele patului și o banchetă tapițată în fața patului pentru a creiona tușele clasice.

Dormitorul este o cameră luminoasă unde arhitectele au prevăzut un perete de accent în spatele patului și o banchetă tapițată în fața patului pentru a creiona tușele clasice.

În fața patului este prevăzut un spațiu generos de depozitare, respectiv un ansamblu de dulapuri care ocupă toată suprafața de perete.

În fața patului este prevăzut un spațiu generos de depozitare, respectiv un ansamblu de dulapuri care ocupă toată suprafața de perete.

Pentru ca dulapul din dormitor să nu devină în niciun fel apăsător, arhitectele au prevăzut oglinzi poziționate pe linia noptierelor. Astfel spațiul pare mult mai mare și mai adânc.

Pentru ca dulapul din dormitor să nu devină în niciun fel apăsător, arhitectele au prevăzut oglinzi poziționate pe linia noptierelor. Astfel spațiul pare mult mai mare și mai adânc. Dressingul a fost realizat pe comandă la Movi Design.

În dormitor a fost poziționat tabloul proprietarilor, care pentru ei este o amintire dragă. Este pus în lateral pentru a putea fi văzut și din pat. În spatele tăbliei patului peretele este decorat cu profile din durolimer de la Elegance Decor și totul este vopsit apoi cu vopsea Eggshell de la Benjamin Moore.

În dormitor a fost poziționat tabloul proprietarilor, care pentru ei este o amintire dragă. Este pus în lateral pentru a putea fi văzut și din pat. În spatele tăbliei patului peretele este decorat cu profile din durolimer de la Elegance Decor și totul este vopsit apoi cu vopsea Eggshell într-o nuanță de albastru de la Benjamin Moore.

Baia are o suprafață mică și atipică, cu multe colțuri și a trebuit integral refăcută. În locul căzii s-a optat pentru o cabină de duș construită închisă cu panouri de sticlă realizate pe comandă la firma Decoflex. Obiectele sanitare au fost achiziționate de la Delta Studio.

Baia are o suprafață mică și atipică, cu multe colțuri și a trebuit integral refăcută. În locul căzii s-a optat pentru o cabină de duș construită, închisă cu panouri de sticlă realizate pe comandă la firma Dekoflex Glass Design. Obiectele sanitare au fost achiziționate de la Delta Studio.

Pe peretle din zona dușului s-a mozaic Appiani comandat prin Dream Home Design, firmă de la care s-au comandat și plăcile ceramice cu aspect de marmură. Din culoarea mozaicului s-au inspirat și arhitectele când au ales nuanța mobilierului de lavoar suspendat, mobilier realizat pe comandă la Movi Design.

Pe peretele din zona dușului s-a mozaic Appiani comandat prin Dream Home Design, firmă de la care s-au comandat și plăcile ceramice cu aspect de marmură. Din culoarea mozaicului s-au inspirat și arhitectele când au ales nuanța mobilierului de lavoar suspendat, mobilier realizat pe comandă la Movi Design.

Locuința a ieșit foarte armonioasă și plăcută, iar grație nuanțelor de alb, a mobilierului bine încorporat și gândit, la fel ca și a ușilor secrete, camerele par mult mai mari decât sunt de fapt. Arhitectele de la Miso Architects și-au dus la bun sfârșit misiunea de-a contura un stil clasic, dar actualizat, care este în acord cu arhitectura veche a clădirii din Cotroceni, unde se află situat apartamentul. Multă muncă pentru detalii care contează, dar la final efortul a meritat. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament 68 mp renovat in Bucuresti, design Miso Architects, Foto Vlad Eftenie (9)

Foto: Vlad Eftenie

4 raspunsuri pentru Tușe clasice într-un apartament de 68 mp din București

  1. Raluca spune:

    Buna ziua,
    Foarte frumos realizat designul.
    De unde sunt achizitionate corpurile de iluminat?
    Multumesc.

  2. Superb apartamentul … felicitari cuplului …

  3. Ioana spune:

    Foarte frumos si foarte luminos. Noi avem un apartament cu 3 camere, 46 mp. Nici nu stim cu ce sa incepem pentru a-l renova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *