Când îl întâlneşti prima dată s-ar putea să te frapeze lipsa sa de modestie, dar ea nu trebuie interpretată greşit. Hamid Nicola Katrib, care se prezintă arhitect de interior, provine dintr-o familie mixtă, tatăl său e libanez, iar mama sa româncă. A beneficiat de o educaţie bilingvă, vacanţe în două ţări diferite, şi după ce a absolvit facultatea de arhitectură de interior în Liban, ţară unde şi-a început şi cariera în domeniu, a decis să vină în România. De ce? Pentru că aici avea mai mari şanse să se prealizeze profesional, iar numele lui exotic să aibă mai puternică rezonanţă printre clienţii pretenţioşi. Doar se ştie că orice străin este văzut mult mai bine decât orice specialist român, nu?
Dincolo însă de promovarea intensă pe care şi-a făcut-o în presa din România, de relaţiile de aici, pot spune cu mâna pe inimă că-mi place enorm ceea ce creează. Domnle’, are gusturi, este sensibil şi munceşte foarte mult. Este extrem de migălos şi îşi cunoaşte valoarea. Ca atare nu se vinde deloc ieftin. Amenajările interioare pe care le concepe sunt clar categoria lux pentru că-i plac obiectele şi finisajele speciale, unicate.
După mai multe întâlniri pe care le-am avut cu el, ceea ce admir cel mai tare la el este încrederea în sine susţinută de multă muncă. Omul ăsta are multă vrăjeală, dar rezultatele activităţilor sale de designer de interior nu sunt deloc doar asta. Are o putere de convingere incredibilă. Ar putea să dea lecţii artiştilor, designerilor şi arhitecţilor despre cum să te prezinţi în faţa unui client şi cum să vorbeşti despre munca ta, dar şi cum să convingi un client că merită să investească în lucruri de cea mai bună calitate.
Şi nu doar că e talentat ca şi designer de interior, dar ştie să folosească orice oportunitate pe care o întrevede. Prima dintre ele: lipsa tablourilor din casele clienţilor săi. Aşa că s-a apucat de pictat, după ce, din lipsă de timp, renunţase în adolescenţă la acest hobby. Pentru prima sa serie de tablouri în ulei a organizat în martie 2012 şi o mini expoziţie –Moods- în care a prezentat 16 tablouri, la Penthouse Gallery, o locaţie interesantă din Bucureşti cu o panoramă unică asupra Palatului Parlamentului. Am fost şi eu acolo şi am rămas impresionantă de câtă lume a fost şi cum a ştiut să-şi promoveze şi această latură artistică, sensibilă care-l caracterizează. Bravo lui!
Like