005dsnumbersixteen_kopie_1

In Design Interior, Horeca

Cum sa combini in acelasi interior mobila si obiecte antice, moderne si entice

Am o slăbiciune pentru designerii care știu să combine fără frică texturi și obiecte foarte diferite, dar rezultatul să fie unitar și spectaculos. Dar mai ales îmi plac designerii de interior care folosesc lucrări de artă pentru a personaliza ambientul. Toate încăperile de față sunt exemple clare despre cum poți alătura piese diferite, ornamente și modele variate pentru a obține decoruri excentrice într-un stil original.

005dsnumbersixteen_kopie_1

Trebuie să recunosc faptul că Kit Kemp este unul dintre designerii mei preferați. Este o femeie de afaceri de succes, cu una dintre cele mai râvnite colecții private de artă pe care le etalează în propriile hoteluri din categoria Design Hotels, iar ambientele de față sunt toate parte din hotelul ei denumit Number Sixteen. Este o clădire în stil victorian, situată în centrul Londrei, la doi pași de muzeul Victoria & Albert, de Natural History Museum. De asemenea, e aproape de celebrul magazin Harrods, și evident aproape de Hyde Park.

007dsnumbersixteen_kopie_1

Cele 42 de camere ale hotelului, care îi face pe oaspeți să se simtă într-o reședință de lux, sunt decorate diferit. Unele dintre ele beneficiază chiar de curți private, care au vedere către micul parc englezesc aflat în proprietatea hotelului. Sera din acest parc este și ea una dintre ofertele de relaxare și poate adăposti petreceri private pentru un număr de 60 de persoane.

004dsnumbersixteen_kopie_1

Ok, dar hai să te uiți cu mare atenție la camere. De la tapet și până la perne decorative, de la covor și până la tapițerie, ca și de la mobilier la corpuri de iluminat și lucrări de artă, rar vezi ceva la set. Și totuși merg atât de bine împreună. Totul e coordonat de culoare și de textură. Unde pereții sunt încărcați, draperiile devin mai simple, mobila mai suplă și în culori mai tari, iar unde decorațiunile sunt bogat ornamentate, pereții devin debarasați de orice detaliu, transformându-se în fundalul perfect pentru restul obiectelor. Este un joc între plin și gol, între simplu și încărcat, care conferă eleganță și surpriză fiecărei încăperi.

003dsnumbersixteen_kopie_1

Secretul asortării obiectelor atât de diferite constă în textură și în crearea de punți cromatice. O pernă de pe canapea se asortează cu draperiile, o nuanță din draperie o întrevezi în mochetă sau covor, iar culori din acestea le regăsești în tapițeria mobilierului sau cuvertură. Apoi, restul mobilei este un joc de nuanțe, de la lemn natur, ce pare scrijelit sau învechit, la forme elegante perfect finisate, moderne.

001dsnumbersixteen_kopie_1

Corpurile de iluminat sunt sculpturale, chiar ostentative. Ele nu doar că impresionează în ambient prin formă și culoare, dar transformă radical atmosfera pe timpul nopții. În plus, sunt grupate pe zone. În fiecare colț sunt așezate modele diferite, astfel încât să te ajute să beneficiezi de lumină acolo unde ai nevoie, dar estetic, conferă varietate în încăpere. Deci nu e nimic limitat la plafonieră, din contră, de multe ori aceasta lipsește şi totul e gândit pe zonele mici.

009dsnumbersixteen_kopie_1

Îmi plac mult interioarele acestea excentrice, curajul de a alătura piese și obiecte atât de diferite, tăbliile de pat supra dimensionate, draperiile când moderne, când foarte clasice, omniprezentele flori proaspete și oglinzile generoase. Kit Kemp e clar nu doar talentată, ci și foarte îndrăzneață. Și când te gândești că poți locui într-o astfel de cameră plătind între 130 și 240 de lire sterline pe noapte, zău că nu pare deloc exorbitant așa cum m-aș fi așteptat.

010dsnumbersixteen_kopie_1

008dsnumbersixteen_kopie_1

002dsnumbersixteen_kopie_1

011dsnumbersixteen_kopie_1

012dsnumbersixteen_kopie_1

006dsnumbersixteen_kopie_1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *