Flori de vara aranjate in sera Tria's

In Produse gradinarit, Shopping

Plante frumoase la preturi bune in Bucuresti

Am vizitat sera florăriilor Tria’s într-o zi aglomerată, chiar când primeau marfă din import, de la palmieri până la orhidee. Era sfârșitul verii, o zi fierbinte, iar în seră era și multă umezeală. Exact combinația care să te sufoce. Dar chiar și așa am avut parte de flori frumoase și cîteva idei de decorare cu jardiniere pentru garduri. Florăria a fost deschisă în urmă cu ceva ani, adică în 2002, de către cuplul Traian Săplăcan și Ria Schiettekatte, doi oameni minunați și foarte pasionați de grădinărit, plante și, în general, de frumos. De fiecare dată când au ocazia ei oferă flori la prețuri modice, în special pensionarilor, aducându-le zâmbetul pe buze. Și deseori îi întâlnești chiar în florării, muncind cot la cot cu ceilalți angajați pe care-i consideră parte din propria lor familie.

Revenind însă la vizita mea, vă spun că am rămas surprinsă să-i recunosc aici pe oamenii pe care îi vedem în florării, după tejghea, ca să zic așa. Nu m-aș fi gândit că florarii de la Tria’s muncesc și în seră! Pe căldura aceea sufocantă făceau inventarul la plante, le organizau și le îngrijeau. Doamne, dar ce mai munceau! Atunci mi-a căzut fisa: de aia știu ei așa de multe despre plante pentru că se ocupă de ele, nu doar le vând. Nu mai spun că cei tineri sunt absolvenți ai facultății de horticultură, deci clar știu despre ce e vorba.

Și culmea că într-una din Florăriile Tria’s îl găsești pe Carli Marian, inginer horticol de profesie, dar și colaborator al acestui blog. Este foarte talentat la realizarea de aranjamente florale și este o adevărată enciclopedie ambulantă. Știe foarte, foarte multe lucruri despre plante. De aceea l-am și cooptat în echipa. Ar fi meritat să-și facă un blog propriu, dar nu are timp. Mă bucur însă că-ți poate oferi aici sfaturile sale prețioase. Dar pe lângă asta merită să-ți spun că e și foarte pasionatd e design floral și se pricepe de minune. Așa că dacă ai de organizat vreun eveniment și ești în căutare de aranjamente florale, ți-l recomand cu drag.

Chiar mă gândeam că noi românii avem multe prejudecăți. Intri într-un magazin și din start îl desconsideri pe vânzător, că e unu’ care vinde, în cazul acesta flori. Dar uite, te poți trezi că e un adevărat expert și că în timpul în care nu-l vezi în spatele tejghelei, el chiar știe horticultură, muncește în seră și se pricepe la ceea ce face. Iar când îl întrebi în florărie cum să îngrijească planta, nu-ți recită de pe instrucțiunile de pe cartonașe. A făcut școală pentru asta!

De aceea poți considera plantele la prețuri bune dacă le cumperi dintr-un loc în care muncesc specialiști. Ei știu să te sfătuiască cum să ai grijă de ele, dar mai ales știu ce-ți vând, se pricep să identifice calitatea și să o promoveze mai departe.
Dar la florăriile Tria’s chiar găsești plante la prețuri bune, mai ales că au mereu sera plină. Și dacă ai nevoie de ceva, fii sigur că aduc la comandă, mai ales pentru aranjamente florale și buchete de mireasă.

Cine e din București poate merge direct la seră ca să cumpere mai multe plante. Sera în e zona Pipera, iar florăriile sunt răspândite în toate zonele importante din Capitală.

6 raspunsuri pentru Plante frumoase la preturi bune in Bucuresti

  1. Wonderful article! This is the kind of information that are supposed to be shared across the net. Disgrace on search engines|Google} for not positioning this put up higher! Come on over and visit my site . Thank you =)

  2. Alin spune:

    Dl Traian este un om deosebit de amabil. Se vede ca tot ceea ce este acolo este facut din pasiune. De fiecare data cand am mers acolo m-am simtit extraordinar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *