Culoarea si modelul usii interioare conteaza in perceptia asupra ambientului. Foto Portas

In Constructii, Romania Mea, Shopping

Usi interioare si usi culisante la preturi bune fabricate in Romania

Deși în locuințele moderne numărul ușilor interioare este tot mai mic, când ai nevoie de ele constanți că prețul lor nu este deloc accesibil. Așa că am căutat, și pentru cei care mi-au scris pe mail, uși interioare și uși culisante la prețuri bune și le-am găsit la un producător român din Slatina. Vezi sub fiecare imagine numele modelului și prețurile pentru el. Atenție! Majoritatea firmelor dau prețul pentru foaia de ușă, deci fără balamale, broască și toc de ușă. Aici am pus și prețurile finale, care includ și aceste lucruri pentru ușile de dimensiuni standard.

Culoarea si modelul usii interioare conteaza in perceptia asupra ambientului. Foto Portas

Culoarea si modelul usii interioare conteaza in perceptia asupra ambientului. Foto Portas

Firma din Slatina promovează brandul Doorland România și este în căutarea de distribuitori în țară. Până când vor reuși să-și distribuie în mai multe orașe produsele, lucrează la noul lor site, iar până atunci îi găsești pe Facebook Doorland România. Pentru uși interioare e nevoie de consultanță, montaj și transport. Ei bine, Doorland România le asigură gratuit și pot adapta orice model de ușă pentru spațiul casei tale, respectiv pentru golul în care urmează să fie montată ușa.

Usa dubla model de la Prodecor, pret orientativ 1000 lei

Usa dubla model de la Doorland Romania, pret orientativ 1000 lei

Ușile interioare sunt produse din materiale ușoare,  respectiv în rama din lemn de rășinoase în care este inserată o structură celurară rezistentă. Structura la rândul ei este lipită la cald între două fronturi de HDF (high density fiberboard) peste care sunt cașerate folii decorative care imită aspectul și culoarea diferitelor esențe lemnoase. Canatul foii de ușă (muchia laterală) este finisat cu canturi în culoarea ușii.

Ateție! Pentru același model există varianta de ușă celulară și varianta de ușă reversibilă. Ce înseamnă asta? Ușa celulară are un element în plus pe lateralul ușii, numit fals, care acoperă tocul în partea unde e situată broasca. Este un element de decor. Ușa reversibilă e simplă, iar balamalele pot fi puse pe oricare parte. Aceasta diferență face ca ușa celulară să fie puțin mai scumpă.

Usa interioara cu sipca aplicata model Celine, de la Prodecor, pret 347 lei pentru foaia de usa, 593,96 lei cu totul inclus ca usa reversibila si 611,32 cu totul inclus ca usa celulara.

Usa interioara cu sipca aplicata model Celine, de la Doorland Romania, pret 347 lei pentru foaia de usa, 593,96 lei cu totul inclus ca usa reversibila si 611,32 cu totul inclus ca usa celulara.

Pentru ușile culisante Doorland România oferă o soluție simplă, dar binevenită pentru spațiile mici de bloc. Ei pot asigura un kit minim cu sistem de culisare în partea superioară, la vedere, iar dimensiunile acestuia pot fi adaptate în funcție de spațiu. Dar pentru montarea acestui tip de sistem, e nevoie ca în lateralul golului să existe un spațiu liber, la fel de lat ca și golul, pentru a permite culisarea ușii.

Kit usa culisanta de la Prodecor. Pret orientativ 600 lei pentru sistemul intreg cu tot cu foaie de usa.

Kit usa culisanta de la Doorland Romania. Pret orientativ 600 lei pentru sistemul intreg cu tot cu foaie de usa.

Acum, cum îți alegi ușa? Pentru ce culoare și model optezi? Eu te sfătuiesc ca pentru încăperile mici să alegi uși cât mai discrete, în niciun caz închise la culoare sau cu geam decorat. Ușa interioară ocupă o suprafață mare, așa că după ce o montezi va fi foarte vizibilă. Închipuiește-ți ca apare ca un imens tablou, doar că e fără expresivitate și culoare. Cu cât ușa interioară se confundă în ansamblul peretelui, cu atât senzația de spațiu aerisit va fi mai pregnantă.

Modele de usi de la Prodecor

Modele de usi de la Doorland Romania

Am fost în multe case în care au ales culoarea ușilor interioare similară mobilierului. Rezultatul? Camera părea și mai aglomerată (ușa părea la fel de masivă ca și dulapul din cameră). Pentru ca totul să arate unitar, poți asorta ușile interioare cu tâmplăria ferestrelor, dar în niciun caz nu-ți alege uși din PVC pentru acasă. Au un aer impersonal. Mai poți asorta ușile interioare cu nuanța pardoselii, ceea ce e mai ok decât varianta cu mobilierul pentru că acesta poate fi schimbat în timp, pe când finisajele le înlocuiești mult mai rar. Deci, cu cât mai simplu, cu atât mai bine.

Usa interioara decupata model Lisa, de la Prodecor, pret 366 lei pentru foaia de usa, pret 556,76 cu totul inclus ca usa reversibila si 629, 28 lei cu totul inclus ca usa celulara.

Usa interioara decupata model Lisa, de la Doorland Romania, pret 366 lei pentru foaia de usa, pret 556,76 cu totul inclus ca usa reversibila si 629, 28 lei cu totul inclus ca usa celulara.

Usa interioara decupata model Sabine, de la Prodecor, pret 397 lei pentru foaia de usa.

Usa interioara decupata model Sabine, de la Doorland, pret 397 lei pentru foaia de usa.

Usa interioara decupata model Janine, de la Prodecor, pret 347 lei pentru foaia de usa, 550,56 lei cu totul inclus ca usa reversibila si 611,32 lei cu totul inclus ca usa celulara.

Usa interioara decupata model Janine, de la Doorland, pret 347 lei pentru foaia de usa, 550,56 lei cu totul inclus ca usa reversibila si 611,32 lei cu totul inclus ca usa celulara.

Usa plina de la Prodecor, pret 290 lei. In pret sunt incluse tocul drept de 80 mm si decorul fag.

Usa plina de la Doorland Romania, pret 290 lei. In pret sunt incluse tocul drept de 80 mm si decorul fag.

Usa interioara decupata model Ines, de la Prodecor, pret 335 lei pentru foaia de usa, 550,56 lei cu totul inclus ca usa reversibila si 598,92 lei cu totul inclus ca usa celulara.

Usa interioara decupata model Ines, de la Doorland, pret 335 lei pentru foaia de usa, 550,56 lei cu totul inclus ca usa reversibila si 598,92 lei cu totul inclus ca usa celulara.

Usa interioara cu sipca aplicata model Sharon, de la Prodecor, pret 434 lei pentru foaia de usa, 624,96 cu totul inclus ca usa reversibila si 698,12 cu totul inclus ca usa celulara.

Usa interioara cu sipca aplicata model Sharon, de la Doorland, pret 434 lei pentru foaia de usa, 624,96 cu totul inclus ca usa reversibila si 698,12 cu totul inclus ca usa celulara.

Usa interioara decupata model Henriette, de la Prodecor, pret 471 lei pentru foaia de usa, 693,16 lei cu totul inclus ca usa reversibila si 735,32 cu totul inclus ca usa celulara.

Usa interioara decupata model Henriette, de la Doorland pret 471 lei pentru foaia de usa, 693,16 lei cu totul inclus ca usa reversibila si 735,32 cu totul inclus ca usa celulara.

Usa interioara decupata model Gala 4, de la Prodecor, pret 391 lei pentru foaia de usa, 654,72 lei cu totul inclus (balamale, broasca, toc).

Usa interioara decupata model Gala 4, de la Doorland Romania, pret 391 lei pentru foaia de usa, 654,72 lei cu totul inclus (balamale, broasca, toc).

Usa interioara Art 3 cu geam decorat de la Prodecor, pret 1066 lei pentru foaia de usa, pret cu boasca, balamale si toc 1330,52 lei.

Usa interioara Art 3 cu geam decorat de la Doorland, pret 1066 lei pentru foaia de usa, pret cu boasca, balamale si toc 1330,52 lei.

Usa interioara Art 2 cu geam decorat de la Prodecor, pret 998 lei pentru foaia de usa, pret 1262,32 cu totul inclus broasca, balamale, toc.

Usa interioara Art 2 cu geam decorat de la Doorland Romania, pret 998 lei pentru foaia de usa, pret 1262,32 cu totul inclus broasca, balamale, toc.

39 Responses to Usi interioare si usi culisante la preturi bune fabricate in Romania

 1. sab spune:

  Buna Adela,

  Un mic detaliu : firma Doorland Romania ( http://www.doorlandromania.ro ) mi-au comunicat ca nu asigura montajul, doar prin firme colaboratoare contra cost.

 2. Multumesc mult,
  de aici am plecat (de la articolul tau) si am reusit sa-mi cumpar ceea ce voiam.
  sunt foarte multumita de ei.
  Ei sunt producatori si de aceea iti trebuie o firma de montaj tamplarie sa pui usile.

 3. @Adela parvu:
  Cam am ceva idee, nu sunt specialist in usi, dar am facut cred ca peste 10 website-uri de usi in decursul timpului (usi Porta Doors, usi antifoc, etc.).
  Chiar daca sunt inginer constructor de drumuri (iar acum fac website-uri), am ceva idee despre usi. 😉

 4. Un blog cu informatii extrem de interesante in domeniul acesta (multe ma depasesc, desigur) este despreusi.blogspot.ro (acum despreusi.ro), scris de un domn pasionat (care isi pastreaza anonimatul).
  Blogul este mult prea putin cunoscut si promovat, cred eu, fata de cat este de interesant, chiar si pentru un necunoscator (asa ca mine).

 5. viorel vidia spune:

  Unde gasesc usi FEEL, am vazut montate intr-un apartament insa s-a vandut si nu mai gasesc proprietarul sa-l intreb. Daca stiti ma intereseaza deasemenea si pretul

 6. Adrian Borcea spune:

  Sunt cateva foarte frumoase, dar restul sunt destul de comune

 7. Flavia Obreja spune:

  Buna! Vad ca articolul este de acum doi ani. A mai cumparat cineva de atunci usi de la Doorland? Am nevoie de 5 usi si am de ales intre intre Porta doors si cei de la Doorland,. Poate sa-mi spuna cineva cum se compara calitativ cei doi producatori? Multumesc!

 8. Loredana Sima spune:

  Oare cat de potrivite sunt usile culisante pentru bucatarie? Vom incepe renovarea in curand si acuma adun idei 🙂

  Mersi anticipat

 9. Anca spune:

  Buna ziua! Am comandat si eu recent o usa dubla de interior (clasica). Desi mai sus apare ca pret orientativ 1000 lei, mie mi-au scos pretul final 1900. Repet, este o usa dubla simpla (jum lemn, partea de sus cu geam mat). De ce oare atat de mult? Usile, intr-adevar, sunt foarte frumoase si rezistente. Multumesc!

  • Adela Parvu spune:

   Anca, preturile finale sunt date si de dimensiuni, dar si de tocuri, pervaze, feronerie. Nu uita ca articolul a fost publicat in urma cu ceva timp, asa ca sigur si asta conteaza 😉 Important este sa fii multumita si sa fie rezistenta in timp.

   • Anca spune:

    Vreau sa va multumesc pentru raspuns. Intr-adevar, usile sunt superbe. M-am gandit si eu ca e posibil ca pretul mic sa nu includa aceste detalii. O zi buna!

 10. ana spune:

  buna ziua! am pus la bucatarie o usa culisanta din termopan care vine foarte urat pt ca nu stiu cum sa maschez tocul,plus ca mai are si un prag oribil.ajutati ma cu o idee ,va rooog

 11. Ghimpu Geotgeta spune:

  Buna seara ! Doresc 2 foi de usa glisante ….cat ar costa ….se poate , sa vina cineva sa vada ce doresc ( cum vreu ) . Si ….pe urma sa le facem ??? Si din ce material , model ….si cat ar costa ??? Se poate un raspuns ? multumesc .

 12. Ana spune:

  NU apelați la aceasta firma!!! Cred ca Dna Pârvu ar trebui sa faca un update la informațiile pe care le furnizează si la producătorii pe care ii promovează.
  Este o firma cu servicii jalnice: incaseaza banii si nu onorează comenzi, nu raspund la telefoane/ mailuri.
  Citiți review-uri si pe Google!

  • Cosmin spune:

   Este adevarat ce spune Ana.

   Daca aveti un numar de telefon sau datele de contact ale unei persoane care raspunde la telefon sau e-mail de la aceasta firma as aprecia.

   De doua saptamani nu raspunde nimeni la telefon sau mesaje.

   Pareau ca sunt seriosi cand le-am vizitat fabrica.

   Din pacate realitatea la acest moment este cea de mai sus.

   Ana ai reusit sa rezolvi cu ei pana la aceasta data? Au livrat macar ceva corespunzator sau nu au livrat deloc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *