Îmi face mare plăcere să descopăr români care vor să revitalizeze branduri româneşti. În ţara asta a noastră se fac multe lucruri frumoase şi de calitate. Covoarele de Cisnădie sunt un brand cunoscut şi sunt acum aduse în prim plan de o firmă tânără, de oameni entuziaşti, creativi şi foarte bine documentaţi. Este vorba despre cei de la Flying Carpets, firmă care are două showroomuri în Bucureşti, iar curând îşi vor pune la punct şi site-ul.
Am fost într-unul din magazinele lor şi mi-a plăcut la nebunie. De ce? Pentru că pe lângă o ofertă impresionantă de covoare româneşti, aduc din toată lumea modele deosebite, pe care le descoperă la târgurile internaţionale. În plus, magazinul lor este şi galerie de artă. Dacă la nivelul pardoselii sunt nenumărate covoare expuse, pe pereţi, în această perioadă, am găsit minunatele lucrări ale pictoriţei Mirela Trăistaru. Ce idee ingenioasă! Chiar dacă mergi să arunci o privire în magazin şi nu cumperi nimic, tot rămâi cu ceva: îţi clăteşti ochiul cu artă contemporană românească. Asta da dedicaţie pentru clienţi.
Ok, dar hai să vă spun despre covoare. Cele de Cisnădie sunt promovate mai mult pentru că lumea este familiarizată cu ele, dar cei de la Flying Carpets aduc covoare de peste tot din ţară, de la fabricile cu tradiţie. Covoarele de Cisnădie sunt din lână românească, care este mai aspră, dar cu nişte modele superbe şi la super preţuri. Până pe 28 februarie 2013, aici găseşti covoare de Cisnădie de 2 x 3 metri la 300 lei, iar covoare de 2,4 x 3,3 metri la 400 lei! De la o firmă de covoare din Galaţi găsiţi în magazin modele orientale la preţuri bune. Se caută aceste covoare orientale pentru că lumea a început să înlocuiască mobila din PAL cu cea clasică, din lemn masiv, deci le potrivesc mai uşor în amenajările clasice.
Dar aici găseşti şi covoare din India sau Nepal realizate 100 % din fibre naturale, fără niciun un fel de coloranţi. Culoarea fibrei este păstrată şi, foarte interesant, sunt covoare din in şi cânepă, ceea ce nu ştiam că există. Mi-am închipuit că inul şi cânepa sunt pentru articole textile mai uşoare, nu pentru covoare. De asemenea, aici ai nenumărate modele de covoare turceşti, superb realizate cu modele vii şi ornamentaţii bogate, care au revenit în vogă la noi, mai ales după serialul de succes cu Magnificul :).
Mi-au atras atenţia şi covoarele superbe din mătase aduse din China şi Pakistan, care sunt extrem de plăcute la pipăit, moi şi catifelate, iar culorile minunate. Am descoperit şi covoare Bukhara în nuanţe speciale de roz, o mare raritate, şi turcoaz pastelat. Aveţi de unde alege. De fapt, cei de la Flying Carpets mi-au spus că, după ce intră în magazin, clienţii pur şi simplu nu se pot hotărî ce să cumpere, deoarece le plac prea multe modele :). Preţurile? Ei bine, covoarele cum sunt cele din mătase sau cele Buhara, realizate manual, sunt scumpe. E şi normal. Preţurile lor pot ajunge şi la 3000 de euro.
Cert este că la Flying Carpets găseşti orice model vrei şi te poţi încadra în orice buget. Uite, îţi spun orientativ că pentru un covor mare, de circa 2,5 x 3,5 metri, varietatea de preţuri este cuprinsă între 390 lei şi 3000 euro. Nu mai spun că aici găseşti ultimele noutăţi din lume, de la cele realizate manuale până la cele moderne din vâscoză ce par arse cu acid sau cu modele florale şi geometrice, dreptunghiulare sau ovale. Oamenii din magazin chiar e pricep la covoare şi sunt la zi cu tot ce e în tendinţe.
Mi-a plăcut şi că oferă transport gratuit în Bucureşti şi Ilfov pentru orice produse cumpărat, dar mai ales faptul că au programul de la 11 la 20 zilnic, deci poţi ajunge după servici să dai o raită în magazine. Sâmbăta e deschis de la 10 la 16.
Unde sunt magazinele lor? Pentru că n-au încă site-ul definitvat, trec aici datele, să le ai la îndemână. Magazine Flying Carpets – Bd. Titulescu 10 (foarte aproape de intersecţia cu Dr. Felix) şi Bd. Ghencea 126-132 ăn incinta HD Mall. Telefoane de contact: 0748.057.500/ 0722.302.375; mail office@flyingcarpets.ro.
9
Au trecut multi ani de la publicarea articolului dar eu acum l-am descoperit si ma intreb: Cum se poate sa fie preturi atat de mici pentru munca manuala atat de laborioasa? Citez, ,,2 x 3 metri la 300 lei, iar covoare de 2,4 x 3,3 metri la 400 lei,,, astfel eu sper ca acele modele sunt extrem de simple si ca oamenii au fost platiti cinstit pentru munca lor.
Cu sigurnață s-au modificat mult prețurile…