KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
Locul canapelei a fost ales în funcție de ansamblul de mobilier și așezat î dreptul ferestrelor. Prin accesorii textile (covor, perne, pleduri), proprietarii schimbă mereu atmosfera camerei pentru cp suprafețele mari sunt neutre.

In apartamente, Design Interior

Apartament de 3 camere cu spații de depozitare ascunse

Când au cumpărat apartamentul situat într-un bloc nou, proprietarii și-au dat seama că ar aranja altfel locuința. Ceea ce le-a displăcut au fost două holuri lungi și înguste și faptul că dormitorul copilului era prea mic. În plus, își doreau multe spații de depozitare, dar cât mai ascunse privirii și o combinație între stilul englezesc actual și stilul asiatic, exotic pe care l-au surprins în vacanțe în locurile pe unde au fost cazați. Aveau și picturi din Vietman și Africa și și-ar fi dorit un loc pentru ele, visau și la o baie cu totul specială care să fie vizibilă din dormitor, dar nu deschisă către acesta. Deci multe lucruri din multe părți și impresii pe care nu știau cum să le pună cap la cap în cei 85 de metri pătrați. Așa că au apelat la designerul Claudia Wagner care a venit cu idei și soluții atât pentru reorganizarea locuinței, cât și pentru ambientarea ei. Dar hai să-ți spun concret pentru fiecare cameră în parte, nu înainte de a-ți posta planul după reorganizarea apartamentului.

Cum a fost reorganizată locuința? Spațiul camerei pentru copil a fost reconstruit. Practic au fost desființați pereții, apartamentul fiind cumpărat încă din stadiul de gri, și repoziționați, astfel încât dimensiunile de la interiorul camerei să fie mai mari, iar în exteriorul camerei să poată fi realizate multe dulapuri. De asemenea, holurile nu mai sunt separate cu uși, ci deschise între ele, unul comunicând direct cu zona de zi.

Cum a fost reorganizată locuința? Spațiul camerei pentru copil a fost reconstruit. Practic au fost desființați pereții, apartamentul fiind cumpărat încă din stadiul de gri, și repoziționați, astfel încât dimensiunile de la interiorul camerei să fie mai mari, iar în exteriorul camerei să poată fi realizate multe dulapuri. De asemenea, holurile nu mai sunt separate cu uși, ci deschise între ele, unul comunicând direct cu zona de zi. Spațiile de depozitare sunt excelent gândite. Imediat după intrarea în casă este o cameră separată cu rol de depozitare al hainelor și pantofilor, care are și rol de cuier. Apoi, în baia matrimonială a fost separat locul pentru mașină de spălat rufe, iar fiecare dormitor beneficiază de dulapuri petru haine. În plus, pe două laturi exterioare ale camerei copilului au fost create numeroase spații de depozitare, un ansamblu de dulapuri, întretăiate ingenios de o nișă pentru cărți.

Holul de la intrarea în casă lasă la vedere o parte din ansamblul de dulapuri de pe hol. pardoseala este placată cu plăci mari de gresie încadrate de unele cu textură din lemn. Imaginea aceasta este suprinsă pe timpul serii, când nuanțele de interior se schimbă sub influența luminii artificiale calde.

Holul de la intrarea în casă lasă la vedere o parte din ansamblul de dulapuri de pe hol. Pardoseala este placată cu plăci mari de gresie încadrate de unele cu textură din lemn (s-a dorit o sugestie vizavi de stilul asiatic). Imaginea aceasta este suprinsă pe timpul serii, când nuanțele de interior se schimbă sub influența luminii artificiale calde. Mai jos poți observa că ceea ce pare lambriu pe perete de fapt sunt uși care se închid cu sisteme ascunse de tip push. Pe unele dintre uși chiar au fost fixate tablouri pentru a camufla și mai bine rolul lor.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, designer Klaudia Wagner, Foto Michal Mutor (4)

La intrarea în casă, se vede oglinda care îmbracă un perete întreg (pe partea cu ușile de acces către cuier și wc-ul de serviciu). În această oglindă se reflectă o parte din ambientul livingului, ceea ce face ca impresia de hol îngust și puțin luminos să fie alungată.

La intrarea în casă, se vede oglinda care îmbracă un perete întreg (pe partea cu ușile de acces către cuier și wc-ul de serviciu). În această oglindă se reflectă o parte din ambientul livingului, ceea ce face ca impresia de hol îngust și puțin luminos să fie alungată.

La exterior, pereții camerei copilului sunt acoperiți în întregime de mobilier. Ideea designerului a fost ca toate ușile să fie tapițate cu material similar catifelei, de aici și senzația de confort și de tapet pe care o are întregul ansamblu.

La exterior, pereții camerei copilului sunt acoperiți în întregime de mobilier. Ideea designerului a fost ca toate ușile să fie tapițate cu material similar catifelei, de aici și senzația de confort și de tapet pe care o are întregul ansamblu.

Televizorul este perfect integrat într-una din ușile ansamblului de mobilier. Chiar și spațiul din spatele televizorului poate fi accesat. Imagine captată pe timpul serii când sub influența luminii artificiale calde culorile de la interior par să se schimbe.

Televizorul este perfect integrat într-una din ușile ansamblului de mobilier. Chiar și spațiul din spatele televizorului poate fi accesat. Imagine captată pe timpul serii când sub influența luminii artificiale calde culorile de la interior par să se schimbe.

Pe colțul ansamblului de depozitare din living, în spatele uneia dintre uși, este mascată vitrina bar a familiei.

Pe colțul ansamblului de depozitare din living, în spatele uneia dintre uși, este mascată vitrina bar a familiei.

Locul canapelei a fost ales în funcție de ansamblul de mobilier și așezat î dreptul ferestrelor. Prin accesorii textile (covor, perne, pleduri), proprietarii schimbă mereu atmosfera camerei pentru cp suprafețele mari sunt neutre.

Locul canapelei a fost ales în funcție de ansamblul de mobilier și așezat în dreptul ferestrelor. Prin accesorii textile (covor, perne, pleduri, perdele, draperii), proprietarii schimbă mereu atmosfera camerei pentru că suprafețele mari sunt neutre. Draperiile albe și perdelele albe lasă să pătrundă lumina din plin la interior pe timpul sezonului rece.

Deschisă către living, bucătăria este parțial separată de locul de luat masa.

Deschisă către living, bucătăria este parțial separată prin poziționarea locului de luat masa. În imagine se poate vedea un covor alb, proprietarii având decorațiuni diferite în funcție de sezon. Vara merg pe decorațiuni deschise și draperii în dungi, iarna covorul este închis, iar draperiile deschise pentru un aport suplimentar de luminozitate. Tot în funcție de sezon proprietarii schimbă și tablourile de pe pereți astfel încât să se bucure, pe rând, de toate suvenirurile aduse în călătorii.

Bucătăria este interesant tratată cu o zonă mov bine delimitată prin contrast de celelalte piese și suprafețe albe. S-a realizat astfel un joc de lumini și umbre, care leagă bucătăria de locul de luat masa. Masa la rândul ei este vopsită în aceeași nuanță de mov, dar are un blat cu piatră pentru a putea fi folosit și ca blat de lucru la nevoie.

Bucătăria este interesant tratată cu o zonă mov bine delimitată prin contrast de celelalte piese și suprafețe albe. S-a realizat astfel un joc de lumini și umbre, care leagă bucătăria de locul de luat masa. Masa, la rândul ei, este vopsită în aceeași nuanță de mov, dar are un blat cu piatră pentru a putea fi folosit și ca blat de lucru la nevoie.

Baia de serviciu, aflată în vecinătatea bucătăriei este interesant ambientată cu accente din licheni. Totul pe alb, astfel încât lichenii să iasă în evidență. Este nota exotică pe care și-au dorit-o proprietarii, alături de pardoseala din lemn de teck, rezistent la umezeală.

Baia de serviciu, aflată în vecinătatea bucătăriei este interesant ambientată cu accente din licheni. Totul pe alb, astfel încât lichenii să iasă în evidență. Este nota exotică pe care și-au dorit-o proprietarii, alături de pardoseala din lemn de teck, rezistent la umezeală.

În spatele ansamblul de pătrate care sunt pe peretele cu vasul wc se ascund spații de depozitare. Ingenios, nu?

În spatele ansamblul de pătrate care sunt pe peretele cu vasul wc se ascund spații de depozitare. Ingenios, nu?

Dormitorul matrimonial este mai special pentru că baia este separată printr-un nou dublu de sticlă. În afara acestui panou este instalat un sistem automatizat de draperie, care poate fi acționat din interiorul băii pentru intimitate. Proprietarii și-au dorit o astfel de soluție pe care au văzut-o într-un hotel din Thailanda, unde s-au simțit foarte bine.

Dormitorul matrimonial este mai special pentru că baia este separată printr-un nou dublu de sticlă. În afara acestui panou este instalat un sistem automatizat de draperie, care poate fi acționat din interiorul băii pentru intimitate. Proprietarii și-au dorit o astfel de soluție pe care au văzut-o într-un hotel din Thailanda, unde s-au simțit foarte bine.

Din baie geamul către dormitorul lasă lumina naturală să pătrundă în spațiul dedicat igienei, ceea ce face ca încăperea să pară mult mai mare decât în realitate.

Din baie geamul către dormitorul lasă lumina naturală să pătrundă în spațiul dedicat igienei, ceea ce face ca încăperea să pară mult mai mare decât în realitate.

Tapetul cu motive vegetale, candelabrul, piesa de mobilier ce înglobează lavoarul sunt elemente prin care s-a recreat atmosfera dintr-un hotel asiatic. Pardoseala este din lemn de teck rezistent la umezeală.

Tapetul cu motive vegetale, candelabrul, piesa de mobilier ce înglobează lavoarul sunt elemente prin care s-a recreat atmosfera dintr-un hotel asiatic. Pardoseala este din lemn de teck rezistent la umezeală. În lateralul mobilierului pentru lavoar este mascat spațiul dedicat mașinii de spălat. O soluție inedită, dar binevenită pentru a nu altera imaginea elegantă a băii cu dotări necesare, dar nu neapărat estetice.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, designer Klaudia Wagner, Foto Michal Mutor (19)

Foto: Klaudia Wagner/ Michal Mutor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *