KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
Galenul se regăsește și în living prin tapițeria fotoliilor și câteva perne decorative. Tablourile colorează ambientul și creionează o poveste, una personală a tinerilor proprietari. Din spațiul livingului se accede în altă cameră, inițial dormitor, acum transformată în spațiu de birou.

In apartamente, Design Interior

Apartament de 3 camere vesel amenajat

De multe ori ceea ce exprimă oamenii cu privire la ambientul locuinței lor este rezumat în câteva cuvinte cheie: vesel, luminos, spațios. Dar cum faci asta când este vorba despre un apartament de bloc? Apoi, ce înseamnă vesel? Pentru cei mai mulți înseamnă o stare de bine care să fie indusă și prin culori, texturi și personalizare. Am ales să-ți prezint azi locuința unui cuplu tânăr pasionat de călătorii, lectură și gătit, care a visat ca apartamentul de 90 de metri pătrați să fie mai bine organizat și adaptat preferințelor lor. Și pentru că nu se puneau de accord între ei cu privire la abordarea de stil (ea își dorea ceva colorat, iar el visa la ceva scandinav), au apelat la arhitecții de la biroul Widawscy Studio Architektury, care a reușit să împace gusturile celor doi. Dar hai să vezi ideile aplicate aici pentru fiecare zonă în parte.

Deși suprafața totală a apartamentului era destul de generoasă, adică 90 de metri pătrați cu tot cu balcoane, comparimentarea nu era dintre cele mai fericite. Arhitecții au prevăzut deschiderea bucătăriei către camera de zi și includerea spațiului locgiei în cel al bucătăriei. Au extins astfel spațiul și au fluidizat circualțai în locuință, mai ales că din living se accede către un al doilea dormitor, transformat acum în spațiu de birou. Desigur, toate modificările s-au făcut numai după consultarea unui inginer de structuri, pe baza unei expertize tehnice și după obținerea aprobărilor necesare.

Deși suprafața totală a apartamentului era destul de generoasă, adică 90 de metri pătrați cu tot cu balcoane, comparimentarea nu era dintre cele mai fericite. Arhitecții au prevăzut deschiderea bucătăriei către camera de zi și includerea spațiului locgiei în cel al bucătăriei. Au extins astfel spațiul și au fluidizat circualțai în locuință, mai ales că din living se accede către un al doilea dormitor, transformat acum în spațiu de birou. Desigur, toate modificările s-au făcut numai după consultarea unui inginer de structuri, pe baza unei expertize tehnice și după obținerea aprobărilor necesare.

Separarea dintre living și bucătărie s-a făcut prin intermediul mesei insulă. Deasupra acesteia este instalată hota, al cărui burlan de evacuare este mascat în plafonul fals. Prezența mesei insulă ascunde vizual o mare parte din pardoseala bucătăriei, care este diferită de cea a livingului, dar montată similar. În living este parchet, iar în bucătărie este gresie cu aspect de parchet.

Separarea dintre living și bucătărie s-a făcut prin intermediul mesei insulă. Deasupra acesteia este instalată hota, al cărui burlan de evacuare este mascat în plafonul fals. Prezența mesei insulă ascunde vizual o mare parte din pardoseala bucătăriei, care este diferită de cea a livingului, dar montată similar. În living este parchet, iar în bucătărie este gresie cu aspect de parchet.

Bucătăria este foarte ordonat amenajată cu mobilă albă realizată ep comandă, fără mânere vizibile, ci echipată cu sisteme push. Un perete întreg din bucătărie a fost placat cu faiantă de tip patchwork care aduce un plus de culoare și veselie în ambient. Aspectul plăcilor ceramice este similar unui tapet. Pe acest fundal un corp lung de mobilă suspendat se citește clar prin contrast, iar zona mesei este marcată printr-un design vintage.

Bucătăria este foarte ordonat amenajată cu mobilă albă realizată pe comandă, fără mânere vizibile, ci echipată cu sisteme push. Un perete întreg din bucătărie a fost placat cu faiantă de tip patchwork care aduce un plus de culoare și veselie în ambient. Aspectul plăcilor ceramice este similar unui tapet. Pe acest fundal un corp lung de mobilă suspendat se citește clar prin contrast, iar zona mesei este marcată printr-un design vintage.

Locul de luat masa este nota veselă din ambientul bucătăriei. Pe fundalul deschis al pardoselii și cu mult alb în jur pe suprafețe mari, scaunele galbene sunt foarte vizibile și ei conferă din start o notă solară locului. Este un truct binevenit în orice ambient ca petele de culoare să fie prezente prin obiecte care se pot înlocuit ușor, cu ar fi scaunele.

Locul de luat masa este nota veselă din ambientul bucătăriei. Pe fundalul deschis al pardoselii și cu mult alb în jur pe suprafețe mari, scaunele galbene sunt foarte vizibile și conferă din start o notă solară locului. Este un truct binevenit în orice ambient ca petele de culoare să fie prezente prin obiecte care se pot înlocuit ușor, cu ar fi scaunele. Piesa de mobilier vintage, alături de corpul de iluminat ce marchează locul mesei sunt piesele care conferă personalitate.

Galenul se regăsește și în living prin tapițeria fotoliilor și câteva perne decorative. Tablourile colorează ambientul și creionează o poveste, una personală a tinerilor proprietari. Din spațiul livingului se accede în altă cameră, inițial dormitor, acum transformată în spațiu de birou.

Galbenul se regăsește și în living prin tapițeria fotoliilor și câteva perne decorative. Tablourile colorează ambientul și creionează o poveste, una personală a tinerilor proprietari. Din spațiul livingului se accede în altă cameră, inițial dormitor, acum transformată în spațiu de birou.

Zona de birou servește și ca încăpere pentru oaspeți, de aceea canapeaua prezentă aici este un model extensibil. Biblioteca generoasă are și spații de depozitare în partea de jos, unde corpurile au uși. Peretele de accent cu cărămidă aparentă personalizează încăperea alături de corpurile de iluminat și tablourile prezente în zona mesei de birou.

Zona de birou servește și ca încăpere pentru oaspeți, de aceea canapeaua prezentă aici este un model extensibil cu spătarul rabatabil. Biblioteca generoasă are și spații de depozitare în partea de jos, unde corpurile au uși. Peretele de accent cu cărămidă aparentă personalizează încăperea alături de corpurile de iluminat și tablourile prezente în zona mesei de birou.

Înspre fereastră a fost prevăzut locul mesei de birou, iar deasupra sunt tablouri, obiecte și fotografii preferate de proprietari.

Înspre fereastră a fost prevăzut locul mesei de birou, iar deasupra sunt tablouri, obiecte și fotografii preferate de proprietari.

O idee simpatică este expunerea unor obiecte dragi, cum ar fi aparate foto vechi, în cadrul unor rame. Astfel, ansamblul decorativ este unitar, iar piesele vechi scoase în evidență.

O idee simpatică este expunerea unor obiecte dragi, cum ar fi aparatele foto vechi, în cadrul unor rame. Astfel, ansamblul decorativ este unitar, iar piesele vechi scoase în evidență.

Locul de televizor din living nu este unul central, ci mai ascuns, dar poziționat opus față de canapea. Prin prezența tablourilor, ecranul tv aproape că se pierde, ceea ce și-au dorit și proprietarii.

Locul de televizor din living nu este unul central, ci mai ascuns, dar poziționat opus față de canapea. Prin prezența tablourilor, ecranul tv aproape că se pierde, ceea ce și-au dorit și proprietarii.

Holul a fost și el personzalizat prin îmbrăcarea pereților cu tapet și montarea unor instalații luminoase. Aceste personalizări au legătură cu pasiunea proprietarilor pentru călătorii. Din hol se accede către dormitorul matrimonial și către cele două băi ale locuinței.

Holul a fost și el personzalizat prin îmbrăcarea pereților cu tapet și montarea unor instalații luminoase. Aceste personalizări au legătură cu pasiunea proprietarilor pentru călătorii. Din hol se accede către dormitorul matrimonial și către cele două băi ale locuinței.

Dormitorul matrimonial are un aer puțin formal, grație peretelui de accent îmbrăcat cu cărămidă decorativă. Pe fundal acestui perete ies în evidență instalația de corpuri de iluminat, dar și tablourile colorate - accentele vsele dorite de către proprietară.

Dormitorul matrimonial are un aer puțin formal, grație peretelui de accent îmbrăcat cu cărămidă decorativă. Pe fundal acestui perete ies în evidență instalația de corpuri de iluminat, dar și tablourile colorate – accentele vesele dorite de către proprietară.

De remarcat faptul că în locul noptierelor aici sunt poziționate o măsuță și respectiv o comodă, ambele menite să ofere suficient loc pentru cărți, ambii soți fiind cititori înrăiți. 

De remarcat faptul că în locul noptierelor aici sunt poziționate o măsuță și respectiv o comodă, ambele menite să ofere suficient loc pentru cărți, ambii soți fiind cititori înrăiți.

În dormitorul matrimonial a fost instalat și locul de dormit al câinelui familiei. O saltea conforatbilă lângă pat este exact ce era nevoie. Pentru locul câinelui s-a avut în vedere ca pe această parte a patului să existe mai mult spațiu între pat și perete.

În dormitorul matrimonial a fost instalat și locul de dormit al câinelui familiei. O saltea conforatbilă lângă pat este exact ce era nevoie. Pentru locul câinelui s-a avut în vedere ca pe această parte a patului să existe mai mult spațiu între pat și perete.

În fața patului există două spații funcționale: dressingul deschis către zona de odihnă și baia matrimonială separată cu ușă interioară.

În fața patului există două spații funcționale: dressingul mascat la nevoie cu draperii, dar de regulă lăsat deschis către zona de odihnă și baia matrimonială separată cu ușă interioară.

Baia matrimonială este amenajată în alb și negru, dar modelel plăcilor ceramice sunt cele care conferă dinamism și un aer tineresc spațiului. Mobila lavoarului cu textură din lemn pare pe fundalul ab-negru ca o pată de culoare, una solară, naturală.

Baia matrimonială este amenajată în alb și negru, dar modelel plăcilor ceramice sunt cele care conferă dinamism și un aer tineresc spațiului. Mobila lavoarului cu textură din lemn pare pe fundalul ab-negru ca o pată de culoare, una solară, naturală și da, are o notă jucăușă având în vedere faptul că în loc de picioare are montate roți.

În locul căzii, tinerii soți au optat pentru un duș, marcat și prin finisaje diferite față de restul ambientului. Zona de cărămidă aparentă vine să spargă monotonia plăcilor alb-negre și să adauge un plus de textură și culoare în ambient, în completarea mobilierului din lemn.

În locul căzii, tinerii soți au optat pentru un duș, marcat și prin finisaje diferite față de restul ambientului. Zona de cărămidă aparentă vine să spargă monotonia plăcilor alb-negre și să adauge un plus de textură și culoare în ambient, în completarea mobilierului din lemn. Spațiul de depozitare este mascat de uși din MDF albe, montate ca o placare de perete în zona opusă bateriei de duș.

A doua baie din locuință este amenajată în același stil ca și cea matrimonială, dar este marcată și de o ușă haioasă cu hublou.

A doua baie din locuință este amenajată în același stil ca și cea matrimonială, dar este marcată și de o ușă haioasă cu hublou. De asemenea, în cea de-a doua baie a fost păstrată cada, numai bună pentru un viitor copil al familiei. O locuință plăcută, aerisită, actuală unde notele vesele sunt date prin prezența obiectelor mici, dar colorate și prin combinații inspirate de materiale și texturi. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare apartament 90 mp, design interior Widawscy Studio Architektury, Foto Tomasz Borucki (14)

Foto: Tomasz Borucki  

 

 

4 raspunsuri pentru Apartament de 3 camere vesel amenajat

  1. Adriana spune:

    Cat de mult imi place! Multumesc pentru postare, pentru mine e o sursa de inspiratie „stufoasa”.

    In al doilea rand, voiam sa va intreb: oare unde as putea gasi corpuri de iluminat ca cel din living (si nu numai)? Pe Creativesc am gasit, doar ca exclusiv pe rosu.

    Multumesc,
    Adriana

  2. Dinu Claudia spune:

    Buna Adela,
    MUutumim pentru atatea idei inspirationale!:)Imi poti spune te rog,de unde as putea procura un tapet ca cel de pe hol?
    Ganduri bune,
    Claudia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *