KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
În zona de living ferestre mari sunt cele care atrag atenția. Deși Noelia spune că îi dau mari bătăi de cap când trebuie curățate e fericită că le are. În living totul este grupat frumos pentru ca oricine se așază pe canapea să poată privi către exterior. În spatele canapelei, sub scară sunt zone de depozitare, dar fiind ascunse nu domină interiorul. Mult lemn, decorațiuni textile cât trebuie și zona de gri ce marchează accesul către etaj.

In Case, Design Interior

Înconjurată de pădure

Tu cum ți-ai închipui locul unde să-ți încarci bateriile? Undeva înconjurat de alți vecini sau un refugiu undeva în natură? Când viața de zi cu zi e agitată și săptămânile zboară mai repede decât ți-ai dori, poate că apropierea de natură este pentru mulți calea pentru a se regăsi. Undeva unde să fie liniște, undeva unde să simți că timpul curge în ritm cu natura, undeva unde să fii tu cu tine și cu ai tăi. Am ales să-ți prezint azi o casă din lemn și piatră, un adevărat sanctuar al relaxării pentru o familie care are băieți gemenii. Soții, ea de origine spaniolă, el jumătate danez, jumătate olandez s-au cunoscut la Barcelona și împreună au acum un brand de fashion – Meisïe. Amândoi activează într-o industrie care-i ține mereu în alertă. După succesul cu firma lor, după multă muncă, amândoi visau pentru familia lor la o casă înconjurată de pădure. Și și-au împlinit visul. Hai să vezi și tu cum arată casa lor.

Casa este construită din lemn, iar soclul la exterior este placat cu piatră. Proprietarii au apelat la un constructor local care le-a ridicat casa, dar le-a făcut și mare parte din mobila de la interior. Ferestrele mari au fost dorite de către proprietari pentru a vedea la interior pădurea din jur. Poziția terenului oferă intimitate multă, așa că ferestrele mari sunt pe deplin justificate. Și pe timpul serii totul se vede de-a dreptul spectaculos.

Casa este construită din lemn, iar soclul la exterior este placat cu piatră. Proprietarii au apelat la un constructor local care le-a ridicat casa, dar le-a făcut și mare parte din mobila de la interior. Ferestrele mari au fost dorite de către proprietari pentru a vedea la interior pădurea din jur. Poziția terenului oferă intimitate multă, așa că ferestrele mari sunt pe deplin justificate. Și pe timpul serii totul se vede de-a dreptul spectaculos.

Chiar dacă gusturile lor nu erau similare vivazi de design interior, el dorindu-și ceva nordic cu mult alb, ea ceva mai contemporan cu mult gri, atunci când a venit vorba despre casa lor, Noelia Peinado și Marc Sorensen au știut că ceea ce doreau amândoi era de fapt o casă în natură, departe de vecini, de zgomot, de forfotă. Au găsit un teren în zona montană La Molina din Catalonia, aproape de pârtiile de ski, dar suficient de retras pentru a se bucura de relaxare în familie. Și au avut noroc să dea peste un constructor talentat care le-a ridicat casa din lemn așa cum și-au dorit: spații confortabile, dar nu imense, însă cu ferestre generoase deschise către pădure. Constructorul, de altfel și un tâmplat iscusit, le-a făcut și mare parte din mobila de la interior. Și ce interior plăcut are această casă!

Intrarea în casă se face pe un mic hol, care vorbește despre stilul general al interiorului: simplu, contemporan, dar cald. Lemnul deschis la culoare este combinat cu zone de gri, iar decorațiunile textile, în special covoarele adaugă culoare interiorului.

Intrarea în casă se face pe un mic hol, care vorbește despre stilul general al interiorului: simplu, contemporan, dar cald. Lemnul deschis la culoare este combinat cu zone de gri, iar decorațiunile textile, în special covoarele aduse din India de către proprietari și-au găsit locul aici, conferind culoare interiorului.

Din holul casei se ajunge în zona de sufragerie care este deschisă către bucătărie și către living. Practic un parter open-space pe unde lumina naturală pătrunde din plin și odată cu ea ferestree devin adevărate tablouri vii, căci lasă pădurea să pătrundă la interior.

Din holul casei se ajunge în zona de sufragerie care este deschisă către bucătărie și către living. Practic, un parter open-space pe unde lumina naturală pătrunde din plin și odată cu ea ferestrele devin adevărate tablouri vii, căci lasă pădurea să facă parte din ambianța de la interior, aducând textură și culoare. Este un aspect care contează mult în condițiile în care designul interior este minimal ca și schemă cromatică, la fel și ca forme ale mobilierului.

Bucătăria este amenajată ca într-o nișă marcată de un blat de masă de tip bar. Partea frumoasă este că la vedere sunt puține dotări, astfel încât aspectul general al parterului să nu fie alterat de electrocasnice.

Bucătăria este amenajată ca într-o nișă marcată de un blat de masă de tip bar. Partea frumoasă este că la vedere sunt puține dotări, astfel încât aspectul general al parterului să nu fie alterat de electrocasnice. În lateral este un suport pentru sticle de vin inspirat dintr-un restaurant francez, iar în fața ferestrei generoase este poziționată chiuveta.

Bucătăria nu este mare, dar este excelent organizată în U. Partea de plită cu hotă este ascunsă prinvirii dinspre living, la fel și zona de frigider și alte electrocasnice încorporabile. Blaturile mobilierului sunt cu microciment, iar în jurul fridigerului și în spatele plitei pereții sunt placați cu foi de ardezie, o piatră care îmbrătrânește frumos. Totul în lemn și gri, dar covorul colorat este exact pata de culoare care trebuia.

Bucătăria nu este mare, dar este excelent organizată în U. Partea de plită cu hotă este ascunsă privirii dinspre living, la fel și zona de frigider și alte electrocasnice încorporabile. Blaturile mobilierului sunt cu microciment, iar în jurul fridigerului și în spatele plitei pereții sunt placați cu foi de ardezie, o piatră care îmbrătrânește frumos. Totul în lemn și gri, dar covorul colorat este exact pata de culoare care trebuia.

Blatul de tip bar ajută și atunci când masa este servită în sufragerie, funcționând ca un oficiu. Dar ce minunat se vede pe ferestre totul și cât de mult contează ca obiectele prezente într-un spațiu ca acesta să fie simple, la fel ca și finisajele. Corpurile de iluminat sunt specifice designului danez al anilor 50 și sunt achizișionate de la SuperStudio.

Blatul de tip bar ajută și atunci când masa este servită în sufragerie, funcționând ca un oficiu. Dar ce minunat se vede pe ferestre totul și cât de mult contează ca obiectele prezente într-un spațiu ca acesta să fie simple, la fel ca și finisajele. Corpurile de iluminat sunt specifice designului danez al anilor 50 și sunt o replică după cele originale achiziționate de la SuperStudio.

În zona de living ferestre mari sunt cele care atrag atenția. Deși Noelia spune că îi dau mari bătăi de cap când trebuie curățate e fericită că le are. În living totul este grupat frumos pentru ca oricine se așază pe canapea să poată privi către exterior. În spatele canapelei, sub scară sunt zone de depozitare, dar fiind ascunse nu domină interiorul. Mult lemn, decorațiuni textile cât trebuie și zona de gri ce marchează accesul către etaj.

În zona de living ferestre mari sunt cele care atrag atenția. Deși Noelia spune că îi dau mari bătăi de cap când trebuie curățate e fericită că le are. În living totul este grupat frumos pentru ca oricine se așază pe canapea să poată privi către exterior. În spatele canapelei, sub scară sunt zone de depozitare, dar fiind ascunse nu domină interiorul. Mult lemn, decorațiuni textile cât trebuie și zona de gri ce marchează accesul către etaj. Toată casa beneficiază de încălzire prin pardoseală.

Dormitoarele nu sunt mari, dar sunt foarte confortabile și cu ferestre mari. Senzația dorită de către proprietari a fost ca atunci când se trezesc să aibă impresia că se trezesc direct în natură.

Dormitoarele nu sunt mari, dar sunt foarte confortabile și cu ferestre mari. Senzația dorită de către proprietari a fost ca atunci când se trezesc să aibă impresia că se trezesc direct în natură. Griurile prezente la interior se schimbă în funcție de intensitatea soarelui și de culorile arborilor, așa că nu e nevoie de mai multă culoare când în fața ta ai peisajele oferite de către natură.

Băile sunt i ele în ton cu restul casei și pentru a asta s-a folosit în loc de gresie și faianță microcimentul. Astfel zonele umede sunt bine protejate, iar lemnul este frumos pus în evidență prin contrastul cu griurile.

Băile sunt și ele în ton cu restul casei și pentru asta s-a folosit în loc de gresie și faianță microcimentul. Astfel, zonele umede sunt bine protejate, iar lemnul este frumos pus în evidență prin contrastul cu griurile.

Camera gemenilor este simplu și funcțional gîndită, dar atât de plăcută grație arhitecturii casei și a nuanțelor decorațiunilor textile folosite.

Camera gemenilor este simplu și funcțional gîndită, dar atât de plăcută grație arhitecturii casei și a nuanțelor decorațiunilor textile folosite. Fereastra de mansardă Velux conferă o lumină magică la interior, în zona dintre paturi, ca un ochi perfect poziționat pentru a admira cerul pe timp de noapte din pat și pentru ca pe timp de zi lumina să pătrundă exact unde este nevoie de ea.

La parter, zona de zi are acces direct către terasa închisă cu uși generoase culisante. Într-un colț al parterului un mic godin conturează colțul de relaxare în serile reci.

La parter, zona de zi are acces direct către terasă separată de interior cu uși generoase culisante. Într-un colț al parterului un mic godin conturează colțul de relaxare, unde, în serile reci, familia se strânge în jurul lui pentru a admira natura și a depăna povești.

Da, să ai un loc al tău fiind cu cei dragi alături. Să te reîncarci cu natură, cu vântul care vorbește prin crengile arborilor, cu trilurile păsărilor, cu mirosul de lemn și pâmânt umed.

Da, să ai un loc al tău fiind cu cei dragi alături este un mare privilegiu și o adevărată bucurie. Să te reîncarci cu natură, cu vântul care vorbește prin crengile arborilor, cu trilurile păsărilor, cu mirosul de lemn și pâmânt umed, cu nuanțele vegetației care se schimbă mereu și singura agitație să o vezi în goana norilor care traversează cerul… Un vis frumos care pentru această familie a devenit realitate. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa de vacanta din lemn si piatra, La Molina, Foto Stella Rotger (4)

Foto: Stella Rotger

8 raspunsuri pentru Înconjurată de pădure

  1. Marcela spune:

    Casa este grozava!Imi place tare mult culoarea lemnului.Toate lucrurile din casa sunt in armonie.O casa in care sa petreci timp alaturi de cei dragi si de prieteni.Multumesc,Adela pt bucuria pe care ne-o aduci, prezentandu-ne aceste locuinte minunate din care ne putem inspira cu totii.

  2. Zancu Paraschiva spune:

    super

  3. Simona spune:

    Foarte frumos! Mi-am cumparat de curand un teren la munte fix pentru o astfel de casa. Acum sunt la stadiul de a incepe sa caut un constructor pentru casa din lemn…mi-as dori tare mult sa gasesc unul din Romania in care pot avea incredere…
    Dna Parvu, daca dvs ar trebui sa va faceti o adtfel de casa de lemn, la cine ati apela? V-as ramane recunoscatoare pentru o eventuala recomandare in private.
    Toate cele bune!

    BFBB4BC0-444D-4FCD-9F39-24E6214C8325

  4. MARIA spune:

    Foarte frumos este visul meu neimplinit.
    Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *