Am fost în vizită la prietenii mei și mi-au plăcut la nebunie soluțiile pe care le-au găsit pentru apartamentul lor de două camere. Am fost încântată de dulapul de haine, mai degrabă un dressing foarte încăpător, care este montat în camera de zi, dar abia dacă-ți dai seama de el. Secretul? În loc de uși au folosit o perdea frumoasă.
Dressingul cu perdea în loc de uși este foarte practic din mai multe puncte de vedere. În primul rând, te costă mai puțin, pentru că ușile, mai exact mecanismele de culisare, sunt scumpe. Dacă nu sunt de calitate și le cumperi, pentru că ai impresia că faci o afacere bună, te înșeli deoarece se strică repede. În al doilea rând, salvezi mult spațiu și ai acces repede și ușor la oricare secțiune a dressingului tău. Dacă folosești uși normale, trebuie să ai în vedere suficient loc ca să le deschizi, iar dacă ai uși culisante, nu vei vedea în același timp tot interiorul dulapului. În al treilea rând, perdeaua este o decorațiune textilă ușor de curățat și de schimbat.
Perdeaua folosită ca și modalitate de separare a dulapului este practică și estetică. Când o schimbi, se transformă și atmosfera camerei, cu atât mai mult cu cât ea ascunde mobila pusă pe un perete întreg. Prietenii mei mi-au spus că cine vine la ei în vizită are impresia că după perdea este balconul, deci ai senzația că spațiul este mult mai mare. Cât a costat acest dressing? Prietenii mei au spus că până în 3700 lei cu tot cu sistemul pentru perdea și materialul textil. L-au cumpărat de la IKEA.
Și ca să îți poți face o idee despre costuri, am consultat oferta IKEA și uite ce am găsit: sistemul de dulapuri PAX. Dulapurile acestea le poți cumpăra cu uși sau fără, iar la interior îți poți alege tu accesoriile necesare din gama Komplement.
Colecția de dulapuri PAX este din PAL melaminat și oțel cu protecție la coroziune. IKEA oferă 10 ani garanție pentru orice ansamblu de dulapuri din colecția PAX. Mai mult, dacă n-ai timp să mergi în magazin pentru documentare, intră aici ca să-ți faci planul pentru viitorul tău dulap.
Îți poți alege configurația dorită, inclusiv una pe colț. Dulapurile PAX sunt create cu dimensiuni standard de 50 și 100 cm lățime, deci le organizezi cum ai tu nevoie. Adâncimea lor este de 58 cm, iar înălțimea de 236 cm – perfect pentru spațiile mici de la bloc, pentru că nu ai surprize să nu poți băga pe ușă elementele dulapului.
ATENȚIE! Când îți alegi un dulap, uită-te la dimensiunea adâncimii. Un dulap cu adâncimea mai mică de 58 cm nu poate fi folosit pentru așezarea normală a umerașelor. Dulapurile mai ieftine au dimensiunea asta mai mică, circa 35 -40 cm, fiind pentru spații înguste.
Ok, acum ai să spui că fumezi acasă și că asta poate dăuna dressingului tău cu perdea. Ei bine, și prietenii mei fumează, dar au ales să-și facă ambienteze un loc drăguț pentru asta în fostul balcon, acum închis, care comunică cu bucătăria.
Dacă fumezi acasă, trebuie să ai în vedere modul în care sunt ventilate camerele, și faptul că fumul are proprietatea de a ocupa tot spațiul disponibil, comportându-se ca un gaz. Deci, un loc lângă o fereastră, este indicat. Uite, prietenii mei au făcut exact asta, iar pentru decor au cumpărat două măsuțe cu un design unicat de la La Maison & Co (1200 lei) și un covor de la Zara Home (800 lei). Fiecare măsuță e unică, deoarece este realizată din lemnul recuperat, reciclat de pe vase indoneziene. Colecția se numește Samoudra și dacă ți-a plăcut o piesă din magazin sfatul meu e să o cumperi pentru că nu mai găsești alta la fel.
Și dacă ți-au plăcut și ție măsuțele îți spun că sunt în mare vogă. Există chiar designeri care creează obiecte din materiale reciclate. Uite, am căutat pentru tine și l-am găsit pe Nic Kruger care sub brandul Shipwreck Furniture face piese de mobilă exclusiv din lemnul reciclat al bărcilor și iahturilor.
1
Este foarte ingenioasa ideea si sunt de acord cu toate cele „spuse” insa trebuie sa recunoastem ca hainele se vor prafui mai repede din pacate! In rest, o idee stralucita!
Gina, ai dreptate cu prafuitul hainelor. Problema, mai ales in Bucuresti, este ca praful ajunge, din pacate, si in dulapurile inchise :(.