Inainte si dupa instalarea unei biblioteci suspendate. Se poate observa cat de mult loc s-a castigat in camera, inclusiv pentru birou.

In Cum sa..., Idei pentru acasa

Biblioteca si doua locuri de birou intr-o camera mica de bloc

În locuințele mici de bloc soluțiile pentru o bibliotecă nu sunt foarte multe. Cea mai indicată modalitate este de a folosi cât mai mult posibil spațiul pe verticală. Dulapurile, oricât ar fi ele de funcționale până la urmă tot ocupă loc.  Așa că poți folosi spațiul de sub o bibliotecă suspendată pentru celelalte obiecte din cameră, inclusiv pentru amenajarea unui loc de birou.

Inainte si dupa instalarea unei biblioteci suspendate. Se poate observa cat de mult loc s-a castigat in camera, inclusiv pentru birou.

Inainte si dupa instalarea unei biblioteci suspendate. Se poate observa cat de mult loc s-a castigat in camera, inclusiv pentru birou.

Și dacă ai multe cărți, atunci poți recurge la o combinație între etajere suspendate și corpuri de mobilier, ca în locuința de față. Sper ca ideile din articol să vă inspire pe toți cei care mi-ați scris că sunteți în căutare de soluții, de asemenea și pe Max bloggerul care a comentat despre subiect la un articol de a lui Chinezu.

Loc de birou la masa din sufragerie. Una dintre etajere are o forma atipica care permite adapostirea volumelor cu coperte atipice, dar se vede si bine din camera fiind mai ingusta la unul dintre capete.

Loc de birou la masa din sufragerie. Una dintre etajere are o forma atipica care permite adapostirea volumelor cu coperte atipice, fiind mai ingusta la unul dintre capete. Colajul de pe peretele din dreapta este un print dupa o lucrare de Mimmo Rotella si se pot cumpara aici.

Da, vei spune că e problema cu praful. Asta e! Situația ideală nu există. În mod normal, ca să le ferești de praf, cărțile ar trebui puse în dulapuri protejate cu sticlă. Dar asta înseamnă că te preocupă mai degrabă aspectul estetic al cărților decât interacțiunea cu ele.

Nu uita, o bibliotecă adevărată este mereu folosită, așa că volumele nu prea apucă să se acopere de praf, dacă sunt mereu mutate. În plus, este foarte benefic ca, de două ori pe an, să scoți cărțile și să șetergi praful de la interiorul rafturilor. Așa ai șanse mari să redescoperi notițe uitate, cărți primite și necitite sau banii pe care le-ai ascuns în ele :).

Etape in crearea locului de birou si aranajarea bibliotecii. A durat vreun an de zile pana sa se ajunga la forma finala. pana la urma daca nu le poti avea pe toate deodata nu e nicio disperare

Etape in crearea locului de birou si aranjarea bibliotecii. A durat vreun an de zile pana sa se ajunga la forma finala. Cele 2 etajere cu 3 rafturi au fost cumparate de la IKEA in 2008 si au costat 85 lei bucata. Sunt din lemn de pin si au o structura foarte solida.

Organizarea cărților în ea se face în primul rând în funcție de volumele cel mai des folosite. Îți dau un sfat pe care le-am aplicat și eu acasă: pune la îndemână în primul rând dicționarele și enciclopediile. Aceste cărți sunt cel mai des folosite. Apoi, lângă pat nu uita să-ți faci un loc de cărți preferate, cele pe care le-ai citit, dar știi că vrei să mai revii asupra lor și cele pe care urmează să le citești. Așa nu mai trebuie să le cauți.

Eu am o superstiție personală cu volumele de cărți pe care ți-o împărtășesc și ție. La capul patului păstrez cărțile cu povești pozitive, fie ele practice sau spirituale. De ce? Ca universul lor să mă inspire în timpul nopții :). E ca și cum informația din ele m-ar acapara și în timp ce visez.

Ca sa ai si loc pentru imprimanta pe masa de birou lungimea ei trebuie sa fie de 160 cm. Aici masa de birou are 100 cm, iar in prelungirea ei este o alta masuta de 65 cm lungime.

Ca sa ai si loc pentru imprimanta pe masa de birou lungimea ei trebuie sa fie de 160 cm. Aici masa de birou are 100 cm, iar in prelungirea ei este o alta masuta de 65 cm lungime.

Locul de birou e bine să-l ai lângă bibliotecă (iar la îndemână să ai cărțile necesare). Uite, eu am descoperit o cameră multifucțională în care au fost create două locuri de birou. Mobila a fost cumpărată la mâna a doua de la o firmă care a dat faliment. Este o mobilă din PAL melaminat, deci a costat foarte ieftin, circa 600 lei două corpuri de bibliotecă, o masă de birou și o altă masă mai mică pentru imprimantă. Oferta a fost descoperită pe Anunțul telefonic, care este online :).

Avantajul unor rafturi suspendate ca biblioteca pentru cartie este ca poti folosi spatiu de sub ele pentru locul de birou ai alte obiecte

Avantajul unor rafturi suspendate folosite pe post de biblioteca pentru cartile tale este ca poti folosi spatiu de sub ele pentru aranjarea locului de birou si alte obiecte sau piese de mobilier.

Pentru că masa de sufragerie este folosită doar ocazional, ea a devenit locul perfect pentru al doilea birou. Lucru posibil dacă ai laptop. Cu un computer clasic, care are monitor și unitate, este mai greu să transformi masa de sufragerie în birou. Dar așa e perfect și dacă sunt două persoane care trebuie să lucreze într-o locuință mică, iată că o singură cameră poate oferi suficient loc.

Masa din sufragerie poate fi repede transformata in loc de birou daca lucrez la laptop.

Masa din sufragerie poate fi repede transformata in loc de birou daca lucrezi la laptop. Masa e de la IKEA, lemn de pin si a costat 450 lei, scaunul este de la Bricostore si a costat 45 lei.

Și ca să ai toate condițiile folosește lămpi, pentru fiecare zonă, care se pot fixa de rafturi sau masa de birou fie cu menghină, fie cu clește. Modelele din imagini sunt de la Praktiker 51 lei cea roșie, și Mobexpert 30 lei cea cu clește prinsă de bibliotecă și cumpărată în 2008. Aceste modele nu-ți ocupă loc pe masă, ceea ce e foarte important, mai ales când ai spațiu mic.

Doua locuri de birou in aceeasi camera.

Doua locuri de birou in aceeasi camera.

Un raspuns pentru Biblioteca si doua locuri de birou intr-o camera mica de bloc

  1. […] pentru cărți. Dar dacă ocupi un perete așezând canapeaua în dreptul lui nu mai ai loc pentru bibliotecă. Așa că a ales să facă pe comandă un mobilier încăpătător cu rafturi și secțiuni […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *