KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
adelaparvu.com despre apartament 2 camere cu loc de bancheta, design interior Missura Arquitetura, Foto Missura Arquitetura (15)

In apartamente, Design Interior

Apartament reorganizat pentru mai mult spațiu

Contează foarte mult ce-și doresc oamenii atunci când vine vorba despre locuința lor. De ce? Pentru că astfel, specialiștii la care apelează pot gândi proiectul de amenajare astfel încât cerințele să fie îndeplinite. Da, poate că proprietarilor le e greu să spună despre stil, combinați de culori sau materiale, dar pot vorbi despre viața lor și modul cum și-o imaginează în viitoarea locuință. Am ales să-ți prezint azi apartamentul unor tineri, care măsoară circa 65 de metri pătrați, tineri care și-au dorit un spațiu amplu și aerisit unde să poată primi oaspeți, să vizioneze filme preferate într-o atmosferă plăcută, să gătească și să lucreze împreună acasă. Și-ar fi dorit un spațiu de bucătărie care să fie deschis, dar care la nevoie să fie măcar parțial separat de living și evident spații de depozitare, inclusiv în baie. Arhitecții de la biroul Missura Arquitetura i-au ajutat în această privință, iar amenajarea de ieșit mai frumos decât și-ar fi imaginat. Dar hai să vezi ideile aplicate în locuință. Sigur te vor inspira și pe tine!

Spațiul locuinței a fost complet remodelat în zona de zi. Înainte aici era separate camera de zi, bucătăria și un hol ângust. Acum, intrarea în cameră coincide cu intrarea într-un spațiu amplu unde toate funcțiunile sunt prezente, dar frumos organizate și separate prin mobilier.

Spațiul locuinței a fost complet remodelat în zona de zi. Înainte aici era separate camera de zi, bucătăria și un hol ângust. Acum, intrarea în cameră coincide cu intrarea într-un spațiu amplu unde toate funcțiunile sunt prezente, dar frumos organizate și separate prin mobilier. Pentru ca ușa livingului să nu se simtă în ambient, deasupra ei a fost gândit un raft. De asemenea, ușa a fost încadrată de un finisaj de cărămidă, dar și de două zone: locul de luat masa cu banchetă și o comodă pentru depozitare. Ambele zone însă au mobilierul trasat la aceeași înălțime pentru o imagine simetrică, unitară.

Locul de luat masa este situat lângă fereastră, iar în dreptul ușii interioare există un culoar liber de circulație către living, dar și în spatele canapelei către locul de birou. Practic, centrul camerei este lăsat liber, de unde și senzația de spațiu mai amplu.

Locul de luat masa este situat lângă fereastră, iar în dreptul ușii interioare există un culoar liber de circulație către living, dar și în spatele canapelei către locul de birou. Practic, centrul camerei este lăsat liber, de unde și senzația de spațiu mai amplu.

Pentru a configura mai multe locuri de ședere în jurul mesei, dar într-un spațiu mai restrâns, arhitecții s-au gândit la banchetă fixă pe o parte a mesei. O astfel de piesă de mobilier necesită mai puțin spațiu decât scaunele. În plus, pentru ca toată lumea să poată sta confortabil, masa aleasa nu are picioare, ci un singur picior central care permite suficient loc tuturor la masă, inclusiv la capetele ei.

Pentru a configura mai multe locuri de ședere în jurul mesei, dar într-un spațiu mai restrâns, arhitecții s-au gândit la banchetă fixă pe o parte a mesei. O astfel de piesă de mobilier necesită mai puțin spațiu decât scaunele. În plus, pentru ca toată lumea să poată sta confortabil, masa aleasa nu are picioare, ci un singur picior central care permite suficient loc tuturor la masă, inclusiv la capetele ei.

Prin așezarea mobilierului s-a sugerat culoarul de acces către zona de lucru, respectiv locul de birou. Înainte aici existau ziduri de separare, dar care grație structurii de rezistență, au putut fi desființate.

Prin așezarea mobilierului s-a sugerat culoarul de acces către zona de lucru, respectiv locul de birou. Înainte aici existau ziduri de separare, dar care grație structurii de rezistență, au putut fi desființate, evident cu toate aprobările de rigoare obținute pe baza planurilor întocmite de către arhitecți.

În urma desființării pereților a rămas la vedere un stâlp de rezistență. Arhitecții au prevăzut ca acesta să fie păstrat ca atare. fără a mai fi finisat, ca un element cu textură proprie. Comoda din spatele canapelei are aceeași înplțime cu spătarul acesteia, lăsând loc privirii să cuprindă întregul spațiu de zi, dar s-a asigurat și un aport important de lumină naturală peste tot.

În urma desființării pereților a rămas la vedere un stâlp de rezistență. Arhitecții au prevăzut ca acesta să fie păstrat ca atare. fără a mai fi finisat, ca un element cu textură proprie. Comoda din spatele canapelei are aceeași înplțime cu spătarul acesteia, lăsând loc privirii să cuprindă întregul spațiu de zi, dar s-a asigurat și un aport important de lumină naturală peste tot.

Spațiul pentru locul de birou este în aceeași linie cu bucătăria, dar între cele două funcțiuni s-a trasat un perete despărțitor. Aici totul este minimal, dar exact cât trebuie pentru lcrul acasă în liniște.

Spațiul pentru locul de birou este în aceeași linie cu intrarea în bucătărie, dar s-a trasat un perete despărțitor pentru mai multă depozitare și intimitate. Aici totul este minimal, dar exact cât trebuie pentru lcrul acasă în liniște.

Peretele din fundalul spațiului deschis al camerei de zi a fost finisat în aceeași culoare de albastru închis, care induce senzația de profunzime.

Peretele din fundalul spațiului deschis al camerei de zi a fost finisat în aceeași culoare de albastru închis, care induce senzația de profunzime.

Bucătăria are corpurile de mobilă albastre, la fel ca și peretele din zonă. Pentru ca ea să nu apară dominant în spațiul deschis, arhitecții au prevăut corpurile suspendate albe, ca senzația de spațiu luminos și aerisit să fie predominantă.

Bucătăria are corpurile de mobilă albastre, la fel ca și peretele din zonă. Pentru ca ea să nu apară dominant în spațiul deschis, arhitecții au prevăut corpurile suspendate albe, ca senzația de spațiu luminos și aerisit să fie predominantă. Separarea bucătărie se poate face însă cu ajutorul unor storuri venețiene, care pot fi glisate din perete și ale cărora lamele pot fi direcționate pentru mai multă lumină sau mai multă intimitate.

Bucătăria este amenajată într-un spațiu lung și îngust, dar totul bine organizat, cu loc de blat generos între chiuvetă și plită.

Bucătăria este amenajată într-un spațiu lung și îngust, dar totul bine organizat, cu loc de blat generos între chiuvetă și plită și cu electrocasnicele mari ascunse privirii dinspre living.

Când ai bucătărie deschisă către living contează mult aspectul ei. Cu cât mai minimală și mai ordonată cu atât și ambientul livingului e mai puțin încărcat.

Când ai bucătărie deschisă către living contează mult aspectul ei. Cu cât mai minimală și mai ordonată cu atât și ambientul livingului e mai puțin încărcat. De asemenea, la nivelul pardoselii s-a dorit gresie în bucătărie și s-a ales una deschisă la culoare. De ce? Pentru că e greu să nimerești culorile și texturile între un parchet din lemn și o gresie care imită lemnul, dar e mai ușor să găsești un covor care are una dintre culorile gresiei și să faci legătura dintre living și bucătărie cu ajutorul covorului.

Locul de televizor a fost prevăzut în cea mai bună zonă a livingului, cu lumina naturală provenind din spate. Această așezare este cea mai odihnitoare pentru ochi, mai ales că lumina naturală nu se reflectă în ecranul lui.

Locul de televizor a fost prevăzut în cea mai bună zonă a livingului, cu lumina naturală provenind din spate. Această așezare este cea mai odihnitoare pentru ochi, mai ales că lumina naturală nu se reflectă în ecranul lui.

Modul de iluminat este foarte important pentru că seara ambianța poate fi ușor modificată prin scenariul de lumini. Uite, spre exemplu locul de tv, rezultat în urma desființării zidurilor, cu rafturi ce îmbracă stâlpul de reizistență, este luminat la nivel de mobilier, iar efectul este de-a dreptul magic.

Modul de iluminat este foarte important pentru că seara ambianța poate fi ușor modificată prin scenariul de lumini. Uite, spre exemplu locul de tv, rezultat în urma desființării zidurilor, cu rafturi ce îmbracă stâlpul de reizistență, este luminat la nivel de mobilier, iar efectul este de-a dreptul magic.

Dormitorul este o cameră lungă și îngustă, așa că spre fereastră a fost poziționat patul, iar către ușa interioară spațiile de depozitare. Totul minimal, dar plăcut amenajat, pe gusturile proprietarilor.

Dormitorul este o cameră lungă și îngustă, așa că spre fereastră a fost poziționat patul, iar către ușa interioară spațiile de depozitare. Totul minimal, dar plăcut amenajat, pe gusturile proprietarilor.

Când dulapurile se pun în domritor, e bine ca prezența lor să fie cît mai puțin simțită.

Când dulapurile se pun în domritor, e bine ca prezența lor să fie cît mai puțin simțită pentru a nu da senzația de încărcat.

Există două băi în apartament, iar cea de serviciu a fost amenajată și cu loc de duș, mai ales că proprietarilor le place să aibă oaspeți pe care să-i găzduiască peste noapte.

Există două băi în apartament, iar cea de serviciu a fost amenajată și cu loc de duș, mai ales că proprietarilor le place să aibă oaspeți pe care să-i găzduiască peste noapte.

Baia matrimonială a fost excelent exploatată cu mobilier perimetral care să poată servi și ca loc pentru machiaj. Totul gândit la centimetru.

Baia matrimonială a fost excelent exploatată cu mobilier perimetral care să poată servi și ca loc pentru machiaj. Totul gândit la centimetru. În loc de bideu s-a montat un duș aproap ede vasul de toaletă. Spații de depozitare din plin și multe funcțiuni în această baie.

adelaparvu.com despre apartament 2 camere cu loc de bancheta, design interior Missura Arquitetura, Foto Missura Arquitetura (11)

Foto: Missura Arquitetura

6 raspunsuri pentru Apartament reorganizat pentru mai mult spațiu

  1. Carmen spune:

    Foarte frumos si luminos apartamentul, doar ca nu am vazut in imaginiile prezentate unde sunt pozitionate cateva electrocasnice de baza – cuptorul, masina de spalat rufe, cuptorul cu microunde, eventual masina de spalat vase.

  2. Alexandra spune:

    Frumos si iar frumos. M-am indragostit de acele storuri venetiene care despart livingul de bucatarie. Am cautat pe net mai multe informatii si nu am gasit nimic. Imi puteti spune, va rog, unde le putem gasi? Oare in Brasov exista pe undeva? Sau macar online. Multumesc mult!

  3. Emanuela Besciu spune:

    Imi place foarte mult covorul din living, imi poti spune unde il pot gasi?
    Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *