Am observant că sunt multe firme românești care produc bunuri de calitate, dar care nu știu să se prezinte în fața publicului. Până la urmă e de înțeles ca atunci când ești preocupat de producție să-ți canalizezi eforturile în direcția asta, dar fără promovare e păcat să nu afle lumea despre produsele tale, nu-i așa?
De aceea există oameni ca mine, cu experiență, care au idei, care știu să scrie, care cunosc o mulțime de fotografi și care n-ar putea să conducă un atelier sau o fabrică, dar care se pricep să scrie prietenos și cunosc oameni care știu să facă fotografii frumoase (ai în articol câteva imagini de la fotografi din București, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Iași)
Orice postare pe un site care începe cu “firma noastră vă oferă”, și asta sub niște imagini mici și pixelate, îți cam taie apetitul. Ți-ai dori să găsești o comunicare mai relaxată și neapărat mai la obiect. Spre exemplu, pe multe site-uri din domeniul mobilierului și decorațiunilor, nu mai spun de construcții, găsești termeni de specialitate, care nu sunt explicați.
Dar mie mi s-a întâmplat în cei peste 15 ani de presă de casă și grădină să fiu întrebată ce înseamnă o masă insulă, canat de ușă sau fereastră batantă.
Cei din domeniu găsesc terminologia ca fiind de bază, dar când ai la îndemână imagini și schițe, e mult mai logic să-i indici omului clar și simplu totul. Când vine vorba de comunicare în acest domeniu, fiecare subiect e bine să-l tratezi ca pentru copilul tău, care descoperă lucruri noi. Nu, nu sunt proști oamenii, dar fiecare cunoaște termenii din domeniul în care lucrează. Așa că este greșit să te aștepți ca terminologia din sfera de activitate casă și grădină să fie cunoscută.
De asemenea, imaginile sunt foarte importante. Fără fotografii de calitate, explicite n-ai cum dovedi ca și producător că faci ceea ce relatezi prin text. Iar investiția în imagine rentează, cu atât mai mult cu cât social media este atât de activă și importantă acum. Cu un portofoliu bun de imagini îți acoperi necesarul pentru site, pentru pagina de Facebook, Pinterest, dar și pentru presă, cataloagele și pliantele pentru clienți, pentru târguri etc. Practic, plătești o singură dată, dar fotografiile le folosești peste tot!
LikeAm idei, scriu bine și cunosc mulți fotografi. Ești firmă producătoare și îți dorești o promovare de impact? Trebuie doar să mă contactezi :).
e o situatie „normala” in Romania… antreprenori care asteapta sa fie cunoscuti nu sa arate ce au facut 🙂