Îmi plac mult oamenii care ştiu să combine elemente simple pentru a obţine ceva inedit. Aşa am găsit şi aranjamentele florale realizate de floristele de la magazinul de frumos Flor de May din Târgu Mureş. Reţeta pare a fi simplă şi totuşi rezultatele sunt deosebite. În câte feluri poţi combina trandafirii, hortensiile şi crizantemele pentru a obţine buchete şi aranjamente frumoase? Nenumărate!
Deşi majoritatea dintre noi românii ne gândim la hortensii ca la nişte flori de grădină, ele sunt foarte apreciate de către florişti. Au ajuns nu doar în decorul floral pentru masă, ci chiar şi în buchetele de mireasă. Secretul? Sunt bogate, foarte expresive, în variate culori şi nu miros. Este suficient să puneţi o hortensie în mijlocul buchetului, cum au făcut doamnele de la Flor de May, ca acesta să pară bogat.
Crizantemele, la fel de marginalizate, considerate flori de toamnă, sunt incredibil de frumoase şi rezistente. Contează mult alăturarea lor cu alte flori. Ca aranjamentul să fie deosebit, e bine ca aceste crizanteme să le foloseşti pentru a conferi volum. Niciodată singure, ci în compania unor flori mai nobile, cum ar fi trandafirii, vor căpăta şi ele eleganţă şi prestanţă.
Parcă nici trandafirii nu sunt spectaculoşi singuri, dar cert este că ei sunt cei care aduc o notă de parfum (dacă nu sunt soiuri fără miros), catifelare şi rafinament. Arată excelent şi uscaţi sau uşor trecuţi, mai ales pentru decorul unei case (sau petreceri) în stil vintage.
Puţină lume se foloseşte de expresivitatea iederei. Frunzele ei în diferite nuanţe, ca şi tulpina flexibilă, o recomadă pentru accesorizarea buchetelor şi aranjamentelor florale. Conferă un plus de volum, textură şi graţie celorlate flori, punându-le în valoare, mai ales când acestea au petale în contrast. Arată excelent şi singură, la ghiveci, ajungând să revigoreze orice colţ al casei.
Specialiştii feng-shui spun să ne ferim de aranjamentele cu flori uscate, acestea fiind lipsite de energie. Dar câteodată florile sunt atât de frumoase, încât nu ne lasă inima să le aruncăm. Am găsit şi pentru asta o soluţie: conservarea. Floristele de la Flor de May au nişte aranjamente în gen topiary (arta de a tunde arbuşti în formă de glob) care rezistă mult timp şi au culori frumoase. De altfel, tocmai faptul că se păstrează mult timp în stare bună, fac ca aceste aranjamente să fie preferate de către mulţi oameni.
Chiar şi când florile se rup, iar tija lor prea scurtă nu permite punerea lor în vaze, există o soluţie ca să te bucuri de ele. Uite aici idei de aranjamente în ceainice şi cosuleţe cilindrice, care pun în valoare florile frumoase, ce ne încântă privirea. Este o idee foarte bună, mai ales dacă ai acasă seturi de ceşti şi cosuţele desperecheate. Le poţi folosi pe post de suport pentru mici aranjamente, numitorul comun fiind florile!
Flor de May este un concept inedit de magazin. Practic este un atelier de creaţie, unde se găsesc şi produse şi obiecte pentru decorul casei, alături de plante şi aranjamente deosebite. Proprietara magazinului, Mihaela Cetanas, este design de interior şi a deschis acest magazin din dorinţa de a aduce un strop de culoare şi evadare din cotidian. Iar cine îşi doreşte să apeleze la serviciile ei de designer, o poate face fără rezerve, Mihaela având experienţă în domeniu.
Dacă vizitaţi oraşul Târgu Mureş, negreşit treceţi pe la magazinul de frumos, cum este denumit. Sigur veţi găsi un obiect special care să vă facă cu chiul. Şi chiar dacă nu cumpăraţi nimic, măcar vă clătiţi privirea cu lucruri frumoase făcute de către artişti locali, artă contemporană de prin zonă şi flori proaspete care să vă înveselaescă. Magazinul se află foarte aproape de centrul oraşului, pe una dintre cele mai cunoscute străzi ale cetăţii.
1