KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
Pentru viața de familie este ideal un spațiul deschis, unde toți membrii să se poată vedea și să poată relaționa. Dar soluția cu spațiul deschis contează mult în funcție de fiecare familie. Aici s-a propus această soluție și pentru că plafonul merita păstrat, vorbind despre istoria clădirii, dar și pentru că ferestrele erau dispuse pe o singură latură a spațiului, iar separarea lor ar fi dus la obinerea unor camere mici.

In apartamente, Design Interior

Apartament amenajat pentru o familie cu 3 copii

După ce au moștenit un apartament cu două camere, proprietarii acestei locuințe, care au trei copii activi, au reușit să cumpere garsoniera aflată la același etaj. Aveau practic două locuințe pe care vroiau să le unească și din care să reușească să obțină un apartament suficient de încăpător pentru familia lor. În plus, tatăl lucrează acasă și vroia neapărat un loc de birou. Nu știau cum să procedeze pentru a organiza bine totul, mai ales că pentru cei trei copii nu aveau decât o singură încăpere, așa că au apelat la designerul Maria Pilipenko, despre care au aflat de la alți prieteni. Designerul a avut grijă să păstreze măcar în zona de zi tavanul apartamentului aflat într-o clădire veche, ridicată la 1901 în Moscova, dar din păcate în zona de dormitoare nu a mai fost posibil pentru că trebuiau mascate instalațiile, cele de ventilație și electrice. Dar hai să vezi cum a ieșit locuința după amenajare, dar nu înainte de a-ți posta planul actual al ei.

Locuința a rezultat din aplipirea unui apartament de trei camere cu o garsonieră.

Locuința a rezultat din alipirea unui apartament de două camere cu o garsonieră. Inițial holul de la intrare era comun cu a fostelor locuințe, adică zona de acces în fosta garsonieră (stânga) și fostul apartament (dreapta). Totul a fost modificat și recompartimentat în funcție de poziția ferestrelor.

Holul de acces în casă este prevăzut cu mobilier pentru depozitare, dar și o masă consolă la îndemână pentru lăsat cheile și scrisoriile din cutia poștală. În zona de hol pardoseala este din plăci ceramice, mai departe continuându-se cu parchet.

Holul de acces în casă este prevăzut cu mobilier pentru depozitare, dar și o masă consolă la îndemână pentru lăsat cheile și scrisoriile din cutia poștală. În zona de hol pardoseala este din plăci ceramice, mai departe continuându-se cu parchet.

adelaparvu.com despre apartament pentru familie, Moscova, Design interior Maria Pilipenko, Foto Sergey Krasyuk (18)

Mobilierul pentru depozitare din hol are o mică bachetă pentru ca cei mici să se poată încălța mai comod, dar cea mai mare parte din depozitare este mascată după ușile dulapului din zonă pentru ca lucrurile să nu fie la vedere.

Mobilierul din hol are o mică bachetă pentru ca cei mici să se poată încălța mai comod, dar cea mai mare parte din depozitare este mascată după ușile dulapului din zonă pentru ca lucrurile să nu fie la vedere.

Accesul din hol se face direct în zona de zi, unde funcțiunile sunt înșiruite: living, sufragerie și bucătărie, iar în lateralul acestora este separat biroul și mai departe cămara.

Accesul din hol se face direct în zona de zi, unde funcțiunile sunt înșiruite: living, sufragerie și bucătărie, iar în lateralul acestora este separat biroul și mai departe cămara.

Pentru viața de familie este ideal un spațiul deschis, unde toți membrii să se poată vedea și să poată relaționa. Dar soluția cu spațiul deschis contează mult în funcție de fiecare familie. Aici s-a propus această soluție și pentru că plafonul merita păstrat, vorbind despre istoria clădirii, dar și pentru că ferestrele erau dispuse pe o singură latură a spațiului, iar separarea lor ar fi dus la obinerea unor camere mici.

Pentru viața de familie este ideal un spațiul deschis, unde toți membrii să se poată vedea și să poată relaționa. Dar soluția cu spațiul deschis contează mult în funcție de fiecare familie. Aici s-a propus această soluție și pentru că plafonul merita păstrat, vorbind despre istoria clădirii, dar și pentru că ferestrele erau dispuse pe o singură latură a spațiului, iar separarea lor ar fi dus la obinerea unor camere mici. În dreapta se poate observa ușa cămării.

Bucătăria este organizată pe o singură latură, iar designerul a propus o mobilare cât mai sumară pentru a nu încărca spațiul. În schimb, față-n față cu fereastra din dreptul bucătăriei este ușa de acces către cămară, unde sunt depozitate toate cee necesare lucrului din bucătărie.

Bucătăria este organizată pe o singură latură, iar designerul a propus o mobilare cât mai sumară pentru a nu încărca spațiul. În schimb, față-n față cu fereastra din dreptul bucătăriei este ușa de acces către cămară, unde sunt depozitate mare parte din cele necesare lucrului din bucătărie.

O nișă existentă în spațiul corespondent bucătăriei a fost păstrată de către designer și pusă în evidență prin placare peretelui cu cărămidă. Interiorul nișei este placat cu plăci ceramice glazurate, deci un contrast de textură între cărămidă și ceramică care aduce o strălucire subtilă în zonă alături de rafturile din sticlă.

O nișă existentă în spațiul corespondent bucătăriei a fost păstrată de către designer și pusă în evidență prin placare peretelui cu cărămidă. Interiorul nișei este placat cu plăci ceramice glazurate, deci un contrast de textură între cărămidă și ceramică care aduce o strălucire subtilă în zonă alături de rafturile din sticlă.

Spațiul de birou este separat cu tâmplărie metalică și foi mari de sticlă, care lasă lumina naturală să pătrundă și în acest loc de lucru configurat acasă. Din birou se poate vedea întreaga zonă de zi, ceea ce alungă senzația de claustrofobie.

Spațiul de birou este separat cu tâmplărie metalică și foi mari de sticlă, care lasă lumina naturală să pătrundă și în acest loc de lucru configurat acasă. Din birou se poate vedea întreaga zonă de zi, ceea ce alungă senzația de claustrofobie.

Zoa de birou are și un mic loc de conversație, marcat de o canapea. La nevoie, acest spațiu poate deveni o mică încăpere pentru oaspeții ocazionali.

Zoa de birou are și un mic loc de conversație, marcat de o canapea. La nevoie, acest spațiu poate deveni o mică încăpere pentru oaspeții ocazionali.

De partea opusă canapelei este organizată masa de birou totul tratat armonios din punct de vedere al culorilor și materialelor.

De partea opusă canapelei este organizată masa de birou totul tratat armonios din punct de vedere al culorilor și materialelor.

Peretele din zona de birou, care este vizibil din zona de zi, este îmbrăcat, la fel ca și cel din bucătărie cu cărămidă aparentă, legându-se astfel funcțiunile între ele.

Peretele din zona de birou, care este vizibil din zona de zi, este îmbrăcat, la fel ca și cel din bucătărie cu cărămidă aparentă, legându-se astfel funcțiunile între ele.

Dormitorul matrimonial este elegant amenajat, iar designerul s-a folosit de existența unei nișe în acest spațiu, nișă pe care apăstrat-o pentur a marca locul patului. În interiorul nișe a prevăzut o tăblie supradimensionată care preia forma și care este tapițată cu un material luxos.

Dormitorul matrimonial este elegant amenajat, iar designerul s-a folosit de existența unei nișe în acest spațiu, nișă pe care apăstrat-o pentur a marca locul patului. În interiorul nișe a prevăzut o tăblie supradimensionată care preia forma și care este tapițată cu un material luxos.

În lateralul patului este prevăzut dulapul, pe care designerul l-a gândit să fie în același ton de culoare cu al finisajului pereților. Chiar dacă are ușile din fronturi frezate nu încarcă spațiul de odihnă, iar ușile sunt gîndite mai înguste pentru a putea fi mai ușor accesate.

În lateralul patului este prevăzut dulapul, pe care designerul l-a gândit să fie în același ton de culoare cu al finisajului pereților. Chiar dacă are ușile din fronturi frezate nu încarcă spațiul de odihnă, iar ușile sunt gîndite mai înguste și culisante pentru a putea fi mai ușor accesate.

Detaliu de noptieră și aplică de perete din dormitorul matrimonial, accente care contează în simetria urmărită a camerei.

Detaliu de noptieră și aplică de perete din dormitorul matrimonial, accente care contează în simetria urmărită a camerei.

La intrarea în dormitorul matrimonial culoarul din fața patului este liber, ca atare comoda cu sertare prezentă aici poate fi ușor accesată.

La intrarea în dormitorul matrimonial culoarul din fața patului este liber, ca atare comoda cu sertare prezentă aici poate fi ușor accesată.

Detaliu cu comoda din dormitorul matrimonial. Griurile sunt odihnitoare, iar alăturarea cu orice alte culori te fac să le percepi altfel. De aceea designerii folosesc preponderent griurile și nu bejurile, pentru că sunt mai versatile și pun în evidență repede alte culori, deci atmosfera poate fi schimbată doar prin înlocuirea obiectelor decorative.

Detaliu cu comoda din dormitorul matrimonial. Griurile sunt odihnitoare, iar alăturarea cu orice alte culori te fac să le percepi altfel. De aceea designerii folosesc preponderent griurile și nu bejurile, pentru că sunt mai versatile și pun în evidență repede alte culori, deci atmosfera poate fi schimbată doar prin înlocuirea obiectelor decorative.

Locul de lavoar din baia matrimonială este simetric gândit. Albul și albastru se combină frumos cu textura din lemn a mobilierului prezent aici.

Locul de lavoar din baia matrimonială este simetric gândit. Albul și albastru din motivele tapetului se combină frumos cu finisajul gri al mobilierului prezent aici.

Zona de duș este mai aerisită, plăcile ceramice albe fiind dominante.

Zona de duș este mai aerisită, plăcile ceramice albe fiind dominante, iar tapetul prezente în zonele mai puțin expuse umezelii.

În aceeași cameră sunt organizate locurile de dormit șistudiu pentru trei copii, o provocare majoră pentru designer, care a avut în vedere un dressing separat față de cameră pentru ca în spațiul pe care-l împart copii, la mijloc să existe cât mai mult loc de joacă.

În aceeași cameră sunt organizate locurile de dormit șistudiu pentru trei copii, o provocare majoră pentru designer, care a avut în vedere un dressing separat față de cameră pentru ca în spațiul pe care-l împart copii, la mijloc să existe cât mai mult loc de joacă. Caracterul ludic al camerei este subliniat prin modul de decorare al plafonului.

Pentru doi dintre copii este realizat pe comandă un pat supraetajat. Astfel s-a economisit mult din spațiu.

Pentru doi dintre copii este realizat pe comandă un pat supraetajat. Astfel s-a economisit mult din spațiu.

Al treilea loc de dormit este configurat cu un pat pentru o singură persoană, care pe timpul zilei arată ca o canapea.

Al treilea loc de dormit este configurat cu un pat pentru o singură persoană, care pe timpul zilei arată ca o canapea.

Noptierele sunt prezente în spațiul camerei copiilor, dar ele marchează practic simetria camerei, fiind de o parte și de alta a ușii interioare și lângă locurile de dormit.

Noptierele sunt prezente în spațiul camerei copiilor, dar ele marchează practic simetria camerei, fiind de o parte și de alta a ușii interioare și lângă locurile de dormit.

Baia copiilor este la fel de elegantă pentru că e gândită și pentru mai tîrziu. Ca atare s-au ales piese în ton cu restul amenajării și nu în funcție de vârsta copiilor.

Baia copiilor este la fel de elegantă pentru că e gândită și pentru mai tîrziu. Ca atare s-au ales piese în ton cu restul amenajării și nu în funcție de vârsta copiilor. O locuință elegantă, colorată, cu accente inedite – toate gândite pentru viața de familie. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Sergey Krasyuk 

Un raspuns pentru Apartament amenajat pentru o familie cu 3 copii

  1. Ana spune:

    Cat de ingenios! Îmi place!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *