DV24 si Euromobila ap 3 camere living si deschidere dormitoare

In apartamente, Design Interior, Idei pentru acasa

La ce sa te uiti daca vrei sa cumperi un apartament nou

Dacă eşti în căutarea unui apartament nou de bloc, care are şi o suprafaţă generoasă, cum ar fi de circa 100 metri pătraţi, fii pe fază la câteva lucruri de detaliu. În cartierele rezidenţiale recent finalizate, de regulă eşti invitat într-un apartament model deja mobilat. Majoritatea românilor se uită doar la numărul de camere şi la suprafaţă, dar când apartamentul este şi mobilat poţi să-ţi dai seama de mai mult.

DV24 apartament cu 3 camere living

Eu am fost în vizită în două apartamente din blocurile DV 24 Delea Veche. Încep cu ceea ce mi-a plăcut la apartamentul de 3 camere pe care-l vezi în imagini. E frumos amenajat, culori discrete, plăcute (pereţii decoraţi cu vopsea lavabilă Dulux de la Akzo Nobel), obiecte cu gust şi la preţuri rezonabile. Mobila si corpurile de iluminat sunt de la IKEA şi Mobexpert, o parte din lămpi şi de la Bricostore. Decoraţiunile de la Zara Home şi IKEA. Deci totul la un raport preţ-calitate excelent. Aici se vede mâna de maestru a designerului spaniol Santos Juzgado, care a creat amenajarea. Plus că e în oraş, foarte aproape de centrul.

DV24 si Euromobila ap 3 camere living si deschidere dormitoare

La ce ar trebui să fii atenţ? La spaţiile de depozitare! Care ar fi: 1. dulapuri pentru haine; 2. spaţiu pentru aparatele electrocasnice mari – maşina de spălat haine, maşina de spălat vase, frigider; 3. spaţiu de depozitare al obiectelor mari şi des folosite (chiar dacă sezonier) masa de călcat, cărucioare, biciclete, sanie, schiuri, valize; 4. evident mâncare, suntem români, aşa că fiecare va avea borcane cu murături, slană de la mama, d-astea; 5. veselă, pahare, oale; 6.cărţi, reviste, albume; 7. chestii tehnice precum găleţi, mopuri, aspirator, cos de rufe etc.

DV24 apartament cu 3 camere dormitorul matrimonial

Acum, de ce v-am atras atenţia asupra spaţiilorde depozitare? Pentru că dacă n-ai unde-ţi pune obiectele, casa va fi mereu dezordonată şi va arăta urât. Plus că îţi provoacă disconfort major să n-ai loc pentru lucrurile tale. Aşa că, atunci când vizitezi un apartament nou, deja mobilat, uită-te la aceste spaţii şi evaluează singur dacă ele îţi sunt suficiente. Pentru că numai tu ştii câte cărţi ai, câte murături, haine, ligheane, schiuri, biciclete etc.

DV24 camera copil si vedere balcon.jpg

Chiar dacă ştii că apartamentul are aproape 100 de metri pătraţi, fii atent la câte ziduri ai de fapt în casă. Aici în DV 24 totul e impecabil, dar ferestrele mari, deşi asigură lumină din plin şi fac interiorul să pară mai mare, nu oferă zidul de sprijin pentru spaţiile de depozitare. Plus că balconul are o balustradă transparentă, deci n-ai cum să te simţi confortabil când toate obiectele pe care le-ai pune aici ţi le văd vecinii sau le vezi tu din interior. Acest apartament mi se pare perfect pentru un cuplu şi cu mare greutate îl văd adaptat pentru o familie cu un copil. De ce? Pentru că spaţiile de depozitare nu sunt suficiente. Părerea mea de mamă de gemeni.

DV24 apartament cu 3 camere sufragerie

Amenajarea e impecabilă, n-am ce spune, ca la carte. Secretul eleganţei ei constă în varietatea texturilor folosite pentru pereţii din camera de zi unde e şi locul de luat masa. În dreptul sufrageriei, care e imediat lângă bucătărie designerul a folosit tapet negru. Poate ţi se pare ciudat, dar negru oferă profunzime. E similar cu efectul dat de scena de teatru. În cealaltă parte a sufrageriei e un alt tip de tapet, ce încadrează uşa. Deci, jocul ăsta pare să-ţi ofere iluzia unor încăperi mai numeroase decât sunt de fapt. E frumos şi pentru că a folosit culori pastelate pentru pereţi, iar mobila este în tonurile deschise şi luminoase.

DV24 apartament cu 3 camere bucatarie

Ce mai? Dacă ai ocazia, mergi şi vezi cât mai multe apartamente model. Aşa îţi faci o idee foarte bună şi despre soluţiile de amenajare :).

DV24 apartament cu 3 camere baie de serviciu

5 raspunsuri pentru La ce sa te uiti daca vrei sa cumperi un apartament nou

  1. Diana spune:

    Apartamente frumoase dar nu toate sunt construite asa cum trebuie.

  2. Irina spune:

    Foarte utile sfaturile! Si eu m-am orientat dupa aceleasi aspect: spatii de depozitare pentru ca nu-mi place sa stau cu toate cratitele la vedere, aruncate prin bucatarie, ferestre mari, camere spatioase etc. Am gasit in cosmopolis un app cu 2 cam la un pret foarte ok, pana acum nu am nimic de reprosat, bloc pazit 24/24, scara blocului arata ca la hotel. Singura problema este ca nu e in centru, si e fac 15 minute pana la aviatorilor, dar avem transportul asigurat asa ca, din acest punct de vedere, este foarte comod si ok.

  3. mobilier spune:

    Nu toate proiectele sunt realizate asa cum trebuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *