KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
Spațiul de depozitare este separat de bucătărie. Aeasta la rîndul ei este deschisă către cameră.

In Design Interior, Garsoniere

Garsonieră de 33 mp cu spații de depozitare

Când alegi să o garsonieră, la ce te uiți mai întâi? În primul rând ar trebui să ai în vedere numărul și mărimea ferestrelor, modul cum sunt ele dispuse, apoi să vezi care ar fi spațiile de depozitare și la final să afli dacă structura de rezistență ar permite modificări. Am ales să-ți prezint azi o garsonieră de 33 de metri pătrați, care a fost ingenios recompartimentată și mobilată pentru a putea fi configurate cât mai multe spații de depozitare. Proprietarii și-au dorit ca în garsonieră să aibă cumva parte de o tușă clasică, dar și multe dulapuri în care să-și țină obiectele cât mai ascunse pentru ca ambientul final să fie cât mai aerisit. De asemenea, foarte important a fost pentru ei locul de odihnă, un pat separat, astfel ca ei să nu fie nevoiți să doarmă pe o canapea extensibilă. Dar cum să facă toate acestea? N-au știut cum, așa că au apelat la arhitecții de la biroul CK Kwadrat, care au venit cu idei bune de reorganizare a spațiului și au reușit să dea și un aer clasic amenajării. Dar hai să vezi fiecare zonă în parte, nu înainte de a-ți posta și planul.

Înainte de amenajare garsoniera avea spațiul bucătăriei separat față de cameră. Locul unde este așezat acum patul era înainte un loc de hol la intrarea în casă, iar ușa de la baie se deschidea către acest hol. De remarcat poziția ferestrelor, care ajută mult în ambianța nou modificată a locuinței. Arhitecții au prevăzut ca după renovare numărul ușilor interioare să fie redus la minimum, baia fiind singura delimitată cu ușă. Apoi, au separat spațiile prin mobilare, dar au obținut o cameră aerisitp, largă și luminoasă, care dă o senzație de bine.

Înainte de amenajare garsoniera avea spațiul bucătăriei separat față de cameră. Locul unde este așezat acum patul era înainte un loc de hol la intrarea în casă, iar ușa de la baie se deschidea către acest hol. De remarcat poziția ferestrelor, care ajută mult în ambianța nou modificată a locuinței. Arhitecții au prevăzut, ca după renovare, numărul ușilor interioare să fie redus la minimum, baia fiind singura delimitată cu ușă. Apoi, au separat spațiile prin mobilare, dar au obținut o cameră aerisită, largă și luminoasă, care dă o senzație de bine.

Intrarea în garsonieră se face pe un hol deschis către cameră, dar locul de dormit, vizibil din cameră este separat faă de hol cu panouri din PAL. O mică consolă cu o oglindă deasupra sugerează funcțiunea de hol de intrare.

Intrarea în garsonieră se face pe un hol deschis către cameră, dar locul de dormit, vizibil din cameră este separat față de hol cu panouri din PAL. O mică consolă cu o oglindă deasupra sugerează funcțiunea de hol de intrare, iar aceste piese au o alură clasică, așa cum își doreau proprietarii.

Înainte de renovare ușa camerei de baie se deschidea din holul de la intrare. Practic unde se află acum consola cu oglindă era înainte ușa de la baie. Fiind mutată, ușa nu mai ăncurcă spațiul de circulație din zona intrării în garsonieră.

Înainte de renovare ușa camerei de baie se deschidea din holul de la intrare. Practic, unde se află acum consola cu oglindă era înainte ușa de la baie. Fiind mutată, ușa de la baie nu mai încurcă spațiul de circulație din zona intrării în garsonieră. Cu excepția băii, peste tot a fost montat același tip de parchet.

Baia este un spațiu mic de circa 200 x 170 metri, dar fiind amenajată simplu, ordonat, cu ceea ce este strict necesar nu pare deloc înghesuită. Un truc apliat de către arhitecți a fost instalarea aici a unei mese de tip consolă, îngustă, de circa 35 cm lățime pe care a fost fixat lavoarul.

Baia este un spațiu mic de circa 2.00 x 1.70 metri, dar fiind amenajată simplu, ordonat, cu ceea ce este strict necesar nu pare deloc înghesuită. Un truc aplicat de către arhitecți a fost instalarea aici a unei mese de tip consolă, îngustă, de circa 35 cm lățime pe care a fost fixat lavoarul (de la Kolo și baterie de la Kludi). Masa consolă are un aspect sculptural, nu încarcă spațiul, dar este un accent personalizat în baie, alături de candelabru. În plus, există suficient loc între lavoar și vasul de toaletă pentru ca baia să fie perfect funcțională. Dungile de la nivelul plăcilor ce îmbracă pereții sunt un alt truc vizual, ele dau senzația de spațiu mai lat, iar faptul că sunt montate doar până la înălțimea de 120 cm (cât are și rezervorul îngropat al vasului de toaletă) face ca baia să se simtă ca fiind o cameră înaltă.

În holul nou creat în fața ușii de la baie există un spațiu generos de depozitare. Aici a fost gândit locul pentru mașina de spălat, mop, masa de călcat, dar și pentru haine. De asemenea, pe lățimea spațiului a fost conceput un loc de bibliotecă, care nu deranjează, ci completează zona dedicată depozitării, fără ca ea să fie vizibiă din cameră.

În holul nou creat în fața ușii de la baie există un spațiu generos de depozitare. Aici a fost gândit locul pentru mașina de spălat, mop, masa de călcat, dar și pentru haine. De asemenea, pe lățimea spațiului a fost conceput un loc de bibliotecă, care nu deranjează, ci completează zona dedicată depozitării, fără ca ea să fie vizibiă din cameră.

Spațiul de depozitare este separat de bucătărie. Aeasta la rîndul ei este deschisă către cameră.

Spațiul de depozitare este separat de bucătărie. Aceasta la rîndul ei este deschisă către cameră. Mobila de aici din MDF este bine gândită cu sertare în zonele mai puțin adânci (în spatele dulapurilor din hol), iar în rest toate electrocasnicele sunt încorporate. În loc de faianță s-a placat peretele cu sticlă. Parchetul este prezent și în bucătărie pentru a nu fi fragmentată această suprafață, ci pentru a conferi imaginea unui spațiu unitar și luminos.

În spațiile mici orice centimetru pătrat contează, așa că se mai fac și compromisuri. În cazul de față caloriferul a fost montat la înălțime pentru ca el să nu incomodeze accesarea părții inferioare a corpurilor de mobilier din bucătărie. De asemenea, pentru a păstra imaginea cât mai ordonată a bucătăriei, arhitecții au avut în vedere un mobilier fără mânere, dotat cu sisteme push, ascunse. Partea de sus a corpurilor suspendate a fost vopsită într-o nuanță de gri pentru ca întreaga bucătărie să fie percepută la scară umană, deci mai joasă.

În spațiile mici orice centimetru pătrat contează, așa că se mai fac și compromisuri. În cazul de față caloriferul a fost montat la înălțime (ceea ce nu este o soluție viabilă din punct de vedere termic) pentru ca el să nu incomodeze accesarea părții inferioare a corpurilor de mobilier din bucătărie. De asemenea, pentru a păstra imaginea cât mai ordonată a bucătăriei, arhitecții au avut în vedere un mobilier fără mânere, dotat cu sisteme push, ascunse. Partea de sus a corpurilor suspendate a fost vopsită într-o nuanță de gri pentru ca întreaga bucătărie să fie percepută la scară umană, deci mai joasă.

În centrul camerei, la nivelul plafonului a fost montat un candelabru elegant pentru a sugera nota clasică dorită de către proprietari. Alături de mobilierul pentru locul de luat masa, piesele sunt singurele din registru clasic, restul fiind funcțional și actual gândit.

În centrul camerei, la nivelul plafonului a fost montat un candelabru elegant (de la Markslojd) pentru a sugera nota clasică dorită de către proprietari. Alături de mobilierul pentru locul de luat masa, candelabrul este completat de rozeta decorativă, dar și de cornișe și  din registru clasic, restul fiind funcțional și actual gândit.

O altă masă consolă cu lățime mică (a treia din garsonieră) este pe post de birou într-un colț al camerei de zi. Canapeaua este situată central, între cele două ferestre ale spațiului, atrângând atenția. este un model extensibil, așa că la nevoie poate găzdui temporar invitați.

O altă masă consolă cu lățime mică (a treia din garsonieră) este pe post de birou într-un colț al camerei de zi. Canapeaua (de la Beliani) este situată central, între cele două ferestre ale spațiului, atrângând atenția. este un model extensibil, așa că la nevoie poate găzdui temporar invitați.

Este foarte interesantă soluția pentru pat. Salteaua este așezată pe o platformă. Sub ea, dinspre hol se pot accesa spații de depozitare, dar și înspre cameră există un corp cu rol de depozitare, dar și rol de noptieră. Patul este situat la o înălțime de 70 cm, așa că a fost nevoie de o scară de acces către el, adică trepte configurate din PAL care au și rol de depozitare.

Este foarte interesantă soluția pentru pat. Salteaua este așezată pe o platformă. Sub ea, dinspre hol se pot accesa spații de depozitare, dar și înspre cameră există un corp cu rol de depozitare, dar și rol de noptieră. Patul este situat la o înălțime de 70 cm, așa că a fost nevoie de o scară de acces către el, adică trepte configurate din PAL care au și rol de depozitare.

Pe timpul serii atmosfera garsonierei se schimbă grație modului prin care este iluminată locuința. O garsonieră ingenios organizată și funcțional mobilată, cu accente clasice minimale, dar suficiente pentru creionarea visului propritarilor. Sper să te inspire și pe tine!

Pe timpul serii atmosfera garsonierei se schimbă grație modului prin care este iluminată locuința. O garsonieră ingenios organizată și funcțional mobilată, cu accente clasice minimale, dar suficiente pentru creionarea visului proprietarilor. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre garsoniera 33 mp cu spatii de depozitare, design CK Kwadrat, Foto Michal Mutor (3)

Foto: Michal Mutor

2 raspunsuri pentru Garsonieră de 33 mp cu spații de depozitare

  1. maria spune:

    E extraordinara garsoniera !super!felicitari arhitectului!

  2. Talamba Ionel spune:

    Foarte frumoasa aranjarea! O garsoniera ideala pentru doua persoane, care sa se simta nemaipomenit in cuibul lor! Felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *